ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تندروها امنیت کشور را هدف قرار داده‌اند خواندنی ها

تندروها امنیت کشور را هدف قرار داده‌اند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اسماعیل گرامی‌مقدم فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با اعتماد در خصوص برائت جستن چهره‌های اصولگرا از جریان پایداری و حاشیه‌هایی که این طیف علی‌رغم مصوبه شعام در خصوص حجاب ایجاد کرده‌اند می‌گوید: « گروه پایداری یا جریانات تندی که از جریان راست کشور منشعب شده، به دلیل نگاه متحجرانه‌ای که به مساله حکومت و حکمرانی دارند، اساسا بقای خود را در تداوم شرایط غیرعادی و بحرانی می‌بینند. اینها در مسائل اجتماعی قایل به این مساله‌اند که باید مقابل مردم ایستاد، مردم را ناراضی کرد و وقتی اکثریت مردم حتی افراد با حجاب، حجاب اجباری را توهین به عقاید خود می‌دانند، این جریان تلاش می‌کند قانون را به زور و اجبار و به قیمت ظهور بحران‌های عظیم اجتماعی و امنیتی اجرایی کند.»
گرامی مقدم ادامه می‌دهد: « به همین دلیل است که علی‌رغم مصوبه روشن شورای عالی امنیت ملی، هر روز طرفداران این طیف روبه روی مجلس تحصن کرده و به روسای قوای سه‌گانه و مسوولان تصمیم‌ساز کشور توهین می‌کنند. هر روز هم یکی از چهره‌های پایداری‌چی در جمع آنان حاضر شده و با توهین به بزرگان و روسای قوا و حتی جعل صحبت‌های رهبری برای کشور حاشیه‌سازی می‌کنند. برای این طیف دیدگاه‌های اکثریت مردم فاقد موضوعیت و اهمیت است و معتقدند نظر اقلیت تندرو و‌لو اینکه غیرمنطقی باشد باید مد نظر قرار گیرد. بنیان حضور این طیف در ساختارهای سیاسی به حذف رقبا گره خورده است. آنها با تکیه بر نظارت استصوابی و با حداقل آرا راهی مجلس شده‌اند و از این ساختار در برابر مطالبات مردم می‌ایستند.»
این فعال اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری 1403 به این جریان و این گروه رای منفی دادند، می‌گوید: « مردم به جای تنش‌زایی، تنش‌زدایی، به جای انزوا توسعه مناسبات با کشورهای جهان، به جای فقر، توسعه و به جای محدودیت آزادی و شفافیت را برگزیدند. گفتمان رییس‌جمهور پزشکیان، گفتمانی بود که مورد توجه مردم قرار گرفت و به آن رای مثبت دادند. مردم به پزشکیانی رای دادند که از ابتدا خواستار تنش‌زدایی، مذاکره و گفت‌وگو با جهان و زمینه‌سازی برای توسعه کشور بود..»
او می‌گوید: «تندروها و جریان پایداری اما پس از انتخابات هم تلاش کردند از مردم به خاطر رای به پزشکیان انتقام بگیرند. در وهله نخست تلاش کردند رای اعتماد به کلیت کابینه را مختل کنند و زمانی که با رای اکثریت مجلس به کلیت کابینه مواجه شدند، تحرکات پشت پرده‌شان را برای حذف معاونان و وزرای کارآمد کابینه آغاز کردند. آنها در مرحله بعد ظریف را سیبل انتقادات و تخریب‌های خود قرار دادند و علی‌رغم اعلام نظر رهبری درباره حل مساله تابعیت قهری، لایحه دولت را در کمیسیون اجتماعی مسکوت باقی گذاردند.»
گرامی‌مقدم در پایان می‌گوید: «آنها با ظریف مخالفند چون می‌تواند با تکیه بر سیاست تنش‌زدایی باعث سرازیر شدن سرمایه‌های خارجی به کشور شود و زمینه کاهش یا رفع تحریم‌ها را فراهم سازد. اساسا جبهه پایداری با هر جنبه از حکمرانی که به نفع مرد باشد، مخالفت می‌کنند. در هر شرایطی که این طیف بر سر کار بودند، هرگز اقدام مناسبی که به نفع مردم باشد، مشاهده نشده است. معتقدم اینها برای رسیدن به مطالبات خود حتی حاضر هستند امنیت کشور را هم تضعیف کنند. برای تندروها مهم نیست در شرایط حساس فعلی که ترامپ برای مذاکره تهدید می‌کند، شرط و شروط می‌گذارد و بر شکاف‌های داخلی تکیه می‌کند تندروها به جای پاسخ مثبت دادن به ایده وفاق پزشکیان، در مسیر فعالیت‌های ایشان مانع‌تراشی کرده و سعی می‌کنند اهداف دولت چهاردهم در راستای منافع ملی کشور محقق نشود. جریان پایداری که این روزها مقابل مجلس بست‌نشینی کرده، آینده و منافع خود را در حاشیه‌سازی و آشوب آفرینی می‌بیند.»
بازار
محمدتقی فاضل‌میبدی: تندروها برای کل حاکمیت مشکل تراشی می‌کنند
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشکده مفید قم از زاویه دیگری به این بحث ورود کرده و امتداد تحرکات تندروها را از دوران اصلاحات مخرب ارزیابی می‌کند.محمد تقی فاضل میبدی در گفت‌وگو با اعتماد می‌گوید: « تحرکات و تخریب‌های جریان پایداری در ایران، موضوع جدیدی نیست و مسبوق به سابقه است. سال‌هاست که ایران از رفتارهای این طیف‌ها آسیب می‌بیند اما برخوردی با آنها نمی‌شود. از زمان دولت خاتمی تشکیل گروه‌های به اصطلاح خودسر برای اینکه هرگونه اصلاحات، سازندگی و توسعه مسدود شود، آغاز شد. البته من بر این باورم که اینها خودشان به تنهایی اثرگذار نیستند و از برخی افراد و گروه‌ها و جریانات حمایت می‌شوند.»
فاضل میبدی می‌گوید: «هر اندازه دلسوزان کشور بیشتر تذکار دادند که این طیف‌های تندرو مانند چاقویی هستند که در ادامه دست به وجود آوردندگانشان را نیز می‌برند و کشور را به آشوب می‌کشند، کسی توجه نکرد. یک زمانی اینها سخنرانی‌های چهره‌های اصلاح‌طلب را به هم می‌زدند، بعد آرام آرام دامنه برخوردهای آنها حتی به چهره‌هایی چون روحانی و لاریجانی و... هم رسید. اینها هرچند در ظاهر خودسرند اما حتما از جایی دستور، بودجه و امکانات گرفته و راهبری می‌شوند. اگر نیروهای امنیتی بخواهند با اینها برخورد کرده و آنها را شناسایی کنند، می‌توانند، اینکه چرا تا به امروز یک چنین برخوردهایی صورت نگرفته؟ جای سوال است. اینها نه تنها در کار دولت اخلال می‌کنند، بلکه برای کلیت حاکمیت در حال مشکل‌تراشی هستند. »
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم می‌گوید: «از زمانی که مساله برجام در دوران روحانی و ظریف آغاز شد، آنها تخریب‌های خود را آغاز کردند و تا به امروز این روند را ادامه داده‌اند. این جریان قصد دارد در برابر هر نوع توسعه، اصلاحات و بهبودی را سد کند. هر دولتی که روی کار می‌آید اگر سکان هدایت خود را به دست این جریان ندهد، آنها تخریب و توهین و اخلال را آغاز می‌کنند. باید از اینها پرسید چرا تا به امروز در برابر مفاسد اقتصادی بزرگ مثل اختلاس 3.7میلیارد دلاری سکوت کرده و از وزرای متخلف دولت قبل حمایت کرده‌اند.»
فاضل میبدی در پاسخ به این پرسش که هدف نهایی این طیف رادیکال چیست؟ می‌گوید: «اینها می‌خواهند هر دولتی که منافع آنها را تامین نمی‌کند، تخریب کنند. پایداری‌چی‌ها گروهی هستند که اگر امروز جلوی آنها گرفته نشود برای فردا خطرات بیشتری خلق می‌کنند. همین که این افراد کشور را نا‌امن کنند، مصوبات نهادهای بالادستی را بی‌اثر جلوه دهند، جنگ روانی در داخل تشکیل دهند و اقتصاد کشور را خراب کنند، از ترور خطرناک‌تر است. در داخل کشور ترور شخصیتی دلسوزان به اندازه حذف فیزیکی آنها دارای اهمیت است. وقتی چهره کارآمدی مثل ظریف تخریب می‌شود و برای او حاشیه‌سازی می‌شود، مانند ترور فیزیکی مخرب است و منافع ایران را خدشه‌دار می‌سازد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عراقچی تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد

عراق رسما ایران را کنار گذاشت

وزیر خارجه عراق: آمریکا از ما نخواسته روابط با ایران را قطع کنیم

گرامی‌مقدم: تولید در سال جاری به رشد مطلوبی نرسید

واکنش قالیباف به نامه ترامپ؛ انتفاع اقتصادی ما در برجام نباید «صدقه سری» باشد+فیلم

شاهکار وینچنزو ایتالیانو در بولونیا؛ روسوبلو بازهم سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را می‌خواهد

جنجال جدید ایلان ماسک و یارانش| پول پاشی آمریکا برای دخالت در انتخابات هند را لو دادند!

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه انگلیس علیه ایران

سخنگوی کاخ سفید: بهتر است ایران ترامپ را جدی بگیرد

کاخ‌سفید: پیام به ایران این است که ترامپ را جدی بگیرد!

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت خیرین و بنیاد گلستان / کمک به خانواده‌های نیازمند، تجلی همدلی در روزهای سخت اقتصادی

مهمترین کمک معیشتی به مردم ساخت مسکن است/ مجلس دوازدهم برای حل مسائل اقتصادی نقشه راه دارد

درخشش ستاره محبوب هواداران استقلال در اروپا ادامه دارد + عکس

پنتاگون: در یمن از نیروی کشنده بیش از حد استفاده خواهیم کرد | ایران سامانه‌های شناسایی و اطلاعاتی را در اختیار حوثی‌ها قرار داد

عکس/ هواپیماهای آمریکا به نزدیکی ایران رسیدند؟

الحوثی: ناو هواپیمابر آمریکایی را فراری دادیم

کاخ سفید:ایران ترامپ را جدی بگیرد

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

عکسی که ماجرای مرگ مارادونا را بار دیگر شعله‌ور ساخت

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

درگیری‌های خاورمیانه مربوط به تهران، تل آویو و یمن است؛ سر عراق به این کریدور گرم است

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت بنیاد گلستان

با افزایش حقوق کارگران، در سال آینده رونق اقتصادی را تجربه می کنیم

بسیاری از موضوعات اقتصادی در مجلس یازدهم سامان گرفت

بسیاری از موضوعات اقتصادی در مجلس یازدهم سامان گرفت| آماده کمک به دولت هستیم

تحلیل روز بازار سرمایه از رضا شیرازی پور

قالیباف:مجلس یازدهم برای بهبود وضعیت معیشت مردم گام‌های اساسی برداشت

قدرت‌نمایی والیبالیست‌های ایرانی در اروپا و آسیا؛ از امتیازآوری سعادت تا پاس‌های طلایی کریمی!

اتحادیه اروپا: ایران در منطقه رفتار «بی‌ثبات‌کننده» دارد

اسراییل اطراف درعا را هدف قرار داد

رشد قیمت مس به بالاترین سطح5 ماهه گذشته رسید

ظریف: من با سعید امامی رفاقت دیرینه‌ای داشتم، اما خط فکری‌مان با یکدیگر کاملا متفاوت بود +فیلم

ظریف: من در سال 2014 به عنوان ریسک پذیرترین شخصیت در جهان انتخاب شدم +فیلم

حمله آمریکا به منطقه‌ای در الحدیده یمن

جنگ تجاری و عرضه اوپک، نفت را زمین‌گیر کرد/ طلای سیاه در سراشیبی سقوط؟

هشدار دونالد ترامپ به حوثی ها و ایران

ظریف: بعد از هر مذاکره با آمریکا، روابط ما با این کشور بدتر شد +فیلم

حملات آمریکا به یمن

حمله آمریکا به الحدیده یمن

ایران ترامپ را جدی بگیرد | یک کلانتر جدید در شهر است!

ایران جاه طلبی های هسته‌ای خود را جدی بگیرد، گزینه نظامی روی میز است!

وزیر خارجه انگلیس: گزینه نظامی برای ایران روی میز است

کاخ سفید: ایران تهدیدهای ترامپ را جدی بگیرد

آمریکا؛ خطرناک برای دشمنان و کشنده برای دوستان + فیلم

دور جدید حملات آمریکا به الحدیده یمن

اخراج گسترده کارمندان صدای آمریکا

سخنگوی کاخ سفید: ایران هشدارهای ترامپ را جدی بگیرد

حمله هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن

کاخ سفید: پیام به ایران این است که ترامپ را جدی بگیرید!