ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سفر هیئت چینی به پاناما برای مدیریت اختلافات ایالات متحده آمریکا

سفر هیئت چینی به پاناما برای مدیریت اختلافات
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - درحالی که تصمیم شرکت چینی سهامدار بندر پاناما مبنی بر واگذاری سهام خود به یک کنسرسیوم آمریکایی بحث‌برانگیز شده است، هیئتی از چین به پاناما سفر کرده و آمادگی خود را برای تقویت تعاملات، افزایش تفاهم و جلب اعتماد اعلام کرده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ما هوی، معاون دپارتمان بین‌المللی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، در رأس یک هیئت چینی به پاناما سفر کرده و با رهبران احزاب سیاسی مهم این کشور دیدار و همچنین با پژوهشگران اندیشکده‌ها گفت‌وگو کرده است.
ما هوی در این‌باره اظهار داشت که چین مایل است همکاری‌های خود را با احزاب و اندیشکده‌های پاناما گسترش دهد تا درک متقابل و اعتماد بین دو کشور افزایش یابد و پایگاه مردمی روابط دوستانه چین و پاناما مستحکم‌تر شود.
بر اساس بیانیه رسمی چین، طرف پانامایی نیز بر تمایل خود برای تعمیق روابط دوستانه، تقویت اجماع در زمینه همکاری‌ها و پیشبرد توسعه روابط دوستانه میان دو کشور تأکید کرده است.
شرکت چانگ‌ جیانگ هه جی، که متعلق به لی کاشینگ، ثروتمندترین فرد هنگ‌کنگ است، در اوایل ماه مارس، اعلام کرد که قصد دارد با فروش 43 بندر در 23 کشور به ارزش 228 میلیارد دلار آمریکا (305 میلیارد دلار سنگاپور)، از جمله 90٪ از سهام خود در بندر پاناما، این دارایی‌ها را به کنسرسیومی تحت رهبری شرکت آمریکایی بلک‌راک (BlackRock) واگذار کند.
واکنش رسانه‌ هنگ‌کنگی درباره خبر فروش سهام شرکت چینی
در واکنش به این خبر، روزنامه هنگ کنگی "دا گونگ بائو" در مقاله‌ای با عنوان "بی‌گناه نباشید، ساده‌لوح نباشید" ،به شدت به این میلیاردر هنگ کنگی حمله کرده و او را یک فرصت‌طلب "سرد و بی‌احساس" و سودجو خوانده است.
این مقاله همچنین اقدام این شرکت هنگ‌کنگی را "تسلیم‌شدن بدون عزت" و "نادیده گرفتن منافع ملی و عدالت قومی" توصیف کرده و از این شرکت خواست تا در این خصوص به‌دقت بیندیشد و درباره ماهیت و پیامدهای این تصمیم به‌درستی فکر کند، و مشخص کند که در کدام جبهه ایستاده است.
فرانک سی لو، مدیرعامل چانگ‌جیانگ هه‌جی، در واکنش به واکنش های مطبوعاتی اخیر، تأکید کرد که این معامله صرفاً یک تصمیم تجاری است و هیچ ارتباطی با مسائل سیاسی ندارد.
بااین‌حال، روزنامه "دا گونگ بائو" که حامی پکن است، دو بار با انتشار مقالاتی از این دست ضمن انتقاد از این شرکت چینی، این معامله را فراتر از یک معامله عادی تجاری دانست. این روزنامه بدون نام بردن از لی کاشینگ، به او هشدار داد که رقصیدن با سیاستمداران آمریکایی شاید منجر به کسب درآمد شود، اما در نهایت بی‌نتیجه خواهد بود و حتی ممکن است او را در تاریخ بدنام کند.
گفتنی‌است که در فوریه سال جاری میلادی، خوزه رائول مولینو، رئیس‌جمهور پاناما، اعلام کرده‌بود که پاناما رسماً از طرح "یک کمربند، یک جاده" چین خارج می‌شود. این اقدام پس از هشدار وزیر امور خارجه آمریکا، صورت گرفت که گفته بود اگر دولت پاناما فوراً نفوذ چین در کانال پاناما را متوقف نکند، ایالات متحده علیه پاناما اقدامات جدی اتخاذ خواهد کرد.
در پی این تهدیدات، پاناما متعهد شده‌ بود که پس از انقضای توافقنامه همکاری با چین در چارچوب "یک کمربند، یک جاده"، آن را تمدید نکند و حتی امکان فسخ زودهنگام آن را بررسی کند.
اما آنچه مشخص است تنش میان آمریکا و چین بر سر کنترل تجاری این کانال، سبب شده تا سهامدار چینی این کانال برای رهایی از گزند این تنش‌ها بر سر دو راهی بزرگی قرار بگیرد: یکی خروج از این کانال و مورد سرزنش قرار گرفتن توسط چین و دیگری ماندن در این کانال و تقابل با زورگویی آمریکا در قبال خطر از دست رفتن کامل منافع اقتصادی خود.
چین فروش سهام بنادر پاناما به آمریکا را محکوم کرداعتراض چین نسبت به خروج پاناما از طرح «یک کمربند، یک جاده» انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1378087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ مستقیم؛ نیازمند ایجاد میز قرمزیم

حزب الله: آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه و تشنه خون هستند

حزب الله: آمریکا و اسرائیل جز زبان قتل و ویرانی نمی‌شناسند

دایره‌ای به قطر5هزارکیلومتر؛منافع آمریکا در تیررس یمنی‌ها

بیانیه جامعه مدرسین درباره اتفاقات اخیر در سوریه و یمن/ مردم ایران آماده پشتیبانی از جبهه مقاومت در یمن هستند/ شیرمردان یمنی پاسخ آمریکا را خواهند داد

واکنش حزب‌الله به حملات اسرائیل و آمریکا

راز ناو زاگرس؛ چرا این کشتی اطلاعاتی آمریکا را نگران کرده؟

1403 آخرین رمق ما معمولی‌‏ها بود...

اردوغان خواستار توقف کشتار اسرائیل در نوار غزه از جامعه جهانی شد

گفتگوی ترامپ و پوتین؛ کاخ سفید: تماس تلفنی به خوبی پیش می‌رود

معاون سازمان ملی هوش مصنوعی: از نیروهایمان فقط 15 نفر مانده‌اند که آنها هم کار خاصی نمی‌کنند

توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری درباره نظارت بر سفرهای نوروز 1404

تجارت مردمی؛ کلید حل مشکلات اقتصادی

برگزاری کمیته هماهنگی کریدورهای ترانزیتی منطقه میان اکو و نماینده سازمان ملل

بنگاه‌های کوچک و متوسط؛ کلید توسعه اقتصادی ایران در آینده

رکورد تاریخی نیمیر عبدالعزیز در والیبال ژاپن؛ عبور از 1000 امتیاز

سرشاخ شدن کشتی‌گیران ایرانی برای دیگر کشورها در قهرمانی اروپا

بازگشت حزب بن گویر به کابینه اسراییل

هواوی به کمک بی‌ام‌دبلیو رفت

محکومیت حملات اسرائیل به غزه از سوی وزارت خارجه افغانستان

درخواست طالبان از یوناما برای تسهیل تعامل با سازمان ملل و جهان

ویژه برنامه تحویل سال شبکه جام‌جم اعلام شد

جنجال خبر حمله آمریکا ؛ ویژگی‌های ناو زاگرس که خبرساز شده چیست؟

لغو حفاظت فیزیکی از فرزندان بایدن توسط ترامپ

ایران و آمریکا در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

خشم اردوغان از کشتار رژیم صهیونیستی در غزه

افشاگری حماس از پشت پرده آغاز حملات به غزه

حزب الله: آمریکا و اسرائیل دو روی سکه و تشنه خون هستند

دروغی به نام ترامپ ضد جنگ

نزدیکی به آمریکا مساوی است با کاهش محبوبیت!

دبیرکل سازمان ملل خواستار رعایت آتش‌بس در غزه شد

حزب‌الله: دشمن صهیونیستی توان تحقق اهدافش را ندارد

ایران و آمریکا وارد جنگ می‌شوند؟

زیباکلام: سال 1404 یا زنگی زنگ خواهیم شد یا رومی روم

فعال اصولگرا: امید به تغییر ریل سیاست خارجی برای 1404 دارم

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟

تصویر بدون پوشش شهید (ابوحمزه) سخنگوی نظامی گردان‌های قدس منتشر شد

سردرگمی متحدان آمریکا از سیاست خارجی «ترامپ»

پایان طوفانی قیمت‌ طلا و سکه در سال 1403

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

رصد فعالیت بانک‌های فارس طی نوروز / شعب کشیک فعالند

واکنش عارف به انتقادات از همتی/ نیازمند تصمیم‌گیری‌های شجاعانه اقتصادی هستیم

5 جاذبه گردشگری تور ژاپن که در نوروز 1404 می توانید ببینید

هشدار به ایرانیان متقاضی اقامت اروپا در برابر کلاهبرداری‌های شرکت‌های جعلی؛ رویا فروشی به چه قیمت؟

واکنش منفی اروپا به آغاز حملات صهیونیست‌ها

اودسا به روسیه واگذار می شود؟

بقائی: آمریکا مسئول مستقیم جنایات اسرائیل در غزه است

ایران حملات جدید اسرائیل به غزه را به شدت محکوم کرد

وزیر امور خارجه یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

هشدار به ترامپ: چرا نباید قدرت نظامی ایران را دست کم گرفت؟