ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مشت ترامپ باز شد! خواندنی ها

مشت ترامپ باز شد!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
خرداد سال 1396 بندر بن سلطان که سال‌ها مسئول استخبارات سعودی بود، در یادداشتی نوشت که امریکا پس از روی کار آمدن ترامپ باید وارد «بادیه الشام» شود تا توازن ازدست‌رفته توسط اوباما را جبران کند. در آن روز‌ها سعودی‌ها دائم زیر گوش رئیس‌جمهور امریکا می‌خواندند که اگر کاخ سفید دچار تعلل شود، ایران به تئوری حاکمیت مرکزی امریکایی‌ها مهر باطل خواهد زد. 
در آن زمان خبرگزاری بلومبرگ نیز همراه با تحلیل سعودی‌ها در گزارشی مشکوک نوشته بود که امریکا به زودی تکلیف سوریه را مشخص و سپس به ایران حمله نظامی خواهد کرد. بهانه امریکایی‌ها برای این تهدیدات نزدیک شدن نیرو‌های حشدالشعبی به پایگاه تروریستی تنف بود که آن روز‌ها در محاصره افتاده بود. 
لابی سعودی گمان می‌کرد که پس از پرونده قطر باید تکلیف ایران را نیز در منطقه تعیین کند، ازاین‌رو دائم برای ترامپ پیغام می‌فرستاد که بالاخره زمان جنگ واقعی با ایران رسیده است، اما زمین‌بازی این «جنگ رودررو و بی‌واسطه» در شام بزرگ است!
ترامپ نیز قدم‌به‌قدم با این تحلیل همراه شده بود. از نگاه تیم امنیتی مستقر در واشینگتن دوره اوباما با دست روی دست گذاشتن و از دست دادن فرصت‌ها و کم‌کاری‌های گذشته و برای بازگشت به دوران شکوهمند گذشته باید تماشاچی صرف نبود. ازاین‌رو در کوتاه زمانی حمله به پایگاه شعیرات برنامه‌ریزی شد. ترامپ با دستور حمله موشکی که به بهانه دروغین حمله شیمیایی به خان شیخون صورت گرفته بود تلاش کرد نشان دهد که مانند اوباما حاضر نیست «تماشاچی صرف باشد» و «دست روی دست بگذارد» بلکه می‌خواهد در قامت رهبری جهان، با سایر نیرو‌های فعال برخورد کند. 
حمله به پایگاه الشعیرات که نقش مهمی در آزادسازی تدمر داشت با تبلیغات زیاد صورت گرفته تا جایی که حتی یکی از روزنامه‌های داخل کشور در شرح موشک‌پرانی ترامپ نوشته بود که گاهی لازم است اسلحه خود را روی دوش انداخته و پشت میز مذاکره نشسته و با دشمن خود نیز معامله کنیم. 
از نگاه این جریان خاص دادن امتیاز در دمشق بهتر از جنگیدن با ترامپ در تهران بود، اما این خط تحلیلی درباره هجومی شدن امریکا کمتر از ده روز پس‌ازآن شکسته شد. در آن ایام نیرو‌های مقاومت نه‌تنها اطراف پایگاه تنف را خالی نکردند بلکه بخشی از توان نیرو‌ها به بادیه جنوب منتقل‌شده تا جایی که کمربند صیانتی مقاومت محکم‌تر شد. نکته جالب‌توجه آن بود که امریکایی‌ها حتی شانس خودشان را برای شکستن حصر تنف آزمایش نکردند. بعد‌ها مشخص شد که کلید این موفقیت بزرگ در اردن بوده است. 
حمله از پیش برنامه‌ریزی‌شده نیرو‌های تروریستی سنتکام به یمن بی‌شباهت به وضعیت امریکایی‌ها در سال 2017 نیست. ترامپ در تحلیل‌های جدید که منشأ آن در لابی عبری و عربی نهفته است به این نتیجه رسیده است که استارت یک درگیری چندماهه را ذیل «تصاعد تنش» بزند که نتیجه آن عقب‌نشینی مقاومت در منطقه باشد. 
البته گزینه تصاعد تنش باعث بی‌اعتبار شدن تهدیدات ترامپ خواهد شد، زیرا یمن از 19 اکتبر 2023 در جنگ مستقیم قرار داشته و همه گزینه‌ها علیه صنعا امتحان شده و بی‌نتیجه مانده است. همچنین ائتلاف امریکایی مستقر در دریای سرخ به‌خوبی می‌داند که هرگونه واکنش تاکتیکی از سوی انصار الله گزینه تصاعد تنش را ناکارآمد خواهد کرد. در این رزم هیچ اقدامی نمی‌تواند تمرکز سید عبدالملک را نسبت به رژیم صهیونیستی برهم بزند زیرا که ماهیت کنش یمن برگرفته از خط محاصره در برابر محاصره است. 
اما نکته قابل‌تأمل دیگر در عملیات شب گذشته ایجاد یک پیوست جدید از سوی ترامپ میان ایران و یمن است. به نظر می‌رسد که حریف در این مقطع با دقت تمام در تلاش است که یک بازی چندلایه را علیه تهران را کلید بزند. سال گذشته وقتی امریکایی‌ها شیفت میدان از غزه به صنعا را در دستور کار خود قراردادند سفیر انگلیس با تم شب یلدا در تهران رقصید تا احساسات اجتماعی را به سود ائتلاف مثبت کند. انگلیسی‌ها این‌بار نیز نقشی مشابه در پیش خواهند گرفت. 
نکته مهم‌تر آنکه در وضعیت جدید پیش آمده آنچه اهمیت دارد ایجاد عناصری است که تصاعد تنش را به انرژی آزاد تبدیل کند. باز کردن عرض جبهه تا جایی که دولت‌های پیرامونی اثر نیروی تخلیه شده را حس کنند قابل پیش‌بینی خواهد بود، به ویژه برخی دولت‌های عربی، چون امارات که در سال‌های اخیر در فتنه‌های جنوب یمن دست داشته‌اند، البته با تأکید روی این نکته که مقاومت یمنی هیچ گاه برای ایجاد دافعه به دشمن ضربه نزده و بی‌گدار نیز به آب نخواهد زد، حمله به جنوب صنعا مشت تروریست‌های سنتکام را بازکرده است. باز کردن مشت مقاومت پیش چشم رقبا نیاز به هوشمندی و ظرافت در عمل دارد!
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1378712/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ مستقیم؛ نیازمند ایجاد میز قرمزیم

حزب الله: آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه و تشنه خون هستند

حزب الله: آمریکا و اسرائیل جز زبان قتل و ویرانی نمی‌شناسند

دایره‌ای به قطر5هزارکیلومتر؛منافع آمریکا در تیررس یمنی‌ها

بیانیه جامعه مدرسین درباره اتفاقات اخیر در سوریه و یمن/ مردم ایران آماده پشتیبانی از جبهه مقاومت در یمن هستند/ شیرمردان یمنی پاسخ آمریکا را خواهند داد

واکنش حزب‌الله به حملات اسرائیل و آمریکا

راز ناو زاگرس؛ چرا این کشتی اطلاعاتی آمریکا را نگران کرده؟

1403 آخرین رمق ما معمولی‌‏ها بود...

اردوغان خواستار توقف کشتار اسرائیل در نوار غزه از جامعه جهانی شد

گفتگوی ترامپ و پوتین؛ کاخ سفید: تماس تلفنی به خوبی پیش می‌رود

معاون سازمان ملی هوش مصنوعی: از نیروهایمان فقط 15 نفر مانده‌اند که آنها هم کار خاصی نمی‌کنند

توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری درباره نظارت بر سفرهای نوروز 1404

تجارت مردمی؛ کلید حل مشکلات اقتصادی

برگزاری کمیته هماهنگی کریدورهای ترانزیتی منطقه میان اکو و نماینده سازمان ملل

بنگاه‌های کوچک و متوسط؛ کلید توسعه اقتصادی ایران در آینده

رکورد تاریخی نیمیر عبدالعزیز در والیبال ژاپن؛ عبور از 1000 امتیاز

سرشاخ شدن کشتی‌گیران ایرانی برای دیگر کشورها در قهرمانی اروپا

بازگشت حزب بن گویر به کابینه اسراییل

هواوی به کمک بی‌ام‌دبلیو رفت

محکومیت حملات اسرائیل به غزه از سوی وزارت خارجه افغانستان

درخواست طالبان از یوناما برای تسهیل تعامل با سازمان ملل و جهان

ویژه برنامه تحویل سال شبکه جام‌جم اعلام شد

جنجال خبر حمله آمریکا ؛ ویژگی‌های ناو زاگرس که خبرساز شده چیست؟

لغو حفاظت فیزیکی از فرزندان بایدن توسط ترامپ

ایران و آمریکا در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

خشم اردوغان از کشتار رژیم صهیونیستی در غزه

افشاگری حماس از پشت پرده آغاز حملات به غزه

حزب الله: آمریکا و اسرائیل دو روی سکه و تشنه خون هستند

دروغی به نام ترامپ ضد جنگ

نزدیکی به آمریکا مساوی است با کاهش محبوبیت!

دبیرکل سازمان ملل خواستار رعایت آتش‌بس در غزه شد

حزب‌الله: دشمن صهیونیستی توان تحقق اهدافش را ندارد

ایران و آمریکا وارد جنگ می‌شوند؟

زیباکلام: سال 1404 یا زنگی زنگ خواهیم شد یا رومی روم

فعال اصولگرا: امید به تغییر ریل سیاست خارجی برای 1404 دارم

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟

تصویر بدون پوشش شهید (ابوحمزه) سخنگوی نظامی گردان‌های قدس منتشر شد

سردرگمی متحدان آمریکا از سیاست خارجی «ترامپ»

پایان طوفانی قیمت‌ طلا و سکه در سال 1403

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

رصد فعالیت بانک‌های فارس طی نوروز / شعب کشیک فعالند

واکنش عارف به انتقادات از همتی/ نیازمند تصمیم‌گیری‌های شجاعانه اقتصادی هستیم

5 جاذبه گردشگری تور ژاپن که در نوروز 1404 می توانید ببینید

هشدار به ایرانیان متقاضی اقامت اروپا در برابر کلاهبرداری‌های شرکت‌های جعلی؛ رویا فروشی به چه قیمت؟

واکنش منفی اروپا به آغاز حملات صهیونیست‌ها

اودسا به روسیه واگذار می شود؟

بقائی: آمریکا مسئول مستقیم جنایات اسرائیل در غزه است

ایران حملات جدید اسرائیل به غزه را به شدت محکوم کرد

وزیر امور خارجه یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

هشدار به ترامپ: چرا نباید قدرت نظامی ایران را دست کم گرفت؟