ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فیلم برنده اسکار؛ تقابل سرمایه‌داری و الیگارشی خواندنی ها

فیلم برنده اسکار؛ تقابل سرمایه‌داری و الیگارشی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یکی از بحث‌برانگیزترین فیلم‌های سال 2024 «آنورا Anora» اثر شان بیکر در ژانر درام و کمدی اسکروبال به صورت غیرمنتظره‌ای در مراسم اسکار در بهترین شاخه‌ها نامزد شد و اسکار بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه اورجینال، تدوین و بهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود کرد. اسکروبال شکلی از یک نوع کمدی رمانتیک سرکوب شده است که عشق را هجو‌ می‌داند و به جای آنکه شور عاشقانه در آن تاب بخورد، تصویر هجو‌‌ شده‌ای از آن به نمایش درمی‌آید. این ژانر در دهه 1930 بسیار رایج بود و فیلم «آنورا» در این ژانر ساخته شده است.
«آنورا» که پیش از این برنده نخل طلای کن 2024 هم شده بود به روایت داستان آنی رقصنده و کارگر جنسی می‌پردازد که مانند میلیاردها نفر رویای آمریکایی در سر دارد. او در کف هرم طبقات اجتماعی و اقتصادی قرار دارد و خانواده‌ای هم ندارد. آنی با یک پسر از خانواده بیلیونر روسی آشنا می‌شود. آنی یا همان آنورا که خود را در یک ‌قدمی این رویای آمریکایی می‌بیند در لاس‌وگاس با ایوان(پسر روسی) ازدواج می‌کند، حالا خانواده الیگارشی پسر متوجه این ازدواج شده‌اند و عزم‌شان را جزم کرده‌اند تا این ازدواج را فسخ کنند. این فیلم را می‌توان از آثار مهندسی شده سینمای مستقل دانست. آنورا در ازدواج با یک پسر ثروتمند، خود را در رویای آمریکایی غرق شده، می‌بیند که ناگهان با فرستادگان نماینده‌های خانواده پسر، او در این گودال رویا تک‌وتنها مانده و آرزویش را سرابی درمی‌یابد. چراکه همسرش حاضر به قبول مسئولیت نیست و از ترس پدر و مادرش دست به فرار می‌زند. در واقع‌ شان بیکر تصویری مخدوش از رویای آمریکایی را به مخاطب نشان می‌دهد. علاوه بر «آنورا» می‌توان گفت بیشتر فیلم‌های تحسین‌برانگیز سال 2024 به‌ نوعی دهن‌کجی بزرگ به سینمای هالیوود بود.
بیکر هوشمندانه، جشن عروسی ایوان و آنورا را در مجتمع تجاری «فریمونت استریت اکسپرنیس» لاس‌وگاس ضبط کرده که بزرگ‌ترین نمایشگر ال‌ای‌دی جهان را روی سقفش دارد. این انتخاب هدفمند هم متناسب با ماهیت تصنعی ‌پوچ این ازدواج است و هم از لحاظ سیاسی، طعنه‌آمیز است اینکه بچه پولدار روسی، همسر و جشن ازدواجش را هم از یک پاساژ بزرگ آمریکا می‌خرد. ریتم فیلم روان و سر راست است و بعد از تقریباً 15 دقیقه مخاطب وارد جهان داستان می‌شود. با اینکه «آنورا» به ‌شدت دیالوگ محور، شلوغ و پرسروصداست اما انسجامش را از دست نمی‌دهد. استفاده از شخصیت‌های ارمنی‌تبار که در نقش نوکران الیگارش‌های روس‌ هستند، کنایه‌ای به روس‌ها و تمایل بیش از اندازه آنها به نظام کنونی سرمایه‌داری است. «آنورا» نشان می‌دهد که ازدواج و سرخوشی یک پسر روس با یک دختر آمریکایی‌تبار بدین معناست که آمریکا بهشت پولدارهاست. اما از سوی دیگر فیلم به نقد جامعه سرمایه‌داری هم می‌پردازد و تقابل میان روس‌ها و آمریکایی‌ها را هم به تصویر می‌کشد.
خانواده روسی پسر راهی نیویورک شده‌اند تا ایوان را از دست‌های آنی نجات دهند و به دلیل حرفه‌اش او را تحقیر می‌کنند اما آنی تسلیم این روس‌ها نمی‌شود و به مبارزه با آنها می‌پردازد.
کارگردان در شخصیت‌پردازی تمام توان خود را به کار بسته؛ در این اثر ما با پدیده‌ای به نام مایکی مدیسون در نقش «آنورا» روبه‌رو هستیم که ستاره‌ای نوظهور در ابتدای بازیگری است. با این حال بازی او یکدست و منسجم است. مدیسون دیالوگ‌هایش را با احساسی که در چشمانش است به مخاطب عرضه می‌کند. صورت بشاش که خنده از لبانش محو ‌نمی‌شود، موتیف اصلی بازیگری اوست. اسکار در دستان وی، یکی از شایسته‌ترین انتخاب‌های این مراسم بود.
کاملاً مشخص است که شان بیکر دست به انتقام دموکرات‌ها از ترامپیسم و سیاست‌های آمریکا زده است. یک آمریکایی انتقام خود را از روس‌های ساکن در آمریکا می‌گیرد. این درحالی است که حین ساخت «آنورا»، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور نبوده است. اما در زیرلایه‌های فیلم نشان داده می‌شود که آمریکا به تسلط روس‌ها درآمده و یک شهروند آمریکایی در مواجهه با روس‌ها به جایی می‌رسد که با او بدتر از پسامند برخورد می‌شود. فیلم مانند بیشتر فیلم‌های آمریکایی روس‌ها را فاقد هرگونه عواطف انسانی و روح نشان می‌دهد. شاید هالیوود ترجیح داده که با آمدن دونالد ترامپ و رفتن دموکرات‌ها، با چنین فیلمی، از ترامپ استقبال شود.
با توجه به گفت‌وگوی مناقشه‌آمیز ولادیمیر زلنسکی و دونالد ترامپ از همان زمان گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که «آنورا» در مراسم اسکار به ‌عنوان بهترین فیلم انتخاب خواهد شد و در نهایت هم این اتفاق رخ داد و اهالی هالیوودی فیلمی اجتماعی که به موضوعات سیاسی هم اشاره دارد، برگزید تا دوباره به ترامپ دهن‌کجی کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1385669/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل/ به هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا یا عامل نیابتی آن، پاسخ سریع و قاطع می‌دهیم

ایران از آمریکا رسما شکایت کرد

رونق تولید آیفون در هند؛ افزایش دو برابری در سال جاری

صنعا هدف تجاوز جدید آمریکا قرار گرفت

ترامپ: به سرمایه گذاری یک تریلیون دلاری عربستان در آمریکا نزدیک هستیم

نبرد قدرت‌های جهانی بر سر هوش مصنوعی؛ تفاوت رویکرد آمریکا و اروپا

کشف غول قاچاق و پولشویی؛ بیش از 2 هزار میلیارد تومان تخلف اقتصادی

پیام مهم رهبر مقاومت افغانستان در آستانه یک عید؛ احمد مسعود چه گفت؟

پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟

تشدید رسوایی در سیگنال

ابراز تمایل ترامپ برای رقابت با اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

ترامپ به دنبال سرمایه گذاری 1000 میلیارد دلاری عربستان در آمریکا

اقتصاد ایران در بن‌بست دولتی‌گرایی؛ راه نجات کجاست؟

4 راهبرد مهم از بیانات رهبر انقلاب در نماز عید فطر

به رسمیت شناختن حجاب اسلامی یکی از شروط عجیب و غریب حسن عباسی برای مذاکره با آمریکا

ایروانی: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه‌ای قاطعانه پاسخ می‌دهیم

در پی تهدیدهای ترامپ؛ ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد

تجاوز مجدد آمریکا به صعده یمن

جنجال بر سر احتمال ریاست جمهوری ترامپ برای دور سوم؛ کنگره و واکنش‌ها به تعرفه‌های جدید

ایران: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل سریعا و قاطعانه پاسخ می‌دهیم

6 فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ 3 سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

ایران به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل نامه نوشت | به هرگونه حمله از سوی آمریکا قاطعانه پاسخ می دهیم

تحلیل مشاور رهبر انقلاب درباره تهدیدات آمریکا و احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای

حمله هوایی آمریکا به پایتخت یمن

دونالد ترامپ‌ شرط گذاشت

لاریجانی در خصوص نامه ترامپ، اظهارات مهمی مطرح کرد

پایگاه دیگو گارسیا کجاست ؟

تهدیدهای ادامه‌دار آمریکا علیه ایران: مذاکره نکنید، دیگر گزینه‌ها «بسیار بد» است

تحلیل مشاور رهبر انقلاب درباره تهدیدات اخیر و احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای

پاسخ کوبنده ایران به تهدیدات ترامپ: پایگاه آمریکا و انگلیس در چاگوس زیر ضربه خواهد بود

2 نفر بر اثر تیراندازی در دمشق کشته شدند

فوری/ ترامپ برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرد

ترامپ اظهارات خود علیه حوثی‌ها را تکرار کرد

تهدید بمباران ایران، مردم را به سوی تولید بمب اتم سوق می‌دهد

ترامپ برای توقف حمله به یمن شرط گذاشت

شما به چه چیز فوبیا دارید؟

مقام آمریکایی: اگر ایران حاضر به مذاکره نباشد وادار به استفاده از دیگر گزینه‌ها خواهیم شد

لاریجانی: اشتباه دشمنان در مسئله هسته‌ای، ایران را مجبور می‌کند سلاح اتمی بسازد/نیروهای نظامی احتمال کم را هم محاسبه می‌کنند و آماده هستند

تهدید جدید ترامپ علیه ایران و یمن/ آنچه تاکنون انجام داده‌ایم، تنها آغاز ماجرا بوده است

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست! (عکس)

چرا رهبر انقلاب درگیری نظامی با آمریکا را محتمل نمی‌دانند؟

خشم دموکرات‌ها از تصمیم ترامپ برای ریاست جمهوری‌ در دوره سوم

جنون دقیقه 13+90 و همان گرجستانی نجات دهنده؛ گولسیانی پرسپولیس را موقتاً نجات داد!

لاریجانی: ایران بمباران شود به سمت بمب اتم می‌رویم / در سوریه بر منافع ملی خود کار کردیم

در صورت حمله آمریکا و اسراییل، ایران مجبور به تولید بمب اتم خواهد شد | علی لاریجانی: رهبر انقلاب برجام را توافق خوبی ندانستند

مشاور رهبری در تلویزیون محتوای اصلی نامه ترامپ را لو داد +فیلم

گرینلند جدیدترین عضو محور مقاومت شد!

لاریجانی: ایران بین قدرت‌های بزرگ یک جایگاه ممتاز پیدا کرده است

ترامپ حاضر به صحبت درباره توافق با ایران است

اگر آمریکا اشتباهی کند، ایران را به سمت سلاح هسته‌ای می‌برد/تکنولوژی هسته‌ای ایران با بمباران از بین نمیرود