ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نیویورک تایمز: سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارساز نبود/ تنش‌ها میان واشنگتن و تهران تاکنون به این اندازه شدت نگرفته بود ایالات متحده آمریکا

نیویورک تایمز: سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارساز نبود/ تنش‌ها میان واشنگتن و تهران تاکنون به این اندازه شدت نگرفته بود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: اگر دونالد ترامپ واقعاً قصد دارد توافقی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران حاصل کند، دولت او باید از مسیر تنش‌زایی فعلی فاصله بگیرد.
چندی پیش، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به امید آغاز گفتگو درباره برنامه هسته‌ای تهران که با سرعت در حال پیشرفت است نامه‌ای به رهبر عالی ایران نوشت.
او پس از این اقدام، به‌صورت علنی به تهران هشدار داد که در صورت عدم دستیابی به توافق، احتمال اقدام نظامی وجود دارد. در ادامه، دور جدیدی از تحریم‌های اقتصادی علیه صنعت نفت ایران وضع شد. نهایتاً، ترامپ دستور حملات هوایی به اهدافی در یمن را صادر کرد. استراتژی غیرقابل پیش‌بینی ترامپ برای مقابله با فناوری موشکی و هسته‌ای ایران، واشنگتن و تهران را در مسیر برخوردی خطرناک قرار داده که می‌تواند به بحرانی گسترده‌تر در خاورمیانه منجر شود. اگر او واقعاً قصد دارد توافقی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران حاصل کند، دولتش باید از مسیر تنش‌زایی فعلی فاصله بگیرد.
واضح است که عنصر فشار در این کمپین کارآمد نبوده است. تهران بیش از گذشته از میز مذاکره فاصله گرفته و رهبران ایران با قاطعیت بیشتری در برابر گفتگوها ایستاده‌اند، به‌گونه‌ای که چارچوب پیشنهادی کاخ سفید را یا تسلیم می‌دانند یا تهدیدی تازه.
نامه ترامپ مبنی بر مذاکره مستقیم هم توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور و هم رهبر ایران، رد شده است. رهبرایران طبق گزارش رسانه‌های رسمی این کشور در این باره گفته است: «اصرار برخی دولت‌های زورگو بر مذاکره برای حل مسائل نیست، بلکه مذاکره برای آن‌ها راهی برای طرح مطالبات جدید است و صرفاً محدود به مسئله هسته‌ای ایران نمی‌شود.»
طبق مفاد برجام، ایران غنی‌سازی اورانیوم را محدود کرد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دسترسی نامحدود به تأسیسات شناخته‌شده هسته‌ای ایران را به دست آورد. اما همه چیز پس از آن تغییر کرد که ترامپ در سال 2018 از این توافق خارج شد، در حالی‌ که تقریباً همه متفق بودند که ایران به تعهداتش پایبند بوده است؛ و اکثر متحدان اصلی آمریکا از ترامپ خواسته بودند که در توافق بماند. سپس ترامپ حدود 1500 تحریم علیه شرکت‌ها و افراد مرتبط با ایران اعمال کرد. او امید داشت این فشارها ایران را وادار به توافقی تازه کند که محدودیت‌هایی نیز بر برنامه موشکی و حمایت از حماس، حزب‌الله و دیگر گروه‌های منطقه‌ای اعمال نماید، اما این رویکرد نتیجه نداد. در عوض سلسله‌ای از تنش‌های نظامی متقابل به وقوع پیوست و برنامه هسته‌ای ایران به سطوحی بی‌سابقه رسید.
مایکل والتز مشاور امنیت ملی ترامپ، در برنامه «This Week» شبکه ABC گفت: «همه گزینه‌ها روی میز است.» وقتی از او پرسیده شد که ایران چه چیزهایی را باید کنار بگذارد، گفت: «موشک‌ها، تسلیحاتی کردن برنامه هسته‌ای، و غنی‌سازی.» این موضع نشان می‌دهد که دو طرف چقدر از هم فاصله دارند. ایران تاکنون هیچ تمایلی برای مذاکره بر سر برنامه موشکی‌اش نشان نداده، بنابراین قمار بر سر توافقی برای همه چیز یا هیچ چیز، بی‌منطق است.
دولت ترامپ گزینه نظامی مناسبی برای ایران ندارد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تلاش کرده ترامپ را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران از طریق عملیات هوایی مشترک تحت فشار بگذارد. اما حمله نظامی به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران که بسیاری از آن‌ها در اعماق زمین قرار دارند، بعید است آسیب غیرقابل بازگشتی وارد کند. علاوه بر آن، خطر آغاز جنگی گسترده‌تر وجود دارد.
ایران از زمان خروج آمریکا از توافق، مذاکره مستقیمی با مقامات آمریکایی نداشته. اما اکنون صداهای میانه‌روتری در ایران شنیده می‌شود، رئیس‌جمهور پزشکیان نسبت به امکان مذاکرات به‌شرط آنکه کمپین «فشار حداکثری» متوقف شود دیدگاه مثبتی دارد. شاید بازگشت به شرایط توافق هسته‌ای ده سال پیش ممکن نباشد، اما توافقی جدید می‌تواند و باید بر اصول ساده‌ای بنا شود؛ عقب‌نشینی ایران از تولید مواد شکافت‌پذیر در سطح تسلیحاتی، در ازای کاهش تحریم‌های آمریکا.
ایران باید به سقف‌های غنی‌سازی برگردد، بازرسان را به تأسیسات خود بازگرداند و پیشنهاد حذف ذخایر فزاینده اورانیوم با غنای 60 درصد یا بیشتر را ارائه دهد. در مقابل، آمریکا باید کارزار فشار اقتصادی خود را کاهش داده و راه را برای سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی که نمی‌خواهند با تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا مواجه شوند، باز کند.
ایران در گذشته قطعنامه‌های سازمان ملل درباره جلوگیری از توسعه برنامه هسته‌ای و موشکی‌اش را نادیده گرفته یا نقض کرده است. با این حال، تا پیش از خروج ترامپ از برجام، به‌طور گسترده به‌عنوان کشوری متعهد به توافق شناخته می‌شد.
تنش‌ها میان واشنگتن و تهران تاکنون به این اندازه شدت نگرفته بود. اکنون در همه طرف‌ها این درک وجود دارد که درگیری منطقه‌ای به سود هیچ‌کس نیست و دستیابی به توافق بهترین راه برای جلوگیری از این سناریو است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1392292/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام آمادگی هلدینگ‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی

آیت‌الله جنتی: کلید حل مشکلات کشور در شعار سال است!

افشای چت‌ سری مقامات آمریکا درباره جنگ یمن/ ترس معاون ترامپ از تبعات اقتصادی جنگ

لژیا ورشو – چلسی؛ ترکیب رسمی

تیم هفته لیگ قهرمانان اروپا؛ همگی از تیم‌های برنده

سرمایه‌گذاری بزرگ چین و ترکیه در این شهر ایران

واردات دوباره سدان لوکس فرانسوی + عکس

کاخ سفید: تعرفه‌ها علیه چین 145 درصد است

واردات نفت چین از ایران از 1.8 میلیون بشکه در روز گذشت

تنش‌های تجاری آمریکا و چین قیمت نفت را نزولی کرد

مهلت دو هفته‌ای ترامپ به نتانیاهو؛ ماجرا چیست؟

وزیر دادگستری: لحن تهدید در نامه آمریکا کم شده بود

مذاکرات مسکو و واشنگتن در استانبول سازنده بود

بازار سهام آمریکا بار دیگر قرمزپوش شد

واشنگتن: علاقمند به حل دیپلماتیک اختلاف‌ها با ایران هستیم

واکنش مقام عالیرتبه سپاه به تهدیدهای آمریکا علیه ایران+ ویدئو

آیا جنگ تعرفه‌ای ترامپ به نفع چین تمام می‌شود؟

رهبر انصارالله: تسلیم نمی‌شویم، جهاد گزینه ماست

واشنگتن: دیپلماسی با ایران برای ترامپ مهم است

افزایش نرخ تعرفه‌های گمرکی آمریکا بر چین به 145 درصد

حاجی بابایی: منطقه باید متحد شود! پیام وحدت برای کشورهای همسایه

آمریکا نتایج مذاکرات با هیات روسی را اعلام کرد

دیوارنگاره ضدآمریکایی مشهور تهران پاک شد؟+ عکس و جزئیات | آدرس غلط ضدانقلاب

ایران، آمریکا و فضای مذاکره

اعتراض جالب مخالفان انگلیسی کشتار فلسطینیان توسط

رئیس جمهور: ارز 28 هزار تومانی رانت است

کردستان مردانه وفاداری خود را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشان داده است

ورود هیئت سیاسی، اقتصادی ایران به استان هرات افغانستان

عیادت مدیرکل بنیاد شهید لرستان از جانباز «نادر عرب زاده»

بررسی پرونده ویژه لیگ قهرمانان اروپا در «فوتبال 120»

حالا دیگر می‌توان گفت: عصر جدید بارسا رسیده

شهردار تهران با دبیرکل انجمن دوستی چین و کشور‌های خارجی دیدار کرد

انواع مذاکره به روایت متکی

آمریکا: مذاکرات با روسیه درباره سفارتخانه‌ها سازنده بود

عارف: با استقبال ایران از مذاکره، آمریکا هم باید دست از سیاست های غلط بردارد / در ماه های گذشته افت تورم را داشته ایم

فوری؛ افشاگری یک منبع آگاه از جزئیات مذاکره ایران با آمریکا

اسماعیل خطیب: ارتش ایران، آمریکا را به چالش کشانده است/ ارتش امروز با ارتش قبل از انقلاب قابل قیاس نیست

اسرائیل تنها مخالف جدی توافق ایران و آمریکاست

دو سیگنال متفاوت بورسی

معمای شنبه

شکست نتانیاهو

کارشکنی داخلی؛ وقتی علیه مذاکره‌کنندگان سریال ساختند

رادیو اسرائیل: حماس 20 هزار رزمنده دارد و فقط 25 درصد تونل‌های غزه تخریب شده است

گوترش: هیچ کمکی نمی‌تواند وارد غزه شود

ترامپ ترمز برید! تعرفه‌های گمرکی آمریکا علیه چین 145 درصد شد

ترامپ: زغال سنگ «زیبا و پاک»، انرژی هوش مصنوعی را تأمین خواهد کرد

جنگ شناختی دشمن بر روی عراق و ایران متمرکز است

عراق واردات این کالاهای ایرانی را آزاد کرد

ورودهیئت سیاسی، اقتصادی ایران به استان هرات افغانستان

جنجال باورنکردنی در کشتی قهرمانی اروپا برخورد زشت رئیس فدراسیون روسیه با قهرمان(ویدیو)