ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فیدان: حملات اسرائیل ثبات سوریه را به خطر می‌اندازد خواندنی ها

فیدان: حملات اسرائیل ثبات سوریه را به خطر می‌اندازد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه آنکارا نمی‌خواهد در سوریه با رژیم صهیونیستی وارد تقابل شود، تاکید کرد که حملات رژیم صهیونیستی، ثبات سوریه را به خطر می‌اندازد.
به گزارش ایسنا، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه گفت، ترکیه نمی‌خواهد در سوریه با رژیم صهیونیستی درگیر شود، اما حملات مکرر این رژیم به تأسیسات نظامی سوریه توانایی دولت جدید برای بازدارندگی در برابر تهدیداتی مانند داعش را تضعیف می‌کند.
هاکان فیدان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز در حاشیه نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل، گفت اقدامات رژیم صهیونیستی با هدف قرار دادن سوریه، که در آن حاکمیت جدید احمد الشرع متحد نزدیک ترکیه وجود دارد، بی‌ثباتی منطقه‌ای را تشدید می‌کند.
بازار
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد هیچ تقابلی با رژیم صهیونیستی در سوریه باشیم، زیرا سوریه متعلق به مردم سوریه است.»
ترکیه که 911 کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد، به یکی از بازیگران پرنفوذ در سوریه و متحد حاکمیت جدید این کشور تبدیل شده است. آنکارا سال‌ها از شبه‌نظامیانی حمایت کرد که اکنون بخش عمده‌ای از حاکمیت جدید را تشکیل می‌دهند و علیه «بشار اسد» رئیس‌جمهور سابق سوریه جنگیدند.
رژیم صهیونیستی ترکیه را متهم کرده که می‌خواهد سوریه را به منطقه تحت‌الحمایه خود تبدیل کند.
وقتی از فیدان پرسیده شد که آیا طرح‌های ترکیه برای پیمان دفاعی مشترک با سوریه باعث تشدید حملات رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های نظامی سوریه شده، او پاسخ داد که آنکارا با شرکای منطقه‌ای همکاری می‌کند تا با سوریه یک پلتفرم مشترک برای جلوگیری از بازگشت داعش و مقابله با تهدیدات مشترک، از جمله حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) تشکیل دهد.
خطر هرج‌ومرج در کمین است
او گفت تضعیف این تلاش، خطر کشاندن کل منطقه به هرج‌ومرج را در پی دارد.
ترکیه، عضو ناتو، از سال 2023 به شدت حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرده و آن‌ها را نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها خوانده و همچنین برای پیوستن به پرونده‌ای علیه این رژیم در دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست داده و تمام روابط تجاری را هم قطع کرده است.
رژیم صهیونیستی اتهامات مربوط به نسل‌کشی را رد می‌کند.
دشمنی بین این قدرت‌های منطقه‌ای به سوریه هم کشیده شده و نیروهای رژیم صهیونیستی طی هفته‌ها پس از به قدرت رسیدن حاکمیت جدید در دمشق، سوریه را هدف حملات قرار داده‌اند.
ترکیه این حملات را تجاوز به خاک سوریه خوانده، در حالی که رژیم صهیونیستی گفته اجازه حضور هیچ نیروی متخاصمی در سوریه را نمی‌دهد.
هاکان فیدان گفت در این «دوره گذار»، ترکیه نمی‌خواهد داعش یا گروه مسلح پ.ک.ک از «نبود نیروهای منظم و کمبود برخی توانایی‌های نظامی» در سوریه سوءاستفاده کنند.
او گفت: «متأسفانه اسرائیل یک به یک تمام توانایی‌هایی را که یک دولت جدید می‌تواند برای مقابله با داعش و دیگر حملات و تهدیدات تروریستی استفاده کند، از بین می‌برد.»
با این حال، وزیر خارجه ترکیه افزود اگر اداره جدید در دمشق بخواهد با رژیم صهیونیستی به «تفاهماتی» برسد، آن موضوعی است که به خودشان مربوط می‌شود.
ترکیه وعده داده که در بازسازی سوریه، از زیرساخت‌ها تا نهادهای حکومتی، کمک کند و در مجامع بین‌المللی هم حمایت سیاسی از این کشور ارائه داده است. ترکیه خواستار لغو کامل تحریم‌های غرب علیه سوریه برای آغاز تلاش‌های بازسازی شده و از تشکیل دولت انتقالی استقبال کرده است.
روابط با آمریکا
روز جمعه، فیدان که هفته گذشته در واشنگتن با مقامات آمریکایی دیدار داشت، گفت درک می‌کند که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده در حال بازنگری سیاست‌های خود درباره سوریه و تحریم‌های اعمال‌شده علیه آن است.
او گفت «اکنون ما یک سوریه جدید داریم. فکر می‌کنم این سوریه جدید به رویکردی متفاوت نیاز دارد» و افزود آنکارا دیدگاه‌های خود را در این باره به متحدان غربی‌اش منتقل کرده است.
فیدان به «تکنیک‌های حل مسئله» ترامپ به‌عنوان راهی برای حل اختلافات باقی‌مانده بین دو متحد ناتو، به‌ویژه تحریم‌های آمریکا علیه صنعت دفاعی ترکیه اشاره کرد و افزود که امیدوار است راه‌حلی برای آن یافت شود.
هر توافقی برای اوکراین، بهتر از ادامه کشتار است
او گفت هضم هرگونه توافق صلح احتمالی که آمریکا میان کی‌یف و مسکو میانجی‌گری کند، «دشوار خواهد بود»، اما هنوز هم بهتر از تداوم مرگ و ویرانی است و افزود که یک عامل بازدارنده لازم است تا اطمینان حاصل شود جنگ دوباره آغاز نشود.
ترکیه از زمان عملیات روسیه علیه اوکراین در سال 2022، روابط دوستانه‌ای با هر دو طرف، یعنی کی‌یف و مسکو حفظ کرده است. ترکیه از تمامیت ارضی اوکراین حمایت کرده و کمک‌های نظامی در اختیار آن قرار داده، در حالی که با تحریم‌های علیه روسیه مخالفت کرده است. اوکراین گفته است که ترکیه، که دومین ارتش بزرگ ناتو را دارد، می‌تواند تضمین‌کننده‌ای مهم برای امنیت باشد.
آنکارا اعلام کرده که پیوستن به ابتکار صلح میدانی را در نظر خواهد گرفت، هرچند گفته جزئیات چنین مأموریتی هنوز مشخص نیست.
در همین حال، فیدان پیشنهاد ترکیه برای میزبانی گفت‌وگوهای صلح احتمالی میان روسیه و اوکراین را تکرار کرد؛ پیشنهادی که پس از میزبانی مذاکرات اولیه در سال 2022 مطرح شده بود.
وقتی از هاکان فیدان درباره تهدیدهای ترامپ به حمله نظامی آمریکا علیه ایران پرسیده شد، او گفت برای حل این اختلاف نیاز به دیپلماسی است و آنکارا نمی‌خواهد شاهد حمله‌ای به همسایه‌اش ایران باشد.
وزیر خارجه ترکیه گفت: «ما باید آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها را دور یک میز بیاوریم تا گفت‌وگوهایی صریح و صادقانه داشته باشند. این باید تنها راه پیش‌رو باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1393316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم منتخب دور رفت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا در فصل 25-2024

چین در واکنش به تعرفه‌های آمریکا، هالیوود را نشانه گرفت

وزیر امنیت داخلی و وزیر کشاورزی دولت ترامپ چه کسانی هستند؟

واکنش رسمی دولت آمریکا به تهدید کیهان برای ترور ترامپ: عاقل نیستید!

مذاکره‌کننده آمریکا در مقابل عراقچی‌؛ از ویتکاف املاکی دقیقا چه می‌دانیم؟ | فیلم

جنگ و ویرانی؛ درباره تلاش برای به ثمر نشستن دیپلماسی

غافلگیری صنعت هوایی

برای ترامپ نتیجه‌گیری در رسانه از میزمذاکره مهم‌تر است

تلاش دموکرات‌ها برای تضعیف دولت ترامپ با اخراج ماسک

برکناری 60 افسر و نظامی اسرائیلی به دلیل مخالفت با جنگ غزه

رسانه های اسرائیل: گزارش‌ها از پیشرفت در مذاکرات تبادل اسرا حکایت دارد

گفتگوی فرستاده ویژه ترامپ با پوتین درباره آزادی شهروند روسی-آمریکایی

مذاکرات ترکیه و اسرائیل بر سر تقسیم سوریه میان خود

کمیسیون اروپا: خواهان گفت‌وگو با آمریکا در مورد تعرفه‌ها هستیم

اذعان ترامپ به وجود مشکلات پس از سقوط بازارها در پی اعمال تعرفه‌ها

ترامپ: امیدوارم بتوانیم با چین به توافق برسیم

بازار نقره داغ‌تر از طلا می‌شود؟

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی: با عرضه شکر و روغن با قیمت‌های جدید مشکل کمبود حل می‌شود

بازار گوشی همراه در انتظار شفافیت فروشگاهی

تجارت ایران و آمریکا از گذشته تا کنون

فالح الفیاض: در حال ورود به مرحله جدیدی در تاریخ «حشد شعبی» هستیم

فالح الفیاض: در حال ورود به مرحله جدیدی در تاریخ «حشد الشعبی» هستیم

اکنون نوبت جهاد مدیران آب و برق است

دستور استاندار مازندران برای رفع موانع بنگاه‌های اقتصادی

ورود هیئت سیاسی- اقتصادی ایران به استان هرات افغانستان

امباپه پاری سن ژرمن را از اروپا اخراج می‌کند!‏

اروپا گردی شاهرخ استخری بازیگر سینما و تلویزیون به همراه خانواده‌اش + عکس جدید

اسفندیار پس از قهرمانی فولاد سیرجان: می خواهم به والیبال اروپا بروم

7 سال گذشت؛ کامبک تاریخی و برتری 3-0 رم مقابل بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا

پخش زنده و خلاصه بازی چلسی و لژیا ورشو از تلویزیون + پخش آنلاین

پخش زنده و خلاصه بازی منچستریونایتد و لیون‌ از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین

افزایش بی‌سابقه صادرات نفت ایران به چین

چین جلوی خرید دلار را گرفت! اقدام فوری برای نجات یوآن

تعرفه آمریکا بر کالاهای چینی به 145 درصد رسید

دستور ترامپ برای لغو محدودیت‌های آبی؛ می‌خواهم از مو‌های زیبایم مراقبت کنم!

سفارت آمریکا در انگلیس به رنگ خون درآمد + فیلم

نرخ تعرفه‌های گمرکی آمریکا بر چین به 145 درصد رسید

آمریکا: دیپلماسی با ایران برای ترامپ مهم است

آمریکا تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین را 145 درصد اعلام کرد

رسانه اسراییلی: ترامپ به نتانیاهو 3 هفته مهلت داد

سنای آمریکا پل اتکینز را به‌عنوان رئیس جدید SEC تأیید کرد

روسیه و آمریکا مذاکرات در استانبول را سازنده توصیف کردند

ماجرای عزل شهید صیاد شیرازی و خلع دو درجه او

سراب FATF داخلی

سنگلاخ کهنه تهران - واشنگتن

پروژه‌ برخورد

ترامپ برای 3 هفته دیگر کشتار مردم غزه را تمدید کرد

حماس: آنچه در رفح رخ می‌دهد، نسل‌کشی و پاک‌سازی نژادی است

انصارالله: ترامپ احمق جنگ تجاری علیه کشورها راه انداخته است

چین هالیوود را هدف گرفت

ویکی پدیاجستجو