بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش نبض بازار، بازارهای جهانی روزهای پرتلاطمی را سپری میکنند و در این میان برنت به عنوان شاخص اصلی بازار نفت، روز جمعه سقوط بیسابقهای را تجربه کرد و با 6.5 درصد کاهش، به ارزش 65.6 دلار در هر بشکه رسید تا اثر بسیار منفی نیز بر صنایع گوناگون داشته باشد.
از این رو با نگاهی به چارت معاملاتی نفت برنت میتوان اظهار داشت این نرخ، پایینترین قیمت از اوت سال 2021 تاکنون به شمار میرود و دادهها نشان میدهد
معاملات این کامودیتی
سوم آوریل 2025، قیمت 65.
58 دلار (پایینترین سطح در بازه اخیر). دوم آوریل 2025، قیمت 70.14 دلار
یکم آوریل 2025، قیمت 74.95 دلار31 مارس 2025، قیمت 74.49 دلاررا به خود دیده است؛ بنابراین برنت طی هفته گذشته نزدیک به 10 درصد ارزش خود را از دست داد تا شدیدترین افت هفتگی در شش ماه اخیرش را تجربه کرده و زنگ هشدار سقوط اقتصاد جهانی را برای فعالان و تحلیلگران بازارهای متعدد به صدا درآورد.

مسیر نزول
قیمت نفت همواره تحت تأثیر دو عامل اصلی عرضه و تقاضا بوده است که این موضوع نیز از متغییرهای مختلفی تأثیر میپذیرد.
همچنین روند قیمتی برنت نیز به عنوان چراغ راهنمای این حوزه، تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند عرضه و تقاضا، تصمیمات اوپک، بحرانهای اقتصادی، جنگها و تحولات ژئوپلیتیکی قرار دارد. اما نزول اخیر ارزش برنت بیش از هرچیز از افت تقاضا و عرضه مازاد در بازار جهانی تبعیت کرده و نگرانیهایی برای کاهش رشد اقتصاد جهانی، سقوط تقاضا برای نفت و... را رقم زده است.
البته تشدید جنگ تجاری، به ویژه اقدام چین برای اعمال تعرفه 34 درصدی بر کالاهای آمریکایی نیز به عنوان یک فاندامنتال منفی، قوی عمل کرد.
از سویی دیگر برنامه اوپکپلاس برای افزایش تولید روزانه به میزان 411 هزار بشکه در ماه مه همزمان با کاهش تقاضا، فشار زیادی بر قیمتها وارد ساخت و نگرانیها در مورد نزول رشد اقتصادی کشورهای مختلف را تشدید کرد تا امروز سرمایهگذاران نگران کاهش فعالیتهای اقتصادی، افت مصرف انرژی و در نتیجه کاهش تقاضا و قیمت برای نفت باشند.
نکته دیگر اینکه هرچند محصولات انرژی آمریکا از تعرفههای تجاری معاف شدهاند، اما این معافیت نتوانسته از تاثیرات منفی جنگ تجاری و نااطمینانیهای اقتصادی بر بازار نفت جلوگیری کند و عدم اعتماد در فضای تجارت جهانی و ترس از رکود بازارها را دوچندان کرده تا بازار نفت امروزه با چالشهای متعددی روبه رو شود.

در قعر چاه
طی چند سال اخیر، اقتصادهای اصلی جهان مانند چین، آمریکا و اتحادیه اروپا، رشد تجاری کمتری را تجربه کرده و حتی در شرایط رکود قرار دارند. به همین منظور تقاضا برای کالاها و خدمات نیز کاهش یافته و تأثیر مستقیم بر مصرف انرژی و نفت گذاشته تا سقوط بی سابقه برنت برای تحلیلگران، یک سیگنال تشدید رکود اقتصادی قریبالوقوع به شمار برود؛ بنابراین کارشناسان اقتصادی چشم انداز مطلوبی را برای کوتاه مدت متصور نیستند و معتقد بوده ادامه تنشهای تجاری به همراه افزایش تولید نفت، به تداوم روند نزولی نرخها دامن زده و هر بشکه نفت به سطح زیر 60 دلار نیز خواهد رسید.
در این شرایط سیاستهای سرمایهگذاران به سمت داراییهای امنتر، مانند طلا یا اوراق قرضه دولتی، حرکت میکند و از سویی دیگر کاهش سوددهی شرکتهای فعال در حوزه انرژی و نفت نیز تأثیر منفی حداکثری را برای بازارهای مالی و سهام به همراه خواهد داشت.
در حال حاضر روند حرکتی قیمت نفت برنت نشان از نگرانیهای جدی آسیب پذیری رشد اقتصادی جهانی در بلند مدت دارد و پیشنهاد میشود؛ استراتژیهای مناسبی توسط کشورهای تولیدکننده نفت، سازمانهای بینالمللی همچون اوپک و دولتها مد نظر قرار گیرد.
همچنین توافقات سازمانی برای کاهش تنش میان بازارها و جنگهای تجاری بسیار موثر بوده و میتواند به فعالیتهای تولیدی متکی به انرژی، حرکتی روبه جلو دهد. در این شرایط روند صعودی نرخها به دوره ثبات خواهد و سریال سقوط نفت برنت نیز به اتمام میرسد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1395982/