ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران به جای نه گفتن، یک طرح جامع به آمریکا ارائه دهد/ شاهد شکل گیری و خیزش یک «ایرانیَت عمیق» هستیم ایالات متحده آمریکا

ایران به جای نه گفتن، یک طرح جامع به آمریکا ارائه دهد/ شاهد شکل گیری و خیزش یک «ایرانیَت عمیق» هستیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - «حشمت الله فلاحت پیشه»، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت‌و‌گویی به تحلیل شرایط موجود پرداخته است:
در شرایطی که تعرفه‌های ترامپ، کشور‌ها را به شدت گرفتار منافع ملی خود کرده است، نتانیاهو سعی خواهد کرد در این آشفته بازار اقداماتی علیه ایران انجام شود. به هر حال طرف آمریکایی هنوز پاسخ نامه ایران را نداده است و نتانیاهو سعی خواهد کرد، قبل از این که پاسخی به نامه ایران داشته باشد، آثار آشوبگرایانه خود را بر این موضوع بگذارد. در سمت دیگر، متاسفانه در ایران، برخی نقش ستون پنجم را برای نتانیاهو بازی کرده‌اند، هر چند که ناخودآگاه در این مسیر گام برداشته‌اند. در طول 2 سال گذشته بار‌ها در این باره هشدار داده‌ام و متاسفانه روند تحولات به شکلی پیش رفت که نتانیاهو می‌خواست. یعنی کشاندن بحران به سمت ایران و تبدیل اختلاف اسرائیل با مخالفانش به اختلاف بین ایران و ایالات متحده. این کاری بود که نتانیاهو در پیش گرفته بود، اما کماکان همان مسیر دنبال می‌شود.»
وی افزود: «من اصرار دارم از یک عبارت برای افرادی در ایران استفاده کنم که به این مشکل دامن زده‌اند. در ایران، عده‌ای شَرخَر (عده‌ای که شر را برای کشور می‌خرند) روز به روز با حجم بیشتری، جایگزین افرادی شده‌اند که از عقلانیت لازم برای مدیریت سیاست خارجی ایران برخوردار بودند. هر کجا که شر و آشوب بوده، این افراد، ورود کردند و باعث شدند ایران عملا به تنها کشوری در جهان تبدیل شود که امنیت ملی خود را به رفتار‌های پیش بینی ناپذیر گروه‌های مختلف در دنیا ربط داد و این یکی از آسیب‌های اساسی در سیاست خارجی کشور است و همین شر‌ها باعث شد برای «تهدید نمایی ایران» از سوی اسرائیل اقداماتی مضاعف صورت بگیرد. آن هیولایی که اسرائیل و آمریکا از ایران ساخته‌اند، به هیچ وجه با واقعیات ایران همخوان نیست، اما متاسفانه عده‌ای در این مسیر حرکت کرده‌اند و اخیرا نیز مسئله ترور ترامپ را مطرح کرده‌اند. عجیب این که این نوع سخنان با اصرار دوباره تکرار شده است و همین موضوع نیز می‌تواند زمینه ساز فشار بیشتر بر ایران شود.»
عده‌ای تلاش دارند جراحی نظم نوین جهانی، با قربانی کردن ایران انجام شود
رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس دهم در ادامه گفت: «متاسفانه، در چند دهه اخیر، هیچ یک از دانش آموختگان دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه در جایگاه تصمیم گیری قرار نگرفته‌اند. ولی در طرف مقابل بسیاری از افرادی که هیچگونه سهمی در سیاست خارجی نداشته‌اند و فقط شعار‌های بی عمل میدادند بیشترین اشتباهات و ندانم کاری‌ها را به سیاست خارجی کشورمان تحمیل کرده‌اند. این روز‌ها همه کشور‌های جهان به دنبال کسب منفعت ملی هستند، اما عده‌ای به دنبال جذب شر برای سیاست خارجی کشور ما بوده‌اند. واقعیتی که وجود دارد این است که ایران و آمریکا در دهه‌های اخیر هیچوقت تا این حد به جنگ نزدیک نبوده‌اند. متاسفانه سیبل سازی و هدف سازی ایران عملا به مرحله عینی رسیده، تا جایی که میبینیم امانوئل مکرون، حین صحبت درباره تعرفه ها، بلافاصله، اشاره‌ای هم به تهدید هسته‌ای ایران کرد. عده‌ای تلاش دارند جراحی نظم نوین جهانی، با قربانی کردن ایران انجام شود؛ بنابراین در شرایط کنونی، اگر یک طرح ابتکاری جامع وجود نداشته باشد، در این فضای مبهم و توام با غبار، احتمال اقدام نظامی علیه ایران بسیار بالا می‌رود. هر گونه نه گفتن به دیپلماسی خلاء جدیدی را به وجود می‌آورد که توسط ابزار نتانیاهو پر خواهد شد.»
وی افزود: «معتقدم ایران به جای نه گفتن، باید یک طرح جامع را به طرف آمریکایی ارائه دهد که شامل 3 ضلع باشد: طراحی و برنامه ریزی برای رفع دغدغه‌های ادعایی درباره ایران، پذیرش نقش نهاد‌هایی از جمله آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای برای نشان دادن پاک بودن برنامه هسته‌ای ایران و پیشنهاد ایجاد زمینه‌های همکاری اقتصادی بین ایران و آمریکا. تنها جایی که ترامپ هنوز در قالب غیرملی عمل می‌کند و منافع ملی هنوز در حاشیه است، موضوع ایران است. در آمریکا دو جریان وجود دارد: یک جریان، جریان افرادی همچون ویتکاف که جریانی است با هدف حفظ منافع اقتصادی از هر گونه مذاکره و چالش خارجی و در طرف مقابل افرادی در شورای امنیت آمریکا و وزارت دفاع به دنبال قربانی کردن ایران در شرایط بحرانی امروز دنیا هستند. اگر ایران وارد مذاکراتی شود که افق اقتصادی داشته باشد، جریان ویتکاف تقویت می‌شود، اما اگر کماکان افرادی را که شر را برای ایران تجمیع کرده‌اند صاحب نقش باشند، این کار به معنای بازی کردن نقش ستون پنجم برای نتانیاهو و جنگ طلبان آمریکایی است. این همان موضوعیست که به شدت باید از آن پرهیز کرد.»
شاهد شکل گیری و خیزش یک «ایرانیَت عمیق» هستیم
این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی تاکید کرد: «سفر نتانیاهو برای تقویت تصمیمات و نظرات جریان جنگ طلب آمریکا به واشنگتن سفر می‌کند، بنابراین در چنین شرایطی اگر یک طرح ابتکاری برای رفع تنش داشته باشیم، نتانیاهو ناکام می‌ماند، اما اگر در شرایط سردرگم کنونی تنها اخباری که از ایران می‌رسد، اخبار برخی رسانه‌ه باشد، در عمل، نتانیاهو به کمک آنان، ایران را به پرتگاه جنگ خواهد کشاند. البته یک اتفاق مبارک در ایران رخ داده که تا پیش از این بی سابقه بوده است؛ شاهد شکل گیری و خیزش یک «ایرانیَت عمیق» هستیم که می‌خواهد به دنیا بگوید ایرانیان به دنبال جنگ نیستند، شبیه کاری که در عرصه رسانه‌ای، علیه افراطیون در سال‌های اخیر شکل گرفت و در عرصه رسانه‌ای چه آنها که مستقل فعالیت می‌کنند و چه رسانه‌های رسمی جریان ضد جنگ را به راه انداخته‌اند و البته 300 نفر از فعالان جامعه مدنی کشور به رغم تنوع دیدگاه، نامه‌ای را به دبیر کل سازمان ملل فرستادند که نشان دهنده پیام ضد جنگ ایرانیان بود. این خیزش بی سابقه ایرانیت در سیاست خارجی است که می‌تواند به دنیا بفهماند ایران آن چیزی نیست که برخی دنبال می‌کنند، بلکه ایران به دنبال صلح است و نمی‌توان با چنین کشوری به راحتی وارد جنگ شد.»
منبع: فرارو
آنچه دیگران میخوانند : سختی و شرایط کشور با دهه 60 قابل مقایسه است خواننده مشهور در حین اجرای کنسرت؛ درگذشت! ترامپ برای توافق با چین چه شرطی گذاشت؟ جشن بزرگ خاورمیانه‌ای می‌خواهیم

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1397065/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه بن سلمان برای دیدار پزشکیان و ترامپ در عربستان

اینطوری می توانید جلوی پیری پوست را بگیرید

یک عده آدم‌های ناپاک برای منافع خود ارز و طلا را شرطی می‌کنند

عراقچی به ایتالیا رفت/بقایی:در دور دوم،باید طرف آمریکا درباره مواضع نانعقول اخیر توضیح دهد

هشدار آمریکا به شهروندانش؛ به سوریه سفر نکنید

پیش‌بینی بورس امروز 30 فروردین 1404 | تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر شاخص کل

عصبانیت ترامپ از تلاش‌ها برای توقف جنگ اوکراین و روسیه

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تازه نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

کاهش 16 هزار تومانی قیمت دلار/ امروز بعد از مذاکرات ایران و آمریکا مردم را شوکه می‌شوند؟

هالیوود همدست همیشگی جنایات اسرائیل/ وقتی فیلم‌های سینمایی برای سفیدشویی رژیم صهیونیستی سنگ تمام می‌گذارند!

آیا مخالفان مذاکره در تیم اسرائیلی‌ها هستند؟

آمریکا آماده به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه است

عراقچی عازم ایتالیا شد

در هزارتوی منطقه، تهران حرف آخر را میزند

توضیحات بقائی درباره چرایی انتخاب رم برای دور دوم گفت‌وگوها

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تاره نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

رونالدو باعث شب زود خوابیدن بازیکنان النصر شد!

«پلیس امنیت اقتصادی» ضامن تحقق شعار سال و حمایت از کارآفرینان

رسانه آمریکایی: پوتین در برابر فشار آمریکا کوتاه نمی آید

سفر عراقچی به ایتالیا برای شرکت درگفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا

مالکی: به مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا خوش بین هستیم

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران شده اند

تصاویر شکارچی ناوهای آمریکا در ایران

تصاویر شکارچی ناوهای آمریکا در ایران / رصد بی 52 های آمریکا توسط رادارهای ایران/ لفاظی ترامپ درباره ادعای حمله لغو شده اسرائیل

عراقچی به رم رفت/ بقایی: آمریکا ابهام‌ها را رفع کند

پیام سخنگوی وزارت خارجه درباره شروع دوم مذاکرات ایران وآمریکا

عراقچی: صلح پایدار از گفت‌وگوی صادقانه میان ملت‌ها زاده می‌شود

خشم ترامپ از روند کند مذاکرات صلح اوکراین

اشتباهی استراتژیک !

نخستین سفر یک هیئت از کنگره آمریکا به سوریه پس از سقوط حکومت اسد

تجاوز جدید آمریکا به صنعا، صعده و الجوف

رئیس کارکنان پنتاگون کناره گیری می‌کند

آمریکا شمار نیروهای خود را در سوریه را کاهش می‌دهد

کارشناس آمریکایی: باید به شکست کمپین فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کنیم

ترامپ افغان‌ها را اخراج کرد!

ترامپ با وجود فشار تندروها دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

جدیدترین قیمت دلار امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 / دلار امروز چند؟

هاشمی طباء: مدعیان «حلقه سخت نظام» کجا بودند؟ | چرا یک نفر از شما به جنگ غزه نرفت؟

برنامه پنتاگون برای کاهش نیروهای آمریکایی در سوریه

فشار ترامپ بر ایران قیمت نفت را منفجر کرد

فیلم کشتار دسته‌جمعی آمریکا بعد از حمله به بندر نفتی یمن

یک نفر در کنفرانس مطبوعاتی ترامپ بیهوش شد!

هشدار یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر غافلگیری های بزرگ باشید

عراقچی در پایان سفر به مسکو: ملاقات با پوتین بیش از یک ساعت و نیم طول کشید/ در گفت‌وگوهای ما با آمریکا، نقش روسیه می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد/ برای رایزنی با مقامات چین به پکن خواهم رفت/ در شرایط سخت تحریمی، روس‌ها کمک‌های زیادی به ما داشتند

حمله آمریکا به پایتخت یمن + جزییات

آمریکا از حمله قریب الوقوع به سوریه خبر داد | هیچ نقطه‌ای از خشونت در امان نخواهد بود!

آمریکا تعدادی از نظامیانش را از سوریه خارج می کند

جمع بندی اخبار مهم در 29 فروردین ماه 1404 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

اعلام ناگهانی آمریکا از حملات قریب‌الوقوع به یک کشور؛ هیچ نقطه‌ای در امان نیست!

احتمالا آمریکا امروز در مذاکرات مواضع شدیدتری برای امتیازگیری اتخاذ کند