ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ عراقچی تا کجا‌ها می‌رود؟! خواندنی ها

سرمقاله جوان/ عراقچی تا کجا‌ها می‌رود؟!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه جوان / «عراقچی تا کجا‌ها می‌رود؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
دکتر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که شنبه در عمان با نماینده امریکا مذاکرات غیرمستقیم را آغاز خواهد کرد. فضای واکنشی تحلیلگران و سخن‌پراکنان تا اینجا بیشتر از تمرکز روی اصل رویداد، روی اینکه چگونه می‌توان «غیرمستقیم» مذاکره کرد، متمرکز شده است و گاهی هم جنبه طنز به خود گرفته. تاکنون به‌نظر می‌رسید که دلیل ایران برای اجتناب از مذاکره مستقیم، پرهیز از «رسمیت کامل»‌دادن به طرف مذاکره است، اما از سخنان جناب عراقچی این‌گونه می‌توان فهمید که نگرانی از نوع مواجهه بدون‌احترام و همراه با تحکم طرف امریکایی که متأثر از جلسه ترامپ با زلنسکی است، و می‌تواند در همان آغاز مذاکره به ختم آن بینجامد، به دلیل اول اضافه شده است. با این حال معتقدم بهترین رفتار سیاسی مردم و فعالان سیاسی در مواجهه با سفر عراقچی باید این باشد که در آغاز همگی کاملاً با این سفر و تصمیم، همدلی و از آن پشتیبانی کنند. اگر ادامه یافت و به نتیجه رسید - که شواهد و تجربیات ما می‌گوید بعید است- چه بهتر و اگر اتفاقی افتاد که پیشنهاد تهران به وزیر خارجه ترک مذاکرات بود، بازهم باید همان همدلی را که موقع رفتن جناب عراقچی به عمان داریم، موقع بازگشت او نیز داشته باشیم و این بهترین پیام به امریکاست. برای رفتن او از همین‌حالا برخی شروع کرده‌اند به تخریب کار که «کجا می‌روی عراقچی؟ فایده ندارد!» این گروه بیشتر از اصولگرایان بی‌اصول و خودشیفته هستند. در طرف مقابل اگر وزیر خارجه به هر دلیل، چه با درک خود، چه کارشکنی امریکا مذاکرات را رها کند، عده‌ای دیگر به او حمله خواهند کرد که این عده دوم از اصلاح‌طلبان بی‌صلاحیت و شیدا هستند. گروه اول درنظر نمی‌گیرند که اصل پذیرش مذاکره بین ایران و امریکا نشانه قدرت ایران است. ترامپ همین‌حالا به تمامی دنیا دستور می‌دهد و برخی چشم می‌گویند و با کسی گفت‌و‌گو ندارد. گروه دوم نیز با آنکه ترک مذاکرات به هر دلیل باز هم نشانه قدرت ایران است، اما اصولاً مایل به تماشای این‌جور قدرت‌نمایی‌های ایران نیستند! هر دو گروه چیزی که در وجود خود ندارند میل به حقیقت و مصلحت کلی کشور است. بازی جناحی برای آنان اولویت دارد. 
اما این مذاکرات اگر چگونه ادامه یابد، مسیر درستی دارد و چه چیز‌های مهمی در آن گفته خواهد شد؟ می‌توان پیش‌بینی‌هایی کرد. ابتدا ممکن است ایران از طرف خود کاهش غنی‌سازی را بپذیرد. این را نباید عقب‌نشینی ایران تلقی کرد. حفظ صنعت هسته‌ای و غنی‌سازی تا درصدی که به نیاز‌های غیرتسلیحاتی ما جواب بدهد، همان‌چیزی است که سال‌هاست می‌گوییم و می‌خواهیم. در مقابل کاهش سطح غنی‌سازی و افزایش نظارت‌ها ایران باید امتیاز رفع کامل تحریم‌ها و ترک دشمنی‌های علنی در قالب حمایت از اپوزیسیون را بگیرد. تجربیات گذشته نیز نشان داده است که امریکا پای‌بند نیست، پس روش کار هم باید عوض شود. این مشکل‌ترین و پیچیده‌ترین بخش مذاکرات است که به همین دلیل روند آن ممکن است طولانی یا حتی بی‌نتیجه باشد یا به عمر این دولت امریکا نرسد. برخی خوش‌بینانه می‌گویند ترامپ می‌تواند با یک فرمان همه تحریم‌ها را بردارد. نخیر! آن یک فرمان‌هایی که از او سراغ دارید برای تحریم‌های بیشتر و تعرفه‌های بالاتر علیه جهان است، نه برای آسان‌تر کردن کار برای کشورها. با کدام سابقه و شواهد چنین احتمالی می‌دهید. حتی روی کاغذ هم چنین نیست و مسئله بسیار پیچیده خواهد بود. با این‌حال در گام اول اگر رفع‌تحریم‌ها با کاهش غنی‌سازی معامله شود، منطقی است. 
درباره موشک‌ها قطعاً ایران هیچ گفت‌وگویی را آغاز نمی‌کند که ادامه یابد یا نه. این همان‌جایی است که می‌تواند به پایان مذاکرات بینجامد و شاید امریکا برای همین منظور یعنی بی‌نتیجه‌گذاشتن مذاکرات آن را در مباحث گنجانده باشد! درباره نیرو‌های منطقه‌ای قبلاً گفته شده که ما نیروی نیابتی نداریم و ایران احتمالاً از امریکا خواهد خواست که با خود آن نیرو‌ها مذاکره کند. 
یک مسئله نیز نفع اقتصادی هر دو طرف از یکدیگر است. اگر منافع اقتصادی ایران از مذاکرات حاصل شد، می‌توان پذیرفت برخی شرکت‌های امریکایی امکان سرمایه‌گذاری یا فروش محصولات خود را در ایران پیدا کنند. درواقع اگر تحریم‌ها برداشته شود این خود شرکت‌ها هستند که از مبادله تجاری یا سرمایه‌گذاری استقبال می‌کنند و ایران هم بعید است نپذیرد. 
بازار
اما آنچه درباره شکل مذاکرات گفته شده اگر تا شنبه به‌درستی روشن نشود، احتمالاً در آن روز با تصاویر دوربین‌ها مشخص خواهد شد. در دو ساختمان مجزا؟ در یک ساختمان، اما در دو اتاق مجزا؟ در یک اتاق، اما با ضلع سوم مثلث که عمان باشد؟ با چه زبانی؟ ایران فارسی صحبت می‌کند، مترجم برای طرف عمانی به عربی ترجمه می‌کند، طرف عمانی فهم خود را به زبان عربی یا انگلیسی به طرف امریکایی می‌گوید و همین مسیر را در بازگشت پیام انجام می‌دهند؟ اینها نشان می‌دهد انتقال پیام باید کاملاً با زبانی که برای طرف مقابل فهمیدنی باشد، انجام شود. شاید بهتر است ایران تمامی آنچه را در هر جلسه می‌گوید به انگلیسی مکتوب کند و در اختیار طرف عمانی قرار دهد تا این وسط چیزی کم‌وزیاد نشود. 
هرچند هیچ شاهدی سراغ نداریم که بتوان با آن به این مذاکرات خوش‌بین بود، اما صبر کن کالصبر مفتاح‌الفرج.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398546/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امسال تمرکز بخش اقتصادی کردستان بر رفع بیکاری باشد

مربی فوتسال بانوان:انتقاد از تیم ملی منصفانه نیست؛ همه باید حمایت کنند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خانه هنرمندان ایران انیمیشن «شیطان‌کش: قطار موگن» را پخش می‌کند

نیلوفر، زنی که به مردان درس مربیگری می‌دهد!

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی؛ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

روبات و انسان در چین مسابقه دو دادند

ستاره‌شناسان 1300 اختروش جدید کشف کردند

سفر معاون نخست‌وزیر پاکستان به کابل

مذاکرات از خط‌قرمز ایران عبور خواهد کرد!

ایمان و باور ارتش، ضامن امنیت کشور است

اعلام ساعت دقیق مذاکره ایران و آمریکا در رم

چین: وضع تعرفه‌های جدید بر کشتی‌های چینی به ضرر همه‌ است

آمادگی آمریکا برای به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از روسیه

پیش بینی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ از ناحیه برخی افراطیون تحت فشار است/ مذاکرات ادامه خواهد داشت؟

شوک آمریکا با مالیات به جام باشگاه های جهان

توییت وزیر خارجه ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا

فوری/ ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

تحولات اوکراین| تهدید ترامپ به خروج از توافق در صورت کارشکنی

قیمت میجر امروز شنبه 30 فروردین به دلار و تومان

آمریکا هدف جدیدش را بمباران کرد

گشایش برای دیپلماسی شخصی/ مذاکرات ایران و آمریکا در چه شرایطی موفق می‌شود؟

ورود عراقچی به رم

حمایت کرملین از مذاکرات ایران و آمریکا

اعلام رسمی زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا به وقت ایران

گفت‌وگوهای بی‌حاصل در رابطه با اوکراین را رها خواهیم کرد

ادعای آسوشیتدپرس درباره توافق جدید ایران و آمریکا| ایران به دنبال تضمین است

بساط آقازاده‌ها جمع شد

نویسنده آمریکایی: مخالفت اسرائیل با مذاکرات واشنگتن و تهران، بازی با آتش است

سرخوردگی ترامپ از مذاکرات اوکراین و روسیه؛ احتمال خروج آمریکا از روند صلح

اخبار لحظه به لحظه از مذاکرات ایران با آمریکا امروز شنبه 30 فروردین 1404

صفحه اول روزنامه‌های شنبه 30 فروردین

اعلام تصمیم مهم پنتاگون درباره سوریه

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

توافق معادن با کی‌یف به تلاش برای توقف جنگ در اوکراین مرتبط نیست

تسهیل سرمایه‌گذاری در اردبیل برای رونق اقتصادی

سفر هیئت اقتصادی ایران به آذربایجان به منظور توسعه روابط

بهترین شغل دنیا چیست؟ مهدی طارمی بودن!

هشدار مهم به این گروه از یارانه‌بگیران: با این معیارها، یارانه 18 میلیون نفر حذف می شود

تناقض‌های آماری با سال پایه + فیلم

پیشنهاد تعیین قیمت توسط خودروساز تحت نظارت شورای رقابت

دولت، ملت و تولید؛ هم‌افزایی برای جهش اقتصادی در سال 1404

عکس/ نخستین سفر ناصرالدین شاه به اروپا