ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پاسخ جمهوری اسلامی به هر حمله‌ای، قاطعانه و قوی خواهد بود ایالات متحده آمریکا

پاسخ جمهوری اسلامی به هر حمله‌ای، قاطعانه و قوی خواهد بود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا به بررسی تهدیدهای نظامی دولت ترامپ و امکان تقابل ایران و آمریکا پرداخت و گفت: تقابل ایران و آمریکا پدیده جدیدی نیست، از سال 1320 و از زمان حضور مستشاران آمریکایی در دوران پهلوی دوم تا امروز، این تقابل وجود داشته است، اما در گذشته ایران در موضع ضعف و آمریکا در جایگاه قدرت برتر قرار داشت.
وی کودتای 28 مرداد 1332 را نقطه عطفی در تقابل ایران و آمریکا دانست و افزود: آمریکا در سرنگونی دولت مصدق، تصویب کاپیتولاسیون و حمایت از رژیم پهلوی نقش محوری داشت و پس از انقلاب اسلامی نیز این رویارویی با حمایت آمریکا از رژیم بعث عراق، تحریم‌های ظالمانه و دخالت در فتنه‌های داخلی ایران تشدید شد.
حجت الاسلام لیالی بیان کرد: احتمال رویارویی مستقیم و نظامی میان ایران و آمریکا وجود دارد؛ زیرا که با دولتمردی دیوانه به نام ترامپ روبه رو هستیم که بنابر سخن شهید سلیمانی ترامپ آدم قمار بازی است و رفتارهای ترامپ قابل پیش‌بینی نیست؛ هرچند این احتمال بسیار ضعیف است و به آمادگی دفاعی و قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: اگر جنگ سخت و درگیری نظامی میان دو کشور رخ ندهد، جنگ نرم، شناختی و هیبریدی بر علیه ایران شدت می گیرد و این جنگ از طریق پیدایش فتنه ها و آشوب های داخلی و حمایت از فتنه گران و شورشیان روی خواهد داد.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: با توجه به اتفاقات اخیر سوریه و تحولات لبنان، ممکن است تقابل میان ایران و رژیم صهیونیستی شدت بگیرید و دولت آمریکا اجازه رویارویی نظامی اسرائیل علیه ایران به صورت محدود یا گسترده دهد تا اینکه پادگان های نظامی و تأسیسات هسته ای ایران را مورد حمله قرار دهند.
حجت الاسلام لیالی با بیان اینکه باید تقابل نظامی آمریکا با ایران را در علل و عوامل مختلفی جستجو کرد، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از طرح‌ها و نقشه‌های مدیریت جهانی را به هم زد و آمریکا ابرقدرتی خود را از دست داد، ایران نیز سیاست‌های آمریکایی‌ها را به چالش کشید و حمایت مستضعفان و تلاش برای اخراج تدریجی آمریکا از عراق و افغانستان از جمله دلایلی است که موجب رویارویی آمریکایی‌ها با جمهوری اسلامی ایران شده است.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: شعار معروف «مرگ بر آمریکا» که توسط امام خمینی (ره) مطرح شد به نماد استکبار ستیزی تبدیل شده و همچنین تحولات، نهضت‌های آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه در منطقه و جهان اسلام در اثر این شعار و اصول شکل گرفته است.
حجت الاسلام لیالی با اشاره به اینکه در عرصه اقتصادی، آمریکا با رقبایی چون چین و روسیه مواجه است، افزود: در زمینه‌های معرفتی، جهان‌بینی و ایدئولوژی، تنها ایدئولوژی انقلاب اسلامی است که می‌تواند در برابر سلطه و هژمونی آمریکایی‌ها مقاومت کند.
وی تأکید کرد: آمریکا هرگز برتری و ظهور تفکر انقلاب اسلامی را که بر مبنای عدالت‌خواهی، آزادی‌خواهی و رهایی مستضعفان بنا شده نخواهد پذیرفت؛ از این رو تقابل ایران و آمریکا به شدت ادامه خواهد داشت.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: قدرت‌گیری جمهوری اسلامی در منطقه، گسترش جریان مقاومت در عراق، لبنان، سوریه و یمن، نقطه عطفی در اخراج آمریکایی‌ها از منطقه بوده و استمرار این حمایت‌ها از جبهه مقاومت و قدرت نظامی ایران از اصلی‌ترین دلایل تقابل نظامی آمریکا با ایران به شمار می‌رود.
وی در ادامه به بررسی قدرت جمهوری اسلامی ایران در مقابل تهدیدات نظامی آمریکا و متحدانش پرداخت و تصریح کرد: آمریکا تنها نیست و ناتو، اروپا و برخی کشورهای عربی منطقه نیز به عنوان هم پیمانان آمریکا عمل می‌کنند و ایالات متحده آمریکا دارای حدود 50 پایگاه نظامی در کشورهای حاشیه ایران و منطقه خلیج فارس است.
حجت‌الاسلام لیالی در ادامه به چند نکته کلیدی در خصوص استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف نظامی، به ویژه در زمینه‌های هوافضا، موشک‌ها و پهپادها، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و اکنون به یکی از قدرت‌های برتر نظامی منطقه و حتی جهان تبدیل شده است.
وی استراتژی ایران در برابر تهدیدهای احتمالی آمریکا را مبتنی بر قدرت بازدارنده دانست و ابراز کرد: دشمنان باید بدانند هرگونه حمله به پایگاه‌های نظامی یا زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخی برابر و قوی از طرف جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: صنایع موشکی و هوافضای ایران، به ویژه موشک‌های بالستیک و هایپر سونیک، می‌توانند تمام پایگاه‌های آمریکایی در منطقه را در تیررس خود قرار دهند و جمهوری اسلامی ایران آماده است که به هر پایگاه آمریکایی پاسخ دهد.
وی بر اهمیت اطلاع‌رسانی به مردم و تقویت آمادگی آن‌ها در برابر تهدیدات احتمالی آمریکا تأکید کرد و افزود: علاوه بر آمادگی نظامی، لازم است که جمهوری اسلامی در عرصه جنگ رسانه‌ای و فضای مجازی نیز فعال باشد، خصوصاً با توجه به مشکلات معیشتی موجود که می‌تواند احتمال شورش‌ها و ناآرامی‌ها را افزایش دهد.
حجت الاسلام لیالی خاطرنشان کرد: طبق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، احتمال حمله نظامی در این شرایط کم است، اما در صورت وقوع چنین حمله‌ای، جمهوری اسلامی واکنش سختی نشان خواهد داد و این آمادگی نظامی به کمک تلاش‌های مجاهدان، رزمندگان، نیروهای امنیتی و نظامی کشور به دست آمده است.
کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه ما باید در برابر تمام تهدیدات ذهنی و نظامی هوشیار باشیم، تصریح کرد: تقویت توانمندی‌های نظامی و اجتماعی در کنار تحلیل درست از وضعیت کنونی می‌تواند به جلوگیری از بحران‌های احتمالی کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398810/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امسال تمرکز بخش اقتصادی کردستان بر رفع بیکاری باشد

مربی فوتسال بانوان:انتقاد از تیم ملی منصفانه نیست؛ همه باید حمایت کنند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خانه هنرمندان ایران انیمیشن «شیطان‌کش: قطار موگن» را پخش می‌کند

نیلوفر، زنی که به مردان درس مربیگری می‌دهد!

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی؛ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

روبات و انسان در چین مسابقه دو دادند

ستاره‌شناسان 1300 اختروش جدید کشف کردند

سفر معاون نخست‌وزیر پاکستان به کابل

مذاکرات از خط‌قرمز ایران عبور خواهد کرد!

ایمان و باور ارتش، ضامن امنیت کشور است

اعلام ساعت دقیق مذاکره ایران و آمریکا در رم

چین: وضع تعرفه‌های جدید بر کشتی‌های چینی به ضرر همه‌ است

آمادگی آمریکا برای به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از روسیه

پیش بینی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ از ناحیه برخی افراطیون تحت فشار است/ مذاکرات ادامه خواهد داشت؟

شوک آمریکا با مالیات به جام باشگاه های جهان

توییت وزیر خارجه ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا

فوری/ ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

تحولات اوکراین| تهدید ترامپ به خروج از توافق در صورت کارشکنی

قیمت میجر امروز شنبه 30 فروردین به دلار و تومان

آمریکا هدف جدیدش را بمباران کرد

گشایش برای دیپلماسی شخصی/ مذاکرات ایران و آمریکا در چه شرایطی موفق می‌شود؟

ورود عراقچی به رم

حمایت کرملین از مذاکرات ایران و آمریکا

اعلام رسمی زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا به وقت ایران

گفت‌وگوهای بی‌حاصل در رابطه با اوکراین را رها خواهیم کرد

ادعای آسوشیتدپرس درباره توافق جدید ایران و آمریکا| ایران به دنبال تضمین است

بساط آقازاده‌ها جمع شد

نویسنده آمریکایی: مخالفت اسرائیل با مذاکرات واشنگتن و تهران، بازی با آتش است

سرخوردگی ترامپ از مذاکرات اوکراین و روسیه؛ احتمال خروج آمریکا از روند صلح

اخبار لحظه به لحظه از مذاکرات ایران با آمریکا امروز شنبه 30 فروردین 1404

صفحه اول روزنامه‌های شنبه 30 فروردین

اعلام تصمیم مهم پنتاگون درباره سوریه

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

توافق معادن با کی‌یف به تلاش برای توقف جنگ در اوکراین مرتبط نیست

تسهیل سرمایه‌گذاری در اردبیل برای رونق اقتصادی

سفر هیئت اقتصادی ایران به آذربایجان به منظور توسعه روابط

بهترین شغل دنیا چیست؟ مهدی طارمی بودن!

هشدار مهم به این گروه از یارانه‌بگیران: با این معیارها، یارانه 18 میلیون نفر حذف می شود

تناقض‌های آماری با سال پایه + فیلم

پیشنهاد تعیین قیمت توسط خودروساز تحت نظارت شورای رقابت

دولت، ملت و تولید؛ هم‌افزایی برای جهش اقتصادی در سال 1404

عکس/ نخستین سفر ناصرالدین شاه به اروپا