ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عبور جهان از مرز 40 درصدی برق پاک و پیشتازی اروپا اروپا

عبور جهان از مرز 40 درصدی برق پاک و پیشتازی اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جهان از استفاده 40 درصدی از برق پاک فراتر رفت و اروپا به‌عنوان یک ابرقدرت خورشیدی در این زمینه پیشتاز است.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، قدرت انرژی‌های پاک چالش برانگیز است و هرچند امواج گرمایی، هوش مصنوعی و مراکز داده در حال افزایش اوج تقاضای برق به افق‌های جدیدی هستند، یک بررسی جهانی جدید نشان می‌دهد برق پاک توانایی پاسخ‌گویی به این تقاضا را دارد.
بر اساس جدیدترین تحلیل‌های اندیشکده انرژی پاک امبر (Ember)، جهان سال گذشته بیش از 40 درصد برق خود را از منابع کم‌کربن و پاک تولید کرد و رکورد دهه 1940 را شکست، یعنی زمانی که سیستم برق جهانی 50 برابر کوچک‌تر از امروز بود و انرژی‌های آبی فعالیت‌های سنگین تولید برق را برعهده داشتند. اکنون این جایگاه به انرژی خورشیدی منتقل شده است که در یک مسابقه هدفمند برای ساختن یک سیستم برق کامل پاک و تمیز در حال افزایش است. جدیدترین بررسی جهانی الکتریسیته اندیشکده یادشده نشان می‌دهد که تولید جهانی برق خورشیدی به اندازه‌ای گسترده شده است که می‌تواند پاسخگوی تقاضای کل کشوری به وسعت هند باشد.
انتشار کربن بخش برق در سطح جهانی نیز در سال گذشته به بالاترین حد خود، 14.6 میلیارد تن کربن‌دی‌اکسید، رسید. این امر به‌طور عمده ناشی از نیاز بالا به فناوری‌های خنک‌کننده در طول موج‌های گرمایی شدید بود که سال 2024 را به گرم‌ترین سال تاریخ تبدیل و بر ضرورت گذار انرژی تاکید کرد.

ایرانیان جهان

رشد چشمگیر اروپا در تولیدات برق خورشیدی اتحادیه اروپا طبق داده‌های سال 2024 بسیار جلوتر از میانگین جهانی است و 71 درصد برق خود را در این سال از منابع پاک ازجمله هسته‌ای تولید کرده است. این امر جایگاه این قاره را در رهبری جهانی نیروی پاک تثبیت کرده و به جهان نشان داده است که چگونه می‌توان سهم فزاینده‌ای از انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی، بادی و آبی را در ترکیب تولیدات برق پاک داشت. تولیدات خورشیدی در اتحادیه اروپا در سه سال منتهی به سال 2024 حدود دو برابر شد و برای نخستین بار از زغال‌سنگ پیشی گرفت. در حال حاضر هفت کشور عضو اتحادیه در میان 15 کشور برتر با بیشترین سهم تولید خورشیدی در سراسر جهان قرار دارند و اتحادیه اروپا را به یک ابرقدرت خورشیدی تبدیل کرده‌اند.
به‌طور کلی آلمان در سال گذشته 71 تراوات ساعت انرژی خورشیدی تولید کرد و در رتبه ششم جهان قرار گرفت. مجارستان نیز با 25 درصد بیشترین سهم انرژی خورشیدی را در ترکیب برق خود دارد که دلیل آن یک طرح تشویقی سخاوتمندانه برای خورشیدی کردن بخش مسکونی بود که ظرفیت بهره‌گیری از این انرژی را افزایش داد و هرچند اکنون به پایان رسیده است، پنل‌ها برای دهه‌ها به فعالیت خود ادامه خواهند داد. در همین حال اسپانیا به‌واسطه افزایش 10 تراوات ساعتی، جایزه بزرگترین افزایش تولید خورشیدی اروپا را در سال گذشته دریافت کرد.
رسیدن نیروی پاک به سطح بعدی به‌معنای داشتن انرژی خورشیدی و بادی بیشتر در ترکیب انرژی و انعطاف‌پذیری برای استفاده حداکثری از آن‌ها و در اصل به‌کارگیری مجموعه‌ای از راه‌حل‌ها، از جمله باتری‌هایی برای ذخیره‌سازی انرژی، برق‌رسانی هوشمند حمل‌ونقل، ساختمان‌ها و صنعت و یک شبکه پیشرفته برای انتقال برق به مناطق مختلف است. اروپا در حال حاضر بزرگترین شبکه برق جهان را دارد که باید با حذف موانع هوشمندتر شود که فناوری‌های لازم برای این اقدام از قبل وجود دارد.

ایرانیان جهان

انرژی‌های پاک به چالش‌های جهانی بستگی دارد که این امر آینده و چگونگی به‌کارگیری آن را در سال 2025 با ابهامات زیادی روبه‌رو می‌کند. در حال حاضر فناوری‌های نوظهور همچون هوش مصنوعی، مراکز داده، وسایل‌نقلیه الکتریکی و پمپ‌های حرارتی در حال افزایش تقاضای جهانی برق هستند، بااین‌وجود پیش‌بینی می‌شود که رشد برق پاک به اندازه کافی سریع است تا از نرخ افزایش تقاضای برق پشتیبانی کند.
موج گرما عامل اصلی افزایش اندک انرژی سوخت فسیلی در سال گذشته بود و به احتمال زیاد با تشدید بحران آب‌وهوایی افزایش خواهد داشت، اما ظرفیت‌های تولید برق پاک امروزی مانع بزرگی برای بازگشت به سوخت‌های فسیلی محسوب می‌شود، به‌ویژه که هر یک از کشورهای جهان در موقعیت مناسبی برای تطبیق تقاضای افزایش‌یافته انرژی خود با برق پاک قرار دارد. اروپا از زمان بحران سخت انرژی در سال 2022، در مورد امنیت انرژی جدی‌تر شده و ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود را افزایش داده است. در حال حاضر انرژی‌های تجدیدپذیر در این قاره به‌عنوان نوعی استراتژی دفاعی در نظر گرفته می‌شوند و به‌طور مداوم در حال به کار گرفته شدن هستند.

ایرانیان جهان

کد خبر 856101

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398833/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امسال تمرکز بخش اقتصادی کردستان بر رفع بیکاری باشد

مربی فوتسال بانوان:انتقاد از تیم ملی منصفانه نیست؛ همه باید حمایت کنند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خانه هنرمندان ایران انیمیشن «شیطان‌کش: قطار موگن» را پخش می‌کند

نیلوفر، زنی که به مردان درس مربیگری می‌دهد!

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی؛ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

روبات و انسان در چین مسابقه دو دادند

ستاره‌شناسان 1300 اختروش جدید کشف کردند

سفر معاون نخست‌وزیر پاکستان به کابل

مذاکرات از خط‌قرمز ایران عبور خواهد کرد!

ایمان و باور ارتش، ضامن امنیت کشور است

اعلام ساعت دقیق مذاکره ایران و آمریکا در رم

چین: وضع تعرفه‌های جدید بر کشتی‌های چینی به ضرر همه‌ است

آمادگی آمریکا برای به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از روسیه

پیش بینی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ از ناحیه برخی افراطیون تحت فشار است/ مذاکرات ادامه خواهد داشت؟

شوک آمریکا با مالیات به جام باشگاه های جهان

توییت وزیر خارجه ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا

فوری/ ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

تحولات اوکراین| تهدید ترامپ به خروج از توافق در صورت کارشکنی

قیمت میجر امروز شنبه 30 فروردین به دلار و تومان

آمریکا هدف جدیدش را بمباران کرد

گشایش برای دیپلماسی شخصی/ مذاکرات ایران و آمریکا در چه شرایطی موفق می‌شود؟

ورود عراقچی به رم

حمایت کرملین از مذاکرات ایران و آمریکا

اعلام رسمی زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا به وقت ایران

گفت‌وگوهای بی‌حاصل در رابطه با اوکراین را رها خواهیم کرد

ادعای آسوشیتدپرس درباره توافق جدید ایران و آمریکا| ایران به دنبال تضمین است

بساط آقازاده‌ها جمع شد

نویسنده آمریکایی: مخالفت اسرائیل با مذاکرات واشنگتن و تهران، بازی با آتش است

سرخوردگی ترامپ از مذاکرات اوکراین و روسیه؛ احتمال خروج آمریکا از روند صلح

اخبار لحظه به لحظه از مذاکرات ایران با آمریکا امروز شنبه 30 فروردین 1404

صفحه اول روزنامه‌های شنبه 30 فروردین

اعلام تصمیم مهم پنتاگون درباره سوریه

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

توافق معادن با کی‌یف به تلاش برای توقف جنگ در اوکراین مرتبط نیست

تسهیل سرمایه‌گذاری در اردبیل برای رونق اقتصادی

سفر هیئت اقتصادی ایران به آذربایجان به منظور توسعه روابط

بهترین شغل دنیا چیست؟ مهدی طارمی بودن!

هشدار مهم به این گروه از یارانه‌بگیران: با این معیارها، یارانه 18 میلیون نفر حذف می شود

تناقض‌های آماری با سال پایه + فیلم

پیشنهاد تعیین قیمت توسط خودروساز تحت نظارت شورای رقابت

دولت، ملت و تولید؛ هم‌افزایی برای جهش اقتصادی در سال 1404

عکس/ نخستین سفر ناصرالدین شاه به اروپا