ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فدرالیسم، هدف جدید کردها در سوریه پس از اسد خواندنی ها

فدرالیسم، هدف جدید کردها در سوریه پس از اسد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / کردها خواستار پیگیری نظام فدرال در سوریه پس از بشار اسد هستند.
یک مقام ارشد کرد به خبرگزاری رویترز گفت کردهای سوری قصد دارند در سوریه پس از بشار اسد خواهان یک نظام فدرال شوند که خودمختاری منطقه‌ای و نیروهای امنیتی محلی را امکان‌پذیر کند، و این در حالی است که رئیس موقت سوریه با این دیدگاه غیرمتمرکز مخالف است.
درخواست برای نظام فدرال در حالی شدت گرفته که اقلیت‌های سوریه نسبت به کشتار جمعی علویان در ماه گذشته نگران شده‌اند، و گروه‌های کردی، «احمد الشرع» رئیس‌ موقت سوریه و گروهش را به انحصار قدرت و جهت‌دهی اشتباه به آینده سوریه متهم کرده‌اند.
منابع کردی اعلام کردند که احزاب رقیب کردی سوریه، از جمله جناح غالب در شمال‌شرق تحت کنترل کردها، ماه گذشته بر سر یک دیدگاه سیاسی مشترک - شامل فدرالیسم - به توافق رسیدند. آن‌ها هنوز این توافق را به‌صورت رسمی اعلام نکرده‌اند.
گروه‌های تحت رهبری کردها در طول جنگ داخلی 14 ساله، تقریباً یک‌چهارم از خاک سوریه را تحت کنترل خود درآوردند.
نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) به رهبری کردها و با حمایت آمریکا، ماه گذشته با دمشق توافقی برای ادغام نهادهای حکومتی و امنیتی کردی با دولت مرکزی امضا کردند.
با وجود پایبندی به آن توافق، مقامات کرد به نحوه‌ای که سران حاکم بر سوریه گذار از حکومت بشار اسد را شکل می‌دهند، اعتراض کرده‌اند و می‌گویند آن‌ها با وجود وعده‌های فراگیری، به تنوع سوریه احترام نمی‌گذارند.

ایرانیان جهان

بازار
نیروهای قسد
«بدران جیا کُرد» یک مقام ارشد در اداره خودگردان کردها، به رویترز گفت که همه جناح‌های کردی بر سر یک «دیدگاه سیاسی مشترک» به توافق رسیده‌اند که بر لزوم «نظامی فدرال، کثرت‌گرا، دموکراتیک و پارلمانی» تأکید دارد.
اظهارات مکتوب او در پاسخ به سؤالات رویترز، نخستین باری است که یک مقام از کردها به‌طور رسمی هدف فدرالیسم را پس از توافق احزاب کردی در ماه گذشته تأیید می‌کند.
اداره خودگردان کردها طی سال‌ها از به‌کار بردن واژه «فدرالیسم» در بیان اهداف خود پرهیز کرده و به‌جای آن خواهان تمرکززدایی بوده است. کردهای سوریه می‌گویند هدف آن‌ها خودمختاری در چارچوب سوریه است، نه استقلال.
با این حال، احمد الشرع مخالفت خود با نظام فدرالی را اعلام کرده و در ژانویه به اکونومیست گفته که این نظام از مقبولیت عمومی برخوردار نیست و به نفع سوریه نیست.
بدران جیا کُرد گفت مسئله اساسی برای سوریه، «حفظ ویژگی‌های اداری، سیاسی و فرهنگی هر منطقه» است که مستلزم «شوراهای قانون‌گذاری محلی، نهادهای اجرایی برای مدیریت امور منطقه و نیروهای امنیتی داخلی وابسته به آن‌ها» خواهد بود.
او افزود که این موارد باید در چارچوب قانون اساسی سوریه گنجانده شود.
ترکیه که متحد احمد الشرع معروف به الجولانی است، حزب اصلی کردهای سوریه یعنی حزب اتحاد دموکراتیک و گروه‌های وابسته‌اش را به دلیل ارتباط با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) که تا پیش از آتش‌بس اخیر دهه‌ها علیه دولت ترکیه شورش کرده بود، تهدید امنیتی می‌داند.
نشست ماه گذشته، حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) را با شورای ملی کرد (ENKS)، یک گروه رقیب کردی سوریه که با حمایت حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری خانواده بارزانی شکل گرفته، گرد هم آورد. حزب دموکرات کردستان (KDP) روابط خوبی با ترکیه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1400151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتشار اطلاعات بدهکاران کلان بانکی: گامی به سوی نظارت عمومی و بهبود سیاست‌های پولی

سفر مدیرعامل بانک ملی ایران به ارومیه

امسال تمرکز بخش اقتصادی کردستان بر رفع بیکاری باشد

مربی فوتسال بانوان:انتقاد از تیم ملی منصفانه نیست؛ همه باید حمایت کنند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خانه هنرمندان ایران انیمیشن «شیطان‌کش: قطار موگن» را پخش می‌کند

نیلوفر، زنی که به مردان درس مربیگری می‌دهد!

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی؛ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

روبات و انسان در چین مسابقه دو دادند

ستاره‌شناسان 1300 اختروش جدید کشف کردند

سفر معاون نخست‌وزیر پاکستان به کابل

مذاکرات از خط‌قرمز ایران عبور خواهد کرد!

ایمان و باور ارتش، ضامن امنیت کشور است

اعلام ساعت دقیق مذاکره ایران و آمریکا در رم

چین: وضع تعرفه‌های جدید بر کشتی‌های چینی به ضرر همه‌ است

آمادگی آمریکا برای به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از روسیه

پیش بینی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ از ناحیه برخی افراطیون تحت فشار است/ مذاکرات ادامه خواهد داشت؟

شوک آمریکا با مالیات به جام باشگاه های جهان

توییت وزیر خارجه ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا

فوری/ ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

تحولات اوکراین| تهدید ترامپ به خروج از توافق در صورت کارشکنی

قیمت میجر امروز شنبه 30 فروردین به دلار و تومان

آمریکا هدف جدیدش را بمباران کرد

گشایش برای دیپلماسی شخصی/ مذاکرات ایران و آمریکا در چه شرایطی موفق می‌شود؟

ورود عراقچی به رم

حمایت کرملین از مذاکرات ایران و آمریکا

اعلام رسمی زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا به وقت ایران

گفت‌وگوهای بی‌حاصل در رابطه با اوکراین را رها خواهیم کرد

ادعای آسوشیتدپرس درباره توافق جدید ایران و آمریکا| ایران به دنبال تضمین است

بساط آقازاده‌ها جمع شد

نویسنده آمریکایی: مخالفت اسرائیل با مذاکرات واشنگتن و تهران، بازی با آتش است

سرخوردگی ترامپ از مذاکرات اوکراین و روسیه؛ احتمال خروج آمریکا از روند صلح

اخبار لحظه به لحظه از مذاکرات ایران با آمریکا امروز شنبه 30 فروردین 1404

صفحه اول روزنامه‌های شنبه 30 فروردین

اعلام تصمیم مهم پنتاگون درباره سوریه

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

توافق معادن با کی‌یف به تلاش برای توقف جنگ در اوکراین مرتبط نیست

تسهیل سرمایه‌گذاری در اردبیل برای رونق اقتصادی

سفر هیئت اقتصادی ایران به آذربایجان به منظور توسعه روابط

بهترین شغل دنیا چیست؟ مهدی طارمی بودن!

هشدار مهم به این گروه از یارانه‌بگیران: با این معیارها، یارانه 18 میلیون نفر حذف می شود

تناقض‌های آماری با سال پایه + فیلم

پیشنهاد تعیین قیمت توسط خودروساز تحت نظارت شورای رقابت