ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گوشی‌های دزدیده شده تهرانی سر از کابل درآورد! افغانستان

گوشی‌های دزدیده شده تهرانی سر از کابل درآورد!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش نبض بازار، چندی قبل بود که ردگیری یک گوشی دزدی، ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ را به مخفیگاهی رساند که باندی خانوادگی گوشی‌های مسروقه را از تهران تا افغانستان جابه‌جا می‌کرد.
ماجرا با یک دستور قضایی و اطلاعات میدانی شروع شد. ماموران پلیس آگاهی پایتخت در پی شناسایی و دستگیری عاملان اصلی خرید و انتقال گوشی‌های سرقتی بودند که به سرنخ عجیبی رسیدند؛ زنی تبعه افغانستان، سال‌هاست در تهران زندگی می‌کند و به صورت مخفیانه، خریدار اصلی گوشی‌های دزدی از سطح شهر است.
تحقیقات نشان داد این زن پس از جمع‌آوری گوشی‌ها از سارقان، منتظر بازگشت همسرش از افغانستان می‌ماند. مرد، در فواصل زمانی مشخص وارد ایران می‌شد، گوشی‌ها را در بسته‌بندی‌هایی خاص جاسازی می‌کرد و سپس آنها را به آن‌ سوی مرز منتقل می‌کرد.
در نهایت، ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ با هماهنگی مقام قضایی وارد محل سکونت این زن شدند و در بازرسی از خانه، موفق به کشف 40 دستگاه گوشی هوشمند و گران‌قیمت شدند که برآورد اولیه نشان داد ارزش این گوشی‌ها بیش از 6 میلیارد تومان بوده است.
این البته یکی از پرونده‌هایی است که ماجرای سرقت گوشی‌ها در تهران، فروش به مالخر و سپس خروج از مرز و فروش در بازار کابل را روایت می‌کند.
موردی دیگر هم در پی افزایش قاچاق گوشی‌های سرقتی از تهران به افغانستان، پلیس آگاهی تهران با همکاری مرزبانان تایباد موفق به کشف و توقیف محموله‌ای شامل 247 دستگاه گوشی هوشمند شد؛ این محموله که به‌طور ماهرانه‌ای در کامیونی جاسازی شده بود، پیش از خروج از کشور در مرز تایباد شناسایی و ضبط شد.
دستگیری موبایل‌قاپان که سه نفر از آن‌ها از اتباع بودند
در ماه‌های اخیر، روند قاچاق گوشی‌های سرقتی از تهران به افغانستان افزایش یافته است. قاچاقچیان با استفاده از روش‌های پیچیده، این گوشی‌ها را از تهران به مشهد منتقل کرده و سپس از طریق مرز تایباد به افغانستان می‌فرستند.
پلیس آگاهی تهران بزرگ با رصد دقیق و همکاری مرزبانان، موفق به شناسایی و توقیف محموله‌هایی شده است که به‌طور ماهرانه‌ای در وسایل نقلیه جاسازی شده بودند.
در یکی از عملیات‌ها، 247 دستگاه گوشی هوشمند به ارزش بیش از 25 میلیارد ریال کشف و ضبط شد. این گوشی‌ها که عمدتا از برندهای مطرح بودند، قرار بود به بازار افغانستان وارد شوند، جایی که قیمت گوشی‌ها به‌طور قابل توجهی بالاتر از ایران است.
قاچاق موبایل؛ مسیری از خیابان‌های تهران تا بازار کابل
همچنین اطلاعات موجود نشان می‌دهد که در خیابان‌های شلوغ پایتخت، سارقان اغلب به دنبال گوشی‌های گران‌قیمت شهروندان هستند پس از سرقت، این گوشی‌ها به سرعت از طریق واسطه‌ها جمع‌آوری شده و به دست دلال‌هایی می‌رسد که آنها را به مقصد افغانستان صادر می‌کنند.
مسیر قاچاق به طور معمول از تهران به مشهد و سپس به تایباد می‌رسد و از آنجا محموله‌ها با عبور از مرز اسلام‌قلعه وارد خاک افغانستان می‌شوند. پلیس آگاهی پایتخت در چند نوبت موفق شده محموله‌هایی شامل صدها گوشی قاچاق را پیش از خروج از مرز توقیف کند؛ از جمله آن همان پرونده تایباد بود.
چرا بازار افغانستان مقصد گوشی‌های دزدی است؟
سوال اینجاست که چرا بازار موبایل افغانستان برای قاچاقچیان موبایل جذاب است؛ یکی از دلایلی که مطرح می‌شود، نبود سامانه رجیستری در افغانستان است. بدین معنا که برخلاف ایران که گوشی باید ثبت و رجیستر شود، در افغانستان چنین سیستمی وجود ندارد بنابراین، گوشی دزدی به‌راحتی قابل استفاده است.
دلیل دیگری که در این منوال مطرح می‌شود این است که به دلیل محدودیت واردات و تمایل روزافزون جوانان افغان به تکنولوژی، تقاضا برای گوشی‌های هوشمند در افغانستان بالاست.
سومین و مهمترین دلیل اینکه قیمت گوشی‌ها در بازار افغانستان در برخی موارد 30 تا 50 درصد گران‌تر از ایران است به عنوان نمونه یک گوشی آیفون 13 که در تهران حدود 45 میلیون تومان معامله می‌شود، در کابل ممکن است تا 60 میلیون تومان فروخته شود.
بررسی‌های پلیس پایتخت اما نشان می‌دهد قاچاق گوشی‌های سرقتی از تهران به افغانستان توسط شبکه‌هایی سازمان‌یافته انجام می‌شود که این شبکه‌ها از رانندگان ترانزیت، دلال‌های مرزی و حتی فروشندگان خیابانی برای جابجایی و توزیع استفاده می‌کنند.
گوشی‌های قاچاق پس از ورود به افغانستان، عمدتا در بازارهایی مانند «مرکز موبایل شهر نو» در کابل یا بازار «گل‌بهار «در مزار شریف عرضه می‌شوند که البته برخی فروشندگان افغان نیز آگاهانه یا ناآگاهانه این گوشی‌ها را خریداری و به مشتریان می‌فروشند.
رییس پلیس پایتخت در حال ارائه گزارش به خبرنگاران
در این رابطه اما تلاش‌های پلیس آگاهی تهران چشمگیر بوده است؛ استفاده از تیم‌های ویژه برای ردیابی گوشی‌های دزدی از طریق کدهای IMEI، همکاری با پلیس فتا برای رصد فروشندگان آنلاین، افزایش کنترل‌ در محورهای خروجی شهر و استان خراسان رضوی و در پایان همکاری با پلیس مرزی تایباد و نیروهای گمرک برای کنترل کامیون‌ها و خودروهای عبوری از دیگر برنامه‌های پلیس است.
اگر چه پلیس آگاهی تهران توانسته بخشی از مسیر قاچاق را مسدود کند اما باید اذعان کرد که حل کامل این معضل نیازمند همکاری‌های بین‌المللی است.
بدون مشارکت پلیس افغانستان در ردیابی گوشی‌های سرقتی، مقابله با این شبکه‌ها بسیار دشوار خواهد بود و البته همزمان، آگاه‌سازی مردم، سخت‌گیری در فروش گوشی‌های بدون فاکتور و پیگیری حقوقی علیه خریداران اموال دزدی نیز می‌تواند به کاهش این پدیده کمک کند.
رییس پلیس تهران بزرگ نیز اواخر سال 1403 در جمع خبرنگاران از مذاکره با یکی از کشورهای همسایه درباره موبایل‌های سرقتی خبر داده و گفته بود: با یکی از همسایگان مذاکراتی داشته‌ایم تا گوشی‌ها در خارج از کشور قابل رصد باشد همانطور که پیشتر در مورد یک نوع خودرو خاص این هماهنگی‌ها انجام شده بود.
سردار عباسعلی محمدیان تاکید کرد: پلیس برای رصد مجرمان و برخورد قاطع با برهم‌ زنندگان نظم و امنیت مردم با هیچکسی تعارف ندارد و برابر قانون با متخلفان و مجرمان برخورد خواهد کرد.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1405906/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه آمریکا به مذاکرات غیرمستقیم با ایران در رم

عراقچی در گفتگو با همتای ایتالیایی خود چه گفت؟

بیت‌کوین 100 هزار دلاری می‌شود؟ / سرنوشت جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین

واکنش الخزعلی به سفر الجولانی به عراق

نگرانی سازمان ملل از تداوم حملات آمریکا به یمن

40 مرتبه حمله هوایی آمریکا به یمن در شبانه‌روز گذشته

غربت و دلتنگی ستاره سینما؛ نوید محمدزاده در آمریکا یاد زادگاهش افتاد!

حمله شبانه جنگنده‌های آمریکایی به صنعا + جزییات

آمریکا آماده حمله به دولت الجولانی در سوریه شد

نکات جالب از مذاکرات ایران و آمریکا در شهر رم

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ایران از موضع ضعف در حال مذاکره است؟ | چه کسی دنبال مذاکره است؛ ایران یا آمریکا؟

4 شهید در حمله آمریکا به یمن

پیشرفت بسیار خوبی در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل شده است

ابراز نگرانی شدید دبیرکل سازمان ملل نسبت به حملات آمریکا به یمن

تعرفه‌های ترامپ: فرصتی برای صادرات کالا‌های ایرانی و چالشی برای صنعت فولاد

تصاویر؛ خاموشی، خشم و گرمای 50 درجه؛ بحران طاقت‌فرسای عراق

لیگ قهرمانان زنان اروپا؛ بارسلونا به دنبال سه‌گانه تاریخی، آبی‌های لندن به فکر انتقام

عکس/نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایران شد!

کمین سخت مقاومت برای صهیونیست‌ها و هلاکت سه نظامی ارتش رژیم/ ابوعبیده: سرنوشت اسیر اسرائیلی همچنان نامشخص است/ انهدام یک پهپاد دیگر آمریکا توسط انصارالله یمن/ بیش از 50 درصد صهیونیست‌ها خواهان توقف جنگ و بازگرداندن اسرا هستند

ایران محور مقاومت را به آفریقا هم برد؟ | تهران و مسکو در صحرا و مراکش نفوذ کرده‌اند؟

مشخص کردن شرط به نتیجه رسیدن مذاکرات توسط وزیر امور خارجه ایران

احتمال بازداشت الجولانی در عراق

درمان یبوست با مصرف این میوه

عراقچی شرط توافق با آمریکا را مشخص کرد

بیانیه وزارت امور خارجه درباره مذاکرات با آمریکا در رم

اراجیف تکراری نتانیاهو علیه تهران

30 سال گذشت؛ برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

همزمان با جنگ تعرفه‌ای ترامپ، آمریکایی‌ها به چین روی خوش نشان می‌دهند

مذاکرات امروز ایران و آمریکا شکست نتانیاهو بود

خبر مهم عراقچی از مذاکرات ایران و آمریکا

«واکنش‌ها به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا»، «هشداری از سوی مقامات قضایی» و «تبعات سنگین یک باخت»

آمریکا از خواسته خود درمورد ایران عقب نشینی کرد؛ ادعای مهم رسانه عبری

کاهش شدید شبانه قیمت طلا پس از مذاکرات مثبت ایران و آمریکا + قیمت طلا و سکه

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد

آمریکا طی سه ساعت 38 بار به یمن حمله کرد

ادعای وزیر خارجه اسراییل درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

اسرائیل نسبت به مذاکرات چه واکنشی نشان می‌دهد؟

شکست نتانیاهو با مذاکرات موفق امروز ایران و آمریکا

اقتدار نظامی ایران آمریکا را وادار به مذاکره کرده است

فوری | واکنش یک مقام ارشد آمریکا به مذاکره دور دوم با ایران

الجولانی در عراق بازداشت می شود؟

اعلام احتمال بازداشت الجولانی در عراق

اصلاح مقررات بازدارنده و رفع موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی استان بوشهر

عکس | جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا

مهارهای قهرمانانه در لیگ اروپا! سیوهای دیدنی مرحله یک‌چهارم نهایی

اروپا و آتش‌بس 30 ساعته روسیه با اوکراین؛ جنگ تمام شود!

پیش بینی بورس برای فردا یکشنبه 31 فروردین ماه

عکس؛ ماتئو سالوینی سوژه حاشیه‌ای نشست ایران و آمریکا در رم

این یعنی خبری از انفجار نبود!