ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کدام کشورها در پذیرش بیت کوین پیشتاز بوده‌اند؟ آسیا و اقیانوسیه

کدام کشورها در پذیرش بیت کوین پیشتاز بوده‌اند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - پذیرش جهانی بیت کوین
این سایت تحلیل رمزارزهای دیجیتال با اشاره به تاریخچه پذیرش جهانی بیت کوین در چند سال گذشته می‌نویسد: «این روند پذیرش صعودی بوده و باعث شده تا بیت کوین از یک دارایی خاص به یک ابزار مالی اصلی سرمایه‌گذاری تبدیل شود که میلیون‌ها نفر در سراسر قاره‌های مختلف جهان آن را پذیرفته‌اند. بیت کوین با توجه به عواملی مانند پوشش تورمی، نیازهای حواله، نوآوری‌های پرداخت دیجیتال و بی‌اعتمادی فزاینده به سیستم‌های مالی سنتی، جایگاه قابل توجهی در بازارهای نوظهور و توسعه یافته پیدا کرده است.
بیش از 500 میلیون نفر در سراسر جهان از ژانویه 2025 میلادی نوعی رمز ارز دیجیتال در اختیار دارند که بیت کوین در میان آنها بیش‌ترین استفاده را در مقایسه با سایر رمزارزهای دیجیتال داشته است. براساس گزارشی منتشر شده در سال 2024 میلادی، نتایج ارزیابی نشان می‌داد که کشورهای آسیا، امریکای لاتین و افریقا در استفاده مردمی بیت کوین حرکت قوی خاصی از خود نشان داده‌اند در حالی که امریکای شمالی و اروپا کماکان در زمینه پذیرش نهادی و تجاری آن رمزارز دیجیتال تسلط دارند. دو کشور پرجمعیت جهان یعنی هند و چین که همراه با یکدیگر نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، تقریبا نیمی از پایگاه کاربران کریپتو در جهان را در اختیار دارند. امریکای لاتین و افریقا به عنوان کانون‌های پذیرش بیت کوین، به طور خاص برای حواله ها، پرداخت‌های فرامرزی و حفاظت از تورم ظاهر شده‌اند. نیجریه، آرژانتین و ویتنام برخی از بالاترین نرخ‌های پذیرش سرانه رمزارز دیجیتال را با حجم تراکنش‌های همتا به همتا و افزایش استفاده از کیف پول تلفن همراه گزارش داده‌اند. پذیرش بیت کوین در غرب اروپا و شرق آسیا با سرعت ثابتی در حال رشد است، البته عمدتا روی مبادلات تنظیم شده، پذیرش از سوی بازرگانان و موارد استفاده نهادی متمرکز شده است.
چه کشورهایی بیت کوین را پذیرفته‌اند؟ برخی از کشورها صرفا به پذیرش بیت کوین اکتفا نکرده‌اند، بلکه به طور فعال راه را برای رشد آن رمزارز دیجیتال از طریق اتخاذ سیاست‌گذاری‌های حمایتی، رهبری طرفدار رمزارز دیجیتال و هاب‌های نوآوری هموار ساخته‌اند. این کشورها در حال تعیین سرعت در رقابت جهانی رمز ارزهای دیجیتال هستند.
السالوادور: تحت رهبری «نایب بوکله» رئیس‌جمهوری آن کشور السالوادور به نخستین کشوری تبدیل شد که بیت کوین را به عنوان ارز قانونی در سال 2021 پذیرفت. هم چنین، بوکله از طریق طرح‌هایی مانند پروژه «بیت کوین سیتی» و اوراق قرضه با پشتوانه بیت کوین آن کشور را به نماد سیاستگذاری «نخست بیت کوین» تبدیل کرده است.
امارات متحده عربی: تحت رهبری شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نایب رئیس امارات متحده عربی، آن کشور سازمان تنظیم مقررات دارایی‌های مجازی را راه‌اندازی کرده و هدف تبدیل شدن به یک مرکز جهانی نوآوری رمز ارزهای دیجیتال را تعیین کرده است. دوبی به طور خاص از طریق چارچوب نظارتی روشن و موضع طرفدار فناوری بلاک چین، به یک مرکز جاه طلبانه برای استارت آپ‌های جهانی رمز ارز دیجیتال تبدیل شده است.
سوئیس: آن کشور از طریق حمایت یک دولت فدرال غیرمتمرکز به عنوان یک رهبر جهانی رمزارزهای دیجیتال معرفی شده است. «کریپتو ولی» در شهر زوگ در سوئیس محل استقرار صدها شرکت بلاک چین است و رمزارز دیجیتال حتی برای پرداخت مالیات در برخی مناطق آن کشور پذیرفته می‌شوند.
سنگاپور: سنگاپور با حمایت «هنگ سویی کیت» معاون نخست وزیر و اداره پولی آینده نگر سنگاپور یک چارچوب نظارتی واضح و مترقی برای جذب صرافی ها، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، استارت‌آپ‌های وب 3 و شرکت‌های چندملیتی از سراسر جهان را ایجاد کرده است. فروشگاه‌های زنجیره‌ای مترو در سنگاپور در فوریه 2025 میلادی به مشتریان خود این امکان را دادند تا برای خرید محصولات از آن فروشگاه از استیبل کوین‌هایی مانند تتر استفاده کنند.
نیجریه: آن کشور در دوران ریاست جمهوری «بولا تینوبو» سیاستگذاری ملی خود در مورد بلاک چین را تغییر داده است. علیرغم سرکوب‌های پیشین، دولت فعلی نیجریه در حال تعامل با بخش کریپتو است و به پذیرش قوی مردمی و افزایش استفاده از کیف پول تلفن همراه پاسخ مثبت داده است.
ایالات متحده: بیت کوین در خرده فروشی‌ها و تجارت آنلاین آن کشور نفوذی جدی دارد. «استارباکس» بیت کوین را از طریق اپلیکیشن‌هایی مانند Bakkt و Fold می‌پذیرد در حالی که پلتفرم‌هایی مانند Shopify و PayPal هزاران تاجر را قادر می‌سازد تا پرداخت‌های رمزنگاری شده را بپذیرند. خرده فروشان بزرگی مانند Overstock و Newegg مدت هاست که بیت کوین را پذیرفته‌اند و BitPay اکنون از پرداخت برای برندهایی مانند AMC Theaters و Microsoft پشتیبانی می‌کند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا: استفاده از بیت کوین در سراسر آلمان، هلند و پرتغال، به ویژه در هتل‌ها و مراکز گردشگری و تجارت الکترونیک در حال افزایش است. برای مثال، در برلین تعداد فزاینده‌ای از کافه‌ها و هتل‌ها وجود دارند که بیت کوین را می‌پذیرند. هم چنین، در پرتغال محیط مساعد برای رمزارزهای دیجیتال در شهر لیسبون آنجا را به مرکزی برای پرداخت‌های بیت‌کوین در فضاهای کاری، رستوران‌ها و خدمات محلی تبدیل کرده است.
نقاط مهم گردشگری رمزارز: مقاصدی مانند تایلند، پرتغال و بالی در حال تبدیل شدن به مکان‌هایی برای مسافران دارای رمزارز دیجیتال هستند. در پوکت و چیانگ مای بسیاری از هتل‌ها و آژانس‌های ارائه دهنده خدمات گردشگری بیت کوین را از طریق پلتفرم‌هایی مانند Travala و CoinMap می‌پذیرند. بالی میزبان کلاب‌های شبانه و کافه‌های ساحلی دوستدار رمزارزهای دیجیتال است، در حالی که لیسبون امکان پرداخت‌های بیت کوین را برای اقامتگاه‌ها و رویدادهای برگزار شده فراهم کرده است.
از اوایل سال 2025 میلادی تعداد جهانی دستگاه‌های خودپرداز بیت کوین از 40هزار دستگاه فراتر رفته و ایالات متحده میزبان بیش از 85 درصد از این دستگاه‌ها بوده است. شهرهای بزرگی مانند لس آنجلس، میامی و نیویورک هر کدام دارای تعداد قابل توجهی دستگاه خودپرداز بیت کوین هستند که خرید بیت کوین را برای کاربران در حال جابه‌جایی راحت‌تر می‌سازند.
چشم‌انداز نظارت جهانی بر رمز ارزهای دیجیتال مقررات برای رمزارزهای دیجیتال در سراسر جهان وجود دارند، اما متغیر هستند. «کوین تلگراف» در ادامه نگاهی به این تفاوت‌ها انداخته است:
مناطق طرفدار بیت کوین: امارات متحده عربی، سوئیس، السالوادور، سنگاپور و بخش‌هایی از ایالات متحده نوآوری را با قوانین شفاف و سازگار با رمزارزهای دیجیتال تقویت می‌کنند.
تشدید کنترل: چین، هند و برخی از کشورهای افریقایی محدودیت‌های سخت گیرانه‌ای را برای رمزارزهای دیجیتال اعمال کرده‌اند.
چارچوب MiCA اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا با مقررات یکپارچه کریپتو از طریق Markets in Crypto Assets (MiCA) نهادی پیشرو بوده که محافظت از مصرف‌کننده را با پشتیبانی نوآوری متوازن ساخته است.
آیا چین برای لغو ممنوعیت رمز ارزهای دیجیتال در سال 2025 آماده می‌شود؟ در همین حال، گزارش‌های تایید نشده‌ای در این باره مطرح شده‌اند که چین در آماده‌سازی خود برای لغو ممنوعیت رمزارزهای دیجیتال در سال 2025 میلادی است. چین از سال 2021 به منظور حفظ ثبات مالی، تجارت و استخراج رمز ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است.
کارشناسان معتقدند چین تغییری آهسته و به شدت تحت نظارت دولت را در مورد آزادی استفاده از رمزارزهای دیجیتال اعمال خواهد کرد.
ممنوعیت رمز ارزهای دیجیتال چین و زمینه تاریخی آن دولت چین مدعی است که نگران فرار سرمایه، ثبات مالی و مسائل زیست‌محیطی است و به همین خاطر ممنوعیت رمزارزهای دیجیتال را اعمال کرده است. چین با این ممنوعیت باعث شده بخش عمده از ماینرهای رمزارزهای دیجیتال برای استخراج رمزارز دیجیتال به مناطق دیگری از جمله امریکا، قزاقستان و کانادا نقل مکان کنند.
نقش هنگ‌کنگ در شکل دادن به چشم‌انداز رمزارز دیجیتال چین باوجود آنکه سرزمین اصلی چین به شدت ممنوعیت بر رمزارز دیجیتال را اجرا می‌کند، هنگ کنگ رویکردی باز را در پیش گرفته و به یک مرکز دوستدار رمزارز دیجیتال در منطقه تبدیل شده است. هنگ کنگ در سال 2023 میلادی یک رژیم جدید مبادلات رمزارز دیجیتال را برای صرافی‌ها معرفی کرد تا از طریق پلتفرم‌های دارای مجوز برای سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی معامله کنند. در مقابل، اداره پولی هنگ کنگ در حال بررسی اپلیکیشن‌های بلاک چین بوده است.
برخی از تحلیلگران بر این باورند که هنگ کنگ به عنوان یک «محل آزمایش» برای سیاست‌گذاری‌های رمزارز دیجیتال چین در آینده عمل می‌کند. اگر این آزمایش در هنگ کنگ در جذب سرمایه و ادامه اعمال کنترل کارآمد باشد، ممکن است منجر به سیاست‌گذاری‌های دقیق‌تر در سرزمین اصلی چین به جای ممنوعیت کامل رمزارزهای دیجیتال شود.
چشم‌انداز رمزارزهای دیجیتال در چین حفظ وضع موجود
چین در این سناریو ممنوعیت فعلی تجارت و استخراج رمزارزهای دیجیتال را حفظ خواهد کرد. در این سناریو سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی و نهادی کماکان از طریق مبادلات فراساحلی و پروتکل‌های غیرمتمرکز به بازارهای کریپتو دسترسی خواهند داشت. هم چنین، در این سناریو هنگ کنگ به عنوان یک مرکز رمزارزهای دیجیتال بدون تاثیرات سرریز بر مقررات سرزمین اصلی چین توسعه خواهد یافت.
پذیرش نهادی تنظیم شده رمزارزهای دیجیتال در این سناریو موسسات مالی بزرگ و شرکت‌های فناوری می‌توانند به دارایی‌های مبتنی بر بلاک چین دسترسی انتخابی داشته باشند. در این سناریو دسترسی به خرده فروشی کماکان محدود خواهد بود و از پذیرش انبوه جلوگیری به عمل خواهد آمد.
قانونی‌سازی مرحله‌ای با نظارت دقیق در چنین سناریویی چین یک پارادایم تحت نظارت دولتی برای سرمایه‌گذاری و تجارت کریپتو راه‌اندازی خواهد کرد. در آن سناریو صرافی‌های دارای مجوز دولتی و تحت کنترل دولت به دنبال طرح اولیه هنگ کنگ همه جا حاضر خواهند شد.
نقش یکپارچه‌سازی یوان دیجیتال و بلاک چین یوان دیجیتال (e-CNY) از سال 2014 میلادی در دست توسعه بوده و اکنون در حال گذراندن برنامه‌های آزمایشی در مقیاس بزرگ در تعدادی از شهرها است. دولت چین به یوآن دیجیتال به مثابه شکلی از تراکنش غیر نقدی نگاه می‌کند که با کنترل بیش‌تر تراکنش‌های مالی دولتی کارآمدتر است. هم چنین، چین در پروژه‌های زیرساختی بلاک چین سرمایه‌گذاری کرده است، پروژه‌هایی مانند:
شبکه خدمات بلاک چین؛ یک برنامه تحت حمایت دولت برای ترویج پذیرش بلاک چین سازمانی.
تسویه حساب‌های تجاری فرامرزی؛ استفاده از بلاک چین برای تراکنش‌های بین‌المللی سریع‌تر و روان‌تر با شرکای استراتژیک.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1407181/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس/ نخستین سفر ناصرالدین شاه به اروپا

روسیه و طالبان در آستانه دیدار رسمی در «کازان»

مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

وزیر خارجه ایتالیا: رم آماده میزبانی دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست

وزیر خارجه ایتالیا: رم آماده میزبانی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکاست

حادثه در کنفرانس خبری ترامپ/ ترامپ ایران را تهدید کرد!

حملات شدید هوایی آمریکا به پایتخت و شمال یمن

ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

نرخ ارز امروز 30 فروردین 1404 + جزئیات

بقائی: مسیر پیش رو هموار نیست/ با چشمانی باز گام برمی‌داریم

حمله مجدد آمریکا به شمال صنعا

کاهش نیرو‌های آمریکایی در سوریه به کمتر از 1000 نفر

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ شنبه 30 فروردین

قیمت تپ سواپ امروز شنبه 30 فروردین

آمریکا حق توقف برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را ندارد

ساعت مذاکره دور دوم ایران و آمریکا در رم

رفع تحریم‌ها چه بلایی سر کاسبی آقازاده‌ها می‌آورد؟

نشست رُم می‌تواند چارچوبی کلی برای یک توافق جدید ایجاد کند

ترامپ تهدید کرد: از مذاکرات صلح اوکراین خارج می‌شویم و به او می‌گوییم که احمق و آدم وحشتناکی است!

جزئیاتی از مذاکره امروز آمریکا و ایران در ایتالیا

عباس عراقچی وارد رم شد

پای سرمایه‌گذاران آمریکایی به اقتصاد ایران باز می‌شود؟

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم / ایران از ناهموار بودن مسیر آگاه است

رئیس ستاد وزارت دفاع آمریکا به دلیل رسوایی کناره‌گیری می‌کند

آمریکا آماده به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از روسیه است

پیشگویی روزنامه اصولگرا درمورد نتیجه مذاکرات

نیویورک‌تایمز: بسته جدید کمک‌های نظامی آمریکا روی میز نیست

آمریکا، کریمه را به عنوان خاک روسیه به رسمیت خواهد شناخت

کاخ سفید در بحبوحه جنگ تجاری با چین، منشأ اصلی کرونا را اعلام کرد

پیش بینی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ از ناحیه برخی افراطیون تحت فشار است/ مذاکرات ادامه خواهد داشت؟

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

آخرین وداع مادر بوسیدن پای فرزند شهیدش بود!

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

قیمت دینار عراق امروز شنبه 30 فروردین 1404 + جدول

کندی صادرات در مرز مهران به دلیل افزایش تعرفه ها توسط عراق

کشف 15 دستگاه ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد با هماهنگی پلیس امنیت اقتصادی

برنامه‌های 24 گانه برای تحقق شعار سال در کردستان تعیین شده است

کنترل تورم نیازمند مقابله با عوامل مؤثر در ایجاد تورم است

جدیدترین قیمت افغانی امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 اعلام شد | قیمت تومان به افغانی

ماجرای سرمایه‌گذاری سنگین آمریکا در ایران چیست؟

سفر عراقچی به رم/ بقائی: آمریکا ابهامات را رفع نماید

پیام‌های رفت ‌و آمدهای دیپلماتیک

درخواست روبیو از اروپا؛ آمریکا بی‌خیال مکانیسم ماشه نمی‌شود!

برگزاری دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ در ایتالیا چه خواهد گذشت؟

چالش هسته‌ای و پاشنه‌ آشیل آمریکا

ویدیو/ گزارش صداوسیما از نظر مردم درباره گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا

محسن میردامادی: اجماعی که در داخل کشور در باره مذاکره ایران و آمریکا به وجود آمده،کم سابقه است/ سروصدای تندروها دیگر تاثیر ندارد

واشنگتن تهدید به خروج از مذاکرات صلح اوکراین کرد

رم چگونه به عنوان میزبان دور دوم مذاکرات انتخاب شد؟

مروری بر مهم‌ترین اخبار جهان در 12 ساعت گذشته