ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ابعاد سفر «گروسی» به ایران در آستانه دور دوم مذاکرات با آمریکا؛ انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه؟ ایالات متحده آمریکا

ابعاد سفر «گروسی» به ایران در آستانه دور دوم مذاکرات با آمریکا؛ انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - از سوی دیگر ادعا شده که در مذاکرات روز شنبه میان ایران و آمریکا، طرف آمریکایی خواهان انتقال اورانیوم غنی شده ایران به کشور ثالث (روسیه) شده است.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است که این هفته به تهران سفر می‌کند. وی گفت که در سفر به تهران در مورد همکاری در مورد برنامه هسته‌ای این کشور گفت‌و‌گو می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی گفته بود: «راه‌حل‌های دیپلماتیک به فوریت مورد نیاز است». گروسی در پستی در ایکس گفت: «تداوم تعامل و همکاری با آژانس در زمانی که به راه‌حل‌های دیپلماتیک نیاز فوری است، ضروری است». 
کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چهارشنبه 27 فروردین وارد تهران می‌شود و با وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی گفت‌و‌گو خواهد کرد.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره این سفر گفته بود: سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود. شما اگر به تاریخ گفتگوی تلفنی وزیر محترم با ایشان نگاه کنید، خواهید دید که این تعامل با آژانس در چهارچوب تعاملاتی است که ما به صورت مرسوم و معمول با آژانس داریم، ما به عنوان عضو آژانس مطالبات مشخصی داریم که همواره با طرف مقابل مطرح کردیم و نسبت به آن جدیت داریم، بنابراین این سفر از قبل برنامه ریزی شده بود. 
سفر گروسی در حالی صورت می‌گیرد که روز شنبه دور دوم گفت‌و‌گو‌ها میان ایران و آمریکا برگزار خواهد شد. اگرچه از شهر رم پایتخت ایتالیا به عنوان میزبان دور دوم یاد می‌شد ولی ایران اعلام کرده دورم دوم نیز در عمان برگزار خواهد شد سفر گروسی در حالی صورت می‌گیرد که روز شنبه دور دوم گفت‌و‌گو‌ها میان ایران و آمریکا برگزار خواهد شد. اگرچه از شهر رم پایتخت ایتالیا به عنوان میزبان دور دوم یاد می‌شد ولی ایران اعلام کرده دورم دوم نیز در عمان برگزار خواهد شد.
سفر گروسی در زمانی به ایران صورت می‌گیرد که مسائل فنی مذاکرات می‌تواند از دلایل آن باشد. آژانس بین المللی انرژی اتمی بازوی فنی سازمان ملل در موضوع هسته‌ای است و ابتکارات فنی مرتبط با مذاکرات ایران و آمریکا به این نهاد مرتبط می‌شود.
از سویی این سفر در حالی انجام می‌شود که این نهاد قرار است بر اساس قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش جامعی از برنامه هسته‌ای ایران ارائه دهد.
پیش نویس قطعنامه در پایان از مدیرکل درخواست می‌کند تا ارزیابی جامع و به روز شده‌ای در مورد وجود یا استفاده احتمالی از مواد هسته‌ای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده گذشته و حال در مورد برنامه هسته‌ای ایران، از جمله گزارش کامل همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی در این موضوعات، ارائه کند، به گونه‌ای که آژانس قادر به راستی‌آزمایی اجرای تعهدات پادمانی ایران از جمله عدم انحراف مواد هسته‌ای، بر اساس تمام اطلاعات موجود، برای بررسی توسط شورای حکام مارس 2025 یا حداکثر تا بهار 2025. باشد.
این در حالی است که در اسفندماه 1403، عباس عراقچی وزیر خارجه ایران گفته بود: «با آقای گروسی و آژانس هسته‌ای همکاری داریم و یک ایده جدید برای حل مسائل مطرح است که داریم بررسی می‌کنیم.»
گزارش قبلی آژانس بر اساس تطابق تعهدات ایران ذیل برجام از یک سو و تعهدات پادمانی و توافق مارس 2023 از سوی دیگر ارائه شده بود.
از سوی دیگر ادعا شده که در مذاکرات روز شنبه میان ایران و آمریکا، طرف آمریکایی خواهان انتقال اورانیوم غنی شده ایران به کشور ثالث (روسیه) شده است.
این در حالی است که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین از پرداختن به گمانه زنی‌های رسانه‌ای در مورد پیشنهاد ادعایی آمریکا به ایران برای انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده خود به خاک روسیه خودداری کرد و گفت: من این سوال را بدون اظهارنظر می‌گذارم.
روزنامه گاردین در گزارشی در این زمینه گفته بود انتظار می‌رود که ایران در برابر پیشنهاد ایالات متحده برای انتقال ذخایر غنی شده اورانیوم خود به یک کشور ثالث (مانند روسیه) مقاومت کند؛ این پیشنهاد در چهارچوب تلاش‌های واشنگتن برای کنترل فعالیت‌های هسته‌ای تهران و جلوگیری از استفاده از اورانیوم غنی شده ایران برای تولید سلاح هسته‌ای مطرح شده است.
به نوشته «گاردین» این موضوع در جریان مذاکرات اولیه نمایندگان دو کشور در مسقط پایتخت عمان، بین عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ مطرح شده است و بر اساس اطلاعات دریافت شده از سوی این وبسایت خبری بریتانیایی، یکی از موانع کلیدی برای توافقات آتی تلقی می‌شود.
به اعتقاد ایران که ذخایری که در چهار سال گذشته جمع‌آوری کرده، باید در داخل ایران و البته تحت نظارت دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باقی بماند.
تهران این کار را یک اقدام احتیاطی یا نوعی تضمین در قبال خروج احتمالی دوبارۀ دولت آینده آمریکا از توافق می‌داند، مشابه همان کاری که دونالد ترامپ در سال 2018 میلادی انجام داد و با توافق حاصل شده در سال 2015 میلادی در دولت باراک اوباما را رد کرد.
تهران می‌گوید اگر ذخایر اورانیوم از ایران خارج شود و پس از آن دولت آتی ایالات متحده نیز بار دیگر از توافق خارج شود، آنگاه باید غنی سازی اورانیوم را از صفر شروع کند که در این حالت، این ایران است که عملا به دلیل نقض این قرارداد از سوی یکی دیگر از طرف‌های آن یعنی واشنگتن مجازات می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1407759/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ایران از موضع ضعف در حال مذاکره است؟ | چه کسی دنبال مذاکره است؛ ایران یا آمریکا؟

4 شهید در حمله آمریکا به یمن

پیشرفت بسیار خوبی در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل شده است

ابراز نگرانی شدید دبیرکل سازمان ملل نسبت به حملات آمریکا به یمن

تعرفه‌های ترامپ: فرصتی برای صادرات کالا‌های ایرانی و چالشی برای صنعت فولاد

تصاویر؛ خاموشی، خشم و گرمای 50 درجه؛ بحران طاقت‌فرسای عراق

لیگ قهرمانان زنان اروپا؛ بارسلونا به دنبال سه‌گانه تاریخی، آبی‌های لندن به فکر انتقام

عکس/نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایران شد!

کمین سخت مقاومت برای صهیونیست‌ها و هلاکت سه نظامی ارتش رژیم/ ابوعبیده: سرنوشت اسیر اسرائیلی همچنان نامشخص است/ انهدام یک پهپاد دیگر آمریکا توسط انصارالله یمن/ بیش از 50 درصد صهیونیست‌ها خواهان توقف جنگ و بازگرداندن اسرا هستند

ایران محور مقاومت را به آفریقا هم برد؟ | تهران و مسکو در صحرا و مراکش نفوذ کرده‌اند؟

مشخص کردن شرط به نتیجه رسیدن مذاکرات توسط وزیر امور خارجه ایران

احتمال بازداشت الجولانی در عراق

درمان یبوست با مصرف این میوه

عراقچی شرط توافق با آمریکا را مشخص کرد

بیانیه وزارت امور خارجه درباره مذاکرات با آمریکا در رم

اراجیف تکراری نتانیاهو علیه تهران

30 سال گذشت؛ برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

همزمان با جنگ تعرفه‌ای ترامپ، آمریکایی‌ها به چین روی خوش نشان می‌دهند

مذاکرات امروز ایران و آمریکا شکست نتانیاهو بود

خبر مهم عراقچی از مذاکرات ایران و آمریکا

«واکنش‌ها به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا»، «هشداری از سوی مقامات قضایی» و «تبعات سنگین یک باخت»

آمریکا از خواسته خود درمورد ایران عقب نشینی کرد؛ ادعای مهم رسانه عبری

کاهش شدید شبانه قیمت طلا پس از مذاکرات مثبت ایران و آمریکا + قیمت طلا و سکه

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد

آمریکا طی سه ساعت 38 بار به یمن حمله کرد

ادعای وزیر خارجه اسراییل درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

اسرائیل نسبت به مذاکرات چه واکنشی نشان می‌دهد؟

شکست نتانیاهو با مذاکرات موفق امروز ایران و آمریکا

اقتدار نظامی ایران آمریکا را وادار به مذاکره کرده است

فوری | واکنش یک مقام ارشد آمریکا به مذاکره دور دوم با ایران

الجولانی در عراق بازداشت می شود؟

اعلام احتمال بازداشت الجولانی در عراق

اصلاح مقررات بازدارنده و رفع موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی استان بوشهر

عکس | جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا

مهارهای قهرمانانه در لیگ اروپا! سیوهای دیدنی مرحله یک‌چهارم نهایی

اروپا و آتش‌بس 30 ساعته روسیه با اوکراین؛ جنگ تمام شود!

پیش بینی بورس برای فردا یکشنبه 31 فروردین ماه

عکس؛ ماتئو سالوینی سوژه حاشیه‌ای نشست ایران و آمریکا در رم

این یعنی خبری از انفجار نبود!

آغاز تظاهرات علیه ترامپ از امروز در سراسر آمریکا/

سکوت مشکوک آمریکا پس از پایان مذاکرات رم

بیانیه وزارت امور خارجه درباره گفت‌وگوهای رم

مذاکره با آمریکا؛ حرف اول مجامع سیاسی این روزها

لیبرمن: مذاکرات امروز ایران وآمریکا، شکست سخت نتانیاهو بود

اژد‌ها در محاصره تعرفه‏‏‏‌ها

موافقت زلنسکی با آتش بس پیشنهادی پوتین

الخزعلی: الجولانی به عراق بیاید، بازداشت می شود

دوئل با فدرال رزرو

تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد/ برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها هستیم