ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مناطق آزاد باید نقش خود را در توسعه ملی ایفا کنند اخبار ایران

مناطق آزاد باید نقش خود را در توسعه ملی ایفا کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نشست مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امروز (چهارشنبه 27 فروردین 1404) با حضور بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و رضا مسرور، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و جمعی از مدیران دو طرف در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد. 
بابک نگاهداری در این نشست به محور‌هایی اشاره کرد که در مورد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید مدنظر قرار گیرد.
وی نخستین محور را تغییر رویکرد به مناطق آزاد دانست و گفت: در کشور دو نوع نگاه در این زمینه وجود دارد؛ نگاه اول این است که این مناطق باید به محرومیت زدایی و توسعه محلی کمک کنند، اما نگاه دوم این است که مناطق ویژه اقتصادی باید نقش خود را در توسعه ملی ایفا کنند و نگاه کلان و ملی داشته باشند که بنظر می‌رسد رویکرد دوم درست است.
نگاهداری با اشاره به اهمیت نگاه راهبردی و ترسیم نقشه کلان در مناطق آزاد، توضیح داد: هر منطقه باید بر اساس برنامه کلان کشور ماموریت ویژه‌ای داشته باشد تا مشخص شود آن منطقه چه ماموریتی بر عهده دارد و براساس همین رویکرد است که نقش مناطق آزاد در کریدور‌های جهانی و منطقه‌ای مشخص می‌شود.
وی نکته بعدی را اصلاح نحوه حکمرانی در مناطق آزاد دانست و گفت: نهاد‌های مختلفی در مدیریت این مناطق ورود می‌کنند و این باعث موازی کاری و تداخلات سازمانی شده است، باید پنجره واحد مدیریتی در این مناطق شکل بگیرد.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، در ادامه با اشاره به اهمیت تعامل این مرکز و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، پیشنهاد داد تا کارگروهی مشترک بین مرکز پژوهش‌های مجلس و این دبیرخانه تشکیل شود.
رضا مسرور، هم در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد دبیرخانه مناطق آزاد به برخی نگاه‌های منفی که نسبت به این مناطق ایجاد شده اشاره کرد و گفت: همین نگاه‌ها باعث شده که برخی معافیت‌های قانونی از این مناطق حذف شود و عملا در حال حاضر مناطق آزاد تفاوت چندانی با سرزمین اصلی ندارند.
وی ادامه داد: برای هر منطقه اولویت و ماموریت ویژه‌ای تعریف کرده‌ایم و قرار نیست که مناطق آزاد ما همه کار‌ها را بر عهده بگیرند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با بیان اینکه در حال حاضر عملا در کشور مناطق آزاد نداریم ادامه داد: اگر تعریف‌های جهانی را هم در این زمینه ببینیم متوجه می‌شویم که ما نتوانستیم به معنی دقیق کلمه مناطق آزاد شکل دهیم.
مسرور با اشاره به گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس از ضرورت تشکیل کارگروه مشترک بین این دو نهاد سخن گفت تا در نتیجه این اقدام، کار کارشناسی و پژوهشی مطلوب برای مناطق آزاد مدون شود و براساس آن قوانین فعلی اصلاح شود.
مدیران و کارشناسان حاضر در این نشست هم به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس به ضرورت ارائه دقیق اطلاعات در مورد عملکرد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کردند تا براساس آن بتوانند گزارش‌های دقیق تهیه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1409933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر شهیدان «عرب‌زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

بازار قراضه ژاپن در چه حال است

تیم کوبیاک و سانتوری، جدی‌ترین رقیبان شاگردان عطایی در قهرمانی آسیا

جوانان خشمگین، آینده مبهم

سیوهای برتر دور برگشت 1/4 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

رتبه‌بندی مدعیان توپ طلای 2025؛ سقوط بازیکنان رئال مادرید

گردشگری در اسپانیا و ارتباط آن با سایر کشور‌های اروپایی

افشای پیشنهاد عجیب اروپا به اوکراین درباره ادامه جنگ با روسیه

پیشنهاد عجیب اروپا افشا شد!

راه دشوار اروپا در مسیر تقویت بازدارندگی در برابر روسیه

توقف صادرات عناصر خاکی کمیاب چین

چین واردات گاز از آمریکا را بطور کامل متوقف کرد

افت قیمت بیلت در چین

کاهش 8 درصدی واردات سنگ آهن به چین

افغانستان به جام جهانی کریکت صعود کرد

تعهد طالبان و پاکستان به حل مسالمت‌آمیز مشکلات

فشار اخراج اجباری بر افغان‌های کم‌درآمد در پاکستان

60 هزار تن کالا از راه‌آهن خواف-هرات به افغانستان انتقال یافت

هشدار جدی/ ایران را به جنگ نکشانید!

خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا صحت دارد؟ | ویدئو

نسل جدید کارت ملی هوشمند در راه است

چرا گره زدن مسائل کشور به نتیجه مذاکرات رویافروشی است؟/ پاس گل از دورن به بیرون

حضور مسئول عالیرتبه با شلوارک در محل مذاکرات! +فیلم

اراجیف خبرساز خبرنگار الشرق درباره مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه ریزش قیمت طلا و سکه در آغاز مذاکرات ایران و آمریکا

گزارش بقایی از آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا + فیلم

قدردانی گروسی از نقش سازنده ایتالیا در مذاکرات ایران و آمریکا

آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ایتالیا | اخبار ضد و نقیضی از رم شنیده می‌شود

عکس/ مذاکره ایران و آمریکا در رُم در این ساختمان در حال برگزاری است

عراقچی: اسرائیل حتی با کمک آمریکا هم قادر به انجام حمله‌ علیه ایران نیست

ایران و آمریکا مستقیم در حال گفت‌وگو هستند؟

گروسی وارد رم شد/ رد شایعات مذاکرات مستقیم ایران با آمریکا

وضعیت عجیب یک سیاستمدار در برابر محل مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم

تعلیق در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ؟ / خبر تکذیب شد

گزارش بقایی بعد از گذشت یک ساعت از آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

عکسی از تیپ غیرمتعارف سیاستمدار مشهور ایتالیایی مقابل محل مذاکرات رم!

تکذیب خبر تعطیل مذاکرات ایران و آمریکا

ویدیو/ خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا صحت دارد؟

پوشش عجیب سیاستمدار ایتالیایی در برابر محل مذاکرات ایران و آمریکا!+ فیلم

ادامه فشارهای دولت آمریکا بر دانشگاه هاروارد

جزئیات مهم درباره شایعه تعلیق در مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم اخبار ضد و نقیض درباره تعلیق در روند مذاکره در رم | ماجرا چیست؟

گروسی: دیپلماسی با ایران بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد

خواب عمیق دولت لبنان و پشت پرده فتنه علیه سلاح حزب‌الله

درخواست وزارت خارجه از رسانه‌ها در زمان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم: به اخبار جعلی ضریب ندهید

مذاکرات ایران و آمریکا متوقف شد؟

کری‌خوانی عجیب بابک زنجانی همزمان با مذاکره ایران و آمریکا + عکس

ادعای تعلیق 15 دقیقه‌ای مذاکرات ایران و آمریکا صحت ندارد

استایل شوکه کننده سیاستمدار ایتالیایی در برابر محل مذاکرات ایران و امریکا ! + فیلم

مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در رم حقیقت دارد؟