ناترازی انرژی بلای جان تولید/ انتقاد از قیمتگذاری دستوری
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - رئیس اتاق بازرگانی گلستان گفت: ناترازی انرژی، محدودیت بانکها در پرداخت تسهیلات، برخی قوانین و مقررات و بخشنامههای خلقالساعه از مشکلات تولیدکنندگان بخش کشاورزی است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، امیر یوسفی شامگاه چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی استان با رئیس و اعضای کمیسیون آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اتاق بازرگانی گرگان با 10 کمیسیون مشکلات حوزههای مختلف موضوعات را در سطح ملی پیگیری میکند.
رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به ناترازیهای انرژی و محدودیتهای بانکها در پرداخت تسهیلات در سال گذشته، افزود: با این سیاستها فعالان اقتصادی دچار خسران شدند و ضربه شدیدی در بخش اقتصادی متحمل شدند. گذشته از این سیاستها در ابتدای سال 1403 تصمیمات و قوانین تصویب شد که ضربههای زیادی به تولید کشاورزان و فعالان اقتصادی در حوزه تولید وارد کرد.
وی ممنوعیت صادرات سیب زمینی و مرغ را از جمله ضربههای اقتصادی به حوزه کشاورزی دانست و اضافه کرد: تأخیر در پرداخت وجوه جو گندم، کلزا نیز باعث نارضایتی گلستانیها شد.
یوسفی با بیان اینکه نگاهها در بخش دولتی و خصوصی باید به سمت تولید و تجارت هدایت شود، افزود: برخی از قوانین و مقررات که مخل محیط کار است بنابراین باید مورد بازنگری قرار گیرد به همین دلیل کارگروه ستاد اقتصاد مقاومتی و دیگر ستادها تشکیل شده تا قوانین را خلع کرده یا دور بزند.
وی ادامه داد: دستگاهها بایستی مسیر را برای تولید هموار کنند؛ وقتی رهبر معظم انقلاب فرمودند امروز سربازان واقعی جنگ اقتصادی همین فعالان بخش خصوصی هستند انتظار همراهی داریم.
یوسفی خواستار تمکین دستگاههای اجرایی استان بر اساس ماده 65 در خصوص واگذاری امور به منطقه آزاد اینچه برون شد و گفت: امیدواریم زیرساختها هم هرچه زودتر آماده شود همچنین انتظار داریم در بخش مالیات صنایع در این منطقه هم بازنگری صورت گیرد.
یوسفی از قیمتگذاری دستوری انتقاد کرد و آن را منجر به ضربه به تولید دانست و اضافه کرد: بیشترین محصولات استان تابع قیمتهای دستوری است که این زیان دوچندانی را به کشاورزان و تولیدکنندگان وارد کرده و به عبارتی علت اصلی پایین بودن درآمد سرانه گلستانیها همین موضوع است.
وی با تاکید بر اینکه تولید محصولات اساسی در استان مانند گندم، دانههای روغنی، مرغ و غیره مقرون به صرفه نیست، افزود: این محصولات با کمترین سود تولید میشود و جوابگوی هزینههای تولید نیست چراکه نهادههای کشاورزی با توجه به تورم افزایش مییابد در حالیکه قیمت کالاهای اساسی به دلیل برخی ملاحظات ثابت مانده است.
انتقاد از قیمتگذاری دستوری
در ادامه این نشست هامان هاشمی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق گرگان از سیاست قیمتگذاری دستوری انتقاد کرد و گفت: به نظر میرسد برای حل این موضوع باید کمیسیون کشاورزی اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و نماینده فعالان اقتصادی یک صندلی به نیابت از بخش خصوصی داشته باشد در زمان تصمیم گیریها بتواند مشاورههای لازم را بدهد.
وی در خصوص دریافت مالیات از بخش کشاورزی گفت: در لایحه اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم موضوع اخذ مالیات از بخش کشاورزی مطرح شده در حالیکه بر اساس ماده 81، فعالیت کشاورزی معاف شده است ضمن اینکه با مظلومیت و مشکلات معیشتی که این بخش دارد به نظر میرسد هیچ چیزی غیر از معافیت صد درصدی نظر کشاورزان رو جلب نخواهد کرد بنابراین از کمیسیون کشاورزی خواهش دارم که پرقدرت و محکم در مورد این قضیه پایداری داشته باشد.
تولید 33 درصد گوشت کشور در گلستان
رضا مبصری عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی گرگان و دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ کشور در ادامه این جلسه از وجود قوانین و بخشنامه های خلق الساعه در بخش کشاورزی انتقاد کرد و گفت: استان حدود 33 درصد تولید کشور را در زمینه تولید گوشت در اختیار دارد که این معادل حدود یک میلیون تولید گوشت مرغ است با اینحال تولیدکنندگان و زنجیره های تولید گوشت مرغ استان نسبت به اتخاذ سیاستهای دولت انتقاد دارند چراکه در سالهای اخیر بسیار متضرر شدهاند.
وی خواستار تبدیل نرخ مرغ به قیمت واقعی هزینههای تولید آن شد و اضافه کرد: از مسئولان کشوری بارها تقاضا کردیم تا به جای قیمتگذاری دستوری، یارانه را در قالب کالابرگ به مصرف کنندگان دهند اما متاسفانه این مهم عملیاتی نشد از طرفی دولت اجازه صادرات این محصول را به تولیدکنندگان نمیدهد که این هم معضلی برای زنجیرههای تولید به شمار میرود که نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410485/