ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تفویض اختیارات به استان‌ها و تسهیل مبادلات با افغانستان اخبار ایران

تفویض اختیارات به استان‌ها و تسهیل مبادلات با افغانستان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - استاندار خراسان رضوی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، بر تفویض اختیارات به استان‌ها و تسهیل مبادلات با افغانستان تاکید کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از م،غلامحسین مظفری، صبح امروز در یکصدوسی‌امین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، تمرکزگرایی را یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی استان دانست و بر لزوم واگذاری اختیارات به استان‌ها تأکید کرد؛ این مطالبه قرار است در جلسه آتی با رئیس‌جمهور مطرح شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مظفری گفت: تصمیم‌گیری‌های متمرکز تاکنون موجب کندی در توسعه اقتصادی خراسان رضوی شده و ادامه این روند به ضرر منافع ملی است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به نقش کلیدی خراسان رضوی در تولید زعفران، خواستار اعطای اختیار به استان برای ارزش‌گذاری این محصول شد و افزود: تفویض اختیار برای ارزش‌گذاری زعفران در استان خراسان رضوی می‌تواند توسعه و تقویت زنجیره ارزش زعفران را به دنبال داشته باشد و گامی مؤثر در جهت توسعه صادرات این کالای صادراتی باشد.
بیش از 90 درصد زعفران کشور در خراسان رضوی تولید و صادر می‌شود
وی گفت: تفویض اختیارات کارگروه ماده 16 با تأکید بر ارزش‌گذاری کالای صادراتی زعفران به استان خراسان رضوی، یک اقدام حداقلی است که می‌تواند به توسعه و تقویت زنجیره ارزش زعفران استان کمک کند.
مظفری با تأکید بر اهمیت این موضوع، افزود: با توجه به اینکه بیش از 90 درصد زعفران کشور در این استان تولید و سپس صادر می‌شود، این پتانسیل و ظرفیت در خراسان رضوی وجود دارد که از این تفویض اختیارات برای پیشبرد مسائل استان، به ویژه در حوزه زعفران، به سرعت و با کیفیت بهتر استفاده کنیم.
استاندار خراسان رضوی همچنین بر لزوم تخصیص سهم مناسبی از صندوق توسعه صادرات برای اعتبارسنجی پیمان‌ها و تسریع در فرایندهای لازم اشاره کرد و گفت: این اقدام می‌تواند به تجار افغان و ایرانی کمک کند تا در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری در استان، به راحتی و با اطمینان بیشتری فعالیت کنند.
وی بیان کرد: استان خراسان رضوی با تجربه بالا در تجارت با کشور افغانستان، می‌تواند به عنوان یک پل ارتباطی بین تجار بزرگ دو کشور عمل کند. این ظرفیت به ما اجازه می‌دهد تا همکاری‌های بیشتری را در زمینه‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور در استان خراسان رضوی ایجاد کنیم.
مظفری در ادامه سخنانش، خراسان رضوی را پلی اقتصادی میان ایران و افغانستان معرفی کرد و گفت: ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل تعاملات مالی، می‌تواند جایگاه استان را در تجارت منطقه‌ای تثبیت کند.
موافقت وزارت صمت با اجرای موقت مبادلات ریالی میان ایران و افغانستان
محمدعلی دهقان‌دهنوی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این نشست، با تأکید بر ضرورت اصلاح رویه‌های ارزی در مبادلات منطقه‌ای، از موافقت وزارت صمت با اجرای موقت مبادلات ریالی میان ایران و افغانستان خبر داد.
وی تصریح کرد: تا پیش از راه‌اندازی ریال آف‌شور توسط بانک مرکزی، این مبادلات به‌صورت موقت و با هماهنگی سازمان توسعه تجارت ایران اجرایی می‌شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پیامدهای منفی نوسانات ارزی بر فعالیت‌های صادراتی و وارداتی، آن را عاملی در کاهش شدید صادرات فرش دانست.
دهقان‌دهنوی همچنین نسبت به سخت‌گیری‌های اخیر در خصوص تعهدات ارزی هشدار داد و گفت: پیش از این، با ایفای 60 درصد از تعهد ارزی، صادرکننده می‌توانست فعالیت خود را ادامه دهد؛ اما اکنون با عدم ایفای صددرصدی، کارت بازرگانی غیرفعال می‌شود. در حالی که پیشنهادهایی برای افزایش این عدد به 80 یا 90 درصد از سوی نهادهای حمایتی مطرح شده است.
سیدمهدی عسکری، معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران نیز با انتقاد از ساختار فعلی حکمرانی اقتصادی در کشور، آن را مبتنی بر محدودسازی دانست و گفت: ما به جای حل مسئله، راه آن را مسدود می‌کنیم؛ همان‌طور که در حوزه فضای مجازی نیز چنین رویه‌ای در پیش گرفته شد.
وی با اشاره به تجربه خود در بنیاد مستضعفان، از صدور بخشنامه‌های متعارض بانک مرکزی که موجب سردرگمی تصمیم‌گیران اقتصادی می‌شود، انتقاد کرد.
در جریان این جلسه، علاوه بر مباحث کلی، برخی موضوعات تخصصی حوزه صادرات نیز از سوی نمایندگان بخش خصوصی و مدیران دولتی مطرح شد. از جمله مواردی همچون استرداد وجوه عوارض آب مجازی در صادرات زعفران، تعریف سازوکار اعتبارسنجی برای تجار افغانستانی با همکاری صندوق ضمانت صادرات، بازنگری در دستورالعمل‌های ارزی وزارت صمت و ضرورت تخصیص کد تعرفه متناسب برای محصولات فولادی در سامانه جامع تجارت. همچنین پیشنهادهایی درباره اصلاح سقف و نوع کالاهای وارداتی نیز ارائه شد.
انتهای پیام/282

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410704/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر شهیدان «عرب‌زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

بازار قراضه ژاپن در چه حال است

تیم کوبیاک و سانتوری، جدی‌ترین رقیبان شاگردان عطایی در قهرمانی آسیا

جوانان خشمگین، آینده مبهم

سیوهای برتر دور برگشت 1/4 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

رتبه‌بندی مدعیان توپ طلای 2025؛ سقوط بازیکنان رئال مادرید

گردشگری در اسپانیا و ارتباط آن با سایر کشور‌های اروپایی

افشای پیشنهاد عجیب اروپا به اوکراین درباره ادامه جنگ با روسیه

پیشنهاد عجیب اروپا افشا شد!

راه دشوار اروپا در مسیر تقویت بازدارندگی در برابر روسیه

توقف صادرات عناصر خاکی کمیاب چین

چین واردات گاز از آمریکا را بطور کامل متوقف کرد

افت قیمت بیلت در چین

کاهش 8 درصدی واردات سنگ آهن به چین

افغانستان به جام جهانی کریکت صعود کرد

تعهد طالبان و پاکستان به حل مسالمت‌آمیز مشکلات

فشار اخراج اجباری بر افغان‌های کم‌درآمد در پاکستان

60 هزار تن کالا از راه‌آهن خواف-هرات به افغانستان انتقال یافت

هشدار جدی/ ایران را به جنگ نکشانید!

خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا صحت دارد؟ | ویدئو

نسل جدید کارت ملی هوشمند در راه است

چرا گره زدن مسائل کشور به نتیجه مذاکرات رویافروشی است؟/ پاس گل از دورن به بیرون

حضور مسئول عالیرتبه با شلوارک در محل مذاکرات! +فیلم

اراجیف خبرساز خبرنگار الشرق درباره مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه ریزش قیمت طلا و سکه در آغاز مذاکرات ایران و آمریکا

گزارش بقایی از آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا + فیلم

قدردانی گروسی از نقش سازنده ایتالیا در مذاکرات ایران و آمریکا

آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ایتالیا | اخبار ضد و نقیضی از رم شنیده می‌شود

عکس/ مذاکره ایران و آمریکا در رُم در این ساختمان در حال برگزاری است

عراقچی: اسرائیل حتی با کمک آمریکا هم قادر به انجام حمله‌ علیه ایران نیست

ایران و آمریکا مستقیم در حال گفت‌وگو هستند؟

گروسی وارد رم شد/ رد شایعات مذاکرات مستقیم ایران با آمریکا

وضعیت عجیب یک سیاستمدار در برابر محل مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم

تعلیق در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ؟ / خبر تکذیب شد

گزارش بقایی بعد از گذشت یک ساعت از آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

عکسی از تیپ غیرمتعارف سیاستمدار مشهور ایتالیایی مقابل محل مذاکرات رم!

تکذیب خبر تعطیل مذاکرات ایران و آمریکا

ویدیو/ خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا صحت دارد؟

پوشش عجیب سیاستمدار ایتالیایی در برابر محل مذاکرات ایران و آمریکا!+ فیلم

ادامه فشارهای دولت آمریکا بر دانشگاه هاروارد

جزئیات مهم درباره شایعه تعلیق در مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم اخبار ضد و نقیض درباره تعلیق در روند مذاکره در رم | ماجرا چیست؟

گروسی: دیپلماسی با ایران بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد

خواب عمیق دولت لبنان و پشت پرده فتنه علیه سلاح حزب‌الله

درخواست وزارت خارجه از رسانه‌ها در زمان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم: به اخبار جعلی ضریب ندهید

مذاکرات ایران و آمریکا متوقف شد؟

کری‌خوانی عجیب بابک زنجانی همزمان با مذاکره ایران و آمریکا + عکس

ادعای تعلیق 15 دقیقه‌ای مذاکرات ایران و آمریکا صحت ندارد

استایل شوکه کننده سیاستمدار ایتالیایی در برابر محل مذاکرات ایران و امریکا ! + فیلم

مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در رم حقیقت دارد؟