ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کمبود سرمایه، چالشی برای تحقق اهداف شعار سال 1404 اخبار ایران

کمبود سرمایه، چالشی برای تحقق اهداف شعار سال 1404
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری رسا، مرتضی عزتی، اقتصاددان در گفتگویی پیرامون پیش‌شرط‌های تحقق شعار سال 1404 اظهار کرد: واقعیت این است که ما در کشور با کمبود سرمایه مواجه هستیم. حتی برای جبران استهلاک سرمایه‌های موجود، وجوه لازم در دسترس نیست، چه برسد به سرمایه‌گذاری جدید. بنابراین، وقتی صحبت از افزایش سرمایه‌گذاری برای بهبود تولید می‌کنیم، باید ابتدا مسئله کمبود منابع مالی را حل کنیم.
این اقتصاددان تصریح کرد: اکنون به دلیل کاهش رشد اقتصادی، درآمد واقعی مردم به شدت افت کرده و این موضوع باعث کاهش شدید پس‌اندازها شده است. مردم به جای سپرده‌گذاری در بانک‌ها، سعی می‌کنند ارزش پول خود را با خرید کالاهای بادوام، خودرو، مسکن، طلا یا سکه حفظ کنند. این یعنی منابع داخلی توان لازم برای سرمایه‌گذاری گسترده را ندارند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها، جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. توسعه سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند شکاف موجود را تا حدی پر کند. البته این کار هم پیش‌نیازهایی دارد که مهم‌ترین آن فراهم‌کردن امنیت و اعتماد برای سرمایه‌گذاران است.
عزتی افزود: در کنار آن، می‌توان از طریق فروش دارایی‌های دولت به خارجی‌ها یا تبدیل برخی دارایی‌ها به سرمایه، منابع مالی وارد کشور کرد. به عنوان نمونه از طریق صادرات یا مشارکت‌های اقتصادی هدفمند.
این اقتصاددان در پاسخ به این سؤال که آیا امکان استفاده از دارایی‌های موجود در داخل کشور وجود دارد، گفت: مقدار محدودی از دارایی‌ها در داخل وجود دارد که با سیاست‌گذاری مناسب شاید بتوان آن‌ها را به سرمایه تبدیل کرد. برای مثال، با اعتمادسازی و فراهم کردن ابزارهایی، می‌توان سرمایه مردم را به جای خرید دلار و طلا، به طرح‌های با بازده بالاتر از تورم هدایت کرد.
وی ادامه داد: درواقع بخشی از سرمایه داخلی به بخش تولیدی منتقل می‌شود. اما این کار بسیار دشوار است؛ چون اعتماد عمومی به دولت، نظام مالی و حتی فعالان اقتصادی پایین است.
تحلیل‌گر مسائل اقتصادی توضیح داد: وقتی سرمایه‌گذار نسبت به ثبات اقتصادی کشور بی‌اعتماد باشد، حاضر نیست منابعش را در پروژه‌های تولیدی بلندمدت وارد کند. نگرانی‌هایی مثل مصادره، دخالت نهادهای اجرایی یا نبود شفافیت باعث فرار سرمایه می‌شود.
به گفته عزتی، ریسک‌های کلانی مثل تحریم‌ها، نوسانات شدید اقتصادی، یا تهدیدات امنیتی همگی به شدت در کاهش سرمایه‌گذاری مؤثرند. این عوامل باعث شده در سال‌های اخیر، خصوصاً از دهه 90 تا امروز، روند سرمایه‌گذاری در کشور کاهشی شود و خالص سرمایه‌گذاری به محدوده منفی برسد.
این اقتصاددان در پایان تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای جذب سرمایه خارجی می‌تواند توافق با آمریکا برای رفع تحریم‌ها باشد. این کار انتظارات مثبت در داخل ایجاد می‌کند، فضای اقتصادی را آرام‌تر می‌کند و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را تحریک خواهد کرد. اما تا زمانی که ریسک‌ها و عدم اطمینان‌ها به قوت خود باقی بمانند، نمی‌توان انتظار جهش اقتصادی داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1411935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مثلث آتشین فوتبال اروپا را بشناسید

همه راه‌ها به چین ختم می‌شود؟ | چرا همه خودروها از چین می آیند؟

غرب در تلاش برای بی‌ثبات کردن افغانستان است

وزیر خارجه رژیم الجولانی و نماینده کنگره آمریکا در دمشق گفت وگو کردند

دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا با «پیشرفتی قابل توجه» همراه بود

ابراز نگرانی گوترش درباره حملات آمریکا به یمن

موجی از اعتراضات ضدترامپ آمریکا را فرا گرفت

فرمول طلایی افزایش طول عمر بازماندگان سرطان

خسارت دیدن نفتکش ترکیه در حمله آمریکا به بندر نفتی یمن

جدیدترین قیمت دلار امروز یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 + جدول قیمت

تاکید قیس الخزعلی بر دستگیری جولانی هنگام سفر به عراق

جولانی اگر به عراق بیاید بازداشت می شود

واکنش وزارت خارجه آمریکا به مذاکرات غیرمستقیم با ایران در رم

عراقچی در گفتگو با همتای ایتالیایی خود چه گفت؟

بیت‌کوین 100 هزار دلاری می‌شود؟ / سرنوشت جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین

واکنش الخزعلی به سفر الجولانی به عراق

نگرانی سازمان ملل از تداوم حملات آمریکا به یمن

40 مرتبه حمله هوایی آمریکا به یمن در شبانه‌روز گذشته

غربت و دلتنگی ستاره سینما؛ نوید محمدزاده در آمریکا یاد زادگاهش افتاد!

حمله شبانه جنگنده‌های آمریکایی به صنعا + جزییات

آمریکا آماده حمله به دولت الجولانی در سوریه شد

نکات جالب از مذاکرات ایران و آمریکا در شهر رم

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ایران از موضع ضعف در حال مذاکره است؟ | چه کسی دنبال مذاکره است؛ ایران یا آمریکا؟

4 شهید در حمله آمریکا به یمن

پیشرفت بسیار خوبی در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل شده است

ابراز نگرانی شدید دبیرکل سازمان ملل نسبت به حملات آمریکا به یمن

تعرفه‌های ترامپ: فرصتی برای صادرات کالا‌های ایرانی و چالشی برای صنعت فولاد

تصاویر؛ خاموشی، خشم و گرمای 50 درجه؛ بحران طاقت‌فرسای عراق

لیگ قهرمانان زنان اروپا؛ بارسلونا به دنبال سه‌گانه تاریخی، آبی‌های لندن به فکر انتقام

عکس/نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایران شد!

کمین سخت مقاومت برای صهیونیست‌ها و هلاکت سه نظامی ارتش رژیم/ ابوعبیده: سرنوشت اسیر اسرائیلی همچنان نامشخص است/ انهدام یک پهپاد دیگر آمریکا توسط انصارالله یمن/ بیش از 50 درصد صهیونیست‌ها خواهان توقف جنگ و بازگرداندن اسرا هستند

ایران محور مقاومت را به آفریقا هم برد؟ | تهران و مسکو در صحرا و مراکش نفوذ کرده‌اند؟

مشخص کردن شرط به نتیجه رسیدن مذاکرات توسط وزیر امور خارجه ایران

احتمال بازداشت الجولانی در عراق

درمان یبوست با مصرف این میوه

عراقچی شرط توافق با آمریکا را مشخص کرد

بیانیه وزارت امور خارجه درباره مذاکرات با آمریکا در رم

اراجیف تکراری نتانیاهو علیه تهران

30 سال گذشت؛ برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

همزمان با جنگ تعرفه‌ای ترامپ، آمریکایی‌ها به چین روی خوش نشان می‌دهند

مذاکرات امروز ایران و آمریکا شکست نتانیاهو بود

خبر مهم عراقچی از مذاکرات ایران و آمریکا

«واکنش‌ها به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا»، «هشداری از سوی مقامات قضایی» و «تبعات سنگین یک باخت»

آمریکا از خواسته خود درمورد ایران عقب نشینی کرد؛ ادعای مهم رسانه عبری

کاهش شدید شبانه قیمت طلا پس از مذاکرات مثبت ایران و آمریکا + قیمت طلا و سکه

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد

آمریکا طی سه ساعت 38 بار به یمن حمله کرد

ادعای وزیر خارجه اسراییل درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

اسرائیل نسبت به مذاکرات چه واکنشی نشان می‌دهد؟