بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - عبدالرضا فرجی راد تحلیلگر مسائل بین الملل طی یادداشتی در جماران نوشت:
رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز چهار شنبه وارد تهران شد، پس از ملاقات با وزیر امور خارجه و رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان پنجشنبه بعد از ظهر تهران را ترک کرد. او علاوه بر ملاقات با مسئولین سیاسی و ذیربط از دستاورهای هسته ای جمهوری اسلامی نیز بازدید نمود که ابتکار جالبی بن نظر می رسد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سفر دو روزه اقای گروسی این بار از اهمیت خاصی برخوردار بود که می توان بدانها اشاره کرد:
1-سه کشور اروپایی عضو 5+1 از آژانس خواسته بودند تا قبل از ماه می گزارشی از آخرین تحولات فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی ارایه کند که بر اساس گزارش بتوانند در مورد اسنپ بک تصمیم بگیرند.
2-مذاکرات ایران و آمریکا در جریان است و این دیدار می تواند در مذاکرات تأثیر گذار باشد.
احتمالا گفت و گوهای آقای گروسی در تهران حول محورهای پادمان، با حضور همه کارشناسان آژانس در تهران که تفاوت دیدگاهی بین دو طرف وجود دارد، در باره میزان و مقدار اورانیوم غنی شده و کارکرد دوربین ها بوده است. بسیار بعید است که دو طرف توانسته باشند بر روی همه موارد فوق توافق کرده باشند. معاون بین الملل وزارت خارجه در مصاحبه ای اعلام کرد که برای توافق باید سخت کار کنیم. آقای گروسی نیز بر نقش حساس آژانس در توافق بین ایران و آمریکا تأکید کرد.
روشن است موارد فوق که بین دکتر اسلامی و آقای گروسی مورد گفت و گو قرار گرفته، از جمله مواردی است که در گفت و گوهای ایران و آمریکا نیز چانه زنی خواهد شد. لذا نباید انتظار داشت که مسائل فوق به یکباره در تهران مورد توافق قرار گیرد. قطعا در مذاکرات طرف ایرانی اراده خود را برای حل و فصل مسائل بین آژانس و ایران نشان داده است؛ به ویژه آنکه از آقای گروسی هم برای حضور در گفت و گوهای روز شنبه دعوت به عمل آمده است. البته معاون بین الملل وزارت خارجه این دعوت را عجولانه خوانده و شاید تا قبل از اینکه وارد جزئیات نشوند چنین حضوری را درست تشخیص نداده اند.
لذا معلوم نیست که حضور آقای گروسی در دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا می تواند مثمر ثمر باشد یا خیر، ولی احتمالا این تمایل طرف آمریکایی بوده که وی در نشست حضور داشته باشد. شاید به علت تعجیل آقای ترامپ است که اصرار دارد گفت و گوها هر چه زودتر نتیجه اش مشخص شود تا تصمیم نهایی خود را بگیرد. البته می توان گفت که این حرکت تا حدودی در تضاد با در خواست غیر قانونی طرف امریکایی است که خواستار نظارت آمریکا بر فعالیت هسته ای ایران شده است که این در خواست کاملا مخالف وظایف آژانس و سازمان ملل متحد و سیاست ایران است
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1411949/