ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اپل بر سر دوراهی آمریکا و چین ایالات متحده آمریکا

اپل بر سر دوراهی آمریکا و چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ اپل سالانه بیش از 220 میلیون آیفون به فروش می‌رساند و براساس تخمین‎ها از هر 10 آیفون 9 دستگاه در چین ساخته می‌شود. یعنی از صفحه نمایش این گوشی گرفته تا پک‎های باتری در این کشور ساخته می‌شود و روی آیفون‎ها، آی‌پدها یا مک‌بوک‎های اپل مونتاژ می‌شود. البته بیشتر این محصولات به آمریکا ارسال می‌شوند که بزرگ‌ترین بازار اپل به شمار می‌آید.
به گزارش «ایندیا تودی»، بزرگ‌ترین بازار اپل بعد از آمریکا چین است و بعد از آن، ژاپن و هند در رده‎های سوم و چهارم قرار می‌گیرند. به طور مثال در سال 2014 حدود 12 میلیون دستگاه آیفون در هند به فروش رسید که این میزان نسبت به سال قبل با رشد 35 درصدی همراه بود.
با نشستن ترامپ بر منصب ریاست جمهوری آمریکا و استراتژی‎های تند و تیزی که او در قبال چین اتخاذ کرد، همه منتظر بودند که ببینند که بر سر آیفون و محصولات دیگر اپل می‌آید. ترامپ تعرفه 245 درصدی روی برخی از کالاهای وارداتی چینی قرار داده بود، اما خوشبختانه هفته گذشته به طور ناگهانی و غیرقابل باوری گوشی‎های هوشمند، کامپیوترها و برخی دیگر از دستگاه‎های الکترونیک را از تعرفه خود معاف کرد.
با این حال به نظر می‌رسد که این خوشحالی مدت زیادی دوام نخواهد آورد. چون رئیس ‌جمهور از آن زمان اعلام کرد که تعرفه‌های بیشتری در راه است و «هیچ‌کس نمی تواند از قلاب فرار کند». همچنین در یک شبکه اجتماعی نوشت که دولتش درباره «نیمه‌هادی‌ها و کل زنجیره تأمین الکترونیک» در حال تحقیق است. در نتیجه زنجیره تامین جهانی که اپل از آن به عنوان یک نقطه قوت یاد می‌کند، اکنون به یک آسیب‌پذیری تبدیل شده است.
آمریکا و چین، 2 اقتصاد بزرگ جهان، به یکدیگر وابسته هستند و تعرفه‎های سرسام‌آور ترامپ این رابطه را یک شبه به هم ریخته است و به یک سوال اجتناب‌ناپذیر منجر می‌شود: چه کسی بیشتر از این 2 کشور به هم وابسته است؟
چگونه یک طناب نجات تبدیل به یک تهدید شد چین سال‎هاست که با میزبانی از خطوط مونتاژ یکی از باارزش‌ترین شرکت‎های جهان سود بسیاری به جیب زده است.
میزبانی خطوط مونتاژ برای یکی از با ارزش‌ترین شرکت‎های جهان بسیار سود برده است. این یک کارت دعوت به غرب برای تولید با کیفیت بود و به نوآوری محلی کمک کرد.
باارزش‌ترین شرکت‌های جهان در سال 2025 کدامند؟
در ادامه، فهرست به‌روزشده‌ بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان در صنایع برتر دنیا را مشاهده می‌کنید (این آمار در سال 2025 به‌روز شده است):
اپل: 3/5 تریلیون دلار انویدیا (سازنده کارت گرافیک): 3/15 تریلیون دلار مایکروسافت: 3/09 تریلیون دلار آمازون: 2/5 تریلیون دلار آلفابت (گوگل): 2/34 تریلیون دلار متا (فیس‌بوک سابق): 1/8 تریلیون دلار شرکت نفت و گاز آرامکو عربستان: 1/78 تریلیون دلار تسلا: 1/2 تریلیون دلار شرکت تایوانی سازنده نیمه‌هادی TSMC: 1/09 تریلیون دلار برودکام: 1/08 تریلیون دلار هر تریلیون دلار معادل هزار میلیارد دلار است.
گران‌ترین شرکت‎های جهان بر اساس پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شده‌اند. این پارامترها شامل ارزش بازار، درآمد، سود و ارزش برند است. به عنوان مثال، لیست شرکت‌ها براساس ارزش بازار، شامل شرکت‌هایی است که اخیرا در بازار سهام، رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. مثلا شرکت‌هایی مانند اپل، آرامکو و مایکروسافت در این فهرست قرار دارند.
گفتنی است که اپل در دهه 1990 وارد چین شد تا کامپیوترها را از طریق تامین کنندگان شخص ثالث بسازد. در حدود سال 1997، زمانی که اپل برای رقابت با غول‎های دیگر در آستانه ورشکستگی قرار گرفت، تنها راه نجاتش را چین یافت. چون چین یک اقتصاد جوان بود که برای تقویت تولید و ایجاد مشاغل بیشتر درهای خود را به روی شرکت‎های خارجی باز کرده بود.
تا سال 2001 بود که اپل به طور رسمی از طریق یک شرکت بازرگانی مستقر در شانگهای وارد چین شد و شروع به تولید محصولات در این کشور کرد. این شرکت با «فاکسکان»، یک تولیدکننده الکترونیک تایوانی که در چین فعالیت می‌کند، برای ساخت آی‌پاد، سپس آی‌مک و متعاقبا آیفون، شریک شد.
همانطور که پکن تجارت با جهان را آغاز کرد - با تشویق آمریکا - اپل رد پای خود را در کارخانه‌ای افزایش داد که در حال تبدیل شدن به کارخانه جهانی بود.
در آن زمان، چین برای ساخت آیفون آماده نبود. اما به گفته «لین ژئوپینگ»، کارشناس زنجیره تامین، اپل محصولات خود را از تامین کنندگان انتخاب کرد و به آنها کمک کرد تا به «سوپراستارهای تولیدی» تبدیل شوند.
ژئوپینگ در این زمینه به شرکت شرکت سازنده ماشین ابزار مستقر در پکن به نام «بیجینگ جینگدیائو» اشاره می‌کند. این شرکت یکی از «شرکت‎های کلیدی فناوری پیشرفته طرح ملی مشعل» است که در زمینه تحقیق و توسعه و ساخت دستگاه حکاکی CNC با دقت بالا با بیش از 30 زمینه کاربردی فعالیت می‌کند. از جمله کاربردهای این دستگاه‎های CNC می‌توان به محصولات ساخت ابزار الکترونیک، صنعت ساخت دقیق و قالب، تجهیزات پزشکی، صنعت شیشه و سرامیک، منبت‌کاری و غیره اشاره کرد.
بیجینگ جینگدیائو 10 شرکت تابعه دارد و سالانه بیش از 10 هزار دستگاه حکاکی CNC تولید می‌کند.
به گفته ژئوپینگ، بیجینگ جینگدیائو اکنون یک تولید کننده پیشرو در ماشین‎آلات دقیق با سرعت بالا است که برای ساخت قطعات پیشرفته به طور موثر استفاده می‌شود. این شرکت که قبلاً اکریلیک را برش می‌داد، یک سازنده ماشین ابزار در نظر گرفته نمی‌شد - اما در نهایت ماشین‌هایی را برای برش شیشه توسعه داد و به ستاره پردازش سطح تلفن همراه اپل تبدیل شد.

ایرانیان جهان

اولین فروشگاه اپل در چین که در 19 ژوئیه 2008 در پکن افتتاح شد
اپل اولین فروشگاه خود را در این کشور در سال 2008 در پکن افتتاح کرد، سالی که این شهر میزبان المپیک بود و روابط چین با غرب در بالاترین سطح خود قرار داشت. به زودی این گلوله برفی به 50 فروشگاه رسید و مشتریان در صف بیرون از در ایستاده بودند.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1413042/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لوئیس هنریکه در رادار غول‌های اروپا/ گزینه جذاب جانشین طارمی در اینتر و کومان در بایرن

آواز شاد؛ مرد چینی با بوشو بوشو تره نخوام همچین رقص مازندرانی رفت دیوار چین ترک خورد

مذاکرات فنی شد؛ رویکرد محتاطانه عراقچی چه چیز را نشان می دهد؟

وزارت امورخارجه آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد

آمریکا دنبال کاهش تنش‌ها و یک توافق ولو حداقلی با ایران است

واکنش کیهان به مذاکرات ایران و آمریکا در رم

تظاهرات گسترده علیه ترامپ در 700 نقطه آمریکا

سناریوهای4 گانه مذاکرات ایران و آمریکا/ سناریوی خیلی دور-خیلی نزدیک، «توافق حداکثری» است/ توافق حداقلی خطر گسترش جنگ را کاهش خواهد داد اما...

نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا در رم چه بود؟

اسرائیل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا واکنش نشان داد

پیشرفت بسیار خوبی در گفت‌وگوها با ایران داشتیم

تحلیل عبرت آموز وزیر خاتمی از مذاکرات و مقاله جان کری

جان کری: ایران در گوشه رینگ است؛ توافق ترامپ با تهران باید گسترده‌تر از برجام باشد

روند مذاکرات از زبان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

صفحه نخست روزنامه‌ها – یکشنبه 31 فروردین

تایمز: ترامپ 2025؛ ویروس جدید و ویرانگر اقتصاد دنیا

تظاهرات گسترده علیه ترامپ در 50 ایالت آمریکا

آنچه در بخش سیاسی روزنامه‌های 31 فروردین گذشت

قیمت خودرو امروز یکشنبه 31 فروردین 1404/ واکنش خودرو به‌دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

خبری که ایران منتظر آن بود؛ آمریکا به تهران چراغ سبز نشان داد

عراقچی: هدف اصلی مذاکرات تضمین منافع ملی کشور است

آمریکایی‌ها از مواضع قبلی خود عدول کرده اند | یک هشدار جدی

برندگان اصلی در سقوط دلار آمریکا چه کسانی هستند؟

سرمقاله خراسان/ رابطه قاچاق و افزایش قیمت دلار!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ راه دشوار مذاکره

افراد مسلح در نیجریه 56 تن را کشتند

درگیری پلیس اسرائیل با معترضان صهیونیست

احتمال بازداشت جولانی در عراق

دولت آمریکا در آستانه توافق با تهران است/ ترامپ اقتصاددان است نه یک نظامی

نجات ساخت ایران از بن‌بست؛ فصل پروانگی تولید ملی

جزئیات ترکیب بدهی‌های دولت

روند ساخت‌وساز در قم تحت تاثیر نهضت ملی مسکن

نعمت‌زاده: قهرمان فردا شدن برایم فقط یک افتخار نبود، مسئولیت بود/ سال 1404 را پرقدرت آغاز می‌کنم

بازتاب مذاکره ایران و آمریکا در رسانه‌های دنیا

آمریکا به گفت‌وگو با ایران نیاز دارد و چاره‌ای جز آن ندارد

واکنش رژیم صهیونیستی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

تفاوت نگاه ما و آمریکا به مذاکره

فلاحت‌پیشه: قرار نیست ایران و آمریکا بعد از مذاکرات دوست شوند اما../ توافق بر سر «مذاکرات فنی» یعنی دوری از تنش

اسرائیل و آمریکا قطعا به ایران حمله کرده بودند اگر...؛ گزارش اسپوتنیک | نتانیاهو افتخار می‌کرد که ایرانی‌ها را قتل عام کند

اطلاعات: اکثریت مردم از مذاکره ایران و آمریکا و توافق کردن استقبال می کنند/ نباید به تیم مذاکره کننده برچسب خیانت، وابستگی و بی غیرتی بزنیم

تداوم اخراج‌ها در پنتاگون / پولیتیکو: وزارت دفاع در حال فروپاشی است

هدف اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا به روایت عباس عراقچی

اسرائیل و آمریکا قطعا به ایران حمله کرده بودند اگر…؛ گزارش اسپوتنیک | نتانیاهو افتخار می‌کرد که ایرانی‌ها را قتل عام کند

آمریکا: پیشرفت قابل توجهی در دور دوم مذاکرات حاصل شده است

حمله وحشیانه آمریکا به بندر نفتی یمن

خبر مهم از مذاکرات هسته‌ای

واکنش اسرائیل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

سی‌ان‌ان: ترامپ دوباره ویتکاف را به مسکو می‌فرستد

حمله هوایی آمریکا به یمن

ادامه اعتراضات در ترکیه