ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نابسامانی اقتصاد، گریبا‌ن‌گیر معادن می‌شود/ وزارت صمت برای رفع مشکلات فعالان معدنی وارد عمل شود اخبار ایران

نابسامانی اقتصاد، گریبا‌ن‌گیر معادن می‌شود/ وزارت صمت برای رفع مشکلات فعالان معدنی وارد عمل شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - بخش معدن نه تنها به‌عنوان یک پیشران اصلی برای توسعه زنجیره‌های ارزش در صنایع مختلف عمل می‌کند، بلکه به‌عنوان یک مزیت استراتژیک برای هر اقتصادی محسوب می‌شود. این مزیت عمدتاً در توانایی بخش معدن برای افزایش تاب‌آوری اقتصادی نهفته است.
در شرایطی که اقتصاد جهانی تحت تاثیر نوسانات منفی و رکود قرار می‌گیرد و بازارهای مصرف محصولات نهایی با چالش‌هایی چون کاهش رقابت‌پذیری مواجه می‌شوند، صادرات مواد معدنی به‌عنوان یک منبع پایدار ارزآوری برای کشورها عمل می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
جهان همواره به منابع معدنی نیاز دارد و این بازار همواره قادر است حداقل درآمدهای ارزی کشورها را حفظ کند، حتی در دوران‌هایی که سایر بخش‌ها با مشکلات اقتصادی مواجه هستند. به‌این‌ترتیب، ترکیب دو ویژگی کلیدی بخش معدن، یعنی پیشران‌بودن در توسعه زنجیره‌های ارزش و افزایش تاب‌آوری اقتصادی، می‌تواند نقطه‌عطفی در استحکام و پایداری اقتصاد هر کشور باشد. این دو مزیت به‌طور همزمان باید در استراتژی‌های کلان اقتصادی و صنعتی کشورها لحاظ شوند.
بهروز برنا، کارشناس معدن و مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، با اشاره به تأثیر مستقیم اقتصاد کلان بر حوزه معدن، به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: اقتصاد کشور درگیر مسائل پیچیده‌ای است و معدن نیز از این وضعیت مستثنا نیست بنابراین چنانچه اقتصاد کشور دچار نابسامانی باشد، آثار آن به سایر بخش‌ها، از جمله معدن، نیز منتقل می‌شود که در چنین شرایطی، وزارتخانه باید در جهت رفع مشکلات فعالان معدنی گام بردارد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای معدنی کشور گفت: ایران کشوری برخوردار از منابع متنوع و غنی معدنی و نیروهای متخصص توانمند است؛ در برخی از مواد معدنی، چهار حلقه اصلی زنجیره معدن شامل اکتشاف، استخراج، فرآوری و صنایع معدنی به‌صورت کامل فعال شده‌اند و این اتفاقات در بخش‌هایی همچون سنگ آهن، مس و طلا نمود یافته است.
برنا با اشاره به عملکرد کمیسیون گواهی کشف در سال گذشته تصریح کرد: در سال 1403، در مجموع 58 فقره گواهی کشف در 16 استان کشور صادر شده که مجموع ذخایر مس کشف‌شده بیش از یک میلیارد و 300 میلیون تن کانسنگ در6 استان کشور بود.
وی اضافه کرد: در حوزه طلا، 23 فقره گواهی کشف در 9 استان با مجموع 157.5 تن طلای محتوای خالص صادر شده است همچنین، در بخش کانسنگ آهن، 14 فقره گواهی کشف در 7 استان صادر شده که شامل 233 میلیون تن کانسنگ آهن و 115 میلیون تن کانسنگ آهن پلاسری بوده است.
وی افزود: در بخش سرب و روی، سه فقره گواهی کشف در سه استان با مجموع ذخیره بیش از 51.43 میلیون تن کشف شده است همچنین 28.5 میلیون تن در یک فقره زغالسنگ در یک استان کشف شد همچنین میزان دو فقره ید به میزان 2539تن و یک فقره بُروم به میزان 3462 تن که این ارقام نشان می‌دهد که در شرایط سخت اقتصادی، بخش معدن کشور توانست دستاوردها و ذخایر قابل توجهی را رقم بزند.
برنا با تأکید بر ضرورت سازماندهی بهتر در مدیریت بخش معدن گفت: باید فرماندهی مشخص و واحدی برای هر حلقه از زنجیره معدن تعریف شود؛ از اکتشاف و استخراج تا فرآوری و توسعه صنایع معدنی. همچنین لازم است سیاست‌هایی تدوین شود که زمینه‌ساز ورود سرمایه‌گذاران واقعی و جلوگیری از حضور سوداگران و رانت‌جویان در این حوزه باشد.
وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات موجود در مسیر توسعه معدنی کشور به ممانعت‌های محلی، منابع طبیعی و مسائل زیست‌محیطی بازمی‌گردد اما با این حال، اقدام مثبت وزارت صمت در تدوین دستورالعمل‌های زیست‌محیطی برای فعالیت‌های معدنی قابل توجه است؛ این دستورالعمل‌ها بر پایه استانداردهای بین‌المللی تدوین شده‌اند و تمام مراحل از ترانشه‌زنی تا بازسازی معدن را در بر می‌گیرند.
مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با تأکید بر اهمیت ارتباطات بین‌المللی در توسعه بخش معدن اظهار کرد: اخیرا در کشور بحث لیتیم مطرح است که برخی کشورها در حوزه‌هایی مانند فرآوری لیتیوم از شورابه‌ها، تجربیات گران‌قدری دارند که می‌توان از آن‌ها بهره گرفت اما متأسفانه تحریم‌ها مانع ایجاد این تعاملات شده‌اند و باید راهکارهایی برای بهره‌برداری از دانش فنی جهانی پیدا کرد.
وی افزود: با حرکت بخش معدن به سمت ذخایر عمیق‌تر و معدن کاری عمقی، نیاز به تجهیزات پیشرفته حفاری، ژئوفیزیک هوایی، دستگاه‌های لاگ‌گیری و روش‌های نوین اکتشاف بیش از پیش احساس می‌شود بنابراین تنها از این مسیر می‌توان به کشف و بهره‌برداری از معادن کلاس جهانی دست یافت.
برنا با اشاره به موقعیت ایران در کمربند متالوژنی آلپ-هیمالیا گفت: پتانسیل معدنی کشور بسیار بالاست و دنیا نیز از این واقعیت آگاه است بنابراین، ضروری است از این فرصت‌ها به‌درستی استفاده شود.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار مدیریتی در بخش معدن بیان کرد: وزارت صمت تشکیلاتی که به زعم بسیاری از صاحبنظران 40 درصد اقتصاد ایران درآن جریان دارد و بار سنگینی را به دوش می‌کشد بنابراین تحقق اهداف با وجود موانع کنونی ممکن است، اما نیازمند چابک‌سازی ساختارهاست؛ در گذشته که وزارت معادن و فلزات به‌صورت مستقل فعالیت می‌کرد، تصمیم‌گیری‌ها با سرعت و کارایی بیشتری انجام می‌شد اما اکنون وزارتخانه تحت فشارهای متعدد قرار دارد که بر عملکرد آن تأثیر منفی گذاشته است.
برنا در پایان گفت: باید مدیرانی در رأس بخش معدن قرار گیرند که از بدنه کارشناسی معدن برخاسته باشند و تجربه میدانی کافی داشته باشند؛ مدیریت‌های وارداتی و بدون شناخت تخصصی از معدن، آسیب‌زا هستند لذا بهترین رویکرد، پرورش مدیران از دل بدنه کارشناسی و ارتقای تدریجی آن‌هاست؛ چرا که تنها در این صورت، تصمیم‌گیری‌ها مبتنی بر شناخت واقعی از مسائل و چالش‌ها خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1416068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلاعیه سفارت ژاپن در ایران برای بورسیه تحصیلی

رونمایی از گزینه عجیب‌ جانشینی آنچلوتی!

درآمد هر یک از تیم ها در لیگ قهرمانان اروپا 2024/25

سامانه گرمایش گرافنی مجوز CE اتحادیه اروپا را دریافت کرد

ممنوعیت استفاده از گوشت قرمز آمریکایی در چین + فیلم

پرچم‌های آمریکا نیمه افراشته خواهند شد

طلا رکورد زد؛ الان وقت خرید است؟

پس از گاف‌های امنیتی پی‌درپی؛ وزیر دفاع آمریکا برکنار می‌شود؟

خروج اضطراری 200 مسافر در پی آتش سوزی در هواپیمای مسافربری آمریکا

ردپای ایران در جلسه محرمانه ترامپ با نتانیاهو جلب توجه کرد

آکسیوس: ترامپ دنبال صحبت و رایزنی با نتانیاهو درباره ایران

اندیشکده صهیونیستی: خروج آمریکا از سوریه شکستی برای اسرائیل است

اظهارات ظریف درباره آمریکا همزمان با مذاکرات جنجالی شد

ترامپ: گفت‌و‌گو‌های بسیار خوبی با ایران داشتیم

حمید ابوطالبی: شاید پیچیده‌ترین بخش مذاکرات ایران و آمریکا، موضوع «تضمین»ها باشد/ برجام از فقدان تضمین‌های عینی رنج می‌بُرد

ترامپ دنبال صحبت و رایزنی با نتانیاهو درباره ایران

5 سناریوی احتمالی ترامپ

اکثر مردم خواهان مذاکره مستقیم با آمریکا هستند

پاریس: گفت‌و‌گو تنها راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران است

گفت‌وگوهای غیر مستقیم میان تهران - واشنگتن بسیار خوب بود

سرقت هالیوودی کیف وزیر امنیت داخلی آمریکا | شام لاکچری خانم وزیر زهر شد!

کیف وزیر زن آمریکا با 3 هزار دلار پول به سرقت رفت

تقویت ایده عضویت کانادا در اتحادیه اروپا پس از تهدیدات ترامپ

گزارش‌های ضد و نقیض درباره برکناری وزیر دفاع آمریکا پس از گاف‌های امنیتی

سرقت کیف «وزیر حافظ امنیت» در واشنگتن خبرساز شد

آمادگی قطر برای ارائه کمک به روند مذاکرات ایران-آمریکا

گزارش‌های ضد و نقیض درباره برکناری وزیر دفاع آمریکا

سرقت هالیوودی کیف وزیر امنیت داخلی آمریکا

سرقت کیف وزیر امنیت میهن آمریکا

آتش‌سوزی هواپیما با 200 مسافر در فرودگاه «اورلاندو» آمریکا

اعلام آمادگی قطر برای ارائه کمک به روند مذاکرات ایران با آمریکا

ابراز خرسندی وزیر خارجه قطر از تداوم مذاکرات غیرمستقیم ایران - آمریکا

صندوق‌های دولتی چین از سرمایه‌گذاری در صندوق‌های شرکت‌های مستقر در آمریکا عقب‌نشینی می‌کنند

واکنش خاص ترامپ به مذاکره با ایران

ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا

رئیس‌جمهور نوچه‌پرور

نیویورک تایمز: ریاض دیگر خواهان تنش نیست

گرداب بی‌آبی زاینده‌رود

علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد

درگذشت پاپ فرانسیس و پایان دوران دیگری در واتیکان

گمان‌زنی‌ها درباره خداحافظی ایلان ماسک با کاخ سفید

بخش خصوصی: برای تحقق اهداف برنامه هفتم، نیاز به 870 میلیارد دلار سرمایه داریم

اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی 2 میلیون مادر ایرانی تمدید شد

در سه سال اخیر 11 هزار میلیارد تومان رانتِ تراکم فروشی توزیع شده است

ابراهیم متقی: در جنگ ایران و عراق آمریکایی‌ها بیشتر از روس‌ها از ما حمایت کردند

مرجع عالیقدر شیعیان در عراق در پیامی درگذشت رهبر کاتولیک های جهان را تسلیت گفت

آغاز برنامه تأمین مسکن برای بومیان و کارگران مناطق آزاد

بصیرتِ اقتصادی، سد نفوذ دشمن است

چرا مذاکرات ایران و آمریکا در تهران برگزار نشد؟

امضای تفاهم‌نامه تامین مسکن بومیان و کارگران مناطق آزاد