آمریکا با اعمال فشار نمیتواند خواهان توافق باشد
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری موج
، امروز چهارشنبه با اشاره به جنگ اقتصادی دولت « دونالد ترامپ » رئیسجمهور آمریکا از طریق اعمال تعرفههای گسترده، اعلام کرد که «پکن به دنبال جنگ اقتصادی نیست اما اگر به ما تحمیل شود، ترسی از آن نداریم.»
مجموع تعرفههای اقتصادی اعمالشده واشنگتن بر واردات کالاهای چینی 145 درصد است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
«آمریکا نمیتواند در عین نشان دادن تمایل به توافق اعمال فشار کند»
شبکه الجزیره عاجل در این باره گزارش داد که وزارت امور خارجه چین در ادامه بیان کرد: واشنگتن باید گفتوگویی مبتنی بر برابری و احتیط با ما داشته باشد.
وزارت امور خارجه چین با انتقاد سیاستهای واشنگتن در قبال پکن مطرح کرد که «آمریکا نمیتواند بگوید مایل است با ما به توافقی دست پیدا کند اما از طرفی هم اعمال فشار کند.»
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شب گذشته (سهشنبه) درباره تعرفههای اعمالشده علیه چین گفت: 145 درصد بسیار زیاد است. اما آنقدرها هم بالا نخواهد بود. تعرفهها به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت، اما صفر نخواهد شد.
ترامپ با اشاره به روابط با چین گفت: ما بسیار خوب خواهیم بود. آنها بسیار خوب خواهند بود و باید دید چه پیش میآید. اما در نهایت، آنها باید توافق کنند زیرا در غیر این صورت نمیتوانند در ایالات متحده معامله کنند.
او رابطه خود با «شی جینپینگ»، رئیسجمهور چین را دلیل خوشبین بودن به توافق با این رقیب آسیایی ذکر کرد.
کاخ سفید سهشنبه اعلام کرد که «زمینه را برای توافق با چین آماده میکند» تا به بازارهای مالی و سرمایهگذاران اطمینان دهد که پیشرفت در روابط با پکن ممکن است قریبالوقوع باشد.
ترامپ گفت: چین میخواهد ما را فریب دهد و این اتفاق نخواهد افتاد. ما با چین بسیار خوب خواهیم بود، با رئیس جمهور شی روابط خوبی خواهیم داشت. اما، آنها میلیاردها و میلیاردها و میلیاردها دلار در سال درآمد خواهند داشت. بنابراین، این اتفاق نخواهد افتاد. آنها خیلی خوب کار خواهند کرد و من فکر میکنم که آنها خوشحال خواهند شد، و ما با خوشحالی با هم زندگی خواهیم کرد و همکاری ایدهآلی باهم خواهیم داشت.
پیشتر، روزنامه وال استریت در گزارشی با اشاره به تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین نوشت: پس از تعرفههای گسترده اعمال شده واشنگتن علیه پکن، ابزارهای آن برای مقابله با آمریکا محدود به سلاحهای اقتصادی مانند تعرفههای متقابل، قرار دادن نام شرکتهای آمریکایی در فهرست سیاه و محدود کردن صادرات مواد معدنی مهم آن نیست.
طبق این گزارش، منابعی که با مقامهای چینی رایزنی دارد، گفتهاند اظهارات اخیر پکن مبنی بر این که دیگری با پاسخهایی مانند تعرفههای تقابلی کاری ندارد، نشان میدهد که ممکن است به سراغ روشهایی غیر اقتصادی برود.
وال استریت ژورنال نوشت: چندین دهه بود که تجارت و سرمایهگذاری میان چین و واشنگتن فارغ از فراز و فرودهای روابط آنها، تنها عاملی بود که این دو قدرت جهانی را کنار هم نگه میداشت. اما امروز، با از کنترل خارج شدن روابط اقتصادی میان چین و آمریکا، به نظر میرسد که آنها به سمت جنگ سردی فراتر از روابط تجاری پیش میروند که این امر در میان تلاشهای طرفین برای تشکیل بلوکهای اختصاصی خود درگیریها و تنشهای نظامی را تعمیق خواهد کرد.
احضار سفیر چین در اوکراین طبق گزارش خبرگزاری ریانووستی، «گوئو جیاکون» سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهارات مقامهای کییف مبنی بر خدمت کردن شهروندان چینی در یگانهای ارتش روسیه در جنگ اوکراین که با احضار سفیر چین در این کشور همراه شد، گفت که پکن با این اتهامات «بیاساس» و «تحریکهای سیاسی» مخالف است.
ساعاتی پیش، وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرده بود که پس از بازداشت سربازان چینی در میان یگانهای ارتش روسیه در اوکراین و نقش شرکتهای چینی در تولید محصولات دفاعی روسیه، سفیر چین در کییف را فراخوانده است.
هفته گذشته، وزارت امور خارجه چین هفته گذشته گفته بود که پکن هرگز هیچ سلاحی در اختیارطرفین این جنگ نگذاشته و موضع آن در قبال مسئله اوکراین ثابت و روشن است.
این وزارتخانه تاکید کرده بود که از آتشبس و مذاکرات صلح حمایت میکند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418902/