ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پشت پرده تعویق مذاکرات فنی ایران و آمریکا/ معمای سکوت تروئیکای اروپا؛ مکانیسم ماشه فعال خواهد شد؟ ایالات متحده آمریکا

پشت پرده تعویق مذاکرات فنی ایران و آمریکا/ معمای سکوت تروئیکای اروپا؛ مکانیسم ماشه فعال خواهد شد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، امواج مدیا با استناد به داده‌های اطلاعاتی مدعی شد: مذاکرات کارشناسی میان ایران و ایالات متحده که قرار بود در عمان برگزار شود، به‌دلیل تنگناهای لجستیکی به تعویق افتاده است. قرار بود هیأتی بلندپایه به سرپرستی معاونان وزیر امور خارجه ایران، کاظم غریب‌آبادی و مجید تخت‌روانچی، روز 23 آوریل (4 اردیبهشت) برای شرکت در «نشست مشورتی فنی» وارد مسقط شود.
این نشست اکنون برای 26 آوریل (7 اردیبهشت) برنامه‌ریزی شده و به‌طور هم‌زمان با مذاکرات سیاسی میان وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی و فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکاف، برگزار خواهد شد. درخواست برای تعویق این نشست کارشناسی از سوی دولت دونالد ترامپ مطرح و از طریق عمان به ایران منتقل شد. منابع مطلع در منطقه در گفت و گو با امواج مدیا مدعی شدند که مقام‌های آمریکایی که قرار بود 23 آوریل وارد مسقط شوند، به‌دلیل تعهدات فوری در واشنگتن مجبور به تغییر برنامه‌های خود شدند.
سایه بی‌اعتمادی بر رایزنی‌ها هم‌زمان، نخست‌وزیر قطر، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، برای رایزنی درباره مسائل منطقه‌ای از جمله آتش‌بس در غزه و تأمین مالی برنامه‌های مربوط به سوریه، در آمریکا به سر می‌برد. اعضای اصلی تیم کارشناسی آمریکا در مراسم شام رسمی به افتخار نخست‌وزیر قطر که در تاریخ 22 آوریل برگزار شد، شرکت کردند و احتمالاً تا 23 آوریل در جلساتی حضور خواهند داشت.
به ادعای این وبگاه، تعویق مذاکرات کارشناسی با ایران فشارهایی را که دولت ترامپ با آن مواجه است، برجسته می‌کند. این دولت همچنین مدیریت پرونده غزه و جنگ اوکراین را به تیم ویتکاف واگذار کرده است. با این حال، ترامپ در مدت کمتر از چهار ماه به سطحی از گفت‌وگو با تهران دست یافته که دولت دموکرات قبلی، جو بایدن، در چهار سال به آن نرسیده بود. پس از دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا که 19 آوریل در ایتالیا برگزار شد، وزیر امور خارجه ایران از «فضایی نسبتاً مثبت» سخن گفت که «پیشرفت در اصول و اهداف توافق احتمالی را ممکن کرده است».
عراقچی پس از نشست رم در توییتی نوشت: «آغاز مسیر کارشناسی طی روزهای آتی با هدف تعیین جزئیات انجام خواهد شد. پس از آن، موقعیت بهتری برای ارزیابی خواهیم داشت. در حال حاضر می‌توان تا حدی خوش‌بین بود، اما با احتیاط بسیار».
این وبگاه در ادامه آورد: ترامپ در تاریخ 21 آوریل اعلام کرد: «ما جلسات بسیار خوبی درباره ایران داشتیم. مرحله بعدی نیازمند اندکی زمان است.» یک روز بعد، او در تماس تلفنی با نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، اعلام کرد که خواهان توافق با جمهوری اسلامی ایران است، اما همچنان بر این شرط پافشاری دارد که ایران هیچ‌گاه نباید از آستانه گریز هسته‌ای عبور کند.
به ادعای ناظران، موانع اصلی بر سر راه توافق هسته‌ای جدید شامل آینده برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران، ارائه تضمین‌هایی مبنی بر اینکه آمریکا بار دیگر از توافق خارج نخواهد شد و همچنین دامنه مذاکرات است. به نظر می‌رسد ایران با سازوکاری مبتنی بر راستی‌آزمایی مشکلی نداشته باشد، اما با مدل ادعایی خلع سلاح هسته‌ای لیبی به‌طور کامل مخالف است.
افزون بر این، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران تأکید کرده که جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه موشکی خود مذاکره نخواهد کرد و گفته است: «در منطقه‌ای چنین ناآرام، ایران هرگز امنیت خود را موضوع چانه‌زنی قرار نخواهد داد». با وجود این، نشانه‌هایی از خوش‌بینی نسبت به روند فعلی دیده می‌شود.
یک منبع سیاسی ارشد ایرانی در این باره به امواج مدیا گفته است: «آغاز گفت‌وگوهای فنی بسیار معنادار است»؛ بیانگر این که با وجود اختلافات، زمینه‌ای برای تفاهم سیاسی به‌منظور پیشبرد گفت‌وگوهای فنی وجود دارد.

ایرانیان جهان

سکوت معنادار تروئیکای اروپایی به ادعای این وبگاه، ایران همچنین ظاهراً تلاش دارد توجه ترامپ را جلب کند. تهران تأکید می‌کند که به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست، آمادگی توافق به سان توافق هسته‌ای 2015 (برجام) را دارد و چشم‌انداز دسترسی شرکت‌های آمریکایی به «فرصتی هزار میلیارد دلاری» در اقتصاد ایران را مطرح می‌کند.
عراقچی همچنین در تاریخ 21 آوریل به‌صراحت از آمادگی برای مشارکت آمریکا در برنامه هسته‌ای ایران سخن گفت و افزود: «برنامه درازمدت ما ساخت حداقل 19 راکتور دیگر است، یعنی ده‌ها میلیارد دلار قرارداد بالقوه در انتظار شرکت‌های علاقه‌مند است. بازار ایران به‌تنهایی ظرفیت احیای صنعت هسته‌ای رو به افول آمریکا را داراست».
در حالی که سه کشور اروپایی عضو برجام یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان -تروئیکای اروپا- از روند دیپلماسی ایران و آمریکا کنار گذاشته شده‌اند، در تئوری این کشورها می‌توانند سازوکار «بازگشت خودکار تحریم‌ها» را فعال کنند. اگر کشورهای اروپایی تصمیم به بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بگیرند- که تهران هشدار داده در این صورت از پیمان عدم اشاعه هسته‌ای (NPT) خارج خواهد شد- فرآیند 90 روزه باید از تابستان امسال آغاز شود؛ چراکه مهلت این سازوکار در اکتبر 2025 به پایان می‌رسد.
با این حال، ناظران سیاسی در اروپا به امواج مدیا گفته‌اند که هیچ نشانه‌ای از برنامه تروئیکای اروپایی برای به‌هم‌زدن دیپلماسی ایران و آمریکا وجود ندارد؛ حتی اگر فقط برای اجتناب از سرزنش شدن در واشنگتن باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1419856/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار یک کارشناس به خریداران ارز

اتصال 80 درصد مشاوران املاک کشور به سامانه کاتب

ترامپ: روسیه آماده آتش‌بس است

آشنایی با مهمترین گزینه‌های جانشینی پاپ فرانسیس

توافق ایران و آمریکا در 100 روز آینده؟

نحوه برگزاری دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

12 ایالت آمریکا از دولت ترامپ شکایت کردند

مذاکرات ایران و آمریکا هوش از سر همه برد

اولین تصاویر رسمی از مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا

بمباران سنگین شهر صنعاء و صعده در یمن

نتانیاهو از خشم پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا به هذیان گویی افتاد

ندا شهسواری در دومین مسابقه خود برابر چین تایپه شکست خورد

موضع‌گیری تازه ترامپ درباره رفع تعرفه‌ها برای چین

اکسپلور طرفداری؛ تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ لیگ قهرمانان اروپا با حضور رونالدو، مسی و کاسیاس

نفس تازه در بازار‌های جهانی؛ صعود نفت، نقره و سنگ‌ آهن در سایه کاهش تنش‌ها

احتمال دیدار ترامپ با پوتین

عکس/ استایل خاص مصطفی چمران 54 سال پیش در دوران اقامت در آمریکا

اعتراف مقامات آمریکایی به بی‌فایده بودن حملات تجاوزکارانه به یمن

هشدار شدید عراقچی به اسرائیل از چین صادر شد

اعتراف ترامپ به اشتباه خود درباره پایان جنگ روسیه و اوکراین

ترامپ: سرعت کاهش تعرفه‌ها به رفتار چین بستگی دارد

روبیو: ایران حق غنی‌سازی نخواهد داشت!

پیام ویژه پزشکیان به رئیس‌جمهور چین؛ تاکید وزیر امور خارجه ایران بر اوج روابط استراتژیک ایران و چین

تفاوت‌های جالب مذاکراتی عباس عراقچی با ظریف در مذاکرات ایران و آمریکا

صعده یمن هدف 6 حمله آمریکا قرار گرفت

ادامه حملات هوایی آمریکا به یمن/ این منطقه 6 بار بمباران شد

خبرنگار اوکراینی: آمریکا، اوکراین را بدون کمک رها خواهد کرد

ببینید اخلال در مذاکرات ایران و آمریکا در صداوسیما

روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد اما ترامپ دنبال صلح است

تک گل گولر فاصله با صدر را حفظ کرد؛ پیروزی اقتصادی کهکشانی‌ها در آستانه ال‌کلاسیکو

جرئیات پیام فوری مسعود پزشکیان به چین درباره مذاکرات

عراقچی شرط نهایی برای توافق با آمریکا را اعلام کرد

دولت ترامپ در حال بررسی کاهش تعرفه‌ها بر واردات از چین است

چه کسی کوتاه آمد ایران یا آمریکا؟

ترامپ خودروسازان را از برخی تعرفه‌ها معاف می‌کند

خشم و نگرانی محافل سیاسی اسرائیل از پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا

طراحی کلاه قهرمان اتومبیلرانی جهان توسط بانوی محجبه عربستانی

هشدار درباره بهره‌برداری دشمن از ناترازی‌ها و اختلافات قومی

رشد اقتصادی ایران در افق 1405؛ افول نقش نفت+ نمودار

ژاپن از سلاح جدید خود رونمایی کرد

اقدامات اروپا برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

توییت سیدعباس عراقچی به زبان چینی

همکاری CATL با 5 خودروساز بزرگ چین در Auto Shanghai

دیدار احتمالی ترامپ و پوتین در عربستان

ایالات متحده دیگر نمی‌تواند امنیت اروپا را تضمین کند

کرملین برای توقف فوری جنگ اوکراین شرط گذاشت

پشت پرده تعویق مذاکرات فنی ایران و آمریکا/ معمای سکوت تروئیکای اروپا؛ مکانیسم ماشه فعال خواهد شد؟

عملیات نظامی در اوکراین فورا به پایان خواهد رسید

ویتکاف روز جمعه با پوتین دیدار می‌کند

اقتصاد ایران در صورت توافق با آمریکا پرواز می کند