ابرسربازان هوش مصنوعی چین آمریکا را ترساند
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ایالات متحده آمریکا با یک نقطه عطف حیاتی روبروست، زیرا چین در حال سرعت بخشیدن به تلاش خود برای ادغام «زیستفناوری» و «هوش مصنوعی» جهت برتری جنگی است.
به نقل از آیای، طبق گزارش جدید کمیسیون امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در ارتباط با زیستفناوری جدید، رویکرد سازمانیافته چین در حال تغییر چشمانداز زیستفناوری جهانی است.
این کمیسیون هشدار داد که «ارتش آزادیبخش خلق چین»(PLA) احتمالاً در حال تولید سربازانی با استفاده از توسعه ژنتیک است. در این سربازان، تقویت زیستی با تصمیمگیری توسط «هوش مصنوعی» و «فناوری نبرد» ترکیب شده است.
این موضوعات، استعارههای علمی و تخیلی نیستند، بلکه نتایج ملموس از رهنمودهای ادغام نظامی و غیر نظامی چین هستند. به نظر میرسد که این کشور در تلاش است تا مرزهای بین ابتکار غیر نظامی و توانایی نظامی را ادغام کند.
در این رهنمودها، تولید ابرسربازان مجهز به «هوش مصنوعی» بسیار محتمل است.
این کمیسیون در گزارش خود، پس از دو سال تحلیل و بیش از 1800 جلسه مشاوره با کنگره ایالات متحده آمریکا، خواستار اقدام فوری در سطح ملی شده و هشدار داده است که این لحظه مانند عملکرد «چتجیپیتی»(ChatGPT) برای زیستفناوری خواهد بود و اگر چین زودتر به آن دست پیدا کند، ممکن است ما هرگز به آن نرسیم. آن لحظه میتواند توازن قدرت نظامی را برای نسلها تعیین کند.
ادعای این گزارش، دستکاری بازارهای زیستفناوری از طریق نهادهای تحت حمایت دولت چین است.
این کمیسیون ادعا میکند که شرکتهای فناوری در چین به شیوههای غیر معمول و مبهم رشد کردهاند که این موضوع نشاندهنده حمایت قابل توجه دولت چین است.
اصلاح ژنتیکی ابرسربازان در حوزه دفاعی، تهدید استراتژیکی مهم است. اگر پیشرفت فناوری در دهه گذشته، جنگ پهپادی بود، سربازان اصلاحشده ژنتیکی چین، جهش بعدی در پیشرفت فناوری هستند.
طبق ادعای کمیسیون امنیت ملی ایالات متحده، زمانی که نوسازی نظامی چین با سامانههای «هوش مصنوعی» همراه شود، وارد قلمرو ناشناختهای میشود. این نوسازیها شامل مدیریت آماد، هدفگیری و نبرد خودکار است.
در این گزارش آمده است: اگر ما بخواهیم با ابرسربازان تقویتشده ژنتیکی «ارتش آزادیبخش خلق چین»، با فناوری آمیخته با «هوش مصنوعی» و انسان مواجه شویم، جنگ پهپادی عجیب به نظر خواهد رسید.
این کمیسیون برای مقابله با این مسئله، یک استراتژی دو مسیری را ترسیم میکند. این استراتژی، تسریع نوآوری ایالات متحده آمریکا در عین کند کردن رشد چین است.
این استراتژی شامل محافظت از مالکیت فکری زیستفناوری در برابر دولت چین، نپذیرفتن سرمایهای از کشور چین در صورت لزوم و شناسایی شرکتهای چینی مهم در بازار است.
همچنین در این گزارش آمده است که چین حق ورود به تحقیقات آمریکایی را ندارد.
کمیسیون امنیت ملی آمریکا خواستار حداقل 15 میلیارد دلار سرمایهگذاری در پنج سال آینده جهت تسریع سرمایه خصوصی و مقیاسبندی ابتکار زیستفناوری داخلی شده است.
سایر اقدامات دارای اولویت، شامل تولید نیروی کار زیستفناوری برای آینده، ایمنسازی دادهها و به حداکثر رساندن کاربردهای دفاعی زیستفناوری است.
هوش مصنوعی کاتالیزوری است که این رقابت را به نقطه اوج خود میرساند.
در این گزارش آمده است که در گذشته، ایالات متحده در زیستفناوری با تکیه بر «هوش مصنوعی» پیشرفتی غیرقابل انکار داشت، اما هشدار میدهیم که این پیشرفت به سرعت در حال منقضی شدن است.
در این گزارش نتیجهگیری شده است که آمریکا باید قاطعانه عمل کند یا خطر میدان نبرد با سربازان ارتقا یافته ژنتیکی و دیجیتالی «ارتش آزادیبخش خلق چین» را در آینده بپذیرد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1420300/