ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مقابل این اقدام آمریکا عقب نشینی نکنید؛ تیم ایرانی باید پاسخ بدهد | مذاکره نه، اگر... ایالات متحده آمریکا

مقابل این اقدام آمریکا عقب نشینی نکنید؛ تیم ایرانی باید پاسخ بدهد | مذاکره نه، اگر...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، کیهان نوشت: در حالی که سومین دور مذاکرات از امروز در جریان است، آمریکا در آستانه دور جدید مذاکرات با ادعای گفت‌وگو، با اعمال تحریم‌های تازه، تهدیدهای علنی و پیش‌شرط‌های غیرقانونی، عملاً مسیر مذاکرات را به بن‌بست کشانده است. ترامپ و وزیر خارجه‌اش با تکرار لحن تهدید و انکار حق غنی‌سازی، نشان دادند آنچه واشنگتن به ‌دنبالش است، «تسلیم ایران» است نه «توافق برابر».
در چنین شرایطی، اگر این اقدامات خصمانه بی‌پاسخ بماند، تنها به تشدید زیاده‌خواهی طرف مقابل منجر خواهد شد و نباید از شکست دیپلماسی تعجب کرد. در حالی که سومین دور از مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در عمان از امروز آغاز شده، نشانه‌های روشنی از تداوم همان الگوی دیرین آمریکایی‌ها یعنی «دیپلماسی با دست چماق» به چشم می‌خورد؛ الگویی که همزمان با گفت‌وگو، مسیر فشار و تحریم را نیز با شدت ادامه می‌دهد و هدفی جز تضعیف مواضع ایران در میز مذاکره ندارد. متأسفانه برخی جریان‌های رسانه‌ای و سیاسی در داخل، با ساده‌سازی این روند پیچیده و نادیده گرفتن نشانه‌های آشکار خصومت، تلاش دارند گفت‌وگو را مترادف «توافق به هر قیمت» جا بزنند؛ حال آنکه واقعیات میدان، چیز دیگری می‌گوید.
از تحریم‌های هدفمند وزارت خزانه‌داری آمریکا درست در آستانه هر دور مذاکره، تا لفاظی‌های تهدیدآمیز مقامات بلندپایه واشنگتن و دخالت‌های مداوم اروپا در روند مذاکرات، همگی یک پیام روشن دارند: «بازگشت به بازی خطرناک فشار- مذاکره». و اگر تیم ایرانی این پیام را نادیده بگیرد یا به آن پاسخ مناسب ندهد، نتیجه چیزی جز بازتولید تجربه‌ پرهزینه‌ «برجام بدون آمریکا» نخواهد بود.
سه دور مذاکره، سه دور تحریم! ایالات متحده که از همان ابتدا تلاش داشته «دیپلماسی» را پوششی برای تحمیل اراده سیاسی خود بر ایران قرار دهد، این روزها بار دیگر به همان بازی قدیمی بازگشته است.
نگاهی به روند تحولات سه هفته اخیر، گویاتر از هر سند و تحلیلی است:
چهارشنبه 20 فروردین و در آستانه دور اول گفت‌وگوها در عمان، وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج نهاد و یک فرد ایرانی را به بهانه فعالیت در حوزه هسته‌ای تحریم کرد، چهارشنبه 27 فروردین، درست پیش از آغاز دور دوم در رم، یک پالایشگاه، یک شرکت و چند نفتکش ایرانی هدف تحریم‌های جدید قرار گرفتند و سرانجام سه‌شنبه دوم اردیبهشت، در آستانه دور سوم مذاکرات در عمان، تحریم‌های جدیدی علیه چند شرکت فعال در حوزه نفت خام و گاز مایع اعمال شد!
چنین روندی را نمی‌توان «تصادفی» یا «فشار داخلی» در دولت آمریکا دانست. این یک خط سیاسی- امنیتی روشن است: واشنگتن با تکرار تحریم‌ها پیش از هر دور مذاکره، به‌دنبال تضعیف موقعیت مذاکره‌کنندگان ایرانی و تحمیل شروط یکجانبه خود در پای میز گفت‌وگو است. پرسش جدی اینجاست: اگر طرف مقابل به چنین صراحتی مسیر خصومت و فشار را ادامه می‌دهد، چرا باید انتظار حسن‌نیت از او داشت؟!
ترامپ: یا راه ما، یا بی‌راهه! در کنار تحریم‌های پیاپی، نگاهی به اظهارات مقامات آمریکایی هم کافی است تا عمق توهم‌زدگی جریان غرب‌باور در داخل روشن شود. روز پنج‌شنبه 4 اردیبهشت، دونالد ترامپ در کنفرانسی خبری اعلام کرد:«در حوزه ایران، پیشرفت‌های بسیار خوبی داشتیم. دیدارهای بسیار جدی با آنها داشتیم. همه چیز به خوبی پیش می‌رود.»
اما بلافاصله پرده از واقعیت نیت آمریکا برداشت:«فقط دو گزینه وجود دارد و گزینه دوم به هیچ‌وجه گزینه خوبی نیست!»
بیان چنین جمله‌ای از سوی رئیس‌جمهور آمریکا چیزی جز تهدید غیرمستقیم به گزینه نظامی نیست. این همان زبان تحقیرآمیز است که در پس دیوار بلند «مذاکره» پنهان شده. زبانی که اگر با پاسخ قاطع مواجه نشود، در عمل به همان سناریوی خسارت‌باری ختم خواهد شد که پیش‌تر در ماجرای برجام تجربه شد.
روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند! همزمان با ترامپ، مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی سخیف و مغایر با موازین بین‌المللی گفت: «اگر ایران خواهان برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است، می‌تواند از طریق واردات اورانیوم غنی‌شده به آن برسد!»
او ادامه داد:«اگر این کشور اصرار بر غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد، تنها کشوری خواهد بود که برنامه تسلیحاتی ندارد اما غنی‌سازی می‌کند و این مشکل‌ساز است!»
این سخنان، بار دیگر ماهیت نگاه آمریکا به مذاکرات را برملا می‌سازد. آمریکا نه‌تنها به دنبال رفع اختلاف نیست، بلکه می‌خواهد حق مسلم ایران برای غنی‌سازی، که بر اساس NPT و سایر اسناد بین‌المللی به رسمیت شناخته شده، به بهانه «مشکل‌ساز بودن» حذف شود! سکوت در برابر چنین جسارتی، به معنای پذیرش محدودسازی کامل ظرفیت‌های هسته‌ای کشور خواهد بود.
باید اروپا از مسیر هرگونه مذاکره‌ای کنار گذاشته شود از آمریکا که بگذریم، به مواضع اروپا می‌رسیم؛ طرفی که با تمام ادعاهایش درباره میانجی‌گری، نه‌تنها هیچ‌گاه در مقابل بدعهدی آمریکا ایستادگی نکرد، بلکه پس از خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام، به تماشاگر بی‌خاصیت و گاه هم‌دست فشارهای تحریمی تبدیل شد.
در آستانه دور سوم مذاکرات غیرمستقیم، مقامات اروپایی بار دیگر زبان به سخن گشوده‌اند و با وقاحت از «لزوم ایفای نقش اروپا» در روند گفت‌وگوها و توافقات سخن گفته‌اند! اما واقعیت آن است که اروپا در ساختار جهانی در حال تغییر، نه توان اثرگذاری دارد، نه اراده‌ای مستقل، و نه حافظه‌ای از تعهدات گذشته‌اش.
اروپا نه در سیاست، که در عمل تنها یک پیرو بی‌اختیار برای آمریکا بوده است؛ نمونه بارز آن، سازوکار مضحک «اینستکس»، بی‌عملی مطلق در برابر خروج آمریکا از برجام، و همراهی عملی با تحریم‌های ثانویه آمریکاست. چنین بازیگر بی‌خاصیتی نه‌تنها نمی‌تواند بخشی از راه‌حل باشد، بلکه خود بخشی از مشکل است و باید از مسیر هرگونه مذاکره‌ای کنار گذاشته شود.
اروپایی‌ها در طی 22 سال اخیر بارها ثابت کرده‌اند که نه اراده‌ای در جهت حل اختلافات میان ایران و غرب داشته و دارند و نه حتی توانایی نقش‌آفرینی مستقل از آمریکا را دارند، آنان حتی در لفظ هم از اعتراض صریح و مؤثر به آمریکا در موضوع خروج از برجام خودداری کرده و بالعکس در کمال وقاحت ایران را به عدم اجرای تعهدات خود در برجام (بدون در نظر گرفتن رفتار آمریکا در بی‌تعهدی به برجام) متهم می‌کنند.
سالها میانجیگری و نقش واسط اروپایی‌ها میان ایران و آمریکا نه تنها منجر به کوچک‌ترین پیشرفتی در مسیر دیپلماسی میان دو کشور نشد که درست در جهت خلاف آن، به تشدید فشارها بر علیه کشورمان منجر شده است.
آنان امروز هم با تکیه بر سازوکار موسوم به «مکانیزم ماشه» که نقطه اوج شاهکارهای تیم مذاکره‌کننده برجام به‌شمار می‌رود، در صدد باج‌خواهی از ایران هستند. با این حال، اغلب صاحب‌نظران مسائل بین‌المللی معتقدند که این سازوکار(چه در سناریوی فعال‌سازی همزمان با توافقی میان ایران و آمریکا و اراده‌ای از سوی واشنگتن برای اصلاح رفتار خود در حوزه تحریم‌ها، و چه در سناریوی دوم که بدون توافق میان ایران و آمریکا و همراه با اعمال قوانین تحریمی آمریکا صورت گیرد) در عمل تأثیر معناداری نخواهد داشت. چرا که در واقع، تحریم‌های فعلی آمریکا به‌مراتب گسترده‌تر و شدیدتر از شش قطعنامه تحریمی شورای امنیت پیش از قطعنامه 2231 هستند و اسنپ‌بک، قدرت فزاینده‌تری نسبت به آن‌ها ندارد.
از سویی دیگر تیم مذاکره‌کننده فعلی کشورمان با نگاه و عبرت از دید اشتباه حسن روحانی و ظریف به اهمیت قطعنامه شورای امنیت به خوبی به این نکته احاطه دارد که قطعنامه شورای امنیت در برابر تحریم‌های ثانویه آمریکا ارزشی کمتر از کاغذ پاره دارد و تجربه تحریم‌های شدیدتر از قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت پس از خروج آمریکا از برجام در شرایطی که قطعنامه 2231 به حیات خود ادامه داده است کاغذ پارگی این قطعنامه‌ها را به خوبی نشان داده است.
تیم ایرانی باید پاسخ بدهد با توجه به آنچه گفته شد، ادامه مسیر مذاکرات بدون پاسخ درخور به اقدامات مخرب طرف آمریکایی، معنایی جز عقب‌نشینی تدریجی نخواهد داشت. اگر طرف مقابل به‌رغم حضور بر سر میز مذاکره، به تحریم‌های پی‌درپی، تهدیدهای آشکار و اعمال فشار ادامه می‌دهد، چه دلیلی برای نرمش یا انعطاف بی‌پاسخ باقی می‌ماند؟
لازم است تیم مذاکره‌کننده ایرانی، ضمن پایبندی به اصول دیپلماسی عزتمندانه، از تکرار تجربه تلخ اعتماد یکطرفه به آمریکا اجتناب ورزد. پاسخ به این تحریم‌ها می‌تواند در قالب توقف موقت مذاکرات، پیگیری قضائی آمریکا در مجامع بین‌المللی، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای با محوریت چین، روسیه و کشورهای همسو، و حتی تسریع در گسترش برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشور، معنا یابد.
مذاکره نه، اگر قرار است ابزار فشار باشد دیپلماسی، زمانی اثربخش است که دو طرف با احترام متقابل و نیت واقعی برای حل‌وفصل اختلافات وارد گفت‌وگو شوند. اما اگر مذاکره، به ابزاری برای مهار توانمندی‌های ملت ایران بدل شود و طرف مقابل با ابزار تحریم و تهدید در پی تحمیل اراده باشد، این دیگر «مذاکره» نیست، بلکه «پروژه تسلیم» است و باید بی‌درنگ متوقف شود.
گرچه حسن روحانی و امیرکبیرهای خودخوانده وی از ادامه حیات برجام با اروپایی‌ها سخن به میان می‌آوردند ولی برجام زنده نماند و احیای آن با نسخه ضعیف‌تر و شروط بیشتر، توهینی مضاعف به عقلانیت ملی است.
امروز جمهوری اسلامی ایران در جایگاهی نیست که برای رفع تحریم، حاضر به واگذاری خطوط قرمز خود باشد. ملت ایران ثابت کرده که در برابر فشار اقتصادی، تهدید نظامی و عملیات روانی دشمن عقب نمی‌نشیند. تیم ایرانی نیز باید نماینده این ملت مقاوم باشد، نه واسطه‌ نرمش در برابر زورگویی غرب.
آن‌چه امروز در جریان مذاکرات میان ایران و آمریکا شاهد آن هستیم، بیش از آن‌که نشان‌دهنده عزم واقعی طرف آمریکایی برای حل‌وفصل اختلافات باشد، گویای تکرار همان سیاست نخ‌نمای «فشار از بیرون، مذاکره درون» است. تحریم‌های همزمان با مذاکرات، اظهارات تهدیدآمیز ترامپ، مواضع قیم‌مآبانه روبیو، و دخالت‌های بی‌جای اروپایی‌ها، همه و همه بیانگر این حقیقت‌اند که آمریکا و شرکایش، هنوز درک صحیحی از واقعیت‌های امروز ایران و منطقه ندارند.
در چنین شرایطی، مسئولیت سنگینی بر دوش تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران قرار دارد؛ تیمی که باید در برابر این سیاست مزورانه، با عزت، هوشمندی و صراحت عمل کند و اجازه ندهد مسیر مذاکرات به حیاط‌خلوت خواسته‌های آمریکا تبدیل شود.
اگر قرار است مذاکراتی صورت گیرد، باید بر پایه احترام متقابل، حقوق برابر، و تعهدات روشن باشد. هرگونه توافقی که بوی تحمیل، تهدید و تحریم بدهد، نه تنها نافرجام خواهد بود، بلکه به جای حل مسئله، بحران‌آفرینی جدیدی به همراه خواهد داشت.
بقایی: خاتمه دادن به تحریم‌ها به صورت عینی و سریع اولویت ماست بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه عصر جمعه 5 اردیبهشت‌ماه و پس از ورود سیدعباس عراقچی به مسقط برای شرکت در دور سوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا با واسطه عمان گفت: ما مصمم به صیانت از حقوق قانونی و مشروع ملت ایران برای استفاده از انرژی هسته‌ای جهت مقاصد صلح‌آمیز هستیم و در عین حال آماده برداشتن گام‌های معقول جهت اطمینان‌بخشی نسبت به ماهیت کاملا صلح‌آمیز برنامه‌ هسته‌ای خود می‌باشیم.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه برای شرکت در دور سوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا با واسطه‌گری عمان عصر جمعه 5 اردیبهشت‌ماه وارد مسقط شد و بلافاصله بعد از ورود راهی دیدار با بدر البوسعیدی همتای عمانی شد تا درباره دور سوم گفت‌وگوها که قرار است فردا برگزار شود، به رایزنی بپردازد.
عراقچی را در این سفر یک هیئت دیپلماتیک و فنی کارشناسی همراهی می‌کند.ریاست تیم کارشناسی ایران با مجید تخت‌روانچی و کاظم غریب‌آبادی معاونان وزیر خارجه است.
اسماعیل بقایی همچنین تصریح کرد: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی علیه مردم ایران، به‌صورت عینی و سریع، برای ما یک اولویت است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: باید دید طرف مقابل تا چه میزان از جدیت و آمادگی لازم برای یک توافق عادلانه و واقع‌بینانه برخوردار است.
بقایی همچنین پنجم اردیبهشت‌ماه پیشرفت در مذاکرات را مستلزم نشان‌ دادن حسن نیت، جدیت و واقع‌نگری از سوی طرف مقابل خواند و تاکید کرد هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران با مدنظر قرار دادن سوابق و تجارب قبلی هر گام خود را با توجه به رفتار طرف مقابل تنظیم کرده و از هیچ کوششی برای استیفای حقوق و منافع مشروع ملت ایران دریغ نخواهد کرد.
هشدار عراقچی به اسرائیل از پکن سیدعباس عراقچی که روز چهارشنبه برای رایزنی با مقامات چینی به پکن سفر کرده بود در هشداری به رژیم صهیونیستی گفت: «نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما با توجه به موارد قبلی، برای مقابله با هرگونه خرابکاری و عملیات ترور که با هدف اجبار ما به پاسخ مشروع طراحی شده‌ باشند، کاملا هوشیار هستند.
وی در شامگاه چهارشنبه افزود: تلاش‌های رژیم اسرائیل و برخی گروه‌های ذی‌نفع خاص برای منحرف کردن دیپلماسی، با استفاده از انواع تاکتیک‌ها، برای همگان کاملاً واضح است.
عراقچی: همواره چین را یک شریک و دوست قابل اعتماد می‌دانیم عراقچی وزیر خارجه روز چهارشنبه 3 اردیبهشت‌ماه پس از دیدار با وانگ یی همتای چینی در پکن و در پایان سفر یک روزه‌اش به چین در شبکه ایکس به زبان چینی نوشت: خوشحالم که در کمتر از 4 ماه برای دومین بار به چین سفر کردم.
وی افزود: دوستان خوب باید مستمر با یکدیگر دیدار و تعامل کنند. بنا به یک ضرب‌المثل چینی، «با دوستان مسیر هموارتر است».
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: مهم نیست که شرایط بین‌المللی چگونه تغییر کند، ایران همواره چین را به‌عنوان یک شریک و دوست قابل اعتماد می‌داند.
وزیر امور خارجه در بدو ورود به پکن گفت: چین در گذشته و در موضوع هسته‌ای ایران نقش مهم و سازنده‌ای را ایفا کرد و مطمئنا در ادامه مسیر هم همین نقش مورد نیاز است.
عراقچی در پکن: قضاوت درباره مذاکرات با آمریکا زود است عراقچی همچنین در پایتخت چین از پکن برای ایفای نقش سازنده در موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی قدردانی
کرد. وی درخصوص هدف از سفر به چین گفت «هدف اصلی من رایزنی با دوستان چینی‌ام است. همان‌طور که می‌دانید روابط ایران و چین به نوعی همکاری راهبردی است و ما همواره درخصوص مسائل منافع مشترک با یکدیگر رایزنی می‌کنیم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد «به خصوص در زمینه مذاکرات هسته‌ای ما با آمریکا،تمایل داریم با دوستان چینی خود در این خصوص گفت‌وگو و رایزنی کنیم و آن‌ها در جریان مذاکراتمان قرار دهیم.»
عراقچی درخصوص نقش پکن در مسئله هسته‌ای ایران تصریح کرد «چین همواره نقش سازنده‌ای را درخصوص مسئله هسته‌ای ایران ایفا کرده است و اطمینان داریم که در آینده نیز همین‌طور خواهد بود».
وی با اشاره به این موارد گفت «ما همچنین درخصوص راه‌های مشارکت چین در این مذاکرات نیز رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی را انجام خواهیم داد.»
عراقچی در سؤال دیگری در زمینه چشم‌اندازه مذاکرات روز شنبه با آمریکا گفت «مذاکرات با آمریکا در مسیر صحیح و درستی در جریان است.برای قضاوت درباره آن هنوز زود است. ما خوشبینی محتاطانه‌ای در این خصوص داریم.اگر آمریکایی‌ها به شیوه‌ای سازنده ادامه دهند و از تقاضاهای غیرقابل اجرا و غیرقابل پیش‌بینی پرهیز کنند، مطمئنم می‌توانیم به یک نقطه و به یک جایی برسیم و به یک توافق خوب برسیم.»
وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری درخصوص مهم‌ترین دستاوردی که سفر چین به همراه می‌تواند به همراه داشته باشد، گفت «همان‌طور که گفتم چین دوست ما است و ما می‌خواهیم با آن‌ها رایزنی کنیم و بررسی کنیم چطور می‌توانیم همکاری بیششتری در این مسیر داشته باشیم و بررسی کنیم چگونه چین می‌تواند به نتیجه گیری خوب در مذاکرات با آمریکا کمک کند».
مایکل آنتون به عنوان نماینده آمریکا در مذاکرات فنی با ایران مشخص شد به گفته پولیتیکو واشنگتن مقام ارشد وزارت خارجه مایکل آنتون را به عنوان رهبر تیم فنی آمریکا در مذاکره با ایران معرفی کرد.
این نشریه به نقل از دو منبع آگاه گفت که آنتون رهبری تیمی متشکل از حدود دوازده نفر را برعهده خواهد داشت، افرادی که در بخش‌های مختلف دولت فعالیت دارند. وی مدیر برنامه‌ریزی سیاست وزارت امور خارجه است.
فرانسه: آماده گفت‌وگو با ایران هستیم در میانه مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم ایران و آمریکا، یک سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد که این کشور از دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک درخصوص پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کند و آماده ادامه گفت‌وگو با تهران است.
این اظهارات ساعاتی بعد از آن مطرح شد که عراقچی در آستانه دور سوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا خطاب به اروپایی‌ها گفت «بار دیگر دیپلماسی را پیشنهاد می‌کنم و پس از رایزنی‌های اخیرم در مسکو و پکن، آماده‌ام تا گام اول را با سفر به پاریس، برلین و لندن بردارم».
عراقچی با اشاره به دیدارش با وزرای خارجه سه کشور اروپایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، افزود آن زمان پیشنهاد گفت‌وگو را داد، اما «متأسفانه آن‌ها راه سخت را انتخاب کردند».
وزیر امور خارجه ایران در ادامه با بیان این که «اکنون توپ در زمین اروپایی‌هاست»، افزود «آن‌ها این فرصت را دارند که خود را از نفوذ گروه‌های ذی‌نفع خاص رها کنند و مسیری متفاوت را شکل دهند. نحوه عمل ما در این مقطع حساس، احتمالاً افق آینده‌ را مشخص خواهد کرد».
یادداشت مشترک ایران و روسیه و چین به گروسی نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اتریش در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار خود به همراه نماینده دائم ایران و چین با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد و گفت که یادداشتی مشترک درباره جنبه‌های مختلف وضعیت حول برنامه هسته‌ای ایران را به او ارائه کردند.
نمایندگی دائم ایران در وین هم در پیامی در حساب ایکس خود اعلام کرد که نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نجفی به همراه نمایندگان دائم چین و روسیه لی و اولیانوف در دیدار مشترک با گروسی، بر اهمیت تداوم گفت‌وگو و همکاری برای حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک جاری و فرصت آژانس برای ایفای نقش حرفه‌ای و سازنده در این زمینه تاکید کردند.
تکرار یاوه‌گویی نتانیاهو: ایران برای کل بشریت تهدید است «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی شامگاه چهارشنبه بار دیگر توهمات مضحک خود درباره نبرد با جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد.
نتانیاهو طی سخنرانی در مراسم موهوم «هولوکاست» ادعا کرد: «رژیم ایران نه تنها برای آینده ما، بلکه برای سرنوشت و آینده کل جامعه بشری یک تهدید وجودی است».
وی که حدود 75 سال است رژیم جعلی و تروریستی‌اش مشغول نسل‌کشی فلسطینیان و تجاوز به دیگر کشورها است، مدعی شد: «درگیری بین ما و امپراتوری ترور در تهران، سرنوشت همه جوامع آزاد را رقم خواهد زد».
ادعای گروسی درباره موافقت ایران با مذاکره بر سر دوربین‌های نظارتی رافائل گروسی مدعی شده ایران پذیرفت که در روزهای آینده تیمی فنی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مذاکره درباره بازگرداندن نظارت دوربین‌ها در تأسیسات هسته‌ای به این کشور سفر کند.
گروسی این اقدام را نشانه‌ای از تعهد ایران برای تلاش در جهت رسیدن به توافق ارزیابی کرده است. او گفت: «این برداشت من است.»
پس از امضای برجام در سال 2015، ایران پذیرفت که دوربین‌های نظارتی آژانس در تأسیسات هسته‌ای‌اش نصب شود تا فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تحت نظارت دقیق قرار گیرد. این دوربین‌ها برای راستی‌آزمایی تعهدات ایران، از جمله محدودیت‌های غنی‌سازی اورانیوم، استفاده می‌شدند.
در سال 2018، آمریکا به‌طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرد. ایران در پاسخ، به‌تدریج تعهدات خود در برجام را کاهش داد و از جمله، همکاری با آژانس در زمینه نظارت را محدود کرد.
در دسامبر 2020، مجلس ایران قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را تصویب کرد که دولت را ملزم به کاهش تعهدات هسته‌ای، از جمله توقف اجرای پروتکل الحاقی و محدود کردن دسترسی آژانس به تأسیسات هسته‌ای کرد.
طبق این قانون، ایران اعلام کرد که از 23 فوریه 2021 (5 اسفند 1399)، نظارت‌های فراپادمانی، از جمله دسترسی به فیلم‌های دوربین‌های نظارتی، متوقف خواهد شد.
کد خبر 940563 منبع: کیهان برچسب‌ها سید عباس عراقچی ایران و آمریکا خبر ویژه دونالد ترامپ

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421749/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش تولید فولاد خام ژاپن به پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری

افت قیمت قراضه در ژاپن

بازار بیلت چین در چه حال است

نتیجه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز

دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا شنبه آینده

مذاکرات ایران و آمریکا شنبه آینده ادامه می‌یابد

عمان: دور جدید مذاکرات هفته آینده برگزار خواهد شد

عملیات جدید پهپادی نیروهای یمنی علیه اشغالگران و ناوهای آمریکایی

حملات پهپادی به 2 هدف راهبردی و ناوهای آمریکایی در شمال دریای سرخ

فیلم اظهارات عراقچی بعد از مذاکره سوم با آمریکا: بعضی اختلافات خیلی جدی است | محتاطانه امیدوارم

نخستین اظهارنظر عراقچی در مورد نتیجه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

ارتش یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

فیلم اظهارات عراقچی بعد از مذاکره سوم با آمریکا: بعضی اختلافات خیلی جدی است

بدر البوسعیدی: دور بعدی مذاکرات روز شنبه سوم می‌ادامه می‌یابد

دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا/ عراقچی: از روند و سرعت مذاکرات راضی هستیم؛ ضرروت بررسی بیشتر اختلاف‌ها در تهران و واشنگتن+ عکس و فیلم

وزیر خارجه عمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا را اعلام کرد

اسیر عبدالله البرغوثی در زندان‌های «اسرائیل» تحت شکنجه شدید قرار دارد

ادعای عجیب رسانه اسرائیلی درباره پیشنهاد حماس برای آتش‌بس

زلنسکی: دیدار با ترامپ «بسیار نمادین» بود اما می‌تواند «تاریخی» شود

حمله جدید ارتش یمن به اهداف رژیم صهیونیستی و آمریکا برای یاری ملت فلسطین

لهستان مدعی نقض حریم هوایی خود توسط روسیه شد

رابطه پوتین و رئیس‌جمهور آمریکا شکرآب شد؛ ترامپ: باید با او طور دیگری برخورد شود

سکه در سراشیبی ریزش؛ دلار سبزپوش شد

شرط واگذاری خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

20 سال تورم در ایران؛ سیگنال‌هایی که دیده نشد

قیمت دلار امروز شنبه 6 اردیبهشت 1404 پس از مذاکرات

هشدار درباره رکود اقتصادی آلمان در سال 2025 به گوش رسید

کاهش تعهدات مالی مولدسازی خراسان جنوبی به 1.4 میلیارد در سال جاری

نرخ مشارکت اقتصادی در استان قزوین بیش از 43 درصد است

انبار توتون و تنباکو قاچاق در رشت کشف شد

اروپا در دو‌راهی؛ ابتکار ایران یا تکرار انسداد؟‌ ‌

دیپلمات عمانی: خروج «زخمی» ترومن پیروزی بزرگی برای یمن است

پیام وزیرخارجه عمان پس از پایان مذاکرات ایران و آمریکا؛ادامه مذاکره در سطح بالاتر

دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا سوم ماه می برگزار می‌شود

زمان دور بعدی مذاکرات اعلام شد

اولین عکس مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط پس از سوت پایان

تتر به اوج جدیدی رسید!

وزیر خارجه عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ادامه می‌یابد

خبر زودهنگام مقام عمانی از نتایج دور سوم مذاکرات مسقط

ترامپ پوتین را تهدید کرد

ادامه روند نزولی دلار در سطح جهانی

اگر تنها خواسته ترامپ عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی بود از برجام خارج نمی‌شد

پایان دور سوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا

وزیر خارجه عمان: دور جدید مذاکرات هفته آینده مجدد برگزار می‌شود

جنجالی‌ترین عکس امروز؛ هیات ایرانی در محاصره بایدن و ترامپ!

ترامپ: پوتین دارد من را بازی می‌دهد/رئیس‌جمهور آمریکا رسما روسیه را تهدید کرد

اکونومیست: مذاکرات فنی نویدبخش است

شبکه ضدوفاق

جزئیات گفتگوی پوتین با نماینده ویژه ترامپ