ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تأمین مالی غیر تورمی پروژه‌های ملی به واسطه اوراق مرابحه ارزی اخبار ایران

تأمین مالی غیر تورمی پروژه‌های ملی به واسطه اوراق مرابحه ارزی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - با توجه به تحولات اخیر در بازار‌های مالی و نیاز به تأمین مالی پایدار و غیر تورمی، اوراق مرابحه ارزی به عنوان یک ابزار مالی در مرکز مبادله معرفی شده است؛ این اوراق به منظور تأمین مالی پروژه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های کلان، به ویژه در حوزه‌های زیرساختی و تولیدی، طراحی شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اوراق مرابحه ارزی، به عنوان یک ابزار مالی اسلامی، به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که با خرید این اوراق، در تأمین مالی پروژه‌ها و کسب و کار‌ها مشارکت کنند. در این نوع تأمین مالی، قیمت کالا یا خدمات به همراه سود مشخصی در زمان صدور اوراق تعیین می‌شود.
حرکت به سمت تحقق شعار سال با اوراق مرابحه ارزی
اوراق مرابحه ارزی که اصغر بالسینی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از سال 1403 انتشار اوراق مرابحه ارزی را به عنوان یکی از ابزار‌های تامین مالی در اقتصاد کشور آغاز کردیم سال گذشته 150 میلیون یورو برای طرح بیدبلند خلیج فارس انتشار اوراق مرابحه ارزی را داشتیم که تمام اوراق به فروش رفت و مبالغ در اختیار شرکت قرار گرفت.
در ادامه سخنگوی مرکز مبادله بیان کرد: برای سال 1404 که از سوی مقام معظم رهبری شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده است موضوع انتشار اوراق مرابحه ارزی یکی اولویت‌های کلیدی مرکز مبادله تعریف شده است که انشالله به تدریج درماه‌های مختلف سال اوراق مختلفی را منتشر خواهیم کرد پیش‌بینی ما این است که در سه ماهه اول سال 560 میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی منتشر شود که از این میزان دو، 30 میلیون یورو انشالله یکشنبه 7 اردیبهشت آغاز پذیره‌نویسی آن را برای دو طرح بزرگ و خوب پتروشیمی کشور خواهیم داشت.
او افزود: کار این دو طرح تولید انواع پلی‌اتیلن سنگین و سبک است که برای هر کدام 30 میلیون یورو اوراق منتشر می‌شود مزیت مهم این دو طرح این است که با پذیره‌نویسی اوراق مرابحه ارزی و در اختیار گرفتن منابع جذب شده ارزی این دو طرح به مرحله بهر‌ه‌برداری خواهند رسید با بهره‌برداری از این دو طرح، پیش‌بینی می‌شود که 600 هزار تن پلی اتیلن در سال تولید شود که ارزش ارزی این میزان تولیدات حدود 660 میلیون یورو خواهد بود.
او گفت: نرخ سود هر دوی این اوراق 6 درصد سالیانه است و به صورت سالیانه توسط ناشر از طریق عامل و به صورت ارزی به حساب‌های معرفی شده دارندگان نهایی اوراق واریز می‌شود نحوه تسویه اصل و سود به صورت ارزی و با ارز یورو خواهد بود.
سخنگوی مرکز مبادله می‌گوید: حداقل حجم هر سفارش یک‌هزار ورقه و معادل با یک میلیون یورو است و هر شخص حقیقی یا حقوقی می‌تواند به صورت نامحدود تا سقف مبلغ عرضه اوراق، اقدام به خرید کند.
او بیان کرد: بعد از این، انتشار اوراق مرابحه ارزی برای یکی از طرح‌های کلیدی و مهم فولادی کشور را خواهیم داشت؛ نکته اساسی این است که مرکز مبادله ارز و طلای ایران با توجه به طراحی ابزار‌های مختلف برای جذب منابع ارزی، برنامه کاملی برای جذب سرمایه در مسیر تولید را دارد و برای شعار سال امسال حتما نقشه کلیدی را ایفا خواهد کرد.
اوراق مرابحه ارزی ابزاری برای تامین مالی غیر تورمی
اوراق مرابحه ارزی که بسیاری از کارشناسان از آن به عنوان ابزاری برای تامین مالی غیر تورمی یاد می‌کنند و در همین رابطه حجت‌الله فرزانی کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوراق مرابحه ارزی به عنوان ابزاری برای تأمین مالی غیر تورمی، به دلیل عدم وابستگی به استقراض از بانک‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. این اوراق به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند تا بدون فشار‌های ناشی از نرخ‌های بهره، منابع مالی مورد نیاز پروژه‌ها را تأمین کنند. با توجه به ساختار این اوراق، تأمین مالی به صورت مستقیم و بر اساس اصول اسلامی انجام می‌شود، که این خود به کاهش ریسک‌های مالی و اقتصادی کمک می‌کند. همچنین، این ابزار مالی می‌تواند به حمایت از تولید داخلی و پروژه‌های زیرساختی کمک کرده و در نهایت به رشد اقتصادی پایدار منجر شود.
پیش از این هم عباس عباس‌پور کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: هدف از انتشار این اوراق تامین مالی پروژه‌های سود ده ارزی صادرات محور و ملی است تا این پروژه‌ها که معمولا خیلی هم بزرگ نیستند، بتوانند نسبت به روند‌های گذشته سهل‌تر تامین مالی کنند. به عبارتی دیگر یک سری شرکت‌های سود آور در حوزه پتروشیمی پالایشی، برق و نفت گاز وجود دارد که این شرکت‌ها می‌توانند توسط شرکت‌های خصوصی بهره برداری شوند و در کوتاه مدت به نتیجه برسند و ارزی آوری مناسبی برای کشور داشته باشند، اما متاسفانه به سبب شرایط ساختاری پرداخت تسهیلات و مسائل دیگر بانک‌ها معمولا نمی‌توانند این پروژه‌ها را تامین مالی کنند بر همین اساس بانک مرکزی برای کمک به این پروژه‌ها و با هدف ارز آوری تصمیم به انتشار اوراق مرابحه ارزی گرفته است.
در نهایت گفتنی است، با توجه به نیاز روزافزون به تأمین مالی پایدار و غیر تورمی، اوراق مرابحه ارزی می‌تواند به عنوان یک گزینه مؤثر در بازار مالی کشور مطرح شود؛ انتظار می‌رود که با اجرای این طرح، گام‌های مثبتی در جهت رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم برداشته شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1422809/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افلاکی: هدف از رقابت‌های چین شناخت بیشتر بازیکنان برای مسابقات جهانی بود/ تکواندوی ایران گلخانه‌ای نیست

ایمیدرو آماده ایجاد فضای مشترک همکاری‌های معدنی با آفریقا

انتقاد شدید دیتمار هامان از خط میانی بایرن مونیخ؛ با کیمیش و گورتسکا خبری از لیگ قهرمانان اروپا نیست!

با آغاز مذاکرات آمریکا برای خرید نفت ایران چراغ سبز نشان داد

داد زاها در آمریکا در آمد: هر کاری می‌کنم ایراد می‌گیرید؛ هر بار تیم می‌بازد، مقصر من هستم!

دعوت رسمی عراق از الجولانی برای نشست سران عرب در بغداد

پشتوانه سیاسی فرمانده اقتصادی

آزمون سخت فدرال رزرو

کاوازاکی ژاپن حریف النصر عربستان در نیمه‌نهایی شد

صعود نماینده ژاپن به نیمه‌نهایی لیگ نخبگان؛جمع 4 تیم پایانی تکمیل شد

آغاز خانه‌تکانی پرسپولیس/ ایران و ژاپن با توپ آجری رنگ

کاهش واردات آهن اسفنجی اتحادیه اروپا

پایان سلطه زغال‌ سنگ در چین

تهدیدات شدیدالحن نتانیاهو: رآکتورهای هسته‌ای و تاسیسات غنی‌سازی ایران را نابود می‌کنیم

حمله دوباره آمریکا به یمن

حملات آمریکا به یمن

عصبانیت اصلاح‌طلبان رادیکال از اقدامات رئیس‌جمهور/ چرا پزشکیان به واتیکان نرفت که با ترامپ دیدار کند؟

تکرار زیاده خواهی‌های نتانیاهو درباره مذاکرات ایران و آمریکا

در آینده دلار تک نرخی می شود

نگاهی به شاخص‌های کلان اقتصادی چین در سه ماهه اول سال 2025

بسنت: آمریکا و چین در حال مذاکره تجاری هستند

فیلترینگ؛ ملتی گروگان اندکی

واشنگتن پست: سبک مذاکره ترامپ چقدر شانس موفقیت دارد؟

2 عامل مهم در بورس؛ پیش بینی از وضعیت بازار سرمایه برای فردا

دعوت رسمی عراق از جولانی برای شرکت در نشست بغداد

آبروداری کاوازاکی برای شرق آسیا؛ پایان ماجراجویی السد به نفع ایران

کاوازاکی ژاپن حریف الاهلی عربستان در نیمه‌نهایی شد

کاوازاکی ژاپن 3-2 السد قطر؛ آبروداری سامورایی‌ها برای شرق آسیا

آرسنال حریف بارسلونا در فینال چمپیونزلیگ زنان اروپا

با این روغن‌ها پیر نمی‌شوید

به پیوند‌های بیش از هزار ساله خود با قاره عظیم آفریقا می‌بالیم

افق بلندمدت ایران-آفریقا؛ جهش به 10 میلیارد دلار مبادله

عراقچی با گروسی گفتگو کرد/آمادگی آژانس برای هرگونه مساعدت برای پیشبرد مذاکرات ایران و امریکا

دبل بازار ارز در افزایش قیمت؛ درهم امارات گران شد، لیر ترکیه رنج/ نخستین چراغ سبز آمریکا؛ مالزی به دنبال توافق

رایزنی «عراقچی» و «گروسی» در مورد آخرین تحولات مرتبط با رایزنی‌های ایران و آمریکا

فولاد خوزستان؛ طلایه‌دار صادرات ایران زیر ضرب تحریم مستقیم آمریکا

بهترین فیلم های سیاسی قرن 21

خواست طرف ایرانی از تیم آمریکایی در مذاکره | آمریکا سیگنال‌های مثبت می‌فرستد

گفتگوی تلفنی گروسی و عراقچی؛ همکاری‌های ایران و آژانس در کانون توجه

رایزنی عراقچی و گروسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

گفتگوی وزیرخارجه مصر با عراقچی درباره انفجار بندرعباس و مذاکرات مسقط

اصلاحات در قوه قضاییه؛ پایان دادگاه‌های ویژه اقتصادی

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان ازبازار ارز

طولانی‌ترین تونل پیش‌ساخته جهان در اروپا احداث می‌شود: از دانمارک به آلمان در 7 دقیقه

تعطیلی تون‌کوین بریج اعلام شد!

رایزنی وزرای خارجه چین و پاکستان با محوریت حادثه «پهلگام»

همکاری‌های پتروشیمی ایران و آفریقا گسترش می‌یابد

نوری: کشاورزی دروازه‌ شکوفایی همکاری ایران و آفریقا است

زندانیان ایران و افغانستان در مرز میلک مبادله شدند

والتز: ترامپ مصمم بود که با زلنسکی رو در رو صحبت کند