ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چرا و چگونه ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد؟ ایالات متحده آمریکا

چرا و چگونه ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - یأس از حاکمیت آمریکا در میان اکثر شهروندان این کشور در اوج خود قرار دارد و رأی به دونالد ترامپ را شاید بتوان "سمپتوم" این یأس دانست. - اخبار بین الملل -
گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- وقتی دونالد ترامپ 8 سال پیش برای نخستین بار برنده انتخابات ریاست‌‌جمهوری شد، به سادگی می‌شد راه‌یابی او به کاخ سفید را محصول یک اتفاق یا حتی اشتباه سیاسی قلمداد کرد.
این بار اما این طور نبود. دونالد ترام‍پ این بار در اتفاقی معنادار علی‌رغم جنجال‌ها بر سر شورش 6 ژانویه 2021، متهم شدن به 34 فقره جرم، حمایت از محدود شدن حق سقط جنین بر زنان به یک پیروزی آشکار در برابر «کامالا هریس»، رقیبش از حزب دموکرات دست پیدا کرد.
ترامپ در اتفاقی نادر در ادوار انتخاباتی ایالات متحده، آرای تمامی هفت ایالت چرخشی را به دست آورد و نتایج بی‌سابقه‌ای را در هر گوشه از آمریکا و تقریباً در میان تمامی گروه‌های جمعیتی به ثبت رساند.
چرخش قرمز
جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در انتخابات سال 2020 برای راهیابی به کاخ سفید پدیده‌ای به نام چرخش به آبی (رنگ نماد دموکرات‌ها) را در ایالت‌های پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، آریزونا و ویسکانسین را رقم زد. این ایالت‌ها 4 سال قبل‌تر به ترامپ رأی داده بودند.
در انتخابات 2024، دونالد ترامپ در پنج ایالت کلیدی (جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین) نتیجه را از هریس برده و در دو ایالت دیگر (آریزونا و نوادا) بر اساس نتایجی که اعلام شده، پیشتاز است.
برآوردهایی که بسیاری از رسانه‌های آمریکایی انجام می‌دهند حاکی از آن است که ترامپ آرای الکترال آریزونا و نوادا را نیز از آن خود خواهد کرد. در صورت وقوع این اتفاق پدیده چرخش رأی این بار در 6 ایالت از 7 ایالت کلیدی (به استثنای کارولینای شمالی) به نفع ترامپ رخ داده است.
ایالت‌های جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، آریزونا و نوادا همگی در انتخابات 2020 در فهرست ایالت‌های آبی قرار گرفته بودند اما در این انتخابات به رنگ قرمز درآمدند.

ایرانیان جهان

نکته جالب توجه در انتخابات سال جاری پیروزی دونالد ترامپ در سه ایالت موسوم به «دیوار آبی» است. رای این ایالت‌ها در یک بازه طولانی انتخاباتی از 1992 تا 2012 همواره به نامزدهای دموکرات بوده است. به اعتقاد برخی از کارشناسان دیوار آبی متشکل از 18 ایالت و واشنگتن دی سی است.
ترامپ در سه ایالت مهم دیوار آبی یعنی ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا به پیروزی رسید. ایالت ویسکانسین در 9 دوره از 12 دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بین سال‌های 1976 تا 2020 به نامزدهای دموکرات رأی داده است. رأی ویسکانسین از 1988 تا 2012 همواره آبی بوده اما این ایالت در سال 2016 قرمز و در سال 2020 مجددا آبی شد.
رأی ایالت میشیگان در 12 دوره گذشته 7 بار به نامزدهای دوموکرات و 5 بار به نامزدهای جمهوری‌خواه بوده است. میشیگان در 4 دوره انتخاباتی از 1976 تا 1988 ایالت قرمز بوده اما بعد از آن در 5 دوره متولی از 1992 تا 2012 به رنگ آبی چرخش پیدا کرده است. این ایالت در سال 2016 جمهوری‌خواه و در سال 2020 دموکرات بوده و اکنون بار دیگر به رنگ قرمز درآمده است.
پنسیلوانیا هم در 12 دور گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری تا سال 2020 هشت بار به رنگ آبی درآمده است. از سال 1992 تا 2012 این ایالت طرفدار نامزدهای دموکرات بوده و در سال 2016 به سمت ترامپ چرخش پیدا کرده اما سال 2020 مجددا به سمت بایدن بازگشته است.
تغییرات جمعیت‌شناختی
مقایسه نتایج انتخابات در میان شاخص‌های جمعیت‌شناختی با نتایج سال 2020 نیز الگویی جالبی درباره رأی شهروندان آمریکایی به دست می‌دهد. به طور خلاصه نتایج این مقایسه‌ها نشان می‌دهد حمایت از دونالد ترامپ در میان دو جنس و همچنین گروه‌های اسپانیایی‌تبار، لاتین و آسیایی‌ها نسبت به سال 2020 افزایش یافته است.
جنسیت
جنسیت نامزد 2020 2024 تغییر درصد
مردانبایدن/هریس45٪44٪1٪-
زنانبایدن/هریس57٪54٪3٪-
مردانترامپ53٪54٪1٪+
زنانترامپ42٪44٪2٪+
مطابق نتایج این جدول می‌توان دید که حمایت از دموکرات‌ها در انتخابات سال جاری نسبت به انتخابات سال گذشته در میان مردان 1 درصد و در میان زنان 3 درصد کاهش پیدا کرده است. در همین حال، استقبال از ترامپ در مردان 1 درصد و در زنان 2 درصد افزایش پیدا کرده است.
نژاد
نامزد نژاد جنسیت 2020 2024 درصد تغییر
ترامپسفیدپوستمردان61٪59٪2٪-
بایدن/هریسسفیدپوستمردان38٪39٪1٪+
ترامپسفیدپوستزنان55٪52٪3٪-
بایدن/هریسسفیدپوستزنان44٪47٪3٪+
ترامپسیاه‌پوستمردان19٪20٪1٪+
بایدن/هریسسیاه‌پوستمردان79٪78٪1٪-
ترامپسیاه‌پوستزنان2٪-
بایدن/هریسسیاه‌پوستزنان90٪92٪2٪+
ترامپاسپانیایی/لاتینمردان36٪54٪18٪+
بایدن/هریساسپانیایی/لاتینمردان59٪44٪15٪-
ترامپاسپانیایی/لاتینزنان30٪37٪7٪+
بایدن/هریساسپانیایی/لاتینزنان69٪61٪8٪-
ترامپسایرهمه38٪45٪7٪+
بایدن/هریسسایرهمه58٪50٪8٪-
این جدول نشان می‌دهد که حمایت از ترامپ به شدت در میان مردان اسپانیایی‌ و لاتین‌تبار با افزایش 18 درصدی و در میان زنان این نژاد 7 درصد افزایش داشته است. در مقابل حمایت از بایدن-هریس در میان زنان و مردان این گروه کاهش داشته است. 
گروه‌های سنی
سن نامزد 2020 2024 درصد تغییر
18-29بایدن/هریس60٪55٪5٪-
18-29ترامپ36٪42٪6٪+
30-44بایدن/هریس52٪51٪1٪-
30-44ترامپ46٪46٪
45-64بایدن/هریس49٪45٪4٪-
45-64ترامپ50٪53٪3٪+
65+بایدن/هریس47٪50٪3٪+
65+ترامپ52٪49٪3٪-
نتایج جدول بالا نشان می‌دهد بیشترین حمایت از ترامپ نسبت به سال 2020 در میان جوانان گروه سنی 18 تا 29 سال صورت گرفته و بایدن هم در همین گروه سنی بیشترین رأی را از دست داده است. میانسالان بین 45 تا 64 سال گروه سنی دیگری بوده که ترامپ بیشترین رأی را در آن به دست آورده است.
سمپتوم یأس سیاسی
هر چند هنوز برای تحلیل درباره دلایل اجتماعی-سیاسی بازگشت ترامپ زود است و برای این منظور به داده‌ها و اطلاعات بیشتری نیاز است اما برخی از تحلیلگران، رأی مردم آمریکا به مردی با 34 اتهام قضائی را نشانه‌ای از بی‌اعتمادی عمیق مردم به حاکمیت ایالات متحده و از جمله، خود ترامپ تحلیل می‌کنند.
در روز انتخابات، شبکه خبری سی‌ان‌ان بر مبنای نظرسنجی از رأی‌دهندگان در مراکز اخذ رأی گزارش داد که سه چهارم شهروندان آمریکا اوضاع این کشور را مناسب نمی‌دانند و اعتمادی به نهادهای سیاسی و حاکمیتی در این کشور ندارند.
هنگامی که دونالد ترامپ سال 2016 به کاخ سفید راه پیدا کرد او توانسته بود خودش را به عنوان یک چهره ضد نظام حاکمیتی و ضد تصمیم‌گیری‌های مرسوم اصحاب سیاست و ضد جنگ جا بزند. حضور 4 ساله ترامپ در کاخ سفید اما نشان داد که او بیش از آنکه مخالف جریان‌های حاکمیتی باشد فردی از جنس حاکمیت است.
دونالد ترامپ در انتخابات سال جاری چه از طریق تبلیغات انتخاباتی و چه به واسطه کارنامه 4 ساله‌اش انگیزه‌هایش از تلاش برای راهیابی به کاخ سفید را پنهان نکرده است: او در لابلای اظهاراتش نشان داده در دوران 4 ساله جدید قصد دارد نهادهای فدرال را به فرمانبرداران شخص خودش تبدیل کرده و از جمله قوه قضائیه را به مرکزی برای پیشبرد مطامع شخصی و فردی‌اش تبدیل کند.
پایگاه هیل در یادداشتی نوشته اگر بسیاری از رأی‌دهندگان به ترامپ سال 2016 مطلع نبودند به چه کسی رأی می‌دهند در انتخابات سال جاری این قضیه صادق نیست. نتیجه انتخابات روز گذشته نشان می‌دهد که اکثریت آمریکایی‌ها گویا مخالفتی با این انگیزه‌های تخریبگرانه دونالد ترامپ علیه نظام سیاسی و حاکمیتی ایالات متحده ندارند.
آیا ممکن است امید آمریکایی‌ها به تغییر شیوه تفکر حاکمیت آمریکا در سال 2016 اکنون از سر یأس به نوعی انگیزه تخریبگرایانه تغییر داده باشد و به دنبال وارد کردن ضربه‌های درونی به سیستم باشد؟ پاسخ این سوال را حوادث آتی در جامعه آمریکا مشخص خواهد کرد، اما یک مسئله که تردید کمتری در آن وجود دارد این است که یأس از حاکمیت آمریکا در میان اکثر شهروندان این کشور در اوج خود قرار دارد و رأی به دونالد ترامپ راشاید بتوان سمپتوم این یأس دانست.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1258519/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علی علیپور: پیشنهاد 60 میلیاردی استقلال را رد کردم!

15 میلیارد دلار؛ خسارت حملات اسرائیل به لبنان

پرده از راز افزایش نیروهای آمریکایی در سوریه برداشته شد

زمان پخش و تکرار سریال گمشده در فضا از شبکه تماشا

ماجرای تجاوز به دختر جوان ایرانی بدلیل شباهت با خواننده زن عربی

آقای همتی وزیر اقتصاد دولت پزشکیان اینجا بازار است نه دانشگاه / پرواز دلار 78200 هزار تومان !

باید اسلام را همانطور که هست به جهان معرفی کنیم

جوکار: تجهیزات نظامی اسرائیل در برابر اراده ملت‌ها هیچ ارزشی ندارد

دختری که سرپرستی یک روستا را به عهده گرفت

حملات یمن به مواضع اسرائیل در «یافا» و «عسقلان» اشغالی با 25 موشک و پهپاد

اذعان آنتونی بلینکن به شکست آمریکا در براندازی جمهوری اسلامی ایران + ویدیو

تثبیت تولید غلات در چین با گسترش نوسازی مزارع روستایی

چین به منظور تثبیت تولید غلات، نوسازی مزارع را ترویج می کند

بغداد احتمالا خواستار تمدید حضور نیرو‌های آمریکایی شود

رسانه اسرائیلی: تبعات اقتصادی جنگ را از سال آینده خواهید دید

امیدواریم با اقداماتی که صورت می‌گیرد شاهد کنترل نرخ ارز در بازار باشیم/ نزدیک کردن نرخ ارز به واقعیت‌های موجود اقتصادی مانع از سفته بازی خواهد شد/ رد تاثیر بازار ارز تجاری بر افزایش نرخ ارز

نشست کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی دلایل افزایش نرخ ارز با حضور فرزین و همتی

تغییر چهره فریبرز عرب نیا بعد از مختارنامه / بیوگرافی کامل

ترامپ: نمی‌خواهم تیک تاک بازار آمریکا را فورا ترک کند

واکنش عضو دفتر رهبری به اظهارات وزیر خارجه آمریکا

چالش بزرگ تل‌آویو در مواجهه با تاسیسات هسته‌ای ایران

وزیر اقتصاد و روسای بانک مرکزی و برنامه و بودجه فردا به مجلس گزارش می‌دهند

قوانین ارزی با هدف رفاه اقتصادی مردم مصوب شده است/ اجرای صحیح قانون به تعدیل نرخ ارز منتهی می‌شود

عملکرد شهاب زاهدی در فصل 2024 ژاپن با 11 گل

وقوع انفجار در پایتخت افغانستان

مانور تل‌آویو در چشم منطقه!

چه‌ کسانی به شایعه استعفای رئیس‌جمهور دامن زده‌اند؟

بزک یک تروریست

دروغ‌سازی استعفا از کجا آب می‌خورد؟

خرید بزرگ؛ هاشمی‏‌ چگونه مهم‏ترین خرید تسلیحاتی ایران پس از انقلاب را رقم زد

کاهش اکثر احکام اعدام فدرال از سوی بایدن در آخرین روزهای ریاست

دستگیری 4 متهم به فساد مالی در مرز رسمی پرویزخان

اقتصاد بحران‌زده انگلیس در انتظار معجزه سال

قهرمانی آرش یوشید در جام امپراتور ژاپن

3 آلت‌ کوین دیفای زیر ذره‌بین ترامپ | خیانت به بازار ارزهای دیجیتال

آمریکا نیرو‌های بیشتری را به بهانه تهدید‌های فزاینده به سوریه اعزام کرد

فرصت ویژه احیای روابط با اعراب

ایران متحد دارد نه نایب

مجری محبوب: کودکی‌های دهه 60 واقعی‌تر بود

به هیچ زیرساختی برای رفع فیلترینگ نیاز نیست

کشته شدن 3 نظامی اسرائیلی در شمال غزه

گودرزی: جلسه نظارتی مجلس با همتی، فرزین و‌پورمحمدی فردا برگزار می شود

درخشش ایران در اتحادیه اوراسیا در آینده نزدیک

نشت گاز کلر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تکذیب شد

همتی: ما کف دلار را تعیین نمی کنیم!

درخشش آرش یوشیدا، کشتی‌گیر دورگه ایرانی ژاپنی

تحریم ده‌ها تبعه و شرکت روسی و بلاروس از سوی سوئیس

سوئیس ده‌ها تبعه و شرکت روسی و بلاروس را به لیست سیاه اضافه کرد

قطر تهدید کرد: قطع صادرات گاز به اروپا

برترین مربیان تاریخ فوتبال با بیشترین قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا؛ آنچلوتی در صدر