بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، ایالات متحده آمریکا بعد از آن که به اوکراین اجازه داد از موشک های آمریکایی دور برد برای حمله به عمق روسیه استفاده کند حالا سلاح جدیدی را به اوکراینی ها می دهد که می تواند پیشروی نیروی زمینی روسیه را کُند کند.
یک مسئول آمریکایی روز سه شنبه گفت که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با ارسال «مین های غیر دائمی ضد نفر» به اوکراین موافقت کرده است.
این مین ها دارای تجهیزات خودنابودی یا خنثی کردن خود هستند. آمریکا این سلاح را برای تقویت ارتش اوکراین برای دفاع از خود در برابر حمله روسیه، به کی یف می دهد.
خبر مرتبط
روزنامه واشنگتن پست نیز به نقل از یک مسئول آمریکایی که نخواست نامش فاش شود نوشت که آمریکا در طول جنگ اوکراین با روسیه به این کشور مین های ضد تانک داده است اما مین های ضد نفر را به منظور کند کردن پیشروی نیروهای زمینی روسیه، به اوکراین داده می شود.
این مسئول آمریکایی تأکید کرد که اوکراین تعهد داده است که از این مین ها در مناطق پر جمعیت استفاده نخواهد کرد.
تصمیم جدید آمریکا پس از آن اتحاذ می شود که بایدن رئیس جمهور آمریکا هفته جاری به کی یف اجازه داده است که از موشک های دور برد آمریکایی برای حمله به عمق اراضی روسیه استفاده کند. برخی مسئولان آمریکایی گفتند که شروط دقیق این اجازه هنوز مشخص نیست و آمریکا رسما آنها را اعلام نکرده است.
زلنسکی: کمکهای نظامی آمریکا نباشد، اوکراین شکست میخورد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبه با فاکسنیوز گفت که اگر ایالات متحده آمریکا کمکهای نظامی به کییف را متوقف کند، اوکراین در جنگ خود علیه روسیه «شکست خواهد خورد.»
آقای زلنسکی در مصاحبهای با این شبکه تلویزیونی آمریکایی اظهار داشت: «اگر آنها [کمکهایشان] را قطع کنند، شکست میخوریم - فکر میکنم شکست خواهیم خورد.»
وی افزود: «ما به مبارزه ادامه خواهیم داد. ما تولیدات [تسلیحات داخلی] خود را داریم، اما برای برتری کافی نیست. من فکر میکنم برای بقا هم کافی نیست.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا صراحتا از کمکهای میلیاردی دولت بایدن به اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه در سال 2022 انتقاد کرده است. حال آنکه آقای ترامپ بارها قول داده است که جنگ را به سرعت پایان دهد، اما جزئیاتی از نحوه انجام این کار ارائه نکرده است.
این هفته متحدان دونالد ترامپ در حزب جمهوریخواه به شدت چراغ سبز بایدن برای استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد آمریکا برای حمله به داخل مرزهای روسیه را محکوم کردند و آن را تنشزایی خطرناک عنوان کردند.
رئیس جمهوری اوکراین به فاکسنیوز تاکید کرد که حفظ «وحدت» بین اوکراین و ایالات متحده آمریکا «مهمترین» چیز است.
آقای زلنسکی در مصاحبه خود گفت که ترامپ میتواند بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای پایان دادن به جنگ تأثیر بگذارد، «زیرا او بسیار قویتر از پوتین است.»
زلنسکی گفت: «پوتین ممکن است مایل به پایان دادن به این جنگ باشد، اما ایالات متحده نقش بسیار بیشتری در این امر ایفا می کند. پوتین از ایالات متحده ضعیفتر است.»
سخنگوی کرملین روز دوشنبه 18 نوامبر (28 آبان 1403) اعلام کرد که روسیه مجوز کاخ سفید به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربردتر ساخت آمریکا در داخل مرزهای روسیه را به عنوان «دور جدیدی از سطح کیفی تنشها» بین مسکو و واشنگتن در نظر خواهد گرفت.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا روز سهشنبه از کشورهای اروپایی خواست تا آنها نیز به اوکراین اجازه دهند که از سلاحهای اروپایی برای حمله به روسیه استفاده کند. او تاکید کرد که اروپا نباید برای تامین امنیت خود «منتظر تصمیم ترامپ باشد.»
ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته امور بینالملل مجلس اعلای روسیه روز یکشنبه گفته بود که «تصمیم واشنگتن برای اجازه دادن به اوکراین برای حمله به عمق روسیه با موشکهای دوربرد آمریکا میتواند به جنگ جهانی سوم منجر شود و پاسخی سریع دریافت خواهد کرد.»
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز سهشنبه 19 نوامبر (29 آبان 1403) فرمانی را به امضا رساند که به موجب آن، مسکو از این پس اجازه خواهد داشت تا علیه «یک کشور غیرهستهای» به شرط اینکه آن کشور از حمایت قدرتهای هستهای برخوردار شده باشد، از تسلیحات هستهای خود استفاده کند.