ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بهره‌وری آموزش و پرورش با تغییر برنامه درسی نه بنگاه‌داری اخبار ایران

بهره‌وری آموزش و پرورش با تغییر برنامه درسی نه بنگاه‌داری
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: برای افزایش بهره‌وری در آموزش و پرورش، باید روش‌های نوینی را در پیش گرفت. به‌جای آموزش طولانی ریاضی و فیزیک که مربوط به 30سال پیش است، لازم است برنامه درسی با توجه به نیازهای امروز دانش‌آموزان به‌روزرسانی شود. - اخبار اجتماعی -
صمد برزویان؛ استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و مدیرکل سابق دفتر بودجه وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره طرح 10 ماده‌ای پیشنهادی برای تقویت نظام آموزش و پرورش کشور گفت: به نظر می‌رسد افرادی که تجربه کار در امور اداری آموزش و پرورش دارند، مشکلات نیروی انسانی را در قالب این طرح مطرح کرده‌اند.
وی افزود: در ماده یک این طرح، اشاره شده است که برای مقطع ابتدایی مدارس دولتی عادی، حق شغل با ضریب 1.3 برای معلمان این مقطع اعمال شود. این مبلغ با توجه به حقوق معلمان، حدود 3 تا 4 میلیون تومان خواهد بود. در حالی که طبق آمار وزارتخانه‌های مختلف، آموزش و پرورش کمترین حقوق را در میان دستگاه‌های دولتی با میانگین 15 میلیون تومان دریافت می‌کند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: در این طرح همچنین گفته شده است که برای مدارس سمپاد، معلمان ویژه تربیت شوند که این امر ممکن است باعث تشدید شکاف آموزشی شود. در حال حاضر، دانش‌آموزان ممتاز در مدارس با بهترین امکانات آموزش می‌بینند و حالا طرح دارند معلمان ویژه‌ای برای آنها تربیت کنند.
معاونت اقتصادی و تهدید شانه خالی کردن دولت
برزویان با اشاره به پیشنهاد ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت آموزش و پرورش در این طرح، تصریح کرد: هدایت آموزش و پرورش به سمت درآمدزایی ممکن است با تهدیدات زیادی همراه باشد. در شرایطی که دولت با کسری بودجه روبه‌رو است، ممکن است این امر منجر به اختصاص هزینه کمتری به وزارت آموزش و پرورش شود. با این حال، این طرح به شناسایی منابع و پاداش به مدیرانی که این منابع را شناسایی می‌کنند، تأکید دارد. آموزش و پرورش یک دستگاه حاکمیتی است و نمی‌توان از اختصاص منابع به آن شانه خالی کرد.
وی در ادامه گفت: در این طرح، بر توزیع بودجه میان مدارس برای ارتقای مدارس با کیفیت‌تر و کمک به رشد مدارس ضعیف‌تر تأکید شده است. اما باید پرسید که سرانه دانش‌آموزی چقدر است که بخواهند به رتبه مدارس توجه داشته باشند. این ممکن است باعث شود که مدارس مناطق محروم با رتبه پایین‌تر سرانه کمتری دریافت کرده و مدارس خاص دولتی، پول بیشتری دریافت کنند.
مدیرکل اسبق بودجه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مدارس با توجه به ویژگی‌های خاص خود نمی‌توانند درآمدزایی کنند. باید منابع میان آنها به‌طور عادلانه و کافی توزیع شود. در اینجا عدالت عمودی اهمیت دارد، نه توزیع یکسان سرانه.
برزویان با اشاره به اینکه در 90 درصد کشورهای دنیا تمامی هزینه‌های آموزش و پرورش توسط دولت تأمین می‌شود، افزود: آموزش و پرورش دارای آثار بعدی است و می‌تواند به پیشرفت و ارتقای جایگاه اجتماعی فرد کمک کرده و نابرابری خانوادگی و درآمدی را جبران کند. با توجه به اینکه در مدارس غیردولتی و خاص، دانش‌آموزان از انواع آموزش‌ها بهره می‌برند و بسیاری از مسئولان فرزندان خود را در این مدارس ثبت‌نام می‌کنند، ممکن است مشکلات مدارس دولتی عادی را درک نکنند.
آموزش‌های بی‌فایده در مدارس
وی مطرح کرد: در حال حاضر، در هند در دوره ابتدایی سه ساعت آموزش کامپیوتر و یک ساعت دانش عمومی در هفته دارند، اما در ایران 5 ساعت آموزش ریاضی داریم. این آموزش‌ها تاکنون چه مشکلی را حل کرده‌اند؟ چرا بر اهمیت آموزش کامپیوتر و هوش مصنوعی در مدارس تأکید نمی‌شود؟
مدیرکل اسبق بودجه وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: آیا کسی بررسی کرده که دانش‌آموزان در پایان پایه ششم باید به چه اهدافی دست یابند؟ آیا درصد دانش‌آموزانی که به این اهداف دست یافته‌اند، ارزیابی می‌شود؟ متأسفانه، کیفیت‌بخشی در آموزش و پرورش دغدغه نیست و هیچ‌کس از این وزارتخانه بابت عدم تحقق اهدافش بازخواست نمی‌کند.
معاونت اقتصادی دردی درمان نمی‌کند
برزویان متذکر شد: ایجاد معاونت اقتصادی در آموزش و پرورش نمی‌تواند باعث بهبود شرایط شود. در حال حاضر، چند نفر کارشناس متخصص در حوزه اقتصاد در این وزارتخانه داریم؟ در سال 90، 53 درصد کارشناسان گروه برنامه و بودجه لیسانس آموزش ابتدایی داشتند و 87 درصد مدارک تحصیلی غیرمرتبط داشتند. با این وضعیت، حتی اگر معاونت اقتصادی ایجاد شود، نیروی متخصص برای آن وجود ندارد.
وی افزود: تخصیص منابع بیشتر تنها شرط لازم برای افزایش کارایی نیست و اگر محتوای دروس تغییر نکند، تزریق منابع بیشتر نیز مؤثر نخواهد بود. او پرسید: چرا باید ساعت‌های زیادی را صرف تدریس ریاضی کنیم، بدون اینکه به علوم کاربردی توجه کنیم؟
استاد دانشگاه علامه طباطبایی هشدار داد: وظیفه اصلی آموزش و پرورش ارائه آموزش با کیفیت است و این نهاد نباید به سمت کارهای اقتصادی برود. معلمان نمی‌توانند کار اقتصادی انجام دهند یا بنگاه‌داری کنند.
آموزش و پرورش بدون تحول تربیتی کارآمد نخواهد بود وی در پایان گفت: برای افزایش بهره‌وری در آموزش و پرورش باید روش‌های جدیدی را در پیش گرفت. به‌جای آموزش طولانی ریاضی و فیزیک که مربوط به 30 سال پیش است، باید برنامه درسی را متناسب با نیازهای دانش‌آموزان و تغییرات جهانی تغییر داده و آموزش‌هایی چون فناوری و کامپیوتر را در دستور کار قرار داد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1279659/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه آحاد مردم در شکل گیری جامعه تاب‌آور نقش دارند

مخالفت پارلمان فرانسه با توافق اتحادیه اروپا با مرکوسور

یک رسانه ایتالیایی به مهدی طارمی حمله کرد

مهدی طارمی ضعیف‌ترین بازیکن شب گذشته اینتر!

در چنین روزی: بریس فراموش‌نشدنی آرین روبن مقابل بنفیکا (2018)

خبری بد برای ایران؛ مهدی طارمی در آستانه در‌های خروجی اینتر!

برنامه پخش زنده فوتبال امروز (7 آذر 1403) + لینک پخش آنلاین

آیا اروپا در آستانه آغاز جنگ هسته ای قرار دارد؟

انتقاد شدید رسانه ایتالیایی از مهدی طارمی؛‌ضعیف تر از او نداریم!

عکس/ کورس سهمیه اضافه لیگ قهرمانان اروپا؛ فعلا انگلیس و ایتالیا

رکورد جدید مهدی طارمی در لیگ قهرمانان اروپا

رایزنی مشاور امنیت ملی ترامپ با چین درباره خرید نفت ایران

خانه آیت‌الله طالقانی مرمت و ثبت ملی شد

تأثیر قوانین جدید بر قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی

چرا آمریکا به مذاکرات ایران و اروپا نپیوست؟/ دلایل سفر «تخت روانچی» به نروژ پیش از مذاکرات ژنو

رایزنی آمریکا با چین درباره خرید نفت ایران

درخواست مخفیانه بایدن از کنگره برای تخصیص 24 میلیارد دلار دیگر به اوکراین!

حسین عادلی: از تحریم بیشتر استقبال نکنیم/ دیپلماسی فعال و پویا ایران با اروپا باید آغاز شود/ ریاست جمهوری ترامپ برای ایران مخاطره آمیز خواهد بود/ روابط ایران و آمریکا گروگان برخی بازیگران منطقه ای و بین المللی شد

ظریف: اروپا و آمریکا در موضع برجام مدعی نیستند، باید پاسخگو باشند

مفاد آتش بس اسرائیل و حزب الله

پاسخ‌های حقوقی به اتهامات سیاسی در موضوع جنجالی تابعیت فرزندان ظریف

انتخاب عجیب ترامپ برای وزیر نیروی دریایی آمریکا

اسماعیل کوثری: اسرائیل به آمریکا فشار آورد تا پیش‌نویس توافق آتش‌بس را بنویسد

درخواست مخفیانه بایدن از کنگره

وزیر نیروی دریایی دولت ترامپ؛ تاجری بدون سابقه خدمت در ارتش!

بلینکن به جلسه استماع کنگره درباره افغانستان تن داد

اهمیت حضور ایران در دومین تنگه استراتژیک جهان /ضرورت دسترسی به تنگه مالاکا

سرمقاله وطن امروز/ هوش‌ مصنوعی و تحولات حکمرانی

لیبرمن: نتانیاهو در برابر حزب‌الله تسلیم شد

61 درصد از صهیونیست‌ها معتقدند که اسرائیل در جنگ پیروز نشده است

واکنش حماس به آتش‌بس در لبنان

وزیر جهاد: ایرادات وارده به محصول پسته ایرانی در حال رفع شدن است

قرعه‌کشی 10 آیفون 16 با همکاری ایرانیکارت و اسنپ‌شاپ!

جزئیات محاسبه تعرفه برق مشترکان اعلام شد

زمان واریز سود سهام عدالت

شاخص بورس 11 هزار واحد رشد کرد

سرمربی الشرطه: با درس گرفتن از اشتباهات پرسپولیس را می‌بریم

مشکل توسعه در ایران، نبود سیاست تفصیلی است نه فقر سرمایه

تسهیل فعالیت سرمایه‌گذاران در استان قم باید در اولویت باشد

ربیعی: فیلترینگ چه دستاوردی داشته است؟ چند نفر در شورای عالی فضای مجازی در مقابل رفع فیلترینگ مقاومت می‌کنند

ناترازی صنایع استان مورد بررسی دستگاه قضا قرار می‌گیرد

رئیس دادگستری استان قم: تسهیل فعالیت سرمایه‌گذاران در قم باید در اولویت باشد

تهدیدهای تجاری ترامپ

همه منتظر کارنامه پزشکیان در نخبه‌گزینی/ پیشنهاد یک اقتصاددان برای چالش دولت با رهبری!

با نگاه بسیجی می‌توانیم مشکلات را حل کنیم / تنها با مشارکت مردم در جنگ تمام عیار اقتصادی پیروز می‌شویم

برگزاری گردهمایی بزرگ بسیجیان شرکت آلومینا هم‌زمان با ثبت بالاترین رکورد

پزشکیان: تنها با مشارکت مردم در جنگ تمام عیار اقتصادی پیروز می‌شویم

اقتصاد حیفا سقوط کرد

بیانیه اتاق ایران در خصوص همکاری کامل با FATF

خط و نشان رئیس سازمان انرژی اتمی برای اروپا: گازدهی به سانتریفیوژها را آغاز کردیم