ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پشت‌پرده حضور افراد عجیب و غریب در دولت ترامپ چیست؟ ایالات متحده آمریکا

پشت‌پرده حضور افراد عجیب و غریب در دولت ترامپ چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تیم انتقال قدرت ترامپ به صراحت به رسانه‌های آمریکایی اعلام کرده که وفاداری به ترامپ و نه لزوما شایسته سالاری، معیار انتخاب افراد مختلف برای سِمت‌های گوناگون در دولت جدید آمریکا است. - اخبار رسانه ها -
به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،هنوز چند هفته تا تاریخ 20 ژانویه (یکم بهمن ماه) و آغاز به کار رسمی دولت جدید ترامپ زمان باقی مانده با این حال، وی جنجال‌های خود را از همان زمان قطعی شدن پیروزی‌اش در انتخابات 2024 آمریکا شروع کرده است.
در این میان، یکی از قابل‌تامل‌ترین بخش‌های کنش‌های رفتاری ترامپ، انتصابات عجیب و غریب از سوی او برای دولت جدیدش است. 
به عنوان مثال، ترامپ زنی را که با پسر بزرگش رابطه نامشروع داشته، به عنوان سفیر آمریکا در یونان انتخاب کرده است. او مسوولیت سفارتخانه‌های آمریکا در انگلیس و ایتالیا را نیز به دست میلیونر‌های تاجری که به وی و کارزار انتخاباتی‌اش کمک‌های قابل توجهی ارائه کرده بودند، داده است. افرادی که حتی یک روز سابقه کار دیپلماتیک ندارند. ترامپ پدران دو دامادش را نیز به عنوان مشاور خود در امور کشور‌های عربی و خاورمیانه و همچنین سفیر آمریکا در فرانسه انتخاب کرده است.
البته که انتصابات عجیب و غریب از این دست و یا حتی حضور افرادی نظیر ایلان ماسک در کنار ترامپ و در دولت جدیدش در قدرت، ابعاد به مراتب پیچیده‌تر و گسترده‌تری از این حرف‌ها دارد. این مساله به قدری جدی است که رسانه‌های آمریکایی نیز در گزارش‌ها و تحلیل‌های مختلفی به آن پرداخته‌اند و ابعاد گوناگون آن را بررسی کرده و می‌کنند. با این همه، یک سوال مهم و محوری سر جای خود باقی است: چرا ترامپ این قبیل افراد را به سِمت‌های مهم در حوزه‌های مختلف حکمرانی آمریکا در دولتش منصوب می‌کند؟ به نظر می‌رسد برای پاسخ به این پرسش بایستی 5 نکته را مد نظر داشته باشیم.
1. ترامپ و تلاش برای کُلنی‌سازی
دونالد ترامپ از همان سال 2016 که برای نخستین بار به کاخ سفید راه یافت، نشان داده که شکل‌دهی به یک کُلنی مخصوص به خود در فضای سیاسی آمریکا را به مثابه یک اولویت می‌نگرد. در شرایط کنونی نیز بیراه نیست اگر بگوییم ترامپ تا حد زیادی حزب جمهوریخواه آمریکا را به یک اهرم برای خود جهت تقویت حضورش در قدرت تبدیل کرده است. در این چهارچوب، ترامپ تا جای ممکن سعی دارد با ایجاد نوعی کیشِ شخصیت و موقعیت کاریزماتیک برای خود، افرادی که وفاداری به او و نه لزوما حزب جمهوری‌خواه را به مثابه یک اولویت قلمداد می‌کنند، در کنار خود داشته باشد. 
از این رو، عجیب نیست که می‌بینیم دور و برِ ترامپ را شمار زیادی از افراد گرفته‌اند که ضرورتا در حوزه‌ای که ترامپ آن‌ها را برای خدمت منصوب کرده، سابقه‌ای ندارند. حتی تیم انتقال قدرت ترامپ نیز به صراحت به رسانه‌های آمریکایی اعلام کرده که وفاداری به ترامپ و نه لزوما شایسته سالاری، معیار انتخاب افراد مختلف برای سِمت‌های گوناگون در دولت جدید آمریکا است. دستورکاری که کاملا در راستای تمایلات ترامپ جهت کُلنی‌سازی سیاسیِ مختص به خودش در آمریکا قرار دارد.
2. ترامپ و گرایش به جنجال‌سازی
دونالد ترامپ در طی سال‌های گذشته که در قدرت حضور داشته، یک هویت سیاسی مختص به خود را ایجاد کرده است. در این منظومه هویتی، جنجال و تنش‌زایی و اقداماتی تبلیغاتی، از موقعیت محوری برخوردارند. از این رو، ترامپ هم خود خوراک جنجال‌های مختلف در آمریکا را در مورد مسائل گوناگون تولید می‌کند و هم شانتاژ‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای را در راستای منافع خود ارزیابی می‌کند و حتی به آن‌ها دامن می‌زند. 
دلیل این جنس از رویکرد ترامپ در منظومه هویت سیاسی او نیز این است که اساسا سیاستمدارانی نظیر ترامپ، بر پایه تجربیات مختلف تاریخی، سعی در تضمین حیات سیاسی خود از رهگذر جنجال‌سازی و قطبی‌سازی سیاسی دارند. از این رو، انتصاب افراد عجیب و غریب به سمت‌های مختلف در آمریکا از سوی ترامپ نیز در همین راستا باید تحلیل شود.
3. طعنه ترامپ به سازوکار‌های نهادینه حکمرانی در آمریکا
یکی دیگر از ویژگی‌های هویت سیاسی دونالد ترامپ این است که او مدام سعی دارد تا خود را به مثابه حلال مشکلات آمریکا و بازیگری متمایز در سپهر سیاسی این کشور تعریف کند. به عنوان مثال او در بحبوحه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار‌ها و بار‌ها سع داشت خود را به مثابه فردی معرفی کند که از رهگذر حضور وی در قدرت، عظمت و شکوه به آمریکا بازخواهد گشت. ترامپ حتی به تازگی مدعی شده که می‌تواند تایید کند که در دوره جدید حضورش در قدرت، امریکا به عصر طلایی خود باز خواهد گشت.
از این رو، او با رفتار‌ها و اسلوب‌های خاص خود در قدرت، سعی دارد به سازوکار‌های نهادین حکمرانی در آمریکا و عرف‌های رایج در این کشور طعنه بزند و به نوعی مدعی ارائه یک الگوی جدید شود. در این رابطه، برخی از صاحب‌نظران تاکید دارند که ترامپ با انتصاب افراد عجیب و غریب در کر‌سی‌های مختلف قدرت در دولت جدیدش سعی در برَندسازی خاص خود نیز دارد. 
ترامپ در قالب این طرحواره سعی دارد اینگونه القا کند که الگوی سنتی افراد اتو کشیده و تکنوکرات که سال‌ها قدرت را در سطوح مختلف در آمریکا در قبضه داشته‌اند، راهگشا نیست و حضور تجار و افراد صریح و جنحالی در قدرت، می‌تواند برای آمریکا دستاوردساز باشد و حتی راهِ این کشور جهت تامین منافع خود در حوزه‌های گوناگون را هموارتر کند.
4. ترامپ و گرایش به گزینه آسان‌تر
دونالد ترامپ با انتخاب افراد وفادار به خود در کرسی‌های مختلف قدرت به نوعی سعی دارد تا دستورکار‌های جنجالی خود را از حیث موانع احتمالی که امکان دارد در قالب دولتش و عدم همراهی دولتمردان با او آشکار شود، عاری کند. ترامپ در دوره نخست حضور خود در قدرت با واکنش‌های قابل توحه مایک پنس معاونش در مورد مسائل مختلف رو به رو شد و البته که افراد دیگری نیز در قدرت حضور داشتند که صریحا با رویکرد‌های تهاجمی و بی‌ملاحظه ترامپ مخالفت می‌کردند. 
با این حال، ترامپ در دولت جدید خود با درس گرفتن از گذشته سعی دارد این مرتبه افرادی را به کار بگمارد که همه جوره از دستورکار‌ها و سیاست‌های او تبعیت کنند. به بیان ساده تر، ترامپ مایل نیست که در دولتش با مزاحم‌هایی رو به رو باشد و فراغ بال خود را در قدرت از دست بدهد. دوره پیشین حضور ترامپ در قدرت اثبات کرد که او با مخالفت‌های جدی در کنگره آمریکا رو به رو می‌شود. معادله‌ای که در دولت جدید ترامپ نیز به احتمال زیاد رخ خواهد داد با این حال، ترامپ این مرتبه سعی دارد حداقل در داخل دولتش فراغ بال بیشتری داشته باشد.
5. غیرقابل پیش بینی بودنِ ترامپ
در نهایت باید گفت که غیرقابل پیش‌بینی بودن یکی از ویژگی‌های محوری دونالد ترامپ است. او بار‌ها و بار‌ها در قالب اقدامات و رفتار‌های خاص خود این ویژگی را به همگان نشان داده است. از این رو، انتخاب افراد نزدیک به ترامپ به سِمت‌هایی که هیچ تخصصی را در آن‌ها ندارند هم باید تا حدی در همین راستا تجزیه و تحلیل شود. 
از این منظر، ترامپ با این قبیل اقدامات سعی دارد به زعم خود و در یک حوزه جدید، همگان را شگفت زده کند و اینطور نشان دهد که سناریو‌های تازه‌ای را در سر دارد و برای اجرایی کردن آن ها، هیچ ابایی از اوج‌گیری انتقادات مختلف از خود ندارد. سناریو‌هایی که برای تحقق آن‌ها از همین حالا به مهره چینی‌های مطلوب خودش دست می‌زند.
منبع: فرارو
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1312451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزارت خارجه روسیه: واشنگتن و کیف مسئول توقف پمپاژ گاز روسیه هستند

کمک به رشد جمعیت با بهبود زیرساخت‌ها؛ طرح‌های تشویقی برخی کشورها برای افزایش فرزندآوری

ماجرای دستگیری پزشک ایرانی ساکن گران‌ترین محله آمریکا

4 روش برای تقویت حافظه

سردار سلیمانی با حرکت خود دشمنانی چون آمریکا و اسرائیل را در نگاه جامعه تحقیر کرد

11 روز بدون قتل در یک سال

عصبانیت ترامپ از نیمه‌افراشته شدن پرچم‌ها برای کارتر

آخرین پیش‌بینی‌ها از روند بازار فولاد در سال 2025/ در سال 1404 معادل 8 میلیون تن به ظرفیت تولید آهن‌اسفنجی ایران اضافه می‌شود/ ایران با تولید 25 درصد از آهن‌اسفنجی دنیا، رتبه دوم جهان را در اختیار دارد

آخرین پیش‌بینی‌ها از روند بازار فولاد در سال 2025/ در سال 1404 معادل 8 میلیون تن به ظرفیت تولید آهن‌ اسفنجی ایران اضافه می‌شود/ ایران با تولید 25 درصد از آهن‌ اسفنجی دنیا، رتبه دوم جهان را در اختیار دارد

آمریکا برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران آماده می شود؟ | چرا گزینه حمله گزینه دردسرساز است؟

مقصد بعدی کارلوس کی‌روش مشخص شد

ایران اقدام تروریستی علیه مردم در آمریکا را محکوم کرد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پنتاگون کمک نظامی جدید به اوکراین را اعلام نکرد

نماینده فلسطین: سازمان ملل به مصونیت اسراییل در نسل کشی فلسطینیان پایان بخشد

انتقاد شدید آساموا جیان از هم‌تیمی‌های خود در مسابقه با اروگوئه: آن‌ پنالتی را من زدم چون آن‌ها ترسو بودند

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد / تکمیل پازل ترامپ

رکن حرکت و نهضت رهبران الهی استقرار عبودیتِ الله و نفی اطاعت طاغوت در جوامع بشری است

احضار سفیر ایتالیا توسط وزارت امور خارجه ایران

سفر محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به تهران

عکس | رونمایی از بمب بزرگ پرسپولیس؛ آغاز مذاکره با سرمربی دورتموند/سرمربی فینالیست اروپا به تهران می‌آید؟ – خبرگزاری ورزش ایران

از رفتن گاردیو به آفریقا تا پاسخ منفی محبی به استقلال در روز بازنشستگی تالاخادزه

آغاز تسلط جمهوریخواهان بر حاکمیت آمریکا و یکدست شدن حکومت

کرد‌های سوریه متحدان قابل اعتمادی برای آمریکا و اسرائیل هستند/ سوریه پس از اسد پناهگاه تروریسم خواهد شد

دور جدید گفت‌و‌گو‌ی ایران و اروپا بدون آمریکا نتیجه می‌دهد؟؛ ایران لفظ «مذاکره» را نمی‌پسندد

«جغجغه مرگ» چیست؟

مخالفت روسیه با اعطای کرسی دائم شورای امنیت به آلمان و ژاپن

اسلواکی زلنسکی را به خرابکاری متهم کرد

همدردی ایران با قربانیان آمریکا | ایران حمله تروریستی در نیواورلئان را محکوم کرد

ایران اقدام تروریستی در آمریکا را محکوم کرد

افشاگر آمریکایی دستگیر شد – آفتاب نو

مایک جانسون بار دیگر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد

انصارالله پیشنهاد آمریکا برای مذاکره را رد کرده است

درخواست آمریکا از حماس برای امضای توافق آتش‌بس و آزادی اسرا

وزارت خارجه ایران حمله تروریستی در شهر نیواورلئان آمریکا را محکوم کرد

محمدرضا زنوزی: تراکتور برای سردار آزمون است؛ فعلا برنامه‌ای برای تیم‌داری در اروپا نداریم

بهترین و بدترین کشورهای اروپا برای سرمایه‌گذاری در املاک

آمریکا یک شرکت سایبری چینی را تحریم کرد

اقدام نمادین بایدن در آخرین روز‌های ریاست جمهوری؛ سفر به نیواورلئان در پی حمله مرگبار

یکی از آخرین اقدامات نمادین بایدن در آخرین روزهای ریاست جمهوری

رشد صادرات گاز مایع آمریکا

پنتاگون: آمریکا در شمال سوریه پایگاه نظامی نمی‌سازد

واکنش ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم آمریکا

عراقچی: آینده مقاومت درخشان است

آیا مس نفت آینده است؟/ ایالات متحده در اندیشه تولید 2 میلیون تن کاتد مس تا سال 2030

ایران اقدام تروریستی علیه مردم در آمریکا را محکوم کرد

پنتاگون مدعی شد / در شمال سوریه پایگاه نظامی نمی‌سازیم

روایتی از اوضاع و احوال بازار سکه و طلا

عراق، واسطه ایران و دمشق؟

سقوط ارزش یورو به پایین‌ترین سطح در دو سال اخیر

چرا اوکراین شیر انتقال گاز روسیه را بست؟