اظهارات مهم عراقچی درباره حمله نظامی به ایران: اگر توانایی نابودی تاسیسات هستهای را داشتند با ما مذاکره نمیکردند
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه امروز -دوازدهم دی ماه- یک گفتوگوی تفضیلی با خبرگزاری تسنیم انجام داد.
عراقچی در قسمتی از این گفتوگو با اشاره به موافق بودن وزارت خارجه با آزمایشهای موشکی گفت: دیپلماسی به اتکای قدرت است که حرکت میکند و قدرت را همین عوامل است که میسازد من بارها هم گفتم و معتقدم که اگر توانمندی موشکی ما نبود، اساساً کسی با ما مذاکره نمیکرد.
او ادامه داد: اگر میتوانستند تاسیسات هستهای ما را با یک حمله نظامی مثلاً نابود کنند، چه دلیلی داشت با ما مذاکره کنند و دو سال و خوردهای بنشینند و مذاکره کنند؛ 18 روز وزیر خارجه آمریکا یا وزرای خارجه 5+1 جمع نمیشدند تا یک تفاهمی به دست بیاید؛ علتش این بود که توان از بین بردن نظامی تاسیسات ما را نداشتند.
عراقچی تاکید کرد: نیروهای مسلح ما به وسیله موشکهایی که جنبه بازدارندگی داشتند، این توان را ایجاد کرده بودند. توان واکنش متقابل ما در اصل سپر حفاظتی برای تاسیسات هستهای ما بود و این را موشکهای ما و توانمندی دفاعی ما در مجموعه خودش به شمول موشکها ایجاد کرده بود.
وزارت خارجه تردیدی در ضرورت توانمندیهای نظامی نداشته ریاست دستگاه دیپلماسی کشور ادامه داد: اگر گاهی وزارت امور خارجه نکتهای داشته، هیچ وقت در خصوص اصلِ آن نبوده، ممکن است در مورد زمان بندی مثلا آزمایش یا پرتاب یک موشک ما بحث و نکتهای داشتیم، مثلاً توصیهای داشتیم که امروز نباشد و فردا شود یا فردا نباشد امروز باشد و از این جنس توصیه بوده است، ولی من شهادت میدهم که چه من چه همکارانم در وزارت امور خارجه هیچگاه در مورد اصل ضرورت توانمندیهای نظامی و دفاعی کشور هیچ تردیدی نداشتهایم.
ایران هیچگاه پرچم مذاکره را کنار نگذاشته وزیر امورخارجه در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به موضوع مذاکرات اظهار کرد: آمریکا بود که از این توافق [برجام] خارج شده و ما هم با توجه به خروج آمریکا سیاستهای خودمان را تنظیم کردیم و برنامه هستهای خودمان را گسترش دادیم. وقتی که تحریمها برگشت ما هم طبیعتاً تعهدات خودمان را بر اساس سازوکارهایی که در برجام بود متوقف کردیم.
او ادامه داد: آن «اسنپ بک» کذایی که میگویند توسط ما استفاده شده نه آنها، ما استفاده کردیم و کل تعهداتمان را کنار گذاشتیم و برنامه خودمان را به نه تنها قبل از برجام بلکه به مراتب پیشرفتهتر از قبل از برجام رساندیم تا الان.
عراقچی همچنین تاکید کرد: اینکه آیا مذاکرات جدیدی شکل بگیرد یا نه بستگی دارد که طرف مقابل ما چقدر آمادگی داشته باشد. ما هیچ وقت حتی بعد از خروج آمریکا حتی تا همین اواخر در دولت شهید رئیسی و بعد از آن میز مذاکره را ترک نکردیم.
او همچنین عنوان کرد که ما به ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خود اطمینان کامل داریم و همواره آماده مذاکراتی بودهایم که هدف آن اعتمادسازی نسبت به برنامه هستهای ایران و رفع تحریمها باشد. این اصل همواره موضع ثابت ما بوده و بر همین اساس، در توافق برجام مذاکره کردیم. اکنون نیز اگر شرایط مشابهی ایجاد شود، جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای مذاکره اعلام میکند. ما هیچگاه پرچم مذاکره را کنار نگذاشتهایم.
مجموع حاکمیت نظام به مذاکره رودررو رسیده صحبتهای عراقچی درخصوص آمادگی ایران برای انجام مذاکرات در حالی زده شد، که روز گذشته -یازدهم دی ماه- علی عبدالعلیزاده، نماینده ویژه رئیسجمهوری در اقتصاد دریامحور نیز به موضوع اهمیت مذاکرات با آمریکا تاکید کرد.
او در این خصوص عنوان کرد: در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم، نمیشود که مسائل کشور را معلق نگه داشت بنابراین باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم، ما از همان تبلیغات انتخابات هم گفتیم طرفدار مذاکره هستیم. مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رودررو رسیده است.
خبر مرتبط
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1313992/