ایرانیان جهان

آخرين مطالب

انتخاباتی که در سال 2025 سرنوشت اروپا را رقم می زنند اروپا

انتخاباتی که در سال 2025 سرنوشت اروپا را رقم می زنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، رای‌گیری در اروپا طی سال 2025 نوید‌بخش تغییرات سیاسی عمده در بسیاری از کشورهای این قاره است و می‌تواند آینده اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار دهد.
در این میان می‌توان به انتخابات زودهنگام پارلمانی در آلمان، رقابت بر سر سمت ریاست‌جمهوری در رومانی، همه‌پرسی لهستان درباره دولت توسک و ظهور نیروهای پوپولیست در چک، نروژ و فراتر از آن اشاره کرد.
اگر 2024 سالی همراه با انتخاباتی سرنوشت‌ساز در سراسر جهان بود و زمینه ساز بازگشت دوباره دونالد ترامپ به قدرت در ایالات متحده، ادغام احزاب راستگرا در انتخابات اتحادیه اروپا، تغییر خط مشی سیاسی در بریتانیا و انتخاب دوباره نارندرا مودی در هند را فراهم کرد سال 2025 نیز در جای خود نوید‌بخش مجموعه شگفتی‌هایی است که بواسطه انتخابات در گوشه و کنار اروپا به ارمغان خواهد آمد.
در این گزارش خلاصه‌ای از انتخابات‌ و رای‌گیری‌های مهمی که قرار است طی سال 2025 در کشورهای اروپایی برگزار شود به همراه انتظاراتی که می‌توان از این انتخابات داشت را با هم مرور می‌کنیم:
آلمان: بازگشت به بازی سیاسی اروپا؟
پس از رأی عدم اعتماد بوندستاگ به اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان در 16 دسامبر 2024، انتخابات زودهنگام قرار است در تاریخ 23 فوریه 2025 در این کشور برگزار شود.
کمپین انتخاباتی در آلمان تحت تأثیر حمله یک پزشک عربستانی‌تبار به بازار کریسمس ماگدبورگ در روز 20 دسامبر قرار گرفت؛ اگرچه نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان اعلام کرد که این فرد دیدگاه‌های اسلام‌هراسانه داشته و از حامیان حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان بوده است، اما این حادثه به هر حال احساسات ضد مهاجرتی را در منطقه‌ای از شرق آلمان که حزب افراطی یاد شده پیش‌تر نیز حامیان پرشماری در آنجا بدست آورده بود، تقویت کرده است.
فریدریش مرتس، وکیل و سیاستمدار آلمانی از حزب راست میانه اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان و نامزد مقام صدراعظمی در انتخابات پارلمانی پیش‌رو به ایده یک اروپای یکپارچه‌تر متعهد است. او خواهان احیای روابط با فرانسه و لهستان است، وابستگی بیش از حد اروپا به ایالات متحده را مورد انتقاد قرار می‌دهد و خواستار ارسال موشک‌های کروز تاروس به اوکراین شده است.
رومانی: رقابت ریاست‌جمهوری پرتنش پس از دخالت‌های خارجی
رومانی در سال 2025 انتخابات ریاست‌جمهوری جدیدی برگزار خواهد کرد، زیرا دیوان عالی کشور دور نخست رأی‌گیری را که پیش‌تر برگزار شده بود، باطل اعلام کرد. این تصمیم دادگاه پس از نگرانی‌ها درباره دخالت‌های خارجی در انتخاباتی اتخاذ شد که در آن الینا لاسکونی، نامزد میانه‌رو و حامی اتحادیه اروپا به همراه کالین جورجسکو، نامزد راست افراطی و حامی روسیه به دور دوم راه یافتند.
این حکم پس از ارائه شواهدی مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات صادر شد، به‌ویژه پس از آنکه اقبالی غیرمعمول و عجیب به کالین جورجسکو در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه در تیک‌تاک مشاهده شد. انتخابات جدید ریاست‌جمهوری قرار است در نیمه نخست سال 2025 در این کشور برگزار شود. روندهای رسمی که توسط کمیسیون اروپا علیه تیک‌تاک تحت قانون خدمات دیجیتال اتحادیه آغاز شده‌اند، بینش عمیق‌تری درباره چگونگی عملکرد الگوریتم‌های این پلتفرم در خلال انتخابات فراهم خواهند کرد.
لهستان: آزمونی برای تایید دولت توسک
انتخابات ریاست‌جمهوری آتی در لهستان که ماه مه برگزار می‌شود در واقع حکم یک رفراندوم را برای تایید دولت این کشور به رهبری دونالد توسک دارد که از دسامبر 2023 ریاست دستگاه اجرایی را در دست دارد و احزابی از چپ تا راست میانه را متحد کرده است.
در حالی که آقای توسک به عنوان نخست‌وزیر نقش تاثیر‌گذاری در اداره امور روزمره کشور و اجرای سیاست‌های تایید شده دارد، اما جایگاه رئیس‌جمهوری در لهستان همچنان مهم و حیاتی باقی مانده است. آندژی دودا، رئیس‌جمهور کنونی لهستان از حزب راست و محافظه‌کار «قانون و عدالت» که هشت سال است در این مقام قرار دارد، بارها از حق وتوی خود برای جلوگیری از به اجرا گذاشتن بسیاری از ابتکارات و سیاست‌های پیشنهادی دولت توسک استفاده کرده است.
رقابت انتخاباتی ریاست‌جمهوری در لهستان اکنون به تقابلی میان نامزدهای دو حزب اصلی تبدیل شده است: رافال ترزاسکوفسکی، شهردار ورشو از حزب «پلت‌فرم مدنی» و کارول ناوروکی، مورخ و سیاستمداری که به نمایندگی از حزب قانون و عدالت پا به میدان گذاشته است. اگرچه این رقابت نزدیک است، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که احتمالاً نامزد پلت‌فرم مدنی پیروز انتخابات خواهد شد.
ایتالیا: چالش‌های انتخابات محلی برای سنجش اعتبار دولت ملونی
آزمون انتخاباتی مهمی سپتامبر آینده بواسطه برپایی انتخابات محلی در شش منطقه ایتالیا در انتظار جورجا ملونی، نخست وزیر این کشور است. این انتخابات تصویری از نظرات عمومی و کلی شهروندان ایتالیا درباره دولت نسبتا پایدار جورجا ملونی حداقل با توجه به استانداردهای شناخته شده در این کشور ارائه خواهد داد.
ائتلاف چپ میانه نوامبر گذشته در انتخابات منطقه‌ای امیلیا-رومانیا و اومبریا از احزاب ائتلافی پیشی گرفتند و این موضوع برای ملونی یک شکست به حساب می‌آید.
جمهوری چک: خطر شکل‌گیری یک محور قوی یوروفوبیک در اروپای مرکزی
انتخابات پارلمانی در جمهوری چک قرار است اکتبر 2025 برگزار شود. براساس آخرین نظرسنجی‌ها در جمهوری چک، حزب ANO (همسو با میهن‌پرستان پارلمان اروپا) به رهبری آندری بابیش، چهره سیاسی عوامگرای چک در انتخابات پارلمانی آینده 34.5٪ از آرای مردم را کسب خواهد کرد. این درصد آنها را به طرز قابل توجهی جلوتر از نزدیک‌ترین رقیبشان، حزب دموکراتیک مدنی (ODS)، قرار می‌دهد که تحت رهبری نخست‌وزیر محافظه‌کار پتر فیالا قرار داد و انتظار می‌رود 13.7٪ از آرای مردم را به دست آورد. همچنین، حزب راست میانه STAN با پیش‌بینی 11٪ در جایگاه بعدی قرار دارد.
این ارقام نشان‌دهنده افزایش حمایت از احساسات پوپولیستی و احتمالاً یوروسپتیک در جامعه چک است و نگرانی‌هایی درباره شکل‌گیری یک محور ضد اروپایی قوی‌تر در اروپای مرکزی به همراه ویکتور اوربان مجارستانی و رابرت فیچو از اسلواکی رقم زده است.
کرواسی: انتخاب دوباره یک چهره عوام‌گرا
شهروندان کرواسی‌ در تاریخ 12 ژانویه، رئیس‌جمهوری جدید خود را طی برگزاری دور دوم انتخابات برخواهند گزید. زوران میلانوویچ، رئیس فعلی دولت برای انتخاب مجدد نامزد شده است. او به عنوان یک نامزد مستقل پا به میدان گذاشته اما توسط ائتلافی به رهبری حزب سوسیال دموکرات حمایت می شود.
میلانویچ در جریان انتخابات پارلمانی آوریل گذشته زمانی که تصمیم گرفت به‌عنوان سرلیست حزب سوسیال دموکرات (SDP) در زاگرب وارد رقابت شود همه را شگفت‌زده کرد، اما نامزدی او توسط دادگاه قانون اساسی رد شد.
او با حمایت دولت از اوکراین و مشارکت سربازان کروات در مأموریت ناتو به منظور آموزش سربازان اوکراینی مخالف است. میلانویچ با 37.4 درصد در نظرسنجی‌ها پیشتاز است و از دراگان پریموراک، که با 20.8 درصد در رتبه دوم قرار دارد، جلوتر است. پریموراک کاندیدای مورد حمایت حزب نخست‌وزیر، اتحادیه دموکراتیک کرواسی (HDZ) است که در پارلمان اروپا با حزب مردم اروپا (EPP) همکاری می‌کند و خواهان تقویت روابط کرواسی با متحدان غربی است.
بریتانیا: آیا پیروزی سال گذشته حزب کارگر به حمایتی پایدار تبدیل خواهد شد؟
بریتانیا در تاریخ 1 مه اولین انتخابات خود را از زمان برپایی انتخابات عمومی ژوئیه گذشته برگزار خواهد کرد؛ انتخاباتی که در آن حزب کارگر با قدرت به صحنه بازگشت و کی‌یر استارمر به‌عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد.
این رأی‌گیری برای شوراهای شهرستانی انگلستان آزمونی کلیدی جهت سنجش اعتبار حزب کارگر خواهد بود و نشان خواهد داد که آیا پیروزی سال گذشته می‌تواند آغازگر حمایتی پایدار برای این حزب باشد یا خیر؟
بر اساس گزارش اسکای نیوز، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که حزب کارگر و محافظه‌کاران در حال حاضر با حدود 20 درصد حمایت در رقابتی نزدیک هستند – سطح حمایتی که به‌طور تاریخی برای هر دو حزب پایین است. در همین حال، حزب عوام‌گرای اصلاحات بریتانیا (Reform UK) به رهبری نایجل فاراژ، تنها با پنج درصد فاصله در تعقیب آنهاست. این حزب در حال حاضر هیچ کرسی‌ در شوراهای محلی ندارد.
بلاروس: انتخاباتی با اپوزیسیون بی‌صدا
انتخابات ریاست‌جمهوری بلاروس در سال 2020 با تقلب گسترده انتخاباتی، سرکوب خشونت‌آمیز مخالفان و برخوردهای سخت با معترضانی که نتایج را به چالش کشیدند، همراه بود.
در این انتخابات، الکساندر لوکاشنکو مدعی پیروزی بحث‌برانگیزی با کسب 80 درصد آرا شد و قدرت را حفظ کرد؛ انتخاباتی که به‌طور گسترده محکوم شد و اتحادیه اروپا و سایر کشورها نتایج آن را به رسمیت نشناختند. لوکاشنکو از سال 1994 در قدرت است.
از آن زمان تاکنون، گروه حقوق بشری بلاروسی ویانا گزارش داده است که بیش از 50 هزار نفر همچنان به دلایل سیاسی و اعتراض به نتایج انتخابات بازداشت شده‌اند.
با توجه به اینکه انتخابات آتی در بلاروس برای روز 26 ژانویه برنامه‌ریزی شده است، انتظار نمی‌رود تغییر چندانی در راس دستگاه اجرایی رخ دهد. خبرگزاری دولتی بلاروس ماه نوامبر اعلام کرده بود که لوکاشنکو هشدار داده است در صورت برپایی اعتراضات مشابه در طول رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری 2025، دسترسی به اینترنت را به‌طور کامل قطع خواهد کرد.
روسیه: نتیجه‌ای از پیش تعیین‌شده
در انتخابات پیش‌روی روسیه که ماه سپتامبر آینده برگزار می‌شود، رأی‌دهندگان برای شرکت در انتخابات میان‌دوره‌ای دومای روسیه به منظور پر کردن کرسی‌های خالی مجلس سفلی، انتخاب فرمانداران در 18 منطقه، پارلمان‌های منطقه‌ای در 11 منطقه و نمایندگان دولت‌های محلی در بخش‌های مختلف پای صندوق‌های رأی خواهند رفت.
با این حال، نگرانی‌ها در مورد عادلانه بودن این انتخابات رو به افزایش است. آزادی رسانه‌ها به شدت محدود شده و مخالفان سیاسی همچنان با سرکوب شدید مواجه هستند؛ سرکوبی که نماد آن مرگ رهبر مخالفان، الکسی ناوالنی است. این مسائل سایه سنگینی بر سلامت و یکپارچگی روند انتخاباتی افکنده است.
نروژ (انتخابات پارلمان هشتم سپتامبر)، ایرلند (انتخاب رئیس جمهوری جدید حداکثر تا نوامبر آینده)، گرجستان (انتخابات سرنوشت‌ساز محلی با توجه به پیروزی اخیر حزب طرفدار روسیه رویای گرجی در انتخابات پارلمانی)، مولداوی (انتخابات پارلمانی) و آلبانی (انتخابات قانون‌گذاری 11 مه) از دیگر کشورهای اروپایی هستند که برپایی انتخابات در آنها طی سال جاری میلادی پیش‌بینی شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1314050/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط سنگ ‏‏‌آهن به کف قیمتی سه‌ماهه

ویروس اچ ام پی وی چیست؟ + علائم و عوارض

آیا ترامپ به کرد‌های سوریه خیانت خواهد کرد؟/ احتمال افزایش تنش ترکیه و اسرائیل در سوریه

رونمایی از چهره کلیدی جدید تیم خاورمیانه‌ای کاخ سفید

افشاگری و هشدار درباره طرح اسرائیل برای تجزیه کشورهای منطقه

سردار سلیمانی نیروی قدس را به ابعاد جنگ ترکیبی تجهیز کرد

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل

درک مکتب حاج قاسم اکسیر آینده‌ساز انقلاب اسلامی است

حکمرانی اقتصادی صنعت‏‏‌زدا

پرجمعیت‌ترین خانواده جهان 102 فرزند دارد

ویروس تنفسی "اچ ام پی وی" در چین/ شبیه‌سازی شیوع اولیه کووید-19

آمریکا: چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند

آنچه در سوریه رخ داد، می‌تواند مقدمه‌ی تجزیه کشور‌های منطقه به کشور‌های کوچک باشد

دوراهی اقتصاد 2025

ستاره‌ای که بازهم از دست پرسپولیس پرید

این ستاره‌ از دست پرسپولیس پرید

کلیسای بی‌سایه در چین/عکس

اطلاعات جدید درباره ویروس جدید چینی

رویای آمریکایی مسی: دریافت مدال افتخار از بایدن

عراقچی: تحریم یک ابزار زورگویی و قلدری است که توسط آمریکا استفاده می‌شود و آمریکا ناکارآمدی آن را هم دیده است

مدال افتخار بایدن برای لیونل مسی

‌نمی‌توان از آلودگی هوای اردکان چشم پوشی کرد

دولت برای تصمیم‌گیری اقتصادی از ظرفیت اتاق ایران استفاده کند

کمبود تقاضای لوازم خانگی در 10 سال اخیر بی سابقه بوده است/ نگرانی تولیدکنندگان از افزایش نرخ دلار

یک اقتصاددان درباره استیضاح همتی: مشکلات ساختاری در 3 ماه حل نمی‌شود

تاکید بر تمرکز سیاست‌گذاری در حوزه تجارت خارجی/ ترسیم چشم‌انداز توسعه تجاری

واکنش مجلس به عدم حضور ایران در اکسپوی ژاپن

الکس مرت در آستانه تمدید قرارداد با ناپولی/نقل و انتقالات فوتبال اروپا امروز 15 دی 1403

افزایش صادرات نفت ایران به چین

قصه تلخ کشتی سانچی

ابهامات وقوع حادثه دلخراش کشتی سانچی

راه‌اندازی سدهای افغانستان یعنی خشکی مطلق سیستان و خراسان

اخراج پناهجویان افغانستانی از پاکستان

بایدن کفر ترامپ را درآورد

توصیه‌های یک نشریه وابسته به کنگره به ترامپ

طوفان بزرگ زمستانی در راه؛ اخطار به 62میلیون نفر | سنگین ترین برف یک دهه اخیر خواهد بارید؟ | یخ و کولاک و طوفان‌های شدید رعد و برق ایجاد می شود

جامعه تن به گفتمان رادیکال نمی‌دهد

تلاش جریان سایه‌نشین برای بر هم زدن وفاق

ایران با این برگ جدید، آمریکای ترامپ را به چالش می‌کشد

حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است

نوری المالکی: رخدادهای سوریه می‌تواند مقدمه تجزیه منطقه باشد

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه نتانیاهو

تخریب یک برج دیده بانی ارتش لبنان توسط رژیم صهیونیستی

قیمت مرغ گرم کاهشی شد

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق

41 ماه زمان برای خرید خودروی اقتصادی نیاز است

تسهیلات و بسته‌های حمایتی از صنایع، راهکار دولت برای جبران خسارت ناترازی انرژی

دولت نسبت به توسعه رویکرد حاکمیتی و قانون‌محور در فضای مجازی اقدام نماید

قیمت درهم امارات و لیر ترکیه نزولی شد؛ دینار عراق ثابت ماند/ فرار عمان از نفت با سرمایه‌گذاری 11 میلیارد دلاری

پشت پرده انصراف از حضور در اکسپوی ژاپن، ملاحظات داخلی یا سیاسی؟