ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دیپلمات پیشین: بدون آمریکا با اروپا هم به نتیجه نمی‌رسیم خواندنی ها

دیپلمات پیشین: بدون آمریکا با اروپا هم به نتیجه نمی‌رسیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رابطه با اروپا قبل از شروع دولت مسعود پزشکیان به شدت لطمه خورده بود و مادامی که دلایل یا بهانه‌ها رفع نشده، مشکل می‌توان انتظار گشایشی را داشت.
کوروش احمدی، دیپلمات پیشین ایران در نیویورک، در تحلیل پرسش مجری NBC و پاسخ رئیس‌جمهور به «هم‌میهن» گفت: «نمی‌توان سوال و جواب مورد اشاره را تحول جدیدی به شمار آورد. تنها اهمیت آن این بود که لستر هالت یک سوال مشخص مطرح کرد. او پرسید: «آیا شما اکنون مایل به مذاکرات علنی و مستقیم با واشنگتن، با رئیس‌جمهور ترامپ، هستید.»
آقای پزشکیان به این سوال پاسخ مستقیمی نداد و تنها گفت: «ما مشکل‌مان با گفت‌وگو نیست بلکه مشکل به خاطر تعهداتی است که از گفت‌وگو نتیجه می‌شود.» و به این ترتیب عهدشکنی قبلی آمریکا را یادآوری کردند. ایشان در سخنرانی‌شان در سازمان ملل گفته بود: «ما آماده تعامل با اعضای برجام هستیم.» و می‌دانیم که آمریکا عضو برجام نیست.
ایشان حتی اضافه کرده بودند که «اگر تعهدات برجامی به طور کامل و با حسن‌نیت اجرا شود، می‌توان در مورد دیگر مسائل هم وارد گفت‌وگو شد.» لذا پاسخ ایشان به NBC را می‌توان در ادامه سخن قبلی و همچنان ناروشن دانست. اگر این را در کنار مصاحبه تقریباً همزمان آقای عراقچی با گفت‌وگوی ویژه خبری بگذاریم که گفته‌اند: «ما با دولت آمریکا در خصوص هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم تا به برجام بازگردند.» می‌توان نتیجه گرفت یا هنوز تصمیمی برای مذاکره با آمریکا گرفته نشده، یا در واقع تصمیم به عدم مذاکره گرفته شده است.»
او درباره مخالفت‌های داخلی با اصل مذاکره و عدم ارائه راه جایگزین خاطرنشان کرد: «مخالفان مذاکره ضمن مخالفت شدید با مذاکره، تنها جایگزینی که ارائه می‌دهند دور زدن یا خنثی کردن تحریم‌ها است. اما این راه‌حل حداقل سه اشکال دارد: در صورت موفقیت کامل در این رابطه، تنها وجوه لازم برای به قول آقای پزشکیان «بخور و نمیر» ممکن است تامین شود. هر چه گذشت، مشکل ناترازی‌ها حادتر شد و نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها افزایش یافته است. با دور زدن تحریم‌ها سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها ممکن نخواهد بود. دوم اینکه، هیچ کشوری با وجود تحریم‌های آمریکا و قرار داشتن در لیست سیاه FATF حاضر به کار اقتصادی معنی‌دار با ما نخواهد بود و خرید و فروش حوائج اولیه تنها با مشکلات بسیار ممکن خواهد بود و سوم، با برگشت ترامپ به کاخ سفید فشار به چین و دیگران برای قطع یا کاهش شدید همین مبادلات حداقلی بسیار افزایش خواهد یافت. بعلاوه، خنثی‌سازی و دور زدن تحریم‌ها تالی فاسدهای عدیده مثل فساد گسترده، عدم شفافیت، باندبازی، هدر رفتن مبالغ هنگفت و... نیز دارد. لذا اگر مقامات ما به دنبال احیای دیپلماسی با آمریکا باشند، کار درستی کرده‌اند.»
احمدی راجع به اینکه در رسانه‌ها گفته می‌شود ایران و آمریکا باید رفتارهایشان را نسبت به یکدیگر تغییر دهند، گفت: «رفتار بخصوصی را نمی‌توانم اسم ببرم که باید مورد تغییر قرار بگیرد. مسئله این است که تماس، اعم از گفت‌وگو یا مذاکره، مهمترین ابزار و روح جاری در روابط بین‌الملل است. مهمترین تغییر رفتاری که لازم است این است که طرفین بپذیرند با هم در تماس و در گفت‌وگو باشند. ضمن اینکه گفت‌وگو حتماً نباید مذاکره درباره یک موضوع خاص برای رسیدن به یک نتیجه معین باشد. گفت‌وگو خود راهگشا است و از دل آن راه‌حل درمی‌آید. اگر هیچ نتیجه ملموسی نداشته باشد، حداقل فایده‌اش این است که امکان می‌دهد طرفین با ملاحظات، دغدغه‌ها، نگرانی‌ها، خواسته‌های یکدیگر آشنا شوند. ممکن است این آشنایی‌ها به نتیجه ملموسی هم نرسد و تنها امکان شناخت مستقیم و بی‌واسطه طرفین از یکدیگر را بدهد و قدری تنش را کم کند که این خود دستاورد مهمی است. در این صورت هم هیچ‌یک از طرفین هیچ ضرری نکرده و شاید تنها قدری وقت‌شان تلف شده باشد.»
احمدی با تاکید بر اینکه پزشکیان در جریان انتخابات از تعامل با جهان صحبت کرد اما بعد از آن نشانه عملی و مواضع نظری چندانی در این مورد دیده نشد، اظهار داشت: «رابطه با اروپا قبل از شروع دولت ایشان به شدت لطمه خورده بود و مادامی که دلایل یا بهانه‌ها رفع نشده، مشکل می‌توان انتظار گشایشی را داشت. دو دور مذاکره با سه کشور اروپایی نیز اگرچه بسیار مفید و لازم بوده، اما ظاهراً هنوز از سطح کلیات فراتر نرفته و البته مادامی که تکلیف با دولت ترامپ روشن نیست، انتظار زیادی هم نمی‌توان داشت. چون مشکل اصلی تحریم است و تحریم هم توسط آمریکا اعمال شده است.»
این تحلیلگر سیاست خارجی درباره طرح مجدد مطالبه ترور ترامپ، یادآور شد: «بعد از خاتمه دوره اول ترامپ ادعاهایی در رسانه‌های آمریکایی راجع به تهدید مقامات دولت ترامپ مثل پمپئو و برایان هوک و برخی نظامیان آمریکایی مطرح بود و برای آنها محافظانی قرار داده بودند اما بحث تهدید ترامپ بعد از دو سوءقصدی که به جان او در جریان مبارزات انتخاباتی انجام شد، بالا گرفت و وزارت دادگستری آمریکا نیز اتهاماتی را متوجه ایران کرد. با توجه به ابعاد روانشناختی ترامپ، این اتهامات متاسفانه می‌تواند مانع مضاعفی بر سر راه باشد. ضمن اینکه اقدام ترامپ در شهادت سردار سلیمانی نیز یک مانع روانشناختی و سیاسی برای مقامات ما است. این امر یکبار دیگر نشان داد که یک مشکل هر چه بیشتر به درازا بکشد، لایه‌های جدیدی بر آن افزوده می‌شود و حل آن مشکل‌تر می‌شود.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1328960/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک باشگاه دیگر سری آ در مالکیت آمریکایی‌ها

الحوثی: اسرائیل مجبور به پذیرش آتش‌بس شد

الحوثی: رژیم اسرائیل و آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس شدند

بلینکن: کشورهایی در منطقه بعد 7 اکتبر از اسرائیل دفاع کردند

رئیس دیده بان حقوق بشر:بازگشت ترامپ آزادی‌ها را تهدید می‌کند

اهداف پنهان آمریکا در «مشارکت راهبردی» با ارمنستان

نرخ دلار و یورو پنجشنبه 27 دی؛ قیمت ها در بازار ارز تجاری کاهشی شد

تشکیلات خودگردان فعالیت مقاومت در کرانه باختری را تهدیدی برای موجودیت خود می‌داند/ تلاش تشکیلات خودگردان برای جلب رضایت ترامپ/ اوضاع محمود عباس با آمدن ترامپ دشوارتر می‌شود/مایکل فنزل پدرخوانده طرح سرکوب مقاومت در کرانه باختری

بلینکن: آتش‌بس در غزه از روز یکشنبه اجرا می‌شود

آمریکا چگونه برای جنگ بزرگ با چین مهیا می‌شود؟

الحوثی: توافق آتش بس در نوار غزه تحول مهمی است/ اسرائیل لکه ننگین تاریخ بشریت

فهرست اتاق فکر ضد ایرانی از کارهایی که ترامپ ممکن است در کوتاه‌مدت انجام دهد

واکنش تندروها به سیگنال مذاکره با ترامپ

آیا ترامپ می‌تواند بعد از اتمام دوره 4 ساله در قدرت بماند؟

اعلام حمایت ژاپن از آتش‌بس در غزه

انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از استاندارهای دوگانه بایدن در خصوص حقوق بشر

آمریکا، رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان را تحریم کرد

آمادگی سازمان بهداشت جهانی برای ارسال کمک ها به غزه

بازگشت به «خانه پدری» به خاطر هزینه مسکن

روغن به بازار رسید

نگاهی به یک سال حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران

عراق در آستانه امضای یک قرارداد بزرگ نفت و گاز

انفجار مین در مرز ایران و عراق/ زن 55 ساله به شدت مجروح شد

مروری بر زندگینامه شهید «یوسف نصیری آبانگاه»

تکریم مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران از مادر شهیدان طبری در قائمشهر

مذاکرات به اقتصاد ایران چه سگنالی وارد می کند؟

3 راهبرد جهان برای مقابله با خطری بزرگ به نام ترامپ

مبلغ قرارداد رونالدو با النصر؛ روزی 45 میلیارد تومان!

رشد 50 درصدی تجارت ایران و تاجیکستان در 1 سال

برنامه حمایت از اقشار کم‌درآمد؛ افزایش یارانه یاکاهش مالیات؟

توسعه اقتصادی آبادان از طریق هوش مصنوعی| آغاز برنامه‌های آموزشی

امضای 13 سند همکاری در سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان

امضای تفاهم‌نامه همکاری صنعتی و معدنی میان ایران و تاجیکستان

وزیر اقتصاد تاجیگستان: ایران باید اولین شریک تجاری ما باشد

یک گروگان‌ آمریکایی: پذیرش شاه توسط آمریکا از نظر امنیتی مشکوک بود

عکس جذاب «خسرو شکیبایی» در آمریکا / تیپ و استایلش در سال 1381

سخنرانی یک روحانی مسلمان در مراسم تحلیف ترامپ

داستان ادامه‌دار ستاره‌سوزی در تلویزیون

دبیرکل انصارالله: رژیم صهیونیستی و آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس در غزه شدند

فاکس نیوز: یک روحانی مسلمان در مراسم تحلیف ترامپ سخنرانی می‌کند

مناقشات باقی‌مانده درباره توافق آتش‌بس در غزه حل‌وفصل شده است

کابینه نتانیاهو تصویب توافق آتش‌بس را به تعویق انداخت

فراز و فرود قیمت در بازار خودرو

اختلاف ارز در بازار آزاد و نیمایی به 22 درصد رسید!| آیا تک نرخی و محو فساد محقق می شود؟

آشوری: اقتصاد دریامحور محور اصلی توسعه پارسیان است

دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس سنای کامبوج

چای سبز از مغز محافظت می‌کند

امضای 13 سند همکاری در جریان سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان | نقشه راه بلندمدت برای توسعه مناسبات بین ایران و تاجیکستان تدوین شود

5 بازیکن برتر زیر 22 سال از لحاظ مجموع گل و پاس گل در 5 لیگ برتر اروپا در فصل 2024/25؛ با حضور لامین یامال، پالمر و…

عشق یک طرفه به مذاکره دردسر ساز می‌شود