ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وزیر اقتصاد: حمایت مستمر از بورس ادامه خواهد داشت اخبار ایران

وزیر اقتصاد: حمایت مستمر از بورس ادامه خواهد داشت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و امور دارایی درباره راهبردهای اقتصادی دولت و چشم‌انداز همکاری‌های منطقه‌ای گفت: رئیس‌جمهور تأکید دارند که در شرایط کنونی که اقتصاد کشور در حال گسترش است، باید همکاری‌های منطقه‌ای به‌ویژه با کشورهای همسایه و دوستانمان در منطقه تقویت شود. این جزء راهبرد سیاست‌های اقتصادی ماست و در کنار سیاست خارجی، نقش مهمی ایفا می‌کند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: خوشبختانه اقدامات انجام‌شده در همین راستا بوده است. برای مثال، در سفر اخیر به مصر برای اجلاس دی هشت، گفت‌وگوهای خوبی با رئیس‌جمهور و وزرای اقتصاد این کشور داشتیم و تصمیم بر گسترش روابط اقتصادی اتخاذ شد. همچنین در سفر به تاجیکستان شاهد پتانسیل بسیار بالایی بودیم که در این مدت کوتاه، تجارت ایران با این کشور 50 درصد رشد داشته و به نزدیک 380 میلیون دلار رسیده است.
وی افزود: بررسی‌های انجام‌شده و گفت‌وگوهایی که با وزیر اقتصاد تاجیکستان و سایر مقامات این کشور داشتیم، نشان می‌دهد که می‌توانیم حجم تجارت و سرمایه‌گذاری‌های خود را با تاجیکستان افزایش دهیم. به ویژه در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی که فعالان این حوزه در این کشور حضور دارند.
همتی در ادامه تأکید کرد: رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز نظر مثبتی برای گسترش روابط با ایران داشت. در این راستا، حذف روادید میان دو کشور گام مؤثری برای تسهیل رفت‌وآمد مردم است که به‌واسطه زبان و فرهنگ مشترک، می‌تواند بر تعمیق روابط اقتصادی تأثیرگذار باشد.
وزیر اقتصاد گفت: در دولت قبل حجم تجارت دو کشور به نیم میلیارد دلار رسید، اما با روند فعلی و تعاملات بیشتر، پیش‌بینی می‌شود که این رقم در چهار سال آینده به یک میلیارد دلار برسد.
توافق با روسیه بستر جدیدی برای همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک فراهم می‌کند
وزیر اقتصاد در ادامه به توافق جامع بلندمدت ایران با روسیه اشاره کرد و گفت: این توافق، پایه و اساس حقوقی برای روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری دو کشور ایجاد می‌کند. علاوه بر حوزه‌های سیاسی، امنیتی و فرهنگی، چند ماده در این توافق به‌طور ویژه به سرمایه‌گذاری مشترک، روابط بانکی و مبادلات موسسات مالی اشاره دارد.
وی افزود: این توافق‌نامه بستری حقوقی برای تفاهمات آینده فراهم می‌کند و پیش‌بینی یک کمیسیون دائمی برای همکاری‌های اقتصادی در آن لحاظ شده است.
همتی در ادامه به توافق‌های اخیر با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرد و گفت: در جلسه اخیر با آقای پوتین، تاکید شد که خط اعتباری 5 میلیارد دلاری که قبلاً به ایران اختصاص داده شده بود، همچنان برقرار است. متأسفانه به دلایلی نتوانستیم به‌طور کامل از این مبلغ استفاده کنیم. حالا با پیگیری‌های جدید، پروژه‌های مهمی مانند پروژه راه‌آهن رشت-آستارا، نیروگاه سیریک و فاز 2 و 3 نیروگاه هسته‌ای بوشهر در اولویت قرار دارند.
وی تصریح کرد: در خصوص پروژه رشت-آستارا، این پروژه جزو اولویت‌های ما در چارچوب کریدور شمال-جنوب است که می‌تواند در گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای همسایه تأثیرگذار باشد.
هدف‌گذاری ایران برای توازن تجاری با روسیه و تقویت روابط با اوراسیا
وزیر اقتصاد به هدف‌گذاری تجاری ایران با روسیه اشاره کرد و گفت: حجم تجارت ما اکنون نزدیک به 4 میلیارد دلار است. یکی از نکاتی که در گفت‌وگو با آقای پوتین مطرح شد، این بود که صادرات روسیه به ایران سه برابر صادرات ما به این کشور است. تأکید ما بر این است که این توازن برقرار شود و خوشبختانه روسیه نیز موافق است. البته بیشتر واردات ما شامل کالاهای اساسی همچون گندم است که امیدواریم در آینده افزایش یابد.
وی افزود: در قالب همکاری‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا که ایران، روسیه و چهار کشور دیگر از شمال کشور در آن عضو هستند، پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم. ما به‌طور جدی به‌عنوان ناظر پذیرفته شده‌ایم و تعرفه‌های ترجیحی که اعمال می‌شود، کمک زیادی به رشد روابط تجاری ما با این کشورها خواهد کرد.
همتی ادامه داد: رابطه ما با اوراسیا در حال افزایش است و با روسیه نیز در آینده روابط اقتصادی‌مان تقویت خواهد شد. این روند در دو سه سال گذشته نشان‌دهنده رشد خوب این همکاری‌ها است و به‌ویژه با توجه به تحریم‌های آمریکا، این روابط در مسیر خوبی قرار دارد.
وزیر اقتصاد گفت: از آنجا که مبادلات تجاری ما با استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی و روبل انجام می‌شود، این مدل اقتصادی به‌ویژه در شرایط تحریمی به‌خوبی جواب می‌دهد و بر گسترش روابط اقتصادی تأثیر مثبت دارد.
تراز تجاری کشور در 10 ماهه امسال بهبود چشمگیری داشته است
وزیر اقتصاد در ادامه به روند مثبت تراز تجاری کشور اشاره کرد و گفت: خبر خوب این است که در 10 ماهه امسال تراز تجاری ما نسبت به سال گذشته بهبود چشمگیری داشته است. سال گذشته تراز منفی ما 14 میلیارد دلار بود که از این مقدار، یک و نیم میلیارد دلار به واردات طلا اختصاص داشت. اما امسال با وجود اینکه تراز تجاری ما هنوز منفی 8 میلیارد دلار است، شش و نیم میلیارد دلار از این واردات مربوط به طلا بوده است.
وی افزود: این یعنی ما در حال افزایش ذخایر استراتژیک طلا هستیم. اگر قیمت طلا کاهش یابد، نگران نباشید؛ چون به‌طور کلی کالا وارد می‌کنید و مصرف می‌کنید. در این صورت، طلا وارد کرده‌ایم که به ذخایر کشور افزوده شده است.
همتی ادامه داد: اگر واردات طلا را از تراز منفی تجاری‌مان کم کنیم، تراز تجاری 10 ماهه ما تنها یک و نیم میلیارد دلار منفی است. این نشان‌دهنده بهبود وضعیت تجارت خارجی کشور است. علاوه بر این، در دو ماه آینده هم خوش‌بین هستم. صادرات در حال افزایش است و طبق اطلاعات رئیس بورس، تقاضای زیادی برای خرید سیمان و فولاد برای صادرات وجود دارد.
وزیر اقتصاد گفت: این روند مثبت، در شرایطی که فشارها بیشتر می‌شود، نشان می‌دهد که اقتصاد کشور به سرعت در حال بهبود است و در حال حرکت به سمت تراز مثبت است.
راهکار افزایش تولید و صادرات، رقابتی کردن اقتصاد و مشارکت مردم در پروژه‌ها است
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت تولید و افزایش صادرات در اقتصاد کشور پرداخت و گفت: مهم‌ترین محور کار ما تولید است. هدف ما این است که کیک اقتصاد را بزرگ کنیم و برای این منظور ماموریت اصلی وزارت اقتصاد این است که تولید را افزایش داده و صادرات را تقویت کند. برای تحقق این اهداف، باید محیط کسب‌وکار مناسب فراهم کنیم، اقتصاد را رقابتی کنیم و از انحصار و قیمت‌گذاری دستوری دوری بجوییم.
وی افزود: ما تمام این موارد را به‌عنوان راهبردهای اصلی در دستور کار قرار داده‌ایم. در کنار این، باید سازمان خصوصی‌سازی را توانمند کنیم. در سال‌های گذشته، تعداد کمی از خصوصی‌سازی‌ها واقعاً به بخش خصوصی منتقل شده‌اند و مابقی به بانک‌ها یا بخش‌های دولتی تعلق گرفته است. هدف ما این است که بخش خصوصی را فعال کرده و دولت را از فعالیت‌های اقتصادی به‌تدریج بیرون کنیم.
همتی ادامه داد: مشارکت مردم در اقتصاد یکی دیگر از اولویت‌های ماست. برای این منظور، مطالعاتی انجام داده‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که باید به سمت ایجاد هلدینگ‌ها و شرکت‌های پروژه‌ای برویم. در این مدل، مردم به‌عنوان سهام‌دار در پروژه‌ها مشارکت می‌کنند و با استفاده از بازار سرمایه، تأمین مالی این پروژه‌ها را انجام می‌دهیم.
وزیر اقتصاد گفت: در قانون جدید تأمین مالی، بانک‌ها مجاز هستند به‌عنوان تضمین‌کننده وارد این پروژه‌ها شوند. این امکان به ما اجازه می‌دهد که پروژه‌های بزرگی را به بورس بیاوریم و به تدریج مشارکت مردم در اقتصاد و عمق بازار سرمایه را افزایش دهیم.
روند بازار بورس همچنان مثبت است
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در ادامه به وضعیت بازار بورس اشاره کرد و گفت: بعضی اوقات می‌بینم که برخی از دوستان نگران می‌شوند زمانی که بازار دو روز قرمز می‌شود. اما باید بگویم که هیچ نگرانی وجود ندارد. این وضعیت جزو طبیعت بازار بورس است. بازار بورس نمی‌تواند همیشه سبز باشد، بلکه گاهی اوقات دچار تنفس و استراحت می‌شود و به گفته تکنیکال‌ها، ممکن است به سقفی برسد و دوباره به مسیر خود ادامه دهد.
وی افزود: روند بازار بورس به‌طور کلی خیلی خوب است و ما هر کمکی که لازم باشد به بورس خواهیم کرد. من از ابتدا گفته‌ام که از بورس حمایت جدی خواهم داشت و این حمایت پایداری است. فعالان بورسی باید اطمینان داشته باشند که ما در کنارشان هستیم. از شهریور ماه تاکنون شاهد رشد 35 درصدی بوده‌ایم و برخی از سهام‌ها رشد بیشتری داشته‌اند، به‌ویژه صندوق‌های سهامی که رشد بسیار خوبی داشته‌اند.
همتی ادامه داد: سیاست ما در حمایت از بورس همین است. نمی‌خواهم قول خاصی بدهم، ولی مطمئن باشید که ما از بورس حمایت خواهیم کرد. سیاست دولت نیز همین است و بسیاری از مسائل اقتصادی ما از طریق بورس قابل حل است. البته منظور من این نیست که تمام تأمین مالی کشور را از بورس انجام دهیم، اما وقتی بورس عمیق‌تر شود، اقتصاد کشور شاداب‌تر و رونق بیشتری خواهد گرفت.
ورود استارتاپ‌ها به بورس روند مثبت اقتصاد را تقویت می‌کند
وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود به ورود شرکت‌های نوآور و استارتاپ‌ها به بورس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تقاضای زیادی برای ورود شرکت‌های مختلف به بورس وجود دارد. اخیراً شنیده‌ام که صندوق‌های تکمیلی بازنشستگی در حال دریافت مجوز برای ورود به بورس هستند. بورس برای سرمایه‌گذاری و همچنین برای دولت اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: مطمئن هستم که با ایجاد ثبات نسبی در اقتصاد، روند بورس همچنان مثبت خواهد بود. ممکن است یک روز بورس سه درصد کاهش یابد یا سه روز پشت سر هم افت کند، اما مهم روند کلی است که تا حالا مثبت بوده است. ما تا امروز قول‌هایی که داده‌ایم را عملی کرده‌ایم و من خوشبینم که این روند ادامه پیدا کند.
همتی ادامه داد: من نسبت به آینده اقتصاد کشور خوشبین هستم. برنامه‌ریزی‌های دقیقی داریم و امیدواریم که ناترازی‌ها را به تدریج کاهش داده و اقتصاد را در مسیر اصلی خود قرار دهیم.
قیمت‌گذاری دستوری راهکار مناسبی برای کنترل بازار نیست
عبدالناصر همتی به موضوع قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرد و گفت: اصلاح بازار یک وظیفه دولت است و نظارت و کنترل آن بر عهده دولت است. اما این بدین معنی نیست که ما قصد داریم قیمت‌گذاری دستوری انجام دهیم. به نظر من این روند با توجه به دیدگاه‌های دولت و آقای رئیس‌جمهور، به تدریج در کشور خود را نشان خواهد داد.
وی افزود: رشد بورس که از شهریورماه 35 درصد بوده، بخشی از آن ممکن است مربوط به افزایش نرخ ارز در سامانه نیما باشد. با این حال، آنچه که فعالین اقتصادی برداشت می‌کنند، تأثیر زیادی بر روند بازار دارد. مردم و فعالان اقتصادی متوجه صداقت دولت در برخورد با بازار سرمایه و بورس شده‌اند و همین عامل موجب رشد بازار شده است.
همتی ادامه داد: نمی‌توانیم منکر تاثیر افزایش نرخ ارز بر رشد بورس باشیم، اما رشد شرکت‌های غیرصادراتی نیز نشان‌دهنده این است که بازار بورس تنها به ارز وابسته نیست. در نهایت، دولت تلاش دارد تا به قول‌هایی که داده، عمل کند و این روند مثبت برای اقتصاد کشور ادامه یابد.
اتصال مالیات‌دهندگان به پروژه‌ها گامی مهم در مردمی‌سازی مالیات‌ها
وزیر اقتصاد در ادامه گفت: در راستای برنامه‌های مالیاتی، در ده ماهه گذشته 130 هزار میلیارد تومان عوارض توزیعی به وزارت کشور و شهرداری‌ها اختصاص یافته است که سهم قابل توجهی به حوزه سلامت، معادل 36 هزار میلیارد تومان، تخصیص داده شده است. همچنین، در همین مدت 22 هزار میلیارد تومان به عنوان استرداد مالیات به صادرکنندگان پرداخت شده است. این اقدامات در جهت بهبود عملکرد اقتصادی کشور و توزیع عادلانه منابع انجام شده است.
وی همچنین به طرح جدیدی که در آن مالیات‌دهندگان می‌توانند انتخاب کنند که مالیاتشان به کدام پروژه‌ها تخصیص یابد اشاره کرد و افزود: 350 هزار نفر از مالیات‌دهندگان تاکنون از این امکان استفاده کرده‌اند و 2000 پروژه در حوزه‌های مختلف مانند آبرسانی، ساخت مدرسه، بیمارستان و خانه بهداشت از این طریق حمایت شده است. این طرح به مردمی‌سازی فرآیند مالیات‌گیری کمک می‌کند و باعث می‌شود که مردم در توسعه کشور مشارکت بیشتری داشته باشند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: سازمان مالیاتی در تلاش است تا این سیستم را به‌طور کامل سیستمی و شفاف کند. در حال حاضر حدود 70 درصد از اصناف و 80 درصد از شخصیت‌های حقوقی به صورت سیستمی مالیات پرداخت می‌کنند و تقریباً همه افراد در این سیستم تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1333616/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنجال لباس ملانیا ترامپ در مراسم تحلیف /کلاهی که مانع بوسه شد!

ابراز امیدواری جولانی برای بهبود روابط سوریه و آمریکا در دوران ترامپ

واکنش فوری رئیس جمهور به تهدیدات ترامپ

رویکرد دیپلماتیک در قبال برنامه هسته‌ای ایران راه به جایی نمی‌برد

تماس‌های تل‌آویو برای دیدار نتانیاهو با ترامپ

رئیس جمهور پاناما: کانال پاناما متعلق به ماست

نتانیاهو زیر بغل ترامپ هندوانه گذاشت/ اراجیف ضد ایرانی نتانیاهو

پیام تبریک جولانی به ترامپ

27 میلیون یوروی بارسلونا در خطر!

کانال پاناما متعلق به ماست

اقدامات حمایتی ترامپ از زبان سفیر اسرائیل در آمریکا

پاسخ رؤسای جمهور پاناما و مکزیک به تهدیدهای ترامپ

دونالد ترامپ برای همجنسگرایان شمشیر را از رو بست!

راهبرد دولت چهاردهم تسهیل‌گری و کاهش بروکراسی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی به عنوان پیشران‌های رشد اقتصادی کشور است

آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ

اولین اقدام دولت ترامپ علیه مهاجران؛ این اپلیکیشن حذف شد!

همتی: قیمت طلا پایین نمی‌آید

بروجردی: آتش بس در نوار غزه نشان‌دهنده شکست کامل رژیم صهیونیستی است

آشنایی با هربرت کارلسون، آقای گل المپیک 1920 آنتورپ؛ از گوتنبرگ تا قهرمانی در ینگه دنیا و بیماری سیفلیس

موضع اصلی پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا ؟

بایدن: صحنه را ترک نمی‌کنیم

تصاویر/ همایش شرکت‌های برتر ایران با حضور معاون اول

وزیر اقتصاد: افزایش تولید و رشد اقتصادی، با شادابی بازار سرمایه محقق می‌شود/ حمایت از بورس پایدار است

وزیر اقتصاد: حمایت مستمر از بورس ادامه خواهد داشت

اقتصاد دریامحور تحول‌آفرین است

تراشه‌ای کوچک‌تر از بذر توت‌فرنگی، انقلابی در ارتباطات فضایی

اروپا یا باید در برابر ترامپ بایستد یا درهم شکسته شود

ماجرای عجیب تولید و فروش خودروی محبوب ایرانی در چین!

آمدن ترامپ قیمت دلار را در ایران باز هم افزایشی می‌کند؟/ شوک صادرات نفتی و ارزی در دولت دوم ترامپ به شدت سال 97 نخواهد بود

ماجرای عدم صدور ویزای آمریکا برای وزیر خارجه ایران

آمریکا از معاهده پاریس خارج می‌شود

بیشترین مهاجران ایرانی چه رشته ای هستند؟

ویدیو اظهارات جدید و جنجالی فائزه هاشمی / خانواده علم الهدی درباره شهادت رئیسی ابهاماتی دارند

پیوستن به FATF ؛ راه نجات اقتصادی یا ابزاری برای تشدید تحریم‌ها؟ / مناظره داغ دانشجویان در برنامه به اضافه یک + فیلم کامل

چین هرگونه تغییر جغرافیای جمعیتی غزه را محکوم کرد

دیدار سفرای ایران در لبنان، کابل، ژنو و نیویورک با عراقچی

معاون ایروانی به تهران آمد و به دیدار عراقچی رفت

حمله ترامپ به اقدام دقیقه نودی بایدن؛ چرا این‌کار را کرد؟

واکنش تند ترامپ به عفوهای دقیقه نودی بایدن

واکنش پاناما به اظهارات ترامپ برای بازپس گیری کانال پاناما

جی دی ونس معاون ترامپ کیست ؟

ورود ترامپ به کاخ‌ سفید با طوفانی از تغییرات

بازرگان؛ نخست‌وزیری با رای اعتماد مردم در خیابان

شوخی ترامپ با کلاه ملانیا

گسترش همکاری‌ با کشورهای منطقه در دستور کار دولت است/ نگران آمدن ترامپ نیستیم

همتی: قبلا فشار حداکثری ترامپ هم دیدیم / خود آمریکایی ها هم اعتراف کردند که شکست خوردند +فیلم

قیمت طلا کاهش پیدا نمیکند/ برای آمدن ترامپ برنامه ریزی کرده ایم+ فیلم

خیزی بزرگ دولت برای انرژی تجدیدپذیر/ ضرورت تدوین سند راهبرد ملی پیشرفت صنعتی

2 سیگنال مهم همتی برای بازار بورس و طلا ؛ بورس رشد می کند و طلا ارزان نمی‌شود | نگران آمدن ترامپ نیستیم

مسوولین اقتصادی تورم واقعی را احساس نمی‌کنند/ باید پنج دهک قشر پایین جامعه را توانمند کرد