ایرانیان جهان

آخرين مطالب

واکنش عجیب روزنامه اصولگرا به مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ می خواهد ایران را مانند گرینلند بخرد یا مثل کانادا به خاک خودش ملحق کند! ایالات متحده آمریکا

واکنش عجیب روزنامه اصولگرا به مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ می خواهد ایران را مانند گرینلند بخرد یا مثل کانادا به خاک خودش ملحق کند!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه جوان نوشت: از نطر این افراد، ترامپ دستور تعلیق کمک‌های خارجی امریکا را صادر کرد که بخشی از آن به ضدانقلاب ایران می‌رسید و برای نخستین‌بار در نشست سازمان ملل علیه حقوق بشر در ایران موضع نگرفت، و اینها همگی نشانه‌هایی از احتمال توافق با امریکاست.
حتی برخی به روزنامه‌نگاران می‌گویند پزشکیان اجازه مذاکره با ترامپ را از رهبری گرفته است.
حتی اینان سخنان رهبری در روز مبعث را نیز که «حواسمان باشد با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله می‌کنیم، با چه کسی داریم حرف می‌زنیم. این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند، اما می‌فهمد که چه‌کار باید بکند»، این‌گونه تعبیر می‌کنند که رهبر انقلاب مذاکره و معامله با امریکا را «ممکن» دانسته‌اند، به این شرط که «بدانیم» با چه کسی معامله می‌کنیم.
اگر تمامی آنچه را گفته شد مفروض هم بدانیم، باز مسئله شناخت امریکا در ایران بسیار با نظرات متناقض و متفاوت همراه است. آیا ما می‌دانیم با چه کسی قرار است معامله کنیم؟ واضح است کسانی در دولت و اطراف آن هستند که نگاه‌شان به امریکا «مثبت‌بی‌نهایت» است و هیچ حادثه و واقعیتی در جهان حتی یک واحد از آن کم نمی‌کند. مخالفانی هم که نگاه‌شان «منفی‌بی‌نهایت» است، کم نیستند.
همین نشان می‌دهد نگاه واقعی به امریکا کمیاب است. بیشتر تحلیل‌ها دچار مغالطه «سوگیری تأیید» است که از پرکاربردترین مغالطات حتی در میان خواص و اندیشمندان است. در این مغالطه از میان دو نظریه رقیب یا اطلاعات جدید، نظریه یا اطلاعاتی را می‌پسندیم که نظریات قبلی ما را تأیید کند. آنها که نسبت به امریکا مثبت‌بی‌نهایت‌اند، رفتارهای دیپلماتیک ترامپ را نشانه‌ای از ظرفیت مذاکره و معامله با امریکا می‌دانند زیرا نظریات قبلی آنان را تأیید می‌کند.
اگر بخواهیم گرفتار این مغالطه نشویم، یکی از راه‌ها آن است که در شناخت امریکا ذهن خود را از مسائل و باورهای گذشته پاک کنیم و امریکا را با آنچه که الان هست، بشناسیم. یکی از صفحات خوب کتاب امریکاشناسی معاصر که کاملاً به‌روز است، همین اشتهای کشورگشایی ترامپ است. امریکا دست روی کانادا، گرینلند، پاناما و غزه گذاشته است. سه‌تای اولی را برای خود می‌خواهد و چهارمی را با درخواست مهاجرت فلسطینی‌ها به مصر و اردن برای اسرائیل، اما در واقع آن‌را هم برای خود!
مسئله گرینلند با اظهارنظر وزیر خارجه امریکا که «درباره خرید گرینلند جدی هستیم» و اظهارنظر وزیر خارجه فرانسه که «آماده اعزام نظامیان خود به گرینلند برای مقابله با امریکا هستیم»، جدی‌تر شد. کانادا نیز واکنش متقابلی داشت و وزیر خارجه‌اش اعلام کرد «همه گزینه‌ها برای پاسخ به ترامپ از جمله توقف صادرات انرژی روی میز است». رئیس‌جمهور پاناما نیز گفت که حتی حاضر نیست بحث واگذاری کانال به امریکا را روی میز بیاورد. اردن و مصر هم اعلام کرده‌اند آوارگان غزه را آن‌طور که ترامپ خواسته است، نمی‌پذیرند. درباره غزه فراتر از تصمیم اردن و مصر آنچه خود فلسطینی‌ها این روزها در مبادله اسیران به نمایش گذاشته‌اند، گویاتر است.
این مثال‌ها دریچه‌ای خوب برای شناخت امریکاست. امریکا به ایران نیز دقیقاً چنین نگاهی دارد. این اگرچه ادعایی است که زیاد گفته شده، اما عمق آن هم زیاد است و تکرار این حرف باید با زبان بهتری بیان شود تا حرفی که کاملاً عمیق است، سطحی و کلیشه‌ای جلوه نکند.
امریکا می‌خواهد یا ایران را مثل گرینلند با دلار بخرد، یا ایران مثل کانادا یکی از ایالت‌های امریکا شود تا مثلاً مالیات کمتری بدهد، یا مثل غزه مخالفان خود را از ایران براند، یعنی چیزی شبیه براندازی.
امریکا قبل از انقلاب چنین مالکیتی بر ایران حس می‌کرد و حالا نیز به کمتر از آن قانع نمی‌شود. اینکه بگوییم ما و امریکا هر دو عوض شده‌ایم، چیزی را عوض نمی‌کند. اتفاقاً عوض‌شدن ما بر حرص و تلاش امریکا برای تسلط بر ما افزوده است.
این حقیقت عمیق که امریکا دنبال سلطه و استیلا بر ماست، از بس که گفته شده است، دیگر گویی حرف عمیقی نیست و ما نتوانسته‌ایم آن را با زبان و ایده‌های بهتری به جوانان بفهمانیم. متأسفانه بسیاری از جوانان از دو دهه پیش تاکنون حتی به اندازه چپ‌های اول انقلاب نگاه ضدامپریالیستی نداشتند و ندارند. این وضعیت به مرور بخش‌های نخبگانی ما را تحت‌تأثیر قرار داده است. چون مدارس، دانشگاه‌ها، سینما و منبری‌های ما درباره امریکا چیزی جز سخنان و تولیدات کلیشه‌ای، تکراری و کلی‌گویی نداشته‌اند. جذابیت مادیگرایانه امریکا و فرهنگ و تمدن غرب از یک‌سو و ناتوانی ما از نشان‌دادن ماهیت غرب هم از همان‌سو، هر دو جوانان را به یک‌طرف کشیده‌اند!
اگر بخواهیم با امریکا مذاکره کنیم، فقط ادعای دولت‌ها که ما امریکا را خوب می‌شناسیم، کافی نیست. هرچند در گذشته ثابت شد که این ادعا صادق هم نبوده است. یک مذاکره موفق مذاکره‌ای است که ماهیت امپریالیستی امریکا در آن برای جامعه تفهیم شده باشد. مسئله شناخت مردم به‌ویژه جوانان از امریکا مهم‌تر از شناخت دولتمردان است. توافق ایران با امریکا توافق دو دولت نیست، توافق دو کشور است. سود و زیان آن به دو ملت می‌رسد.
اگر شناخت حقیقی از ماهیت امپریالیستی امریکا که اکنون با ادعاهای سلطه‌جویانه ترامپ بر کشورهای دیگر عیان‌تر شده است، برای جوان ایرانی به دست نیاید، فردا که توافق ناقص یا مردود دیگری با امریکا انجام شد، جوان ایرانی به دلیل همین شناخت ناکافی، شکست در مذاکرات را به گردن دولت ایران و حتی به گردن فرهنگ ایرانی و هویت ایرانی می‌اندازد و این شکست فاجعه‌بارتر از شکست در یک مذاکره است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1347658/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس/ گریم متفاوت فریبرز عرب‌نیا 26 سال پیش در فیلم طوطیا

زمان خداحافظی حامد حدادی از تیم ملی بسکتبال اعلام شد

نیمار و استفاده مجدد از سربند معروفش پس از 9 سال / عکس

افزایش 3 برابری میزان مرگ‌ومیر نسبت به تولد در اوکراین

کاربرد مهمی که دیپ سیک می تواند برای ایران داشته باشد/ غفرانی، دیپلمات پیشین و مدیرعامل پردیس توسعه نوآوری و تجارت شریف: دیپ سیک زکات علمی بود که چینی ها رایگان در اختیار جهانیان قراردادند

طالبان مجلل‌ترین هتل افغانستان را از مالک آن گرفت

هژمونی آمریکا را با استکبارستیزی نابود کردیم

ترامپ از امروز تعرفه‌های کانادا، مکزیک و چین را اعمال می‌کند

واکنش مهاجرانی به قطع مَواجِب براندازان از سوی ترامپ؛ به قول معجزه هزاره سوم لولو برد!

اوپن‌ای‌آی از ChatGTP Gov برای آژانس‌های دولتی آمریکا رونمایی کرد

چت جی‌پی‌تی در خدمت دولت آمریکا

کارولین لیویت کیست؟ / با جوان‌ترین سخنگوی کاخ سفید بیشتر آشنا شوید

رهبر انقلاب با این سخنرانی کار افراطیون را تمام کرد/ مذاکره با شیطان در قعر جهنم شدنی است؟

سرمقاله همشهری/ شهروند آگاه؛ شهر هوشمند

سرمقاله شرق/ سکوت و انزوای کنشگرانه

خروج اولین گروه مجروحان از غزه

حضور «ابوعبیده» و فرمانده مطرح فلسطینی در مراسم امروز تبادل اسرا

دیدار نماینده ترامپ با مادورو/ آزادی 6 آمریکایی در ونزوئلا

تایمز: اتحادیه اروپا درباره حضور نیروهای غربی در اوکراین دچار دودستگی شده است

ترامپ ارسال 24 هزار تفنگ تهاجمی به اراضی اشغالی را در نظر دارد

حضور گسترده نیروهای مقاومت در تبادل اسرا

بیانیه حماس درباره عملیات امروز تبادل اسرا

مصاحبه الجزیره با خانواده فرمانده شهید محمد الضیف

ریزش 37 هزار واحدی شاخص بورس

آخرین وضعیت پرداخت وام فرزندآوری توسط بانک‌ها

پاسخ وزیر ورزش به صحبت‌های علی دایی در مورد ساخت ورزشگاه در عراق، لبنان و سوریه + فیلم

پاسخ وزیر ورزش به اظهارات علی دایی؛ فضاسازی نکنید! +ویدیو

واکنش وزیر ورزش به ادعای جنجالی علی دایی

واکنش وزیر ورزش به ادعای علی دایی: در لبنان و سوریه ورزشگاه نساختیم

بهره‌برداری بیش از 1400 طرح عمرانی و اقتصادی در استان بوشهر

سفر استاندار البرز به نظرآباد/ افتتاح 106 پروژه عمرانی و اقتصادی

1600 میلیارد تومان پروژه عمرانی و صنعتی در سمنان افتتاح شد

کد خوانی جلد اکونومیست

آغاز به‌کار خط پروازی مشهد - کراچی توسط 3 ایرلاین ایرانی

چشم‌انداز همکاری اقتصادی قزاقستان و ازبکستان با بریکس

مرد مرموز جهان عرب، همسران و زندگی پنهانش در رسانه ها فاش شد

سانسور و افراطی گری مهمترین عامل سرکوب متفکران جهان عرب / جریان های فکری معاصر در جهان عرب و شاخص و خاستگاه های آن ها

زمان خداحافظی حامد حدادی از تیم ملی بسکتبال مشخص شد

دستاوردهای انقلاب اسلامی باید به مردم معرفی شود

اعلام زمان خداحافظی رسمی حامد حدادی از تیم ملی

پایان یک اسطوره؛ اعلام زمان خداحافظی حامد حدادی

ممنوعیت استفاده از دیپ‌سیک در نهادهای دولتی تایوان

ترابی: پیشنهاد اجرای طرح‌های مشترک محیط‌زیستی به دولت افغانستان داده شد

بازتاب سفر عراقچی به کابل در افغانستان + فیلم

نیاز 23 میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه

ترامپ و چالش‌های کشاورزی در ایران

اعلام موضع ترامپ درباره ایران از سوی کاخ سفید؛ تماس آمریکا با عربستان درباره «منافع مشترک در سوریه»

سانسور ظریف در تلویزیون صدای معاون پزشکیان را درآورد

بازیابی جعبه سیاه بالگرد «بلک‌هاوک» پس از سانحه مرگبار واشنگتن

پیامد قطع شدن بودجه آمریکا بر زندگی پروژه‌بگیران