ایرانیان جهان

آخرين مطالب

در تب و تاب تبلیغات گسترده معاملات آنلاین طلا؛ به کدام پلتفرم می‌توان اعتماد کرد؟ اخبار ایران

در تب و تاب تبلیغات گسترده معاملات آنلاین طلا؛ به کدام پلتفرم می‌توان اعتماد کرد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /این روزها، به هر سایت و اپلیکشن‌ خدماتی تلفن‌های همراه که سر زده باشیم یا در بزرگراه‌ها که رفت و آمد کرده‌ایم، محال است یکی از این تبلیغات معاملات آنلاین طلا با شعارهای مختلف تبلیغاتی را ندیده باشیم؛ موضوعی که این روزها، در کنار در اصلاح ترند شدن، نگرانی مردم به‌ویژه قشر متوسط جامعه که سرمایه‌ محدودی دارند و نمی‌خواهند آن را از دست بدهند، به همراه داشته است؛ سوال اصلی مردم این است که به کدام سایت و پلتفرم می‌توان اعتماد کرد؛ این درحالیست که عده‌ای از شرایط پیش آمده سواستفاده می‌کنند تا باب خالی‌فروشی را مجدداً راه بیندازند.
چند وقتی است که هر اپلیکشن و پلتفرم آنلاین مثل سرویس‌های درخواست تاکسی اینترنتی و سفارش غذا، پلتفرم‌های پرداخت یا حتی پلتفرم‌های تماشای فیلم و سریال را که باز می‌کنیم، یک تبلیغ از خرید و فروش طلا با هر میزان سرمایه‌ای را می‌بینیم؛ تا جاییکه تبلیغ‌ها به تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر هم رسیده و هر بزرگراه و میدان و خیابانی را که عبور می‌کنیم، محال است، یکی از آن‌ها را نبینیم.
این روزها که در هر سطح و جایی، یک تبلیغ معاملات برخط (آنلاین طلا) را می‌بینیم، یاد یک موضوع قدیمی، تن‌مان را می‌لرزاند؛ خالی‌فروشی تحت عنوان موسسات سرمایه‌گذاری سکه ثامن...
همین یک یادآوری و تصویر کوچک از داستان سکه‌های ثامن و ماجرای کلاهبرداری از هزاران ایرانی که از قضا با شعار "انصاف پیشه کار ماست، اعتماد شما اعتبار ماست"، مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری می‌کرد، تن مردم را می‌لرزاند.
سکه ثامن که از سال 1395 فعالیت خود را در زمینه معاملات سکه و طلای آب شده، معاملات حواله شنبه‌ای طلا، معاملات جهانی اونس طلا، گشایش اعتبارات و LC، واردات و صادرات کالاهای مجاز، اخذ وام و اعتبارات ارزی و ریالی از تمام بانک‌های خارجی و داخلی به صورت مجازی آغاز کرد، توانست سرمایه بسیاری از مردم که سودای ثروتمند شدن را داشتند (آن روزها شاید حفظ ارزش دارایی‌ها به اندازه امروز دغدغه جدی نبود و بیشتر مردم می‌خواستند در اصطلاح، یکی خود را دو تا کنند) جذب کند، اما ماجرا از جایی شروع شد که از ابتدای شهریور ماه 1397 دیگر پاسخگوی مردم و سرمایه‌گذاران خود، نبود.
این مجموعه با عدم پاسخگویی به کاربران و عدم واریز وجوه کاربران، به کلاهبرداری میلیاردی متهم شد و پس از آن، اعلام ورشکستگی کرد؛ برآورد البته غیر رسمی و تایید نشده از مالباختگان شرکت سکه ثامن، صحبت از عددی حدود 15 هزار میلیارد تومانی از حدود 3000 نفر کاربر فعال این سایت می‌کند. این ماجرا تا چند سال ادامه داشت و مالباختگان را به راهروهای دادگاه‌ها و دادسراها می‌کشاند؛ موضوعی که هنوز هم بطور کامل مشخص نیست چه و چطور شد!؟
حال پس از سال‌ها، این روزها که اکثریت قریب به اتفاق مردم، در شرایط فعلی اقتصادی، نگران از دست رفتن سرمایه‌ خود و به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی‌شان هستند، باب معاملات برخط طلا باز شده است؛ استارت این موضوع از مرداد ماه سال جاری با اخذ مجوز یک شرکت از وزارت صنعت، معدن و تجارت و راه‌اندازی اولین سامانه هوشمند خرید، فروش و انبارداری طلا زده شد.
هرچند که تا همین یکماه پیش، این معاملات با سرعت به نسبت کم پیش رفت و تعداد شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات با سرعت کمی وارد عمل شدند، اما حدوداً کمتر از یکماه است که هر روز یک شرکت و سایت جدید برای این موضوع بالا می‌آید و تبلیغ می‌کند و بصورت حقیقتاً قارچ‌گونه بر تعدادشان افزوده می‌شود.
تا جایی کار پیش آمده که در همه اپلیکیشن‌ها، سایت‌ها، تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر و... تبلیغ معاملات طلا در هر ساعت از شبانه‌روز و با هر میزان سرمایه به چشم می‌خورد؛ نکته اما اینجاست که تجربه تاریک "سکه‌های ثامن" بخشی از جامعه را آگاه کرده و به دنبال این هستند که اگر می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند، دیگر به دام کلاهبرداران نیفتند.

ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


پیش از این طی چند نوبت، به موضوع معاملات برخط طلا، پرداخته‌ایم که در برخی از آن‌ها از لینک‌های ذیل قابل مطالعه است، اما اکنون با نگاه به اینکه هر روز، بر تعداد فروشندگان مجازی طلا افزوده می‌شود، از نگاهی دیگر به شفافیت در این موضوع بپردازیم.
همانطور که اشاره شد، چند هفته‌ای است که تبلیغات معاملات آنلاین طلا بسیار زیاد شده است اما احتمال بسیار زیادی هم وجود دارد که تعدادی از این‌ها "خالی‌فروشی" می‌کنند؛ در حقیقت طلایی وجود ندارد، اما فروش انجام می‌دهند.
بر همین اساس هم بانک‌مرکزی، رئیس کمیسیون اصل نود، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و بسیاری دیگر از مسئولان به موضوع ورود کرده و نسبت به خالی‌فروشی‌ها و کلاهبرداری‌ها هشدار داده‌اند؛ حتی برخی از این پلتفرم‌ها بسته شدند؛ اطلاع دقیقی نمی‌توان از این داد که کدامیک از این پلتفرم‌ها و سایت‌ها، دارای صلاحیت هستند اما اینکه صرفاً بخاطر دارا بودن " اینماد " (نماد اعتماد الکترونیکی که از سوی بانک مرکزی با نام توسعه تجارت الکترونیکی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران، به عنوان تاییدیه به فروشگاه‌های اینترنتی داده می‌شود) به این پلتفرم‌ها اعتماد کاملا اشتباه است؛ درج اینماد دلیل محکمی نخواهد بود که این پلتفرم‌ها پس از مدتی کلاهبرداری یا خالی‌فروشی نکنند.

ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


قبل از خرید طلا از فضای مجازی، 2 موضوع را حتماً بررسی کنید
در رابطه با این موضوع، عبدالرضا عسگرخانی- مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها- در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال جاری، پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا، به عنوان یک راهکار نوین برای سرمایه‌گذاری و معاملات فلزات گرانبها، جای خود را در بین مردم باز کرده‌اند؛ اما در ماه‌های اخیر تعداد این پلتفرم‌ها رشد قارچ‌گونه‌ای داشته که منجر به ایجاد تردید و نگرانی میان خریداران درباره صحت فعالیت، داشتن مجوزهای مربوط، اعتبار و امنیت آن‌ها شده است.
وی تصریح کرد: این پلتفرم‌ها ضمن ارائه امکاناتی نظیر خرید و فروش آسان، با هر میزان بودجه، تنوع محصولات، امکان تحویل فیزیکی طلا و...، توانسته‌اند توجه بسیاری را به خود جلب کنند، اما نکته مهم اینجاست که همه این پلتفرم‌ها قانونی نیستند و ممکن است اقدام به خالی فروشی و کلاهبرداری کنند یا حتی برخی از این پلتفرم‌ها منشأ خارج از ایران و قابلیت پیگیری نداشته باشند .
مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها ادامه داد: بنابراین، مردم پیش از خرید از اینگونه پلتفرم‌ها، بایستی به این موارد توجه کنند که آیا دارای اینمادِ فعال و واقعی هستند، آیا مشمول نظارت‌های ثانویه وزارت صمت هستند و در نهایت اینکه طلای خریداران را نزد بانک کارگشایی نگهداری می‌کنند یا خیر؟
عسگرخانی در تشریح بیشتر موضوع نظارت‌های ثانویه، تصریح کرد: سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها در سال جاری در ابتدا به صورت سند باکس و برای تدوین قانون با حضور مسئولان وزارت صمت و بانک مرکزی رونمایی شد. در این طرح وزارت صمت این نظارت را داشت که همزمان با خرید طلا از پلتفرم‌های فضای مجازی، معادلِ آن در بانک کارگشایی نگهداری شود تا خریداران هر زمان که تمایل داشتند و در صورت نیاز بتوانند با مراجعه، طلای خریداری شده را دریافت کنند. بر همین اساس دستگاه‌های نظارتی به صورت مستمر بر موجودی این پلتفرم ها در بانک نظارت دارند.
وی در پایان مجدد تاکید کرد: مردم پیش از هرگونه سرمایه‌گذاری در پلتفرم‌های آنلاین طلا، از مجوزهای قانونی آن‌ها (شامل اینماد فعال، پذیرش نظارت‌های ثانویه و نگهداری طلای خریداران در بانک) دقت کنند تا از هرگونه خالی‌فروشی و حوادث تلخ همچون مانند سکه ثامن در امان باشند.
شایان ذکر است، بر اساس آخرین گزارش رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا که بر نگرانی و دغدغه مردم از طلاهای خریداری شده (بدون مشخص بودن محل نگهداری آن‌ها) تاکید داشت، با پیگیری ویژه پلیس و دستور دستگاه‌های قضایی، بالغ بر 1.5 تن طلا از شرکت‌های ارائه دهنده اخذ و در اختیار بانک‌های عامل (بانک کارگشایی و بانک ملت) قرار گرفته است. البته قابل ذکر است که در برخی از استان‌ها، بانک‌ها هم همکاری لازم را نداشتند و این طلاهای دریافت شده، چند روزی در پلیس امنیت اقتصادی استان‌ها نگهداری شد تا این سرمایه مردم بالاخره در یک مکان امن حراست و خیال مردم راحت شود.
سردار رحیمی تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های اصلی این است که از این سکوهای فروش طلا و شرکت‌ها، چه میزان طلا خریداری شده است؛ آمار میزان طلای فروخته شده را بایستی وزارت صمت (بر اساس مجوزهای صادره اینماد) ارائه دهد. آمار نشان می‌دهد که بیش از هفت الی 10 میلیون نفر از طریق این پلتفرم‌ها اقدام به معاملات و خرید طلا کرده‌اند.
وی در رابطه با نظارت پلیس بر خرید، سپرده شدن و فرآیند معاملات طلا، گفت: دقیقا بحث ما در اصلاح بندهای 18گانه همین است که سازوکارهای لازم برای نظارت پلیس و دستگاه‌های نظارتی تعریف شود. تضمین این سرمایه مردم بایستی مشخص شود. ضمن اینکه سازوکار نظارت بر این‌ها بایستی تعریف جدی شود. فعالیت برخی سکوهای معاملات بر اساس همین عدم شفافیت در فروش، متوقف شده تا شائبه‌ها و نگرانی‌ها برطرف شود تا بتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1349874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نگاهی به فیلم «اسفند»؛ روایتی متفاوت از نبرد در نیزارها

سازمان ملل: «اسراییل» به دنبال پاکسازی اردوگاه جنین است

بازار مس غرق در تنش‌های بین‌المللی

تصمیم پاناما برای خروج از توافقنامه یک کمربند، یک جاده

چین قطاری با سرعت 450 کیلومتر به خطوط راه آهن وارد می کند

حاکمیت و تمامیت ارضی مکزیک قابل مذاکره نیست

ترامپ: قصد داریم از مالکیت چین بر کانال پاناما جلوگیری کنیم

دیپ‌سیک، میان‌بر اپل برای عرضه Apple intelligence در چین

آغاز نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه

بقائی: سفر وزیرخارجه به افغانستان در راستای تداوم مراودات میان دو ملت است

آخرین وضعیت حق‌آبه هیرمند و بی تفاوتی افغان‌ها

دلار، قیمت طلای جهانی را به پرواز درآورد

مسئولین نظام باید مواضع خود در قبال آمریکا را اعلام‌کنند

چین: مصرف‌کنندگان آمریکایی هزینه تعرفه‌ها را خواهند پرداخت

جنگ جهانی تعرفه و نفت؛ افزایش تولید طلای سیاه و بستن تعرفه به کالا‌های وارداتی با فرمان ترامپ

نتانیاهو برای دیدار با ترامپ وارد آمریکا شد

آیا از طرف آمریکا زمان مذاکره به پایان رسید؟

2 نکته در مورد سفر جنجالی نتانیاهو به آمریکا

ترامپ کمک‌های مالی آمریکا به آفریقای جنوبی را تعلیق کرد

پیش‌بینی مؤسسه مطالعات انرژی از قیمت نفت

همتی: سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده است (+عکس)

چند صدایی از درون کابینه؟

ترامپ 100 درصد پای میز مذاکره با ایران می آید

69 درصد از اسرائیلی‌ها خواستار استعفای بنیامین نتانیاهو شدند

سرمقاله کیهان/ کدام خطر آینده انقلاب را تهدید می‌کند؟!

رژیم صهیونیستی 100 ساختمان را در جنین تخریب کرده است

درخواست انگلیس از اروپا برای افزایش تحریم‌های روسیه

69 درصد اسرائیلی‌ها خواستار استعفای نتانیاهو شدند

وضعیت سخت خانواده‌ای فلسطینی در جنوب در نوار غزه

سازمان ملل: حملات اسرائیل به زنان فلسطینی بخشی از استراتژی نسل‌کشی سیستماتیک است

فرمانده «قسد» از دیدار با جولانی و گفت‌وگو درباره آینده کردها در سوریه خبر داد

اسرای تایلندی آزاد شده می‌گویند رفتار حماس با آن‌ها خوب بود

رئیس جمهور منتخب اروگوئه با اقامت در کاخ ریاست جمهوری مخالفت کرد

صادرات تخم مرغ رکورد زد

2025، سال متفاوت نفت عراق

نفی FATF در گزارش مجلس؛ دلایل مخالفت پارلمان‌نشینان با بازگشایی یک گره اقتصادی چیست؟

درخشش بانک پارسیان در IMI-100؛ کسب دومین جایگاه بانک‌های خصوصی و رتبه 14 میان 500 شرکت برتر ایران

گردهمایی 150 کنشگر اقتصاد مردمی مسجدمحور شهرستان سرایان

پاسخ کوباخیدزه به مخالفان سرمایه‌گذاری امارات در گرجستان

نقش صنعت گردشگری در رشد اقتصادی و فرهنگی

سیاست های اقتصادی کشور هیچ سنخیتی با شرایط تحریمی ندارد

تجارت خارجی اعضای اکو به یک تریلیون دلار رسید/حجم 7 درصدی مبادلات بین اعضای سازمان از تجارت

پوتین: ترامپ به‌سرعت در اروپا نظم برقرار خواهد کرد

تایپه و پکن به صلح نیاز دارند

رئیس‌جمهور تایوان خواستار مذاکره با چین شد

تصویر جنگ تجاری ترامپ در 9 نمودار

ادامه تنش ایران و طالبان بر سر حقابه هیرمند

آخرین وضعیت حق‌آبه هیرمند؛ افغانستان دریچه‌های سد کمال‌خان» را باز کند | مشکلات پاشدان برای آب مشهد

ایلان ماسک به قلب خزانه‌داری آمریکا دست یافت

تماس تلفنی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای صهیونیست خود