ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بورس زیر سایه مواضع آمریکا در قبال ایران/ آیا روزهای خوب در انتظار بازار سرمایه است ؟ ایالات متحده آمریکا

بورس زیر سایه مواضع آمریکا در قبال ایران/ آیا روزهای خوب در انتظار بازار سرمایه است ؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وانانیوز|
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در برابر شرایط بنیادین بسیار خوب و جذاب بازار و ارزندگی آن، یک ریسک سیستماتیک بزرگ وجود دارد که به مواضع آمریکا در قبال ایران مربوط می‌شود.
حسن حسین‌نیا، درباره وضعیت کلی بازار سرمایه گفت: در روزهای گذشته شاهد کاهش ارزش معاملات بازار سرمایه بودیم، به‌طوری که امروز ارزش معاملات به 7 هزار میلیارد تومان هم نرسید که نشان‌دهنده کاهش اقبال به بازار سهام است.
در عین حال، تغییری که امروز مشاهده شد، نزدیک شدن سرانه خرید و فروش بود. همچنین، میزان خروج نقدینگی از بازار کاهش یافت و به حدود 300 میلیارد تومان رسید که نکته‌ای مثبت محسوب می‌شود.
وی افزود: باید توجه داشت که 32 درصد خرید در معاملات خرد بازار سرمایه توسط حقوقی‌ها انجام شد و در مقابل، 25 درصد فروش نیز از سوی حقوقی‌ها صورت گرفت. این موضوع بیانگر حمایت قابل توجه حقوقی‌ها از بازار سرمایه است. شاخص کل نیز با نزدیک شدن به محدوده دو میلیون و 750 هزار واحد واکنشی نشان داد و بازگشت داشت تا فعلا از شکل‌گیری الگوهای ریزشی شدید جلوگیری شود.
حسین‌نیا در خصوص روند مثبت معاملات برخی نمادهای بزرگ در دقایق پایانی معاملات عنوان کرد: نمادهای پتروشیمی که تعلیق شده بودند، اغلب بازگشایی شدند و با صف خرید همراه بودند. میزان بالایی از حجم سفارش‌های خریدی که در تابلو معاملات مشاهده شد، متعلق به این نمادها بود؛ اما تاثیرگذاری آنها بر نمادهای بزرگ‌تر چندان مشهود نبود.
وی افزود: در نیم ساعت پایانی بازار، شاهد شکل‌گیری تقاضای قابل توجهی در نمادهای بزرگ، به‌ویژه با لیدری گروه خودرو بودیم. البته، این تقاضا عمدتا از سوی حقوقی‌ها حمایت شد. اینکه این حمایت‌ها و حجم معاملات در دقایق پایانی قابلیت تداوم در روزهای آینده را داشته باشند یا نه، موضوعی است که هنوز نمی‌توان درباره آن اظهارنظر قطعی داشت.
اداره نظارت بر بورس‌های سازمان بورس طی ابلاغیه‌ای رسمی به شرکت‌های کارگزاری، ثبت و ویرایش سفارش‌های خرید پس از پایان ساعت معاملات بازار سهام را ممنوع اعلام کرد.
این کارشناس بازار سرمایه درباره پیش‌بینی روند روزهای آینده عنوان کرد: در برابر شرایط بنیادین بسیار خوب و جذاب بازار و ارزندگی آن، یک ریسک سیستماتیک بزرگ وجود دارد که به مواضع آمریکا در قبال ایران مربوط می‌شود. با توجه به سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدار روز سه‌شنبه میان نتانیاهو و ترامپ، هرگونه اظهارنظری درباره ایران و لحن دیپلماتیک ترامپ می‌تواند تاثیرات خاصی داشته باشد و سطح تنش‌ها را در هفته‌ها و ماه‌های آینده مشخص کند که این امر بدون شک بر بازار سرمایه نیز اثرگذار خواهد بود.
حسین‌نیا ادامه داد: همین مسئله و ریسک‌های سیستماتیک مربوط به مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکا در هفته‌های پیش رو، بر بازار سرمایه سایه افکنده است. به نظر می‌رسد که این موضوع یکی از عوامل اصلی اصلاح اخیر بازار باشد؛ چراکه زمان آغاز اصلاح، هم‌زمان با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص افزایش قیمت ارز در بازار و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: در حال حاضر، قیمت ارز در بازار آزاد در محدوده 80 تا 85 هزار تومان نوسان داشته و در بازار توافقی، پس از رسیدن به محدوده 65 تا 66 هزار تومان، حرکت کندتری پیدا کرده است. همچنان فاصله قیمتی حدود 20 درصدی بین بازار توافقی و بازار آزاد وجود دارد که این موضوع برای فعالان اقتصادی خوشایند نیست.
وی تصریح کرد: این مسئله می‌تواند ذهنیت تکرار روند گذشته در تشکیل ارز نیمایی و فاصله گرفتن بازار آزاد از آن را ایجاد کند. بنابراین، روند و رویکرد بانک مرکزی و وزارت اقتصاد درباره بازار ارز توافقی از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه آیا این بازار می‌تواند با حجم معاملات بالاتر، بازار آزاد را تحت‌الشعاع قرار دهد یا خیر، از عوامل مهم تاثیرگذار بر بازار سرمایه خواهد بود.
حسین‌نیا در ادامه خاطرنشان کرد: برای بررسی روند روزهای آینده، باید نیم‌نگاهی به تحولات سیاسی روز سه‌شنبه در آمریکا داشت. علاوه بر آن، مجمع فوق‌العاده ایران‌خودرو که روز چهارشنبه برگزار می‌شود نیز رویداد مهمی است. این مجمع که به موضوع انتقال مدیریت از دولت به بخش خصوصی می‌پردازد، می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر بازار داشته باشد و امید به تغییر در رویکرد مدیریت دولتی را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: بازار همچنان در انتظار اعلام میزان افزایش سرمایه خودروسازان از محل ارزیابی دارایی‌ها است تا مسیر آینده خود را بهتر تشخیص دهد. در برخی نمادهای بزرگ مانند شستا، شاهد شکل‌گیری الگوهای تکنیکالی خاصی هستیم که در صورت تثبیت آنها، می‌توان انتظار بازدهی مطلوبی داشت. نمادهایی مانند شستا و خساپا ساختار خاصی دارند که اگر سیگنال‌های لازم صادر شود، می‌توانند جذابیت بالایی برای بازار ایجاد کنند و کلیت بازار را تحت تاثیر قرار دهند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت صندوق‌های اهرمی گفت: در هفته‌های اخیر، صندوق‌های اهرمی وضعیت عجیبی پیدا کرده‌اند، به‌طوری که متوسط حباب منفی این صندوق‌ها بیش از 6 درصد است. با وجود این حباب منفی، همچنان خریداران تمایلی به ورود ندارند. به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران منتظر دریافت سیگنال مطمئن‌تری از سوی سیاست‌گذاران هستند و نیم‌نگاهی به ریسک‌های سیستماتیک دارند. پس از اطمینان از کاهش این ریسک‌ها، ممکن است با ریسک کمتری وارد بازار شوند.
حسین‌نیا در پایان گفت: در صورتی که اخبار منفی خاصی از دیدارهای سیاسی روز سه‌شنبه در آمریکا به بازار مخابره نشود، می‌توان انتظار داشت که روزهای خوبی برای بازار سرمایه در پیش باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1351756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توطئه تدارک دیده شده در واشنگتن؛ آیا ترامپ «نه بزرگ» را خواهد شنید؟

شاگردان حسین عبدی وارد چین شدند

عرب زبان‌ها نون خ می‌بینند

کمک مالی ژاپن برای اجرای 4 طرح محلی در ایران

سفر به آینده، تجربه فناوری‌های پیشرفته در ژاپن

هزینه‌های دفاعی خود را 2 برابر می‌کنیم

کوچ اکسل دیساسی از چلسی به اردوگاه ویلانزی‌ها

ستاره چلسی راهی استون ویلا شد

ورود کاروان ورزشی ایران به یابولی چین

اقدامات تنبیهی چین علیه گوگل و برندهای آمریکایی

تیم جوانان برای قهرمانی آسیا به چین رفت

تیم فوتبال جوانان وارد چین شد

انتقاد شدید از احتمال سفیر شدن این 2 نفر؛ سفارتخانه یا رفاقت‌خانه | ماجرا چیست؟ | بحران قحط‌الرجال در دستگاه دیپلماسی؟

تیم ملی جوانان وارد چین شد

تیم فوتبال جوانان وارد چین شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تاکید برنامه جهانی غذا بر ارائه خدمات به مردم افغانستان

پالس مغشوش ایران به مذاکره با آمریکا؛ تکلیف هنوز مشخص نیست!

مشخص شدن مواضع مارکو روبیو درباره ایران برای اولین‌بار از انتصاب

انتقاد آلمان از شرط آمریکا برای حمایت نظامی از اوکراین

ترامپ مسائلی را پیرامون ایلان ماسک روشن کرد

ماجرای تعرفه های ترامپ علیه کشورهای مختلف و سردرگمی دولت ها

آمریکا بیش از 200 مهاجر را به هند بازگرداند

انقلاب اسلامی و پایان نفوذ آمریکا در ایران

قیمت نفت کاهش یافت

روایت روزنامه آمریکایی از تصمیم ترامپ برای تشکیل ریاست‌جمهوری امپراتوری!

آمریکا: کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران اجرا شود

سقوط قیمت یورو به دلیل نگرانی از تعرفه‌های آمریکا

دیدار ترامپ و نتانیاهو؛ بازی با آتش در خاورمیانه؟

این موافقت‌نامه مهم تا پایان فروردین امضا می‌شود | تعمیق روابط ایران و روسیه در دوره ترامپ | گفت‌وگویی بین ایران و آمریکا نبوده است

خبر مهم این روزنامه درباره حمله به ایران!

مکزیک 10 هزار سرباز در مرز با آمریکا مستقر می‌کند

چین از آمریکا شکایت می‌کند

سرمقاله جوان/ نشان دهید که این سخن تعارف نبود!

گسترش تاسیسات هسته ای کره شمالی

درخواست ترامپ از کنگره برای رژیم صهیونیستی

دستگیری فرمانده ارشد داعش

موضوع دیدار جولانی و اردوغان

ممانعت صهیونیست‌ها از ورود کالاهای ضروری به غزه

سه‌چرخه کودک بخریم یا لوپ کار؟ [+جدول مقایسه]

انتقاد یک نماینده از همتی: عطسه وزیر اقتصاد میتواند شرایط اقتصادی را به لرزه دربیاورد!

محدودیت خرید شمش نقره از بورس کالا برداشته شد

جادوی طلا؛ خرافاتی‌ها 63 درصد سود کردند!

نماینده مجلس: مجلس اجازه واگذاری ایران‌خودرو به کروز را نمی‌دهد

رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه

چمران: تعدادی زیادی اتوبوس تا پایان سال وارد خواهد شد

عارف: برای رفع بیکاری، به سراغ تربیت تکنسین‌های ماهر بروید

دیدار علی لاریجانی با این مقام عراقی+ عکس

برگزاری بیست و هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین

پایی که جاماند؛ روایتی از یادداشت‌های دوران اسارت در عراق

دومین نشست «دبیران ستادهای استانی کنگره ملی شهدای غریب اسارت» برگزار شد