ایرانیان جهان

آخرين مطالب

غریبه در واشنگتن ایالات متحده آمریکا

غریبه در واشنگتن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارن‌‌افرز با اشاره به تهدید ایلان ماسک برای امنیت ملی آمریکا‌: اقدامات ماسک و ترامپ شبیه انداختن یک نارنجک در مرکز دستگاه امنیت ملی است. - اخبار رسانه ها -
به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، کیاوش کلهر در یادداشتی نوشت: واشنگتن، سیلیکن‌ولی شده! شاید بهترین تعبیری که بتواند اعمال نفوذ ماسک در ساختارهای ایالات متحده را توصیف کند، همین باشد.
حضور ماسک در این مدت کوتاه چنان آشوب‌ناک و ترسناک بوده که بروکراسی آمریکا، تمام‌قد با تمام رسانه‌های خود تلاش کرده در برابر آن قد علم کند. بروکراسی آمریکایی که خود حافظ و پاسدار منافع اولیگارشیک است، حالا با اعمال نفوذ بزرگ‌ترین نماینده منافع اولیگارشیک در دولت، یعنی ایلان ماسک، چنان در معرض تغییرات عمده قرار دارد که حالا به عینیت می‌توان از نزاع «اولیگارشی» و «بروکراسی» در ساختار آمریکا سخن گفت. ساختار سازمان بهینه ‌کردن دولت یا DOGE که ماسک آن را به پیش می‌برد، مستظهر به حمایت بی‌چون‌ و چرای ترامپ، در همین مدت کوتاه، علاوه بر تعلیق کمک‌های سازمان USAID و بخش زیادی از کمک‌های مالی آمریکا به موسسات و پروژه‌های مختلف در سراسر جهان که در راستای پیشبرد منافع آمریکا پرداخت می‌شد، حالا در پی کوچک‌تر کردن بدنه بروکراسی آمریکایی و کاستن از شمار ماموریت‌ها و نفرات استخدامی دولت آمریکاست. سازمان ماسک با سلطه کامل بر اطلاعات کارمندان دولت فدرال و دسترسی به آنان، از ماه گذشته میلادی ایمیل‌هایی برای کارکنان ارسال کرده و از آنان خواسته‌ استعفا کنند و تا 6 ماه هم حقوق دریافت کنند؛ پیشنهادی که در راستای عملی‌کردن همان ایده چابک‌سازی دولت و کاستن از شمار کارمندان آن است. ماسک و ترامپ از همان ابتدای کمپین انتخاباتی، بارها و بارها تصریح کردند با اخراج تعداد زیادی از کارمندان دولت فدرال، تا ده‌ها میلیارد دلار در هزینه‌های دولت آمریکا صرفه‌جویی خواهند کرد.
این شورش اولیگارش سیلیکن‌ولی علیه ساختار بروکراتیک دولت، موضوع اصلی هفته‌های اخیر رسانه‌های آمریکایی است؛ موضوعی چنان برجسته و مهم که ایده کاملا ذهنی تقابل بروکراسی و اولیگارشی را مفتخر به خلعت واقعیت می‌کند. 
* نارنجک دوپا!
یکی از مهم‌ترین و شاید تندترین گزارش‌هایی که در همین هفته گذشته علیه ماسک و تغییرات او منتشر شد، مقاله‌ای بود که در مجله معتبر فارن‌‌افرز چاپ شد که در آن ماسک تهدیدی علیه امنیت ملی ایالات متحده لقب گرفت. فارن‌‌افرز ماسک و تیم همراهان او در ساختار بهینه‌سازی دولت را تهدید نوظهور علیه امنیت ملی آمریکا دانست که «دسترسی وسیعی به سیستم‌های حیاتی که اطلاعات حساس و طبقه‌بندی‌شده را در چندین آژانس دولتی پردازش می‌کنند» دارند و همین مساله «خطراتی جدی برای حریم خصوصی آمریکایی‌ها از طریق نقض داده‌های حساس» ایجاد می‌کند. به باور این رسانه، ماسک یک تهدید مهم علیه امنیت ملی آمریکاست، به این دلیل که اعتماد متحدان ایالات متحده به دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشور را مخدوش می‌کند، چون «تصور کنید که سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای متحد و دشمنان ایالات متحده می‌بینند که رئیس‌جمهور آمریکا دسترسی وسیعی را برای تیمی از جوانان بدون تجربه که ممکن است از فرآیندهای استاندارد تایید صلاحیت کارکنان عبور نکرده باشند و برای فردی [ماسک] که هیچ‌گونه اختیارات قانونی در اتخاذ تصمیمات مربوط به بودجه دولت و منابع انسانی ندارد، فراهم کرده است».
این رسانه کاری را که ماسک و ترامپ می‌کنند به نارنجکی شبیه می‌داند که داخل بروکراسی آمریکا انداخته شده و دیر یا زود خواهد ترکید و عواقب جبران‌ناپذیر آن آمریکا را متحمل خسارت خواهد کرد: «دولت ترامپ نه تنها شانس اصلاحات واقعی را بشدت کاهش داده، بلکه کشور را هم در معرض خطر قرار داده است. اقدامات ترامپ و ماسک شبیه انداختن یک نارنجک به مرکز دستگاه امنیت ملی است؛ در نهایت آن نارنجک منفجر خواهد شد و هیچ ‌کس در ایالات متحده، جایی برای پناه گرفتن نخواهد داشت». 
فارن‌افرز بخوبی نشان می‌دهد آنچه در واقع در میدان در حال رخ دادن است، یک نبرد حقیقی میان بروکراسی و اولیگارشی است که بزودی عواقب خود را نشان خواهد داد. به باور این رسانه، ماسک و جوانانی که همراه او، با مجوز ترامپ، دسترسی به محرمانه‌ترین اطلاعات آمریکایی‌ها و دستگاه‌های امنیت ملی این کشور پیدا کرده‌اند، علاوه بر آنکه در معرض تقدم نفع تجاری و شخصی خودشان بر منافع ملی خواهند بود، بلکه اعتماد متحدان و شرکای آمریکا به این کشور را نیز مخدوش می‌کنند. دقیقا به دلیل همین تعارض منافع و اعتماد شرکاست که ساختار دولت در آمریکا، به اذعان فارن‌افرز، از بروکراسی بی‌طرفی استفاده می‌کند که بتواند به این مشکلات فائق آید. به عبارت دیگر «مساله دیگر، اعتماد به افرادی است که در آژانس‌ها کار می‌کنند. بسیاری از افرادی که در وزارت خزانه‌داری به اطلاعات حساس شخصی که اکنون ماسک به آنها دسترسی دارد، دسترسی دارند، برای عموم مردم ناشناخته هستند. این افراد بروکرات‌های حرفه‌ای و بی‌طرف هستند که برای روسای‌جمهور هر 2 حزب کار می‌کنند و وظیفه‌شان اجرای پرداخت‌هاست، نه تصمیم‌گیری درباره اینکه چه کسی چه‌ چیزی دریافت می‌کند. آنها از نظر امنیتی تایید شده‌اند، از آنها خواسته شده هرگونه تضاد منافع احتمالی را اعلام و حل کنند و پس از دریافت تاییدیه‌های مناسب، آموزش‌های لازم را در زمینه سیستم‌ها دریافت می‌کنند». آنچه در پس این جنگ، میان بروکراسی و اورلیگارشی نهفته است، ورای تعارض بر سر حدود اختیارات و نفع‌بری، مساله تقابل کاملا معنادار 2 رویکرد غیرمتجانس است و ریشه این تقابل نیز از این 2 رویکرد نشأت می‌گیرد. ماسک، به عنوان نمونه اعلای پیش‌برنده منافع اولیگارشی، برآمده از خاستگاهی است که حرکت بی‌محابا، حتی شتاب‌زده، غیرارزیابانه و پرخطر را ارج می‌نهد و در هر شرایط عمل را بر نظر و تامل پیشین مقدم می‌دارد. این همان رویکردی است که در میان اقلیت‌ دیکتاتوری پلت‌فرمی سیلیکن‌ولی، به رویکرد Move fast and Break معروف است. در این نگاه، حرکت و رو به جلو رفتن، حتی اگر شتاب‌زده باشد و آزمون و خطاهای متعدد را بر سیستم تحمیل کند، ارزنده‌تر از تاملات برجانشستگان است. بنابراین در این نگاه، سیستم کند و پرپیچ‌ و‌ خم و حوصله‌ سربر بروکراتیک، بدل به زائده‌ای بودجه‌تلف‌کن می‌شود که باید آن را درهم شکست و به اسم بهینه ‌کردن، آن را ویران کرد.
بروکراسی اما با نگاه تقدم عمل شتاب‌زده و آزمون و خطاهای متعدد برای به نتیجه رسیدن، چندان میانه‌ای ندارد. ذات بروکراسی بر تقدم ثبات، استمرار و انباشت سنت نهادی و سنجیدگی در اقدامات استوار است. بنابراین هرگز با منطق بروکراتیک، نمی‌توان ایده «پیش‌برو و شکست بده» را منطقی دانست. ایده کارآفرینان سیلیکن‌ولی، مخل به مبادی و خاستگاه‌های سنت بروکراسی است و نوعی تهدید ذاتی برای آن محسوب می‌شود. کارآفرین نوآور سیلیکن‌ولی، در نتیجه به نوعی دیکتاتوری فایده‌محور بدل می‌شود که تنها سودآوری و بهینگی را ارج می‌نهد و استمرار و ثبات را از بین‌برنده بیشینگی سود می‌بیند. 
بنابراین آنچه اکنون در آمریکا در جریان است، نه تنها که یک جنگ زرگری نیست، بلکه تخاضم ذاتی 2 نگاه به اداره کشور و جهان است؛ یکی حرکات شتاب‌زده، فقدان پیش‌بینی‌پذیری و عدم برساخت رویه و دیگری تقدم ثبات، رویه و حساب و کتاب سنجیده؛ حالا پرسش این است، نارنجک زیر پای کدام‌یک خواهد ترکید؟
منبع: روزنامه وطن امروز
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1361395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیگ قهرمانان اروپا؛ ترکیب احتمالی میلان و فاینورد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تقابل غول‌های بحران زده در لیگ قهرمانان اروپا

اتحادیه اروپا: آتش بس غزه باید بدون پیش شرط جدید اجرایی شود

آمریکا به میزبانی از فینال لیگ قهرمانان اروپا نزدیک شد | اخبار ورزشی

10 تاکتیک مذاکراتی ترامپ

اروپا در شوک مرگ دروازه‌بان 21 ساله

نیمار برای بازگشت به رئال شرط گذاشت

لیگ قهرمانان اروپا؛ ترکیب احتمالی میلان و فاینورد

احتمال درگیری ایران با آمریکا

روبیو: کنترل غزه از سوی حماس صلح در خاورمیانه را نابود می کند

پلی آف لیگ قهرمانان فوتبال اروپا؛ برنامه بازی‌های دور رفت – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خلاصه بازی منچسترسیتی 2-3 رئال مادرید (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

آموزش آشپزی / طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان محبوب و خوشمزه

افشاگری مقام اروپایی: آمریکا طرحی برای جنگ روسیه و اوکراین ندارد

طبق فرموده رهبر معظم انقلاب؛ مذاکره با آمریکا بی‌فایده است

خلاصه بازی یوونتوس 2-1 آیندهوون (لیگ قهرمانان اروپا 25-2024)

سقوط ترسناک‌ترین مهاجم اروپا

لیگ قهرمانان اروپا؛ دورتموند آماده جشن صعود در وستفالن شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پلی آف لیگ قهرمانان فوتبال اروپا؛ برنامه بازی‌های دور رفت

تخمین هزینه 53 میلیارد دلاری برای بازسازی غزه

پاسخ منفی قاهره مصر به طرح ترامپ دربارهاخراج فلسطینی‌ها از غزه

کهکشان علیه پپ و بچه غول / کامبک در دقیقه 90 | اخبار ورزشی

پلی آف لیگ قهرمانان فوتبار اروپا؛ برنامه بازی‌های دور رفت

رکوردداران کامبک خوردن برابر رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا؛ دو تیم بالاتر از منچسترسیتی

نتیجه و خلاصه بازی تیم های فوتبال رئال مادرید – منچستر سیتی

طرح مصر برای بازسازی غزه بدون اخراج ساکنان آن/ اشتیاق قاهره برای همکاری با دولت آمریکا

ابوالغیط: غزه فروشی نیست – تسنیم

لیگ قهرمانان اروپا؛ بازگشت شکوهمندانه رئال مادرید در اتحاد

لیگ قهرمانان اروپا؛ دورتموند آماده جشن صعود در وستفالن شد

لیگ قهرمانان اروپا؛ برتری یوونتوس برابر آیندهوون

کهکشان علیه پپ و بچه غول / کامبک در دقیقه 90

خلاصه بازی منچسترسیتی و رئال مادرید در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان اروپا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

منچسترسیتی 2-3 رئال مادرید: متخصصان کامبک در اروپا

ترامپ تکلیف جنگ اوکراین را روشن کرد

پیش‌بینی مهم یک اقتصاددان درباره قیمت دلار در بازار

خلاصه بازی برست 0-3 پاری سن ژرمن (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

خبری از پدیده سپاهان در اروپا نیست!

دیدار با ملک عبدالله دوم چاره‌ساز شد؛ ترامپ از تهدید خود عقب‌نشینی کرد

واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به تهدیدهای ترامپ

غریبه در واشنگتن

مقایسه عملکرد ارلینگ هالند و کیلیان امباپه در فصل 25-2024+عکس

واکنش حماس به طرح ترامپ برای اخراج مردم فلسطین از غزه

ترامپ: غزه را نمی‌خریم، تصاحب می‌کنیم!

طلا اوج گرفت، سهام آرام ماند؛ سرمایه‌گذاران تهدید جدید تعرفه‌ای ترامپ را ارزیابی می‌کنند

ترامپ: وزیر خزانه‌داری به کی‌یف می‌رود؛ جنگ اوکراین به زودی پایان می‌یابد/آنها پذیرفتند که به ما مواد معدنی بدهند

پادشاه اردن: قاطعانه مخالف آوارگی فلسطینیان از غزه و کرانه باختری هستیم

مذاکرات پادشاه اردن با ترامپ در کاخ سفید بر سر غزه

رهبر انصارالله یمن به ترامپ: احمق کودن آیا تصور می‌کنی که ساکنان شریف غزه وطن خود را می‌فروشند؟ / آنانی که به آمریکا به عنوان خیرخواه می‌نگرند، سخت در اشتباه هستند و ساده‌لوحانه فکر می‌کنند

واکنش حماس به طرح ترامپ برای احارج مردم فلسطین از غزه

پیام پادشاه اردن پس از دیدار با ترامپ