ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نهایی شدن طرح اعمال تعرفه‌های متقابل ترامپ ایالات متحده آمریکا

نهایی شدن طرح اعمال تعرفه‌های متقابل ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره وقوع یک جنگ تجاری گسترده، دولت ترامپ برای اعمال تعرفه‌های متقابل آماده می‌شود. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مشاوران دونالد ترامپ طرح هایی را برای اعمال تعرفه‌های متقابل وعده داده شده توسط رئیس جمهور بر هر کشوری که بر محصولات وارداتی از آمریکا تعرفه در نظر بگیرد، نهایی کردند.
براساس این گزارش، همزمان با افزایش نگرانی ها درباره وقوع یک جنگ تجاری جهانی، مشاوران اقتصادی و تجاری رئیس جمهور آمریکا، طرح هایی را برای اعمال تعرفه های متقابل نهایی کردند. طرح هایی که قرار است برای جبران کسری بودجه دولت آمریکا اجرایی شود.
در همین راستا روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را «بدون استثنا یا معافیت» امضا کرد.
رئیس جمهور آمریکا اعلامیه‌ای رسمی را برای افزایش تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا به میزان 25 درصد امضا کرد و معافیت ها و سهمیه های معافیت از عوارض گمرکی و نیز صدها هزار معافیت تعرفه‌ای مخصوص محصول را برای هر دو فلز حذف کرد. نرخ تعرفه قبلی این محصولات برای ورود به آمریکا 10 درصد بوده است.
در همین حال، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که این قانون جدید از تاریخ 4 مارس اجرایی می شود.
همچنین معافیت ها و سهمیه های معافیت از عوارض گمرکی را برای میلیون ها تن فولاد و آلومینیوم وارداتی به آمریکا از کشورهای کانادا، برزیل، مکزیک، کره جنوبی و کشورهای دیگر که بدون تعرفه اقدام به این کار می کردند، لغو شد.
علاوه بر این، وی بعد از تماس تلفنی 40 دقیقه‌ای با آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا افزود که قصد دارد ملاحظه بزرگی را در این باره برای کشور استرالیا در نظر بگیرد و این کشور را از تعرفه 25 درصدی معاف کند زیرا استرالیا دارای کسری تجاری با آمریکاست. ترامپ تصریح کرد ما مازاد تجاری با استرالیا داریم زیرا آنها تعداد زیادی هواپیما از ما می خرند و به همین دلیل ممکن است استرالیا را از این تعرفه ها معاف کنیم.
اروپا زمان واکنش به تعرفه‌های ترامپ را اعلام کردترامپ تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال کرد دونالد ترامپ در دوران نخستین ریاست‌جمهوری خود ابتدا تعرفه‌هایی 25 درصدی بر فولاد و 10 درصدی بر آلومینیوم اعمال کرد، اما مدتی بعد به برخی شرکای تجاری مانند کانادا، مکزیک و برزیل معافیت‌هایی در قالب سهمیه‌های بدون تعرفه اعطا کرد.
جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین این معافیت‌ها را به بریتانیا، ژاپن و اتحادیه‌ اروپا گسترش داد. در نتیجه این سیاست‌ها، ظرفیت استفاده از کارخانه‌های فولادسازی ایالات متحده در سال‌های اخیر کاهش یافته است.
ترامپ پس از امضای این تعرفه ها بار دیگر اعلام کرد که قصد دارد در هفته جاری تعرفه‌های متقابل را بر بسیاری از کشورها اعمال کند.
وی مشخص نکرد که این تعرفه ها بر چه کشورهایی وضع می شود اما تلاشی گسترده خواهد بود که مشکلات بودجه آمریکا را حل می کند.
در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا، روز 1 فوریه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفه‌های جدیدی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعلام کرد. اما در ساعات پایانی قبل از اجرای تعرفه‌ها، ترامپ اعمال این تعرفه‌ها بر مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق انداخت، در حالی که تعرفه‌های 10 درصدی بر کالاهای چینی از روز سه‌شنبه، 4 فوریه، به اجرا درآمد.
مقامات کاخ سفید درباره ساختار یا زمان بندی تعرفه های بعدی سخن نگفتند اما منبع آگاه دیگری اظهار کرد اطلاعیه بیشتر درباره این تعرفه ها ممکن است در هفته جاری منتشر شود.
اگرچه بسیاری از کارشناسان این اقدامات ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و بر این عقیده‌اند که نتیجه عکسی خواهد داد، اما «دونالد ترامپ» به طور مرتب تعرفه ها را نوعی درمان معجزه گر اقتصادی توصیف می کند.
در همین حال اتحادیه اروپا به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نسبت به اعمال تعرفه های جدید بر واردات فولاد و آلومینیوم هشدار داده است. کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل که مسئول سیاست تجاری است، اعلام کرد: اتحادیه اروپا هیچ توجیهی برای اعمال تعرفه بر صادرات خود نمی بیند. ما برای حفاظت از منافع مشاغل، کارگران و مصرف کنندگان اروپایی در برابر اقدامات غیرموجه اقدام خواهیم کرد.
در این بیانیه آمده است: «با اعمال تعرفه‌ها، دولت ایالات متحده از شهروندان خود مالیات می‌گیرد، هزینه‌های کسب‌وکارها را افزایش می‌دهد و تورم را تقویت می‌کند. علاوه بر این، تعرفه ها عدم اطمینان اقتصادی را افزایش داده و کارایی و یکپارچگی بازارهای جهانی را مختل می کند.»
در نهایت در ساعات پایانی شب گذشته اتحادیه اروپا اعلام کرد که قصد دارد در اول آوریل به تعرفه های قریب الوقوع ایالات متحده آمریکا علیه واردات فولاد و آلومینیوم با تعرفه های متقابل پاسخ دهد.
«برند لانگ»، رئیس کمیسیون تجارت پارلمان اتحادیه اروپا، در استراسبورگ گفت: اگر تا 12 ماه مارس به توافقی نرسیدیم - البته اکنون مذاکره خواهیم کرد - پس این تعرفه های متقابل از اول آوریل (12 فروردین 1404) به اجرا گذاشته می شود.
تعرفه های متقابل مد نظر اتحادیه اروپا تعرفه های ویژه تعلیق شده بر محصولات ایالات متحده مانند شلوار جین، ویسکی بوربن، موتورسیکلت و کره بادام زمینی می باشد. بروکسل در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، زمانی که برای اولین بار تعرفه های ویژه آمریکا بر صادرات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا وضع شد، با این اقدامات به آن ها واکنش نشان داد.
لانگ در مورد راه‌های دستیابی به سازشی با آمریکایی‌ها هم گفت که «شاید می‌توان کمی گاز مایع بیشتر، کمی فناوری نظامی بیشتر از آمریکا خرید و شاید بتوان برخی تشریفات گمرکی را نیز تغییر داد».
این مقام اروپایی همچنین گفت که اتحادیه اروپا ابزاری برای اعمال فشار دارد. وی افزود: اگر ترامپ از تعرفه ها به عنوان یک سلاح سیاسی استفاده کند نه تنها می توان با تعرفه های متقابل از خود دفاع کرد، بلکه، برای مثال می توان حق ثبت اختراع را به حالت تعلیق درآورد، شرکت ها را از مناقصه های عمومی حذف کرد یا دسترسی به بازارها را محدود کرد.
وی در عین حال تاکید کرد مذاکرات غیررسمی با ایالات متحده نیز در حال انجام است.
«اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، از واکنش قاطعانه به تعرفه‌های ویژه واردات فولاد و آلومینیوم به دستور «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد.
افزایش بهای فلزات صنعتی در آمریکا
در پی اعمال تعرفه 25 درصدی توسط دونالد ترامپ بر فولاد و آلومینیوم وارداتی به آمریکا، بهای فلزات صنعتی در این کشور در روز سه شنبه افزایش یافت.
بر این اساس، بهای فلزات صنعتی در آمریکا روز سه شنبه افزایش یافت و این از تبعات امضای تعرفه 25 درصدی توسط دونالد ترامپ بر فولاد و آلومینیوم وارداتی به آمریکا است.
کارشناسان اقتصادی و تجاری بر این باروند در حالی که تعرفه های درنظرگرفته توسط ترامپ، بهای فلزات آمریکا را افزایش می دهد اما صنعت فلزات داخلی برای تامین فلز مصرفی کافی باید بسیار تلاش کند.
در حالی که هدف بیان شده از تعرفه های جدید کمک به تولیدکنندگان داخلی این فلزات در آمریکا عنوان شده، اما بازگشایی طرح های مسدود شده و ایجاد طرح های جدید برای جبران حجم واردات زیاد این محصولات، زمان می برد.
در این زمان، معامله گران، بهای فلزات آمریکا را بالا می برند تا قیمت آن را برای خودروسازان و دیگر صنایع که باید از زمان اجرایی شدن این تعرفه ها برای فلزات خارجی بپردازند، تعیین کنند.
کارشناسان بیشترین تاثیر را بر آلومینیوم می دانند زیرا از این فلز در صنایع حمل و نقل، ساخت و بسته بندی استفاده می شود و واردات شبکه ای آن حدود 82 درصد نیاز بازار آمریکا را تامین می کند.
در همین حال نگرانی های گسترده ای درباره رشد اقتصادی آهسته تر و درخواست برای فلزات به دلیل احتمال وقوع جنگ تجاری وجود دارد که در کاهش شدید بهای فلزات صنعتی جهانی در روز سه شنبه، دیده شد.
همچنین در حالی که رئیس جمهور آمریکا بر فلز مس تعرفه اعمال نکرد اما هفته گذشته درباره اعمال تعرفه بر این فلز نیز تهدید کرده بود و در نظر گرفتن تعرفه برای این فلز نیز ممکن است به جنگ تجاری گسترده دامن بزند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362175/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت یوکوهاما مارینوس به صدر جدول لیگ نخبگان شرق

نخست وزیر ژاپن از طرح ترامپ درباره غزه فاصله گرفت

10 گلزن برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ 8 نفر بالاتر از کیلیان امباپه

رئال مادرید به رکورد 300 پیروزی در لیگ قهرمانان اروپا رسید

توافق ترکمنستان و ترکیه برای صادرات گاز از طریق ایران

بازار خودروهای برقی داغ کرد

آماده همکاری با ایران هستیم!

عبور ناوشکن‌های آمریکایی از تایوان، خشم چین را برانگیخت

زمان پخش و تکرار سریال گروه نجات از شبکه تماشا

چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران حذف شدند؟!

ساخت توربین‌های بادی غول‌پیکر؛ برگ برنده جدید دانمارک برای رقابت با چین

دانلود مستقیم قسمت 1 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت اول

دانلود مستقیم قسمت 2 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت دوم

غرب دنبال حذف کامل چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران؟

ائتلاف فضایی چین در آفریقا؛ رقابتی جدید با ایالات متحده

افشای خطرناک: مایکروسافت در پروژه آموزش هوش مصنوعی آفریقای جنوبی متهم به سوءاستفاده شد!

تقابل طالبان و ترامپ بر سر تجهیزات نظامی بر جای مانده آمریکایی در افغانستان + فیلم

رایزنی ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

مسکو: منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه هستیم

مسیری که ایران برای هند و افغانستان هموار کرد

رایزنی وزرای خارجه ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

اقدام عجیب و بحث‌برانگیز طالبان علیه ایران در سکوت و لبخند مسئولان

مسکو منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه

حمایت 7239 استاد دانشگاه از موضع رهبر انقلاب در قبال فریبکاری آمریکا

تداوم رشد عرضه تولیدکنندگان نفت خارج از اوپک

آماده مذاکره‌ای جامع با آمریکا در موضوعات هسته ای و موشکی هستیم!

ترامپ: شنبه آخرین فرصت!

کرملین پیشنهاد زلنسکی را رد کرد

تغییر موضع آشکار دولت: به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

ارتش در حالت آماده باش!

ابقای 2 مقام ارشد اداره مهاجرت آمریکا دربحبوحه اخراج مهاجران

مخالفت چین با استقرار سامانه موشکی «تایفون» در فیلیپین

تهدید ترامپ علیه دو کشور!

انتقاد تند بولتون به ترامپ

ترامپ به نخست وزیر اسرائیل گفتند که فعلا قصد حمله نظامی علیه تهران را ندارند

رئیس جمهور: رفع مشکلات مردم بوشهر پیگیری می‌شود

قیمت جهانی نفت کاهشی شد

«خلیج آمریکا» روی نقشه گوگل نقش بست

به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

اوکراین برای تبادل زمین با روسیه اعلام آمادگی کرد

ترامپ، تهدید یا فرصت؟

حمایت جمعی از اساتید از بیانات رهبری و قدردانی از رئیس‌جمهور

خیز ارمنستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا

نظرسنجی در آمریکا؛ رئیس جمهور با کمترین میزان محبوبیت مشخص شد

تشدید قوانین مهاجرتی؛ انگلیس دستورالعمل جدید صادر کرد

بولتون: اقدامات جنجالی ترامپ باعث بی اعتمادی به ایالات متحده می شود

دانشگاه مونیخ سخنرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل را لغو کرد

بازی تبلیغاتی پادشاه انگلیس در نشست با رهبران یهودی و مسلمان

اسرائیل مدعی تمدید دوره اجرای آتش‌بس در لبنان شد

مخالفت بیروت با درخواست تل‌آویو برای ماندن در جنوب لبنان