ایرانیان جهان

آخرين مطالب

غرب دنبال حذف کامل چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران؟ آسیا و اقیانوسیه

غرب دنبال حذف کامل چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سفیر روسیه در تهران گفت: امیدوار هستیم که مذاکرات درباره توافق هسته‌ای با ایران در قالب گروه 1 + 5 ادامه یابد، زیرا بنا بر اطلاعات موجود متأسفانه کشورهای غربی در تلاش هستند روسیه و چین را از این روند کنار بگذارند.
به گزارش ایرنا، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با اشاره به اینکه توافق هسته‌ای بر اثر اقدامات غرب غیرقابل‌اجرا شده، از کشورهای غربی خواست که سیاست‌های ضدایرانی را که منجر به جلوگیری از احیای توافق می‌شود، کنار بگذارند.
آلکسی ددُف روز چهارشنبه این سخنان را در گفت و گو با ریانووستی بیان کرد. 
در این مصاحبه، خبرنگار روس از این دیپلمات روس پرسید: آیا مسکو خود را میانجی در ازسرگیری مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای با ایران می‌داند؟ آیا روسیه آماده ارائه جایگزینی برای توافق هسته‌ای است و اگر چنین است، کدام یک؟ 
سفیر روسیه در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: ما در اینجا واسطه نبوده و نخواهیم بود، ما در این فرآیند مشارکت مستقیم داریم.
وی یادآور شد: این روند از اوایل دهه 2000 آغاز شد، زمانی که قالب «ایران از یک سو و 1+5 از سوی دیگر» شکل گرفت؛ طرف مذاکره ایران در این چارچوب، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به اضافه آلمان هستند. بر این اساس، فدراسیون روسیه از همان ابتدا در این قالب بوده است
وی با اشاره به بن قالب 1+5 از یک سو و ایران از سوی دیگر حفظ شود. 
چشم‌انداز روابط تهران و مسکو پس از انعقاد معاهده جامع راهبردی سفیر روسیه در تهران در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: انعقاد معاهده جامع راهبردی بین دولتی در واقع مهمترین مرحله در تاریخ روابط ما است. از بسیاری جهات، سطح پیشرفته روابطی را که قبلاً در سال‌های اخیر به دست آورده ایم، نشان می‌دهد و راه را برای آینده هموار می‌کند، زیرا مسیرهای اصلی توسعه همکاری‌های ما را مشخص می‌کند. 
ددُف در پاسخ به سؤال دیگری در مورد تأثیر رویدادهای خاورمیانه بر مناسبات تهران و مسکو گفت: من می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که روابط ما با ایران از چنان پایه‌های بنیادی محکمی برخوردار است که بعید است هر رویداد خارجی بتواند به این روابط آسیب برساند. 
وی ادامه داد: چشم‌انداز این روابط در مسیر تقویت و توسعه بیشتر در زمینه‌های مختلف، اجرای پروژه‌های خاص و البته خیلی بیشتر میان دو کشور است. 
سفیر روسیه در تهران با اشاره به همکاری‌های دو کشور در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای گفت: طرح‌هایی در این زمینه در حال اجرا هستند که بزرگترین آن‌ها، نیروگاه اتمی بوشهر است. نخستین واحد این نیروگاه چندین سال پیش راه‌اندازی شد و با موفقیت در حال فعالیت است و بخشی از برق ایران را تأمین می‌کند. 
وی افزود: هم‌اکنون کار ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر در حال انجام است؛ با تکمیل این واحدها، سهم این نیروگاه اتمی در تأمین برق ایران افزایش می‌یابد و در حل مشکلات انرژی که ایران در حال حاضر با آن مواجه است، نقش خواهد داشت. 
سفیر روسیه در تهران در بخش دیگری از سخنان خود از کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال – جنوب به عنوان یک پروژه بزرگ و بلندپروازانه یاد کرد و گفت: در صورت اجرای کامل این راهگذر، می‌توان به صورت مستقیم از منطقه بندری در لنینگراد روسیه تا بندرعباس در جنوب ایران به حمل و نقل کالا پرداخت. 
وی با بیان اینکه تکمیل این راهگذر نیازمند اجرایی شدن برخی طرح‌ها از جمله ساخت خط ریلی رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده بخش غربی کریدور است، گفت: در حال حاضر، حدود 19 کیلومتر از طرف ایران برای ساخت و ساز اختصاص داده شده است و همانطور که دوستان ایرانی به ما گفته‌اند، 11 کیلومتر دیگر از مسیر نیز به همین منظور خریداری شده است. (بنا بر موافقت‌نامه اجرایی طرح که قرار است تا پایان مارس 2025 (فروردین 1404) امضا شود) برنامه اصلی برای سال 2025 میلادی، خرید یا رفع معارضین از زمین‌های مسیر عبوری خط ریلی (از سوی دولت ایران) است تا بتوانیم ما بر اساس توافقنامه بین دولتی، کار ساخت این طرح را دنبال کنیم.
ددُف در پاسخ به این پرسش که «ایران و روسیه چه تدابیری برای افزایش جریان گردشگر متقابل در نظر دارند؟» نیز گفت: اقدامات مناسب در حال حاضر انجام شده است و در حال حاضر به نیازها پاسخ می‌دهد. 
وی در این زمینه به قالب‌های سفر بدون روادید برای گروه‌های گردشگری و معرفی روادید الکترونیکی اشاره کرد. 
وی گفت: 29 هزار گردشگر ایرانی در سال 2024 میلادی از امکان سفر بدون روادید در قالب گروه‌های گردشگری به روسیه استفاده کردند. همچنین حدود 50 هزار گردشگر ایرانی نیز پارسال با دریافت روادید الکترونیکی راهی روسیه شدند. 
سفیر روسیه در تهران یادآور شد: اقدامات بعدی برای اطمینان از اقامتی راحت برای گردشگران، اولاً پذیرش متقابل کارت شتاب و میر در دو کشور است. 
وی افزود: پذیرش کارت‌های شبکه بانکی ایران هم اکنون در روسیه آغاز شده است. انتظار داریم که کارت‌های شبکه بانکی روسیه (میر) نیز در آینده قابل پیش بینی در ایران پذیرفته شوند. این البته باید تقویت جریان متقابل گردشگران را به دنبال داشته باشد. 
ددُف گفت: امیدواریم زمانی که پذیرش کارت‌های بانکی روسیه در ایران عملیاتی شود، بر تعداد گردشگران روسی تأثیر بگذارد. 
وی تصریح کرد: سخن از زمان‌بندی آغاز این فرایند هنوز دشوار است؛ شاید در تابستان آتی، کارت‌های بانکی روسیه در ایران پذیرش شوند. 
سفیر روسیه در ایران با بیان اینکه تبادلات فرهنگی میان دو کشور نیز برقرار است، گفت: پارسال با تصویب موافقت‌نامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی میان دو کشور، آن‌ها لازم الاجرا شده‌اند. همانطور که می‌دانید مرکز فرهنگی ایران در مسکو مدت هاست با موفقیت در حال فعالیت است. امیدواریم امسال بتوانیم مرکز فرهنگی روسیه را در تهران راه اندازی کنیم. 
وی ادامه داد: در این مسیر، برنامه پیش‌روی ما اجاره یک مکان است تا این مرکز فرهنگی فعالیت‌های خود را گسترش دهد. متأسفانه پیش‌بینی تاریخ‌ها در اینجا دشوار است، اما در این زمینه، ما به همکاری و کمک شرکای ایرانی خود امیدواریم. 
ددُف در تشریح برنامه‌های آتی فرهنگی میان دو کشور، از برنامه‌ریزی برای اجرای ارکستر فیلارمونیک سن‌پترزبورگ در پایان فوریه 2025 (اوایل اسفند 1403) در تهران خبر داد. 
به گفته وی، این اقدام در چارچوب طرح مشترک دو کشور با عنوان پل موسیقی سن‌پترزبورگ-تهران انجام خواهد شد. 
سفیر روسیه در تهران گفت: علاوه بر این، تبادل نسبتا گسترده‌ای از فیلم‌ها و شرکت متقابل در جشنواره‌های فیلم یکدیگر در دستور کار است؛ فعالیت‌های فرهنگی یعنی همین دست از اقدامات. 
وی ادامه داد: هم‌اینک حدود 9 هزار دانشجوی ایرانی در روسیه تحصیل می‌کنند که حدود 600 نفر از آن‌ها با بورسیه دولتی ما هستند؛ بیشتر دانشجویان ایرانی در روسیه در تخصص‌های پزشکی تحصیل می‌کنند. من فکر می‌کنم این حوزه نیز توسعه خواهد یافت، بنابراین به جرات می‌توان گفت که این عنصر بشردوستانه نقش مهمی در تقویت و توسعه روابط فرهنگی مردمی روسیه و ایران دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362343/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

◄ درک تفاوت بین ETCS و ERTMS در حمل و نقل ریلی اروپا

خط و نشان استرالیا برای فوتبال آسیا + نتایج و برنامه بازی‌ها

بحران املاک چین وارد مرحله خطرناک جدیدی می‌شود

صادرات غیرقانونی زعفران ایران توسط هند و افغانستان!

مستند «چکر»؛ برنامه‌ای برای نمایش دنیای واقعی افغانستان

عبور اولین بار ریلی هند از مسیر ایران به افغانستان

پزشکیان: آمریکا 18 هزار نفر از جوانان و مسئولین و دانشمندان را ترور کرده و بعد به ما میگوید تروریست! +فیلم

آمریکا بزرگترین حامی تروریست است

18 هزار شهروند ایرانی قربانی ترور هستند آنگاه ایران را حامی تروریسم معرفی می‌کنند

پزشکیان: می‌خواهند رژیم صهیونیستی مثل غزه به ایران حمله کند

یک بام و دو هوای آمریکا

پیشنهاد عجیب یکی از مقامات ترکیه: غزه به ترکیه ملحق شود!

رئیس‌جمهور: چرا آمریکا سیاست‌های خصمانه خود را متوقف نمی‌کند؟

پزشکیان: آمریکا تلاش می‌کند تمام راه‌ها را به روی ایران ببندد+ فیلم

آغاز مأموریت ماهواره پاندورای ناسا از پایگاه فضایی استاربِیس

بولتون: اقدامات ترامپ باعث بی‌اعتمادی به ایالات متحده می‌شود

تلاش آمریکا برای پوشاندن تهدیدات داخلی و خارجی خود

کرملین،‌ پیشنهاد زلنسکی درباره مبادله اراضی را رد کرد

روته: واکنش ناتو به حمله روسیه ویرانگر خواهد بود

تغییر سیاست نفت اوپک برای ایجاد ثبات در بازار

روایت شاعر عراقی از فلسطین: بی‌عدالتی آمریکا برای اولین بار نیست

تغییر نظر اروپایی‌ها درباره آمریکا به‌خاطر ترامپ

خبر فوری روزنامه اسرائیلی از حمله نظامی آمریکا به ایران

مرندی: نمی‌توان به ترامپ اعتماد کرد

دور دوم بی‌خردی در واشنگتن

سرویس اطلاعاتی دانمارک: روسیه آماده جنگ تمام‌عیار علیه ناتو می‌شود

تلاش قطر و مصر برای حفظ آتش بس در غزه

سفر هیأتی از مقامات ارشد حماس به قاهره

«تل السنوار»؛ گزارشی از محل شهادت «یحیی سنوار»

لاوروف: حرف آخر را پوتین و ترامپ درباره گفتگوی دوجانبه خواهند زد

حماس درباره ادعاها درخصوص کوچ اجباری مردم غزه بیانیه داد

قانونگذار هلندی: تنها راه صلح در اوکراین، عدم مداخله ناتو است

کرملین: پوتین و جولانی برای اولین بار پس از سقوط اسد با هم گفت‌وگو کردند

پیشنهاد عجیب ترکیه: غزه به این کشور ملحق شود

لاگارد: تنش‌های تجاری می‌تواند مسیر تورم را تغییر دهد

گروه سایپا تحویل خودرو در ایام تعطیل را فعال کرد

برق دزدی آشکار حدود 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور

اختلاس 20 میلیاردی توسط کارمند متخلف بانک در شیراز

لزوم تقویت مدیریت محلی در کرج با حفظ کارآمدی اقتصادی

بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور!

تعامل میان علم و صنعت، پیش‌شرط توسعه علمی و اقتصادی کشور

جلسه استیضاح همتی چه زمانی برگزار می‌شود؟

وزیر صمت نگاه ویژه‌ای به رفع دغدغه فعالان بخش خصوصی دارد

رونق کشاورزی کلید توسعه اقتصادی گلستان است

دولت در دوگانه رشد اقتصادی و امنیت، امنیت را ترجیح می‌دهد

طلا همچنان گران می شود؟

سونگون در مسیر توسعه؛ تحقق رکوردهای تولید و پیشرفت پروژه‌های عظیم

عزم وزارت صمت برای رفع دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی

مقابله با سرشبکه‌های اصلی قاچاق کالا توسط پلیس امنیت اقتصادی

بازگشت یوکوهاما مارینوس به صدر جدول لیگ نخبگان شرق