ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحریم چابهار، به ضرر هند و به نفع چین ایالات متحده آمریکا

تحریم چابهار، به ضرر هند و به نفع چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین، روزنامه انگلیسی زبان بیزینس استاندارد چاپ هندوستان در گزارشی با اشاره به این که تحریم‌های اعمال شده از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری تازه امریکا علیه بندر چابهار می‌تواند بر تجارت هندوستان و ایران در یک نقطه اتصال منطقه‌ای و مهم برای منافع استراتژیک دهلی نو در خاورمیانه و آسیای مرکزی تاثیرگذار باشد می‌نویسد: دولت امریکا در حال بررسی معافیت‌های تحریمی برای پروژه بندر چابهار ایران است که هند در آن سهم قابل توجهی دارد.
این موضوع می‌تواند پیامدهایی برای برنامه‌های اتصال هند به آسیای مرکزی داشته باشد. هند در نوامبر 2018، در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، معافیت تحریمی پروژه بندر چابهار را به‌دست آورد. این بندر استراتژیک با دور زدن پاکستان، دسترسی مستقیم هند به افغانستان را امکان‌پذیر می‌سازد. هندوستان و ایران در سال گذشته توافقنامه ده ساله را نهایی کردند که به ایندیا پورتس گلوبال لیمیتد (یک شرکت دولتی هند در بمبئی به عنوان شرکت مادر) اجازه داد تا پایانه چابهار را مدیریت و راه‌اندازی کند. همزمان با آن که نارندرا مودی نخست وزیر هند به زودی با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهد داشت، دولت ایالات متحده موضع خود را در مورد فشار بر ایران برای رسیدگی به نگرانی‌های هسته‌ای، برنامه‌های موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای تکرار کرده است. در یادداشت اجرایی امنیت ملی امریکا که به امضای ترامپ رسیده ذکر شده است: وزیر خارجه امریکا باید معافیت‌های تحریمی، به‌ویژه معافیت‌هایی که هر درجه از تسهیلات اقتصادی یا مالی را برای ایران فراهم می‌کند، از جمله موارد مربوط به پروژه بندر چابهار را اصلاح کرده یا لغو کند.
اقدام متعادل‌کننده هند این روزنامه هندی با اشاره به این که چابهار کماکان برای استراتژی منطقه‌ای هند به ویژه در حفظ مسیرهای تجاری به افغانستان حائز اهمیت است می‌نویسد: هند در ابتدا این معافیت را در سال 2018 به دلیل نقش آن بندر در بازسازی افغانستان کسب کرد. با این وجود، با کنترل طالبان بر کابل، چشم‌انداز ژئوپولتیکی تغییر کرده است. انتظار می‌رود گفت‌وگوهای مودی با مقام‌های امریکایی موضوعات اقتصادی و استراتژیک از جمله آینده معافیت چابهار را پوشش دهد. رئیس‌جمهوری ایالات متحده در تماس اخیر خود با مودی، بر شیوه‌های تجارت منصفانه، سیاست‌های مهاجرتی و همکاری دفاعی تاکید کرده است.
تحریم‌های ایالات متحده و ملاحظات تجاری هند بیزینس استاندارد با اشاره به تاثیر تحریم‌های امریکا بر ملاحظات تجاری هندوستان می‌نویسد: رویکرد امریکا در قبال ایران در سال 2018 با خروج واشنگتن از برجام تغییر کرد. از آن زمان به این سو، تحریم‌های جدیدی اعمال شده‌اند که بر تجارت جهانی با ایران، از جمله واردات نفت هند تأثیر گذاشته‌اند. پیش از تحریم‌های اعمال شده از سوی امریکا، هند سالانه حدود 13 میلیارد دلار کالا از ایران وارد می‌کرد که عمدتاً نفت بود. با این وجود، از سال 2019 میلادی به این سو، تجارت دو کشور به طور قابل توجهی کاهش یافته و حجم واردات به زیر یک میلیارد دلار کاهش یافته است. در فاصله آوریل تا اکتبر 2024 میلادی، هند تنها 216 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرد که نشان دهنده تبعیت این کشور از سیاست‌های ایالات متحده بوده است.
آینده همکاری هند و ایران این روزنامه هندی در بحش پایانی گزارش خود می‌نویسد: باوجود آن که هند تا حد زیادی از تحریم‌های امریکا علیه ایران پیروی کرده است، به واردات نفت از روسیه ادامه می‌دهد. در فاصله سال‌های 2023 و 2024 میلادی، هند به ارزش 54 میلیارد دلار نفت از روسیه خریداری کرد و واردات آن کشور از روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال 2022 میلادی افزایش یافت. مقام‌های ایرانی برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با هند به ویژه در منطقه اقتصادی چابهار ابراز علاقه کرده‌اند. یک مقام ارشد ایرانی اخیراً اشاره کرد که فرصت‌های تجاری بین دو کشور کماکان می‌تواند با رعایت تحریم‌های موجود مورد بررسی قرار گیرد. اگر امریکا معافیت هند برای همکاری در پروژه‌های چابهار را به طور کامل لغو کند، این امر بر روابط اقتصادی بین دهلی نو و تهران تاثیرگذار خواهد بود. نتیجه گفت‌وگوهای آتی بین مودی با مقام‌های امریکایی در تعیین مسیر پیش رو برای همکاری اقتصادی میان ایران و هند کلیدی خواهد بود.
هزینه‌های لغو معافیت تحریمی امریکا درباره چابهار برای هند نشریه هندی لجستیک اینسایدر نیز در گزارشی درباره محدودیت احتمالی اعمال شده از سوی ترامپ بر فعالیت هند در چابهار می‌نویسد: لغو معافیت تحریمی برای چابهار نه تنها نقل و انتقالات مالی و عملیات لجستیکی مرتبط با آن بندر را محدود می‌کند و باعث محدودیت توانایی هند در ادامه سرمایه‌گذاری در آن بندر می‌شود بلکه مانعی در مسیر شرکت‌های بیمه، کشتیرانی و حمل‌ونقل برای مشارکت در پروژه‌های چابهار خواهد شد. امری که می‌تواند مسیرهای تجارت را برای صادرکنندگان هندی پیچیده ساخته و هزینه‌های آنان را افزایش دهد.
این نشریه در ادامه می‌نویسد: چابهار طبق توافق سه جانبه سال 2016 میان ایران، هند و افغانستان مسیر تجاری جایگزین را ارائه می‌دهد که دسترسی هند به افغانستان و بازارهای آسیای مرکزی را از طریق دور زدن پاکستان امکان‌پذیر می‌سازد. این بندر بخشی از کریدور حمل‌ونقل شمال – جنوب قلمداد می‌شود که یک مسیر تجاری برای کاهش وابستگی به مسیرهای دریایی سنتی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز است.
فرصتی که برای چین فراهم خواهد شد این نشریه در ادامه اشاره می‌کند که چالش پیش روی دیگر برای هند افزایش نفوذ اقتصادی و تجاری چین در ایران است و در این باره می‌افزاید: چین و ایران توافقنامه همکاری جامع 25 ساله امضا کرده است که باعث سرمایه‌گذاری چندین میلیارد دلاری چینی‌ها در پروژه‌های زیرساختی ایران خواهد شد. اگر تحریم‌های امریکا هندی‌ها را وادار به قطع مشارکت در پروژه‌های چابهار سازد، این وضعیت در را به روی چینی‌ها برای افزایش حضور در آن بندر باز خواهد کرد که به تقویت ابتکار عمل کمربند و جاده چین خواهد انجامید. همچنین، روسیه نیز سهم مهمی در کریدور شمال - جنوب دارد. موضع مسکو در قبال تحریم‌های امریکا، سرنوشت توسعه آن کریدور و محدودیت‌های پیش روی آن را مشخص خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362187/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت یوکوهاما مارینوس به صدر جدول لیگ نخبگان شرق

نخست وزیر ژاپن از طرح ترامپ درباره غزه فاصله گرفت

10 گلزن برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ 8 نفر بالاتر از کیلیان امباپه

رئال مادرید به رکورد 300 پیروزی در لیگ قهرمانان اروپا رسید

توافق ترکمنستان و ترکیه برای صادرات گاز از طریق ایران

بازار خودروهای برقی داغ کرد

آماده همکاری با ایران هستیم!

عبور ناوشکن‌های آمریکایی از تایوان، خشم چین را برانگیخت

زمان پخش و تکرار سریال گروه نجات از شبکه تماشا

چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران حذف شدند؟!

ساخت توربین‌های بادی غول‌پیکر؛ برگ برنده جدید دانمارک برای رقابت با چین

دانلود مستقیم قسمت 1 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت اول

دانلود مستقیم قسمت 2 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت دوم

غرب دنبال حذف کامل چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران؟

ائتلاف فضایی چین در آفریقا؛ رقابتی جدید با ایالات متحده

افشای خطرناک: مایکروسافت در پروژه آموزش هوش مصنوعی آفریقای جنوبی متهم به سوءاستفاده شد!

تقابل طالبان و ترامپ بر سر تجهیزات نظامی بر جای مانده آمریکایی در افغانستان + فیلم

رایزنی ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

مسکو: منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه هستیم

مسیری که ایران برای هند و افغانستان هموار کرد

رایزنی وزرای خارجه ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

اقدام عجیب و بحث‌برانگیز طالبان علیه ایران در سکوت و لبخند مسئولان

مسکو منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه

حمایت 7239 استاد دانشگاه از موضع رهبر انقلاب در قبال فریبکاری آمریکا

تداوم رشد عرضه تولیدکنندگان نفت خارج از اوپک

آماده مذاکره‌ای جامع با آمریکا در موضوعات هسته ای و موشکی هستیم!

ترامپ: شنبه آخرین فرصت!

کرملین پیشنهاد زلنسکی را رد کرد

تغییر موضع آشکار دولت: به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

ارتش در حالت آماده باش!

ابقای 2 مقام ارشد اداره مهاجرت آمریکا دربحبوحه اخراج مهاجران

مخالفت چین با استقرار سامانه موشکی «تایفون» در فیلیپین

تهدید ترامپ علیه دو کشور!

انتقاد تند بولتون به ترامپ

ترامپ به نخست وزیر اسرائیل گفتند که فعلا قصد حمله نظامی علیه تهران را ندارند

رئیس جمهور: رفع مشکلات مردم بوشهر پیگیری می‌شود

قیمت جهانی نفت کاهشی شد

«خلیج آمریکا» روی نقشه گوگل نقش بست

به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

اوکراین برای تبادل زمین با روسیه اعلام آمادگی کرد

ترامپ، تهدید یا فرصت؟

حمایت جمعی از اساتید از بیانات رهبری و قدردانی از رئیس‌جمهور

خیز ارمنستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا

نظرسنجی در آمریکا؛ رئیس جمهور با کمترین میزان محبوبیت مشخص شد

تشدید قوانین مهاجرتی؛ انگلیس دستورالعمل جدید صادر کرد

بولتون: اقدامات جنجالی ترامپ باعث بی اعتمادی به ایالات متحده می شود

دانشگاه مونیخ سخنرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل را لغو کرد

بازی تبلیغاتی پادشاه انگلیس در نشست با رهبران یهودی و مسلمان

اسرائیل مدعی تمدید دوره اجرای آتش‌بس در لبنان شد

مخالفت بیروت با درخواست تل‌آویو برای ماندن در جنوب لبنان