ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قیمت یورو امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403 اروپا

قیمت یورو امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - : قیمت یورو در مرکز مبادله، امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403 بر اساس آخرین معاملات تا ساعت 12:00 به رقم 71 هزار و 413 تومان رسید.
قیمت یورو:

قیمت یورو در مرکز مبادله 71 هزار و 413 تومان
«یورو» یکای پول کشورهای منطقه یورو است که به 100 سنت تقسیم می‌شود. به‌کارگیری یورو از ابتدای ژانویه سال 2002 رسماً در کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، اتریش، اسپانیا، پرتغال، یونان، ایتالیا، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند و فنلاند آغاز شد و اکنون در 19 کشور از 27 عضو اتحادیه اروپا به‌طور رسمی در جریان است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
یورو بیرون از اروپا نیز در برخی از بازمانده‌های مستعمرات کشورهای اروپایی نظیر گویان فرانسه، گوادلوپ، مارتینیک، مایوت، رئونیون، جزایر قناری و سن-پیر و میکلون نیز رایج است.
ضرب هر سکه (سنت) یا (یورو) در هر کشور عضو منطقه یورو شکل خاص و طرح خودش را دارد. سکه‌های ضرب هلند، اسپانیا، فنلاند، آلمان، فرانسه و… با یکدیگر متفاوت هستند.

ایرانیان جهان

تاریخچه یورو ایده یکای پول یکسان، نخستین بار توسط ژاک دلور، وزیر اقتصاد پیشین فرانسه که از سال 1985 تا 1995، ریاست کمیسیون اروپا را به عهده داشت، ارائه شد. هدف این بود که هویت اروپایی در بازارها تقویت شده و تثبیت قیمت‌ها، رشد اقتصادی و منافع تجاری نصیب اعضا شود. دلور در گزارشی که در سال 1989 ارائه داد، یکای پول مشترک را یک هدف پولی مشترک توصیف کرد که تا حدی موجب رهایی کامل از جنبش‌های سرمایه‌داری خواهد شد. یکای پول یورو که بزرگ‌ترین قدرت تجاری دنیا را شکل داد، با هدف وصل‌کردن کشورهای اروپایی برای مقاصد تجاری و سیاسی، یورو در بحبوحه آشوب‌های سیاسی و اقتصادی به وجود آمد؛ دیوار برلین در سال 1989 فروریخته بود و آلمان‌ها در اندیشه اتحاد بودند، در شرق اروپا بساط کمونیسم برچیده شده بود و منطقه شاهد فراز و فرودهای بسیار بود. با پایان جنگ جهانی دوم، اتحادیه اروپا تأسیس شده بود اما اقتصاد منطقه در مسیر تک قطبی‌شدن حرکت می‌کرد.
پیمان ماستریخت در تاریخ 7 فوریه 1992 در یکی از شهرهای هلند به نام ماستریخت به امضا رسید و از سال 1993 به اجرا درآمد. این معاهده، ساختار یک واحد پول مشترک را طراحی کرد؛ نماد این ارز جدید از حرف اپسیلون در الفبای یونانی (ε) الهام گرفت و از سال 2001، سکه‌ها و اسکناس‌های آن توسط بانک مرکزی اروپا منتشر و وارد بازار شد.
حقایق جالب در مورد یورو یورو امروزه پس از دلار، دومین ارز مهم در سطح جهان محسوب می‌شود. خبرگزاری دویچه وله آلمان حقایقی جالب در خصوص یورو را مطرح کرده است:
1- یورو اولین بار در یکم ژانویه 1999 معرفی شد، اما نخستین بار از یکم ژانویه سال 2002 اسکناس‌ها و سکه‌های یورو وارد چرخه گردش پولی کشورهای اروپایی شدند.
2- حدود 340 میلیون نفر در مبادلات روزانه خود در سراسر جهان از یورو استفاده می‌کنند و بدین ترتیب یورو دومین ارز مهم جهان است.
3- تا اکتبر سال 2018، حدود 1.2 تریلیون یورو به شکل اسکناس و 28 میلیارد یورو به شکل سکه در چرخه پولی جهانی وجود داشته است.
4- مسئولیت چاپ اسکناس‌های یورو با بانک مرکزی اروپا و ضرب سکه‌ها بر عهده بانک‌های مرکزی کشورهای عضو منطقه یورو است. به همین دلیل، اسکناس‌ها در منطقه یورو یکسانند، اما سکه‌ها در کشورهای مختلف دارای تصاویر مختلفی هستند.
5- منطقه یورو شامل 19 کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده می‌کنند.
6- علاوه بر 19 کشور فوق، آندورا، موناکو، سن مارینو و واتیکان نیز کشورهایی هستند که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده می‌کنند اما حق چاپ یورو را ندارند.
7- بنابر اعلام بانک مرکزی اروپا، بین 20 تا 25 درصد یوروهای چاپ شده در خارج از منطقه یورو مورد مبادله قرار می‌گیرند.
8- آلمانی‌ها بیش از اتباع دیگر کشورهای عضو منطقه یورو به وجه نقد علاقه‌مندند: به طور متوسط در کیف پول هر آلمانی 109 یورو وجود دارد. اتریش با 89 و یونان با 80 یورو در رده‌های بعدی قرار دارند. از ان سو پرتغالی‌های با 29 یورو کمترین علاقه را به وجه نقد دارند و فرانسوی‌ها با 32 یورو و هلندی‌ها با 44 یورو در رده های بعدی قرار دارند.
9-بانک مرکزی اروپا که مقرّ آن در شهر فرانکفورت آلمان است اسکناس های 5، 10، 20، 50، 100، 200 و 500 یورویی چاپ می‌کند. انتشار اسکناس‌های 500 یورویی به دلیل نگرانی‌های امنیتی و استفاده در پولشویی از ماه آوریل امسال متوقف خواهد شد، اما اسکناس‌های موجود همچنان معتبر باقی خواهند ماند.
10- سکه‌های 1، 2، 5، 10، 20 و 50 سنتی و 1 و 2 یورویی در حال حاضر ضرب می شود. هر یک یورو معادل 100 سنت است. 

ایرانیان جهان

طراحی یورو هفت اسکناس رنگارنگ یورو از 5 تا 500 یورویی ارزش‌گذاری شده‌اند. این اسکناس‌ها برخلاف اکثر ارزهای ملی دارای هیچ‌گونه طرحی از چهره‌های شاخص ادبی، فرهنگی و سیاسی کشورها نیستند.
یورو مظهر اتحاد اروپا به شمار می‌رود و طراحی آن توسط رابرت کالینا انجام گرفته است. کالینا بر روی این اسکناس‌ها تصویری از نقشه‌ی اروپا، پرچم اتحادیه‌ی اروپا، طاق‌ها، پل‌ها و پنجره‌های معمولی را طراحی کرد.
همچنین در حال حاضر هشت سکه‌ی یورو وجود دارد که از یک سِنتی تا دو یورویی ارزش‌گذاری شده‌اند. طراحی یک روی این سکه‌ها یکسان است و طرف دیگر آن‌ها در هر یک از کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا، طرحی متفاوت دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362206/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت یوکوهاما مارینوس به صدر جدول لیگ نخبگان شرق

نخست وزیر ژاپن از طرح ترامپ درباره غزه فاصله گرفت

10 گلزن برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ 8 نفر بالاتر از کیلیان امباپه

رئال مادرید به رکورد 300 پیروزی در لیگ قهرمانان اروپا رسید

توافق ترکمنستان و ترکیه برای صادرات گاز از طریق ایران

بازار خودروهای برقی داغ کرد

آماده همکاری با ایران هستیم!

عبور ناوشکن‌های آمریکایی از تایوان، خشم چین را برانگیخت

زمان پخش و تکرار سریال گروه نجات از شبکه تماشا

چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران حذف شدند؟!

ساخت توربین‌های بادی غول‌پیکر؛ برگ برنده جدید دانمارک برای رقابت با چین

دانلود مستقیم قسمت 1 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت اول

دانلود مستقیم قسمت 2 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت دوم

غرب دنبال حذف کامل چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران؟

ائتلاف فضایی چین در آفریقا؛ رقابتی جدید با ایالات متحده

افشای خطرناک: مایکروسافت در پروژه آموزش هوش مصنوعی آفریقای جنوبی متهم به سوءاستفاده شد!

تقابل طالبان و ترامپ بر سر تجهیزات نظامی بر جای مانده آمریکایی در افغانستان + فیلم

رایزنی ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

مسکو: منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه هستیم

مسیری که ایران برای هند و افغانستان هموار کرد

رایزنی وزرای خارجه ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

اقدام عجیب و بحث‌برانگیز طالبان علیه ایران در سکوت و لبخند مسئولان

مسکو منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه

حمایت 7239 استاد دانشگاه از موضع رهبر انقلاب در قبال فریبکاری آمریکا

تداوم رشد عرضه تولیدکنندگان نفت خارج از اوپک

آماده مذاکره‌ای جامع با آمریکا در موضوعات هسته ای و موشکی هستیم!

ترامپ: شنبه آخرین فرصت!

کرملین پیشنهاد زلنسکی را رد کرد

تغییر موضع آشکار دولت: به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

ارتش در حالت آماده باش!

ابقای 2 مقام ارشد اداره مهاجرت آمریکا دربحبوحه اخراج مهاجران

مخالفت چین با استقرار سامانه موشکی «تایفون» در فیلیپین

تهدید ترامپ علیه دو کشور!

انتقاد تند بولتون به ترامپ

ترامپ به نخست وزیر اسرائیل گفتند که فعلا قصد حمله نظامی علیه تهران را ندارند

رئیس جمهور: رفع مشکلات مردم بوشهر پیگیری می‌شود

قیمت جهانی نفت کاهشی شد

«خلیج آمریکا» روی نقشه گوگل نقش بست

به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

اوکراین برای تبادل زمین با روسیه اعلام آمادگی کرد

ترامپ، تهدید یا فرصت؟

حمایت جمعی از اساتید از بیانات رهبری و قدردانی از رئیس‌جمهور

خیز ارمنستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا

نظرسنجی در آمریکا؛ رئیس جمهور با کمترین میزان محبوبیت مشخص شد

تشدید قوانین مهاجرتی؛ انگلیس دستورالعمل جدید صادر کرد

بولتون: اقدامات جنجالی ترامپ باعث بی اعتمادی به ایالات متحده می شود

دانشگاه مونیخ سخنرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل را لغو کرد

بازی تبلیغاتی پادشاه انگلیس در نشست با رهبران یهودی و مسلمان

اسرائیل مدعی تمدید دوره اجرای آتش‌بس در لبنان شد

مخالفت بیروت با درخواست تل‌آویو برای ماندن در جنوب لبنان