ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پشت پرده گرم شدن روابط چین و هند؛ اژدهای زرد به جنگ سرد با متحدان آمریکا پایان داد/ اهرم های پکن برای نبرد با ترامپ ایالات متحده آمریکا

پشت پرده گرم شدن روابط چین و هند؛ اژدهای زرد به جنگ سرد با متحدان آمریکا پایان داد/ اهرم های پکن برای نبرد با ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، در ماه‌های پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در نوامبر، سیاست‌گذاران در پکن با نگرانی چهار سال آینده روابط ایالات متحده و چین را ارزیابی می کنند. پکن انتظار دارد که ترامپ سیاست های سختگیرانه ای را در قبال چین دنبال کرده و به طور بالقوه جنگ تجاری، جنگ فناوری و رویارویی دو کشور بر سر تایوان را تشدید کند.
خرد غالب این است که چین باید برای طوفان های پیش رو در معاملات خود با ایالات متحده آماده شود.فارن افرز در این باره یادداشتی را منتشر کرده و اقتصادنیوز این یادداشت را در سه بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان «آماده باش چین؛ اهرم های پکن برای خنثی کردن لرزه های جنگ تعرفه ها/ چین برای دور زدن ترامپ چه گزینه هایی دارد؛ ائتلاف سازی؛ استراتژی اژدهای زرد برای مصون ماندن از لرزه های جنگی که ترامپ به راه انداخت»منتشر شد و در ادامه بخش دوم آمده است.
اهرم های اژدهای زرد چین همچنین به دنبال تنوع بخشیدن به گزینه های تجاری خود است. طی چند ماه گذشته، بیانیه‌های وزارت خارجه و بازرگانی چین بارها به تلاش این کشور برای پیوستن به توافق جامع و مترقی برای مشارکت ترانس پاسیفیک، توافق تجاری 12 عضوی که پس از مشارکت ترانس پاسیفیک که در سال 2017 با خروج ایالات متحده متوقف شد، اشاره کرده است. اعضای این توافق باید الزامات ورود سختگیرانه را رعایت کنند، که در مورد چین این گزاره به اصلاحات ساختاری جدی نیاز دارد. پکن ارزش مکانیسم های تجاری چندجانبه را به رسمیت می شناسد: الحاق چین به سازمان تجارت جهانی در سال 2001 احتمالاً بزرگترین عامل رشد اقتصادی چین بود. با دور شدن کشورها از سازمان تجارت جهانی و حرکت به سمت ترتیبات جایگزین مانند ترانس پاسفیک، پکن می‌خواهد مطمئن شود که کنار گذاشته نمی‌شود. با روی کار آمدن ترامپ، مشارکت در چنین ساختاری بسیار حیاتی تر است زیرا چین به دنبال جبران دسترسی از دست رفته به بازارهای ایالات متحده خواهد بود. همزمان تدارکات چین برای مقابله با ترامپ نیز شامل فشار دیپلماتیک است. چین به واسطه هراس از تشدید تنش در اقیانوس هند و اقیانوس آرام تلاش کرده تا با هند و ژاپن، دو همسایه که چین در چندین سال گذشته روابط پرتلاطم با آنها داشته اند، به اهداف خود دست یابد. ثبات در همسایگی نزدیک چین، حواس پرتی را برای پکن به حداقل می رساند و می تواند تلاش های ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن شرکای خود برای تحت فشار قرار دادن چین را تضعیف کند. بهبود روابط با ژاپن و استرالیا نیز راهی برای چین است تا خود را با رهبران ترانس پاسفیک خوشحال کند.

ایرانیان جهان

حرکت به سوی به حداقل رساندن تنش در این میان گرم شدن روابط چین و هند قابل توجه است. در ماه اکتبر، چین و هند به طور ناگهانی به توافقی دست یافتند که پس از چهار سال از بن بست نظامی در باب منطقه مرزی مورد مناقشه لداخ خلاص شوند. پس از انتخاب ترامپ، چین از آجیت دوال مشاور امنیت ملی هند برای گفتگو در مورد مسائل مرزی به پکن دعوت کرد. دوال حتی با هان ژنگ، معاون رئیس‌جمهور چین ملاقات کرد - اقدامی غیرمعمول و نشانه حسن نیت. چین نیز در طول این سفر به هند محصولات قابل توجه ارائه کرد، از جمله صدور مجوز برای اتباع هندی جهت از سرگیری سفرهای زیارتی به تبت، همکاری در آبراه های مشترک و تجارت بین دو کشور در گذرگاه کوهستانی ناتو لا. مهمتر از آن، چین متعهد شد که "یک راه حل منصفانه، معقول و قابل قبول دوجانبه برای مسئله مرز" را دنبال کند. پکن مدتهاست که توافق جامع در مورد مرز چین و هند را به تعویق انداخته است - توافقی که دهلی نو نیز بدان نیاز دارد - زیرا معتقد است زنده نگه داشتن این مناقشه بستر ساز بی ثباتی می شود.
در این میان چین با ژاپن نیز به پیشرفت هایی دست یافته و امیدوار است روابط با مهم ترین متحد ایالات متحده در منطقه را بهبود بخشد. در سپتامبر 2024، پکن اعلام کرد که به تدریج ممنوعیت واردات غذاهای دریایی ژاپن را که در آگوست 2023 اعمال کرده بود، لغو خواهد کرد. پس از دیدار شی جین پینگ، رهبر چین با شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در پرو در نوامبر، چین ورود بازدیدکنندگان ژاپنی را بدون ویزا بازگرداند. در این میان تبادلات حزب حاکم چین و ژاپن که در سال 2004 آغاز شد اما در هفت سال گذشته به حالت تعلیق درآمده بود، در ژانویه از سر گرفته شد و چین میزبان یک هیئت ژاپنی در پکن بود. در آن جلسه، وانگ یی، وزیر خارجه چین، بنا به گزارش‌ها پیشنهاد کرد که ایشیبا در جریان بازی‌های آسیایی زمستانی 2025 که چین میزبان آن است، از این کشور بازدید کند. در همان زمان، چین به استرالیا کمک کرده و در اواخر نوامبر به طور یکجانبه یک سیاست 30 روزه بدون ویزا برای اتباع استرالیایی که از چین بازدید می کنند، اعلام کرد.
زمانی که بازگشت ترامپ به واقعیت تبدیل شد، پکن بر ارتباط با شرکای آمریکایی تمرکز کرد. حتی زمانی که چین به تدریج دیپلماسی خصمانه "گرگ جنگجو" خود را پس از کووید در سال 2023 کنار گذاشت، روابط چین با هند و ژاپن سرد باقی ماند: تنش های مرزی با هند ادامه یافت و پکن به دلیل انتشار فاضلاب های رادیواکتیو تصفیه شده در اقیانوس آرام هدف انتقادهای تند ژاپن قرار گرفت. اما زمانی که چین به واسطه رویکرد و استراتژی ترامپ درگیر ابهام شد، تصمیم گرفت روابط خود را با هر دو کشور بهبود بخشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1363621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مورینیو: به اندازه کافی جام کسب کردم/ ایکاردی بهترین بازیکن تاریخ است

پورتو - آاس رم؛ ترکیب رسمی

پورتو – آاس رم؛ ترکیب رسمی

معضل DeepSeek: چرا اپلیکیشن هوش مصنوعی چینی با واکنش جهانی مواجه شده است؟

پاکستان خواستار همکاری افغانستان در مبارزه با تروریزم شد

ناو هواپیمابر آمریکا با کشتی تجاری در نزدیکی مصر برخورد کرد

برخورد ناو هواپیمابر آمریکا با یک کشتی تجاری

آمریکایی‌ها با طرح ترامپ برای مالکیت غزه مخالفند

توافق 10 میلیون دلاری ایکس با ترامپ برای حل دعوای حقوقی

با آمدن ترامپ جنگ اوکراین و روسیه پایان می یابد؟

ریخته شدن 3749 تن بمب بر سر مردم شهر درسدن آلمان/ یکی از وحشیانه ترین بمباران های کل جنگ جهانی دوم توسط انگلیس و آمریکا

درخواست مهم 145 عضو کنگره از ترامپ

آمریکا: تا ابد منتظر ایران نمی‌مانیم

ترامپ تعرفه‌های «متقابل» اعمال کرد+ جزئیات

رابرت کندی وزیر بهداشت آمریکا شد

مصائب اجاره‌‏نشین‌‏ها

روز تاریک اروپا

اقدام جنجالی جدید ترامپ

نبیه بری: «آمریکایی‌ها به من گفتند ارتش اسرائیل می‌خواهد در 5 نقطه از جنوب لبنان بماند»

بازار خودرو؛ ارزان‌ها داغ و لاکچری ها کماکان در رکود ماندند

برای مجری معروف زن حکم زندان صادر شد +عکس

آماده سازی ضریح و محل تدفین شهید سید حسن نصرالله + فیلم

حکم زندان با اعمال شاقه برای مجری زن صادر شد

حمایت بارزانی از مشارکت کرد‌ها در روند سیاسی سوریه

سخنگوی دولت: برگزاری هر نوع تجمعی نیاز به مجوز دارد

مقام سازمان ملل: نگران وخامت سریع اوضاع اقتصادی یمن هستم

واکنش تند و تیز مشاور رهبری به مذاکره با آمریکا

بازار ارز تغییر فاز داد؛ قیمت درهم امارات و ریال عمان بر مدار صعود/ پشت پرده شراکت 200 میلیاردی ترکیه با اعراب

معامله اوکراین با کرملین/ روز تاریک اروپا رقم خورد

جزئیات تازه از تماس تلفنی 90 دقیقه‌ای ترامپ و پوتین

طرح ترامپ درباره نوار غزه بیشتر شبیه یک شوخی است

دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی تحریم شد

برخورد ناو هواپیمابر آمریکا با کشتی تجاری در نزدیکی مصر

وزیر دفاع آمریکا: به روسیه امتیاز ندادیم، فقط واقع‌گرا هستیم

دولت آمریکا دادستان ارشد دیوان لاهه را تحریم کرد

بازداشت 14 هزار مهاجر در سه هفته؛ ماجرا چیست؟

ترامپ اوکراین را فروخت

برخورد ناو هواپیمابر آمریکایی با کشتی باری در دریای مدیترانه

برخورد ناو آمریکایی با یک کشتی تجاری در مدیترانه

خشونت علیه زنان چگونه کنترل می‌شود؟

تنها راه خروج فوتبال ایران از بن‌بست

ایران با بلوف‌های ترامپ چه می‌کند؟

چرخش مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی

تصاویری دیگر از اعتراضات و تجمع مردم لبنان در بیروت در پی لغو پروازها

تصاویری دیگر از اعتراض‌ها به لغو مجوز پرواز تهران - بیروت؛ معترضان خیابان‌ها را بستند

یمن: برای پاسخ به تهدیدات ترامپ علیه غزه، در آماده‌باش‌ کامل هستیم

ماکرون: فرانسه برای مبارزه علیه داعش در سوریه آماده است

درخواست 145 عضو کنگره آمریکا از ترامپ در مورد غزه

مقام دولت ترامپ: 14 هزار مهاجر را دستگیر کرده‌ایم

ویدیوی پربازدید از عکس‌العمل کودک خردسال غزه‌ای