ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترامپ اوکراین را فروخت ایالات متحده آمریکا

ترامپ اوکراین را فروخت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
در روز‌های اخیر سیاست‌ها و طرح‌های «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره جنگ اوکراین و این کشور اروپایی بیش از گذشته مشخص شده است.
«پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در نشست وزرای دفاع کشور‌های عضو ناتو و متحدان آشکارا اعلام کرد که اروپا و اوکراین دیگر یک اولویت برای آمریکا نیستند.
او آب پاکی را روی دستان متحدان کی‌یف ریخت و با رد عضویت اوکراین در ناتو، گفت بازگشت این کشور به مرز‌های سال 2014 هم ممکن نیست.
این مسئله در تماس ترامپ با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و نقش نداشتن اروپا در هیچ یک از اقدامات دیپلماتیک پیش و پس از آن مشخص شد، به‌طوری‌که خبرگزاری انگلیسی رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک اذعان کرد که اروپا از تصمیم ترامپ برای گفت‌و‌گو با پوتین بی‌خبر بوده و همگی از این اقدام ناگهانی شوکه شده‌اند.
اما اروپا با چالش‌های گسترده‌تری رو‌به‌رو است.
رسانه آمریکایی بلومبرگ در گزارشی نوشت: «ترامپ در گفت‌و‌گو با مقامات و رهبران اتحادیه اروپا اعلام کرده که آنها چه کاری باید برای تضمین امنیت اوکراین انجام دهند.»
به اذعان این رسانه، خواسته‌های ترامپ، «اروپا را به حد بحرانی خود خواهد رساند.»
هزینه 3 تریلیون دلاری نقشه ترامپ بر دست اروپا
اقتصاددانان بلومبرگ تخمین زده‌اند که حفاظت از اوکراین و گسترش ارتش کشور‌های اروپایی می‌تواند 3.1 تریلیون دلار هزینه اضافی در 10 سال آینده برای این اتحادیه اروپا هزینه داشته باشد.
به اذعان این رسانه، چنین تعهدی «شکستگی‌هایی را که اتحادیه اروپا سال‌هاست روی آن سرپوش گذاشته است را آشکار خواهد کرد. اما با وجود یک دولت خودکامه که مرز‌های شرقی خود را تهدید می‌کند و درک فزاینده‌ای که اروپا نمی‌تواند به کاخ سفید تکیه کند، هزینه انفعال می‌تواند بسیار بیشتر باشد.»
بلومبرگ مدعی شد: «برخی از رهبران و بسیاری از مقامات امنیتی هشدار می‌دهند که اگر اتحادیه اروپا نتواند یک بازدارنده قانع کننده ایجاد کند، پوتین تنها تلاش‌های خود را برای تضعیف و در نهایت حتی تجزیه اتحادیه اروپا و ائتلاف ناتو افزایش خواهد داد.»
در همین راستا، «بن والاس» وزیر دفاع پیشین انگلیس به این رسانه گفت: «همه رؤسای جمهور آمریکا می‌دانستند که امنیت فراآتلانتیک به نفع آمریکا و اروپاست، اما به نظر می‌رسد ترامپ فکر می‌کند که او بهتر می‌داند. تاریخ او را قضاوت خواهد کرد.»
هیچ‌کس از تماس ترامپ با پوتین خبر نداشت
به اذعان بلومبرگ، مقامات اروپایی از تماس ترامپ با پوتین شوکه شده‌اند. این رسانه به نقل از 2 مقام که هؤیت آنها فاش نشده است، نوشت: «هیچ یک از متحدان کلیدی آمریکا از این تماس خبر نداشتند.»
یک مقام دیگر، تماس رئیس‌جمهور آمریکا با همتای روس خود را «فروختن اوکراین» توصیف کرد، زیرا «ترامپ حتی پیش از شروع مذاکرات، همه خواسته‌های پوتین را برآورده کرد.»
رسانه آمریکایی افزود: «تحولات چشمگیر مقیاس چالشی را که اروپایی‌ها با آن رو‌به‌رو هستند آشکار کرد و این چالشی است که در حال حاضر آنها عمدتاً برای آن آماده نیستند.»
به گفته یکی از مقامات ارشد اروپایی، روسیه برتری نیروی انسانی قابل توجهی نسبت به اروپا دارد و اقتصاد جنگی آن می‌تواند گلوله‌ها و سایر تجهیزات نظامی را با سرعتی فراتر از نیاز‌های ارتش خود برای خط مقدم در اوکراین تولید کند.
از طرفی به اذعان بلومبرگ، صنایع دفاعی اروپا آماده برطرف ساختن نیاز‌های این قاره در سال‌های آینده نخواهد بود.
ترس اروپا از توافق پوتین و ترامپ و جنگ تعرفه‌ها
اگرچه آمریکا اعلام کرده است که خواستار یک راه‌حل پایدار است، اما طبق گزارش بلومبرگ، «اروپایی‌ها نگران این هستند که ترامپ بتواند قبل از اینکه فرصتی برای تأثیرگذاری مناسب بر تفکرات پوتین پیدا کند، با پوتین به توافق برسد. برای بسیاری، تماس روز چهارشنبه، این ترس‌ها را تأیید کرد.»
یک مقام اروپایی نیز به بلومبرگ گفت که «اروپایی‌ها نگران هستند که هیچ‌کس در تیم ترامپ تجربه واقعی مذاکره با روس‌ها را نداشته باشد. اکثر تیم پوتین چندین دهه تجربه در ارتباط با ایالات متحده و اوکراین دارند و مهارت‌های خود را در سرویس‌های مخفی روسیه آموخته‌اند.»
از طرفی، به گفته 2 مقام ارشد که هؤیت آنها فاش نشده است، اروپا با بحرانی بزرگ‌تر رو‌به‌رو است، زیرا «بیشتر ارتباطات روزمره اروپا با دولت آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ برای دومین بار در ماه گذشته قطع شده است و آنها را متکی به تماس‌های تلفنی رسمی، ملاقات‌های منظم و بیانیه‌های عمومی کرده است.»
اتحادیه اروپا همچنین همزمان با تلاش برای حفظ شراکت خود با ترامپ بر سر اوکراین، در حال آماده شدن برای تلافی تعرفه‌های آمریکاست.
به اذعان بلومبرگ، «اتکای مستمر اتحادیه اروپا به ایالات متحده برای امنیت خود به ترامپ اهرم فشاری توانمند می‌دهد، زیرا او به دنبال استفاده از قدرت اقتصادی واشنگتن برای از سرگیری روابط تجاری فراآتلانتیک است و او درباره این واقعیت که اروپایی‌ها به‌خاطر اوکراین بسیار بیشتر از او در خطر هستند، خوش‌بین بوده است.»
آینده مبهم اوکراین و البته ناتو!
در چنین شرایطی، به باور تحلیل‌گران بلومبرگ، سرنوشت سرزمین‌های اوکراینی تحت تصرف روسیه برای آینده‌ای طولانی در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرند و تحت کنترل عملی روسیه هستند.
بلومبرگ افزود: «اوکراین به‌نوعی تضمین‌های امنیتی دریافت خواهد کرد و بسیاری از مذاکرات بر این موضوع متمرکز می‌شوند که چقدر این ضمانت‌ها قوی خواهند بود. با توجه به اینکه امنیت ناشی از عضویت در ناتو در حال حاضر از روی میز خارج شده است.»
رسانه آمریکایی نوشت: «اگر اروپایی‌ها بتوانند خط ارتباطی خوبی با کاخ سفید ایجاد کنند، در تلاش خواهند بود تا ترامپ را متقاعد کنند که حمایت آمریکا از کی‌یف را برای مدت طولانی حفظ کند تا کشور‌های اتحادیه اروپا به سرعت توانایی‌های خود را افزایش دهند.»
به باور بلومبرگ، در شرایط ایده‌آل و غیرواقعی «ایالات متحده و اروپایی‌ها به طور دوجانبه متعهد به مداخله نظامی در صورت زیر پا گذاشته شدن توافق توسط روسیه خواهند شد. اما خطر درگیری مستقیم با روسیه حتی برخی از سرسخت‌ترین حامیان اوکراین را نیز نگران می‌کند.»
این رسانه آمریکایی افزود: «در عوض، شرکای کی‌یف می‌توانند متعهد به افزایش حمایت نظامی از اوکراین و اعمال مجدد یا تشدید تحریم‌ها علیه روسیه شوند. آنها همچنین می‌توانند به اوکراین کمک کنند تا صنعت دفاعی خود را توسعه دهد و نیرو‌های خود را بازسازی کند تا به عنوان عامل اصلی بازدارنده در برابر روسیه عمل کند.»
بلومبرگ افزود: «اگر اتحادیه اروپا بتواند همه این اقدامات را انجام دهد، ممکن است راه را برای پیوستن اوکراین به این اتحادیه، شاید ظرف یک دهه آینده، هموار کند.».
اما به اذعان رسانه آمریکایی «بدترین حالت، محتمل‌ترین حالت است» که در آن «ترامپ ممکن است علاقه خود را به آینده اوکراین قبل از دستیابی به هرگونه توافقی از دست بدهد و کمک‌های نظامی و مالی را متوقف کند و اروپایی‌ها را برای رسیدگی به این مشکلات رها کند.»
بلومبرگ افزود: «در صورت وقوع این احتمال، هرگونه توافقی می‌تواند دستاورد‌های قابل توجهی را برای پوتین داشته باشد و ضمن کنترل بخشی از خاک اوکراین، مانع عضویت آن در ناتو شود.»
رسانه آمریکایی در ادامه مدعی شد که پس از اوکراین «کشور‌های بالتیک، محتمل‌ترین اهداف پوتین خواهند بود.»
رسانه آمریکایی افزود: «اگر با گسترش حملات پوتین به دیگر کشورها، ناتو پاسخ ندهد، این ائتلاف دفاعی، عملا منحل شده است.»
عدم اعتماد اروپا به آمریکای ترامپ
بلومبرگ در ادامه به نقل 2 مقام ارشد اروپایی اذعان کرد که با وجود حمایت کشور‌های آمریکایی از مواضع «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین مبنی بر نیاز حضور نیرو‌های آمریکایی در هرگونه نیروی حافظ صلح، فرانسوی‌ها استدلال می‌کنند که نمی‌شود به آمریکا تکیه کرد.
رسانه آمریکایی به نقل از منابع خود افزود: «هرگونه امتناع ایالات متحده از استقرار نیرو‌های خود در خاک اوکراین به عنوان بخشی از هرگونه تضمین امنیتی بالقوه برای کی‌یف، به‌عنوان نشانه‌ای از کاهش تعهد آمریکا با ناتو تفسیر خواهد شد.»
بلومبرگ در پایان به نقل از مقامات اروپایی نوشت: «برخی از مقامات به طور خصوصی در مورد شباهت شرایط کنونی با دهه 1930 صحبت می‌کنند. در آن دوران گروهی اندک خواستار مسلح شدن مجدد انگلیس و فرانسه برای بازدارندگی علیه آلمان بودند. در آن زمان، رهبران اروپایی با واگذاری سرزمینی به آدولف هیتلر در مذاکرات مونیخ در سال 1938 به دنبال راضی کردن هیتلر بودند و برخی از مقامات امروز نگران بی‌میلی مشابه برای ایجاد قدرت سخت خود هستند.»
منبع: خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1363655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حامی یابی طرح اکرام همزمان با ماه شعبان در خراسان‌جنوبی

تأکید طالبان بر اهمیت وحدت و همکاری میان مردم افغانستان

دستیابی به بمب اتمی معضل امنیتی ایران را حل نمی‌کند/ عدم مذاکره با آمریکا هدیه به نتانیاهو است

چراغ سبز ترامپ به اسرائیل برای ماندن در سوریه

جمع بندی اخبار مهم در پنجشنبه 25 بهمن 1403 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

واکنش ریاض به پیشنهاد نتانیاهو

کاهش نیرو به سفارتخانه‌های آمریکا رسید

ماجرای بسته معیشتی ماه رمضان چیست؟

رایزنی سفیر ایران با این مقام قزاقستانی

ساعت هوشمند اپل خود را به مچ پا ببندید!

سیاست فرزین برای کاهش دلار 90 هزار تومانی چیست؟/ سکانداران بانک مرکزی جز حرف‌های تکراری کاری نمی‌کنند

هشدار مهم یک تحلیلگر اقتصادی

طرح ترامپ برای اوکراین 3 تریلیون دلار هزینه اضافه بردوش اتحادیه اروپا خواهد گذاشت

تمامی گل‌های بارسلونا در مرحله اول لیگ قهرمانان اروپا

مایکل نونان، جوان‌ترین گلزن تاریخ رقابت‌های باشگاهی اروپا شد

پیشنهاد الحوثی به آمریکا

در 90دقیقه‌ تماس تلفنی پوتین و ترامپ چه گذشت؟

ترامپ تعرفه های تلافی جویانه اعمال کرد

ترامپ تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعمال کرد/ به پوتین اعتماد دارم

ترامپ: ممکن است تعرفه 100 درصدی بر اعضای بریکس اعمال کنم

رابرت کندی در دولت ترامپ سمت گرفت

زلنسکی: تماس اولیه ترامپ با پوتین «خیلی خوشایند نیست»

امام جمعه اصفهان: برخی کشور‌ها پول فروش نفت را بدون اجازه آمریکا نمی‌دهند

ترکش‌های بازی پیچیده شام؛ دیپلماسی شاتلی عراق میان ایران و اعراب/ آیا عراق با عربستان و قطر هم صدا می‌شود؟

خبر خوش درباره بسته معیشتی ماه رمضان

رئیس پارلمان اروپا به نوار غزه سفر کرد

شوکه‌کننده: مرگ مغزی استعداد سابق بایرن مونیخ

به زانو درآوردن ما غیرممکن است

دست رد اوکراین به توافق پوتین و ترامپ

رابرت کندی در دولت ترامپ سمت گفت

خشم مردم لبنان به خاطر جلوگیری از انجام پرواز تهران - بیروت

واکنش نماینده حزب الله به لغو پرواز ایرانی به مقصد بیروت

حمایت ایران از تقویت همکاری‌های اقتصادی در چارچوب «دی 8»

اعتراضات در لبنان در پی لغو پرواز‌های تهران - بیروت

مورینیو: به اندازه کافی جام کسب کردم/ ایکاردی بهترین بازیکن تاریخ است

پورتو - آاس رم؛ ترکیب رسمی

پورتو – آاس رم؛ ترکیب رسمی

معضل DeepSeek: چرا اپلیکیشن هوش مصنوعی چینی با واکنش جهانی مواجه شده است؟

پاکستان خواستار همکاری افغانستان در مبارزه با تروریزم شد

ناو هواپیمابر آمریکا با کشتی تجاری در نزدیکی مصر برخورد کرد

برخورد ناو هواپیمابر آمریکا با یک کشتی تجاری

آمریکایی‌ها با طرح ترامپ برای مالکیت غزه مخالفند

توافق 10 میلیون دلاری ایکس با ترامپ برای حل دعوای حقوقی

با آمدن ترامپ جنگ اوکراین و روسیه پایان می یابد؟

ریخته شدن 3749 تن بمب بر سر مردم شهر درسدن آلمان/ یکی از وحشیانه ترین بمباران های کل جنگ جهانی دوم توسط انگلیس و آمریکا

درخواست مهم 145 عضو کنگره از ترامپ

آمریکا: تا ابد منتظر ایران نمی‌مانیم

ترامپ تعرفه‌های «متقابل» اعمال کرد+ جزئیات

رابرت کندی وزیر بهداشت آمریکا شد

مصائب اجاره‌‏نشین‌‏ها