ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دستیابی به بمب اتمی معضل امنیتی ایران را حل نمی‌کند/ عدم مذاکره با آمریکا هدیه به نتانیاهو است ایالات متحده آمریکا

دستیابی به بمب اتمی معضل امنیتی ایران را حل نمی‌کند/ عدم مذاکره با آمریکا هدیه به نتانیاهو است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عضو شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید: گفت‌و‌گو و مصالحه با آمریکا بیشتر منافع ایران را تامین می‌کند. زمان آن است که ایران به جای اهداف دست نیافتنی بر منافع خود تمرکز کند.
، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه یک «یادداشت ریاست‌جمهوری» را درباره «احیای سیاست فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ترامپ به‌منظور آنچه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و کاهش صادرات نفت آن خوانده، این یادداشت را امضا کرده است.
او گفت که درباره امضای این سند «مردد» بوده، با این حال این یادداشت «بسیار سختگیرانه» است. ترامپ گفت: امیدوارم از این (فشار حداکثری) زیاد استفاده نکنیم. باید ببینیم آیا می‌توانیم با ایران به توافق برسیم یا خیر.»
بر اساس این سند ایران نباید به سلاح هسته‌ای و موشک بالستیک قاره‌پیما دست یابد؛ شبکه تروریستی ایران باید خنثی شود؛ باید با توسعه موشکی و همچنین سایر تسلیحات و توانمندی‌های نامتعارف و متعارف مقابله کرد.
درباره این موضوع، خبرنگار تابناک گفتگویی با پروفسور شیرین هانتر عضو شورای روابط خارجی آمریکا انجام داده که در ادامه می‌آید.
هانتر متخصص مسائل سیاسی ایران، خاورمیانه و اسلام سیاسی است. تا پیش از انقلاب 57 در ایران، هانتر عضو وزارت امور خارجه ایران بوده و پس از آن به ایالات متحده مهاجرت کرد. وی به زبان‌های فارسی، انگلیسی، فرانسه و ترکی مسلط است. وی همچنین عضو شورای روابط خارجی امریکاست. کتاب «روابط ایرانی - عربی، فرایند‌های تنش و سازگاری» از جمله کتاب‌های متأخر هانتر است. این کتاب تلاشی برای فهم و درک بهتر تاثیرات رقابت‌های فرهنگی، مدرنیزاسیون (نوگرایی)، اختلافات قومی و مذهبی، دولت‌سازی، نقش قدرت‌های بزرگ و سیستم سیاسی بین‌المللی بر روابط ایرانیان و اعراب طی هفت دهۀ گذشته است.
*ترامپ «یادداشت ریاست جمهوری» در خصوص ایران را امضا کرد. در این سند علاوه بر موضوع هسته‌ای بر خلع سلاح‌های متعارف نیز تاکید شده است و بر مواردی، چون سیاست منطقه‌ای ایران نیز تاکید شده است. آیا این سند را می‌توان نوعی تاکتیک مذاکراتی از سوی ترامپ دانست؟ ترامپ در مذاکرات همیشه یک فشار حداکثری اعمال می‌کند تا بتواند امتیازات لازم را از طرف مقابل بگیرد.
یادداشت ترامپ در اصل شرایط دیرینه آمریکا برای رفع تحریم‌ها را تکرار می‌کند. سیاست‌های منطقه‌ای ایران، به‌ویژه موضع ایران در قبال اسرائیل، از بسیاری جهات و علی‌رغم اظهارات مخالف، موانع مهم‌تری برای تفاهم با واشنگتن بوده تا موضوع هسته‌ای. حتی برجام اولین گام برای رسیدگی به مشکلات دیگر بود.
با این حال، تندرو‌ها چه در ایران و چه در آمریکا از بهبود تدریجی روابط جلوگیری کردند و در نهایت ترامپ از برجام خارج شد. اسرائیل خواهان کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا نیست و با حفظ تحریم‌ها و فشار‌ها می‌خواهد ایران را بیشتر تضعیف کند . امتناع ایران از گفت‌و‌گو با آمریکا هدیه‌ای به نتانیاهو است.
به سختی می‌توان گفت که این یادداشت تنها یک تاکتیک مذاکره است یا یک گزینه سیاست جدی. با این حال، با توجه به تجربیات گذشته، ایران باید تهدیدات را جدی بگیرد. ترامپ مایل به توافق است، اما بعید است که از اکثر خواسته‌ها دست بکشد. این مسائل تنها در صورتی روشن می‌شود که ایران با آمریکا گفت‌و‌گو کند.
*بعد از امضای این سند، ایران مخالفت خود را با مذاکره با آمریکا اعلام کرد. در واقع در مقابل فشار حداکثری آمریکا، ایران نیز اعلام کرد تحت چنین شرایطی حاضر به مذاکره نخواهد بود. تصور می‌کنید این دو موضع در چه زمانی ممکن است به نوعی تعادل برای شروع گفت‌و‌گو برسد؟
امتناع ایران از گفت‌و‌گو با آمریکا مانع بزرگی برای هرگونه توافق احتمالی با واشنگتن بوده است. این موضع ایران فراتر از دوره ریاست جمهوری ترامپ است و به سال‌های اولیه پس از انقلاب 1979 بازمی گردد. در طول سال‌ها، گروه‌هایی که مخالف هرگونه آشتی با ایالات متحده هستند، آنهایی را که معتقد به گفت‌و‌گو با آمریکا هستند، تضعیف کرده‌اند.
من رویکرد ترامپ در قبال ایران را تایید نمی‌کنم و معتقدم که این رویکرد غیر سازنده است . با این حال، از آنجایی که ایران به رهایی از فشار نیاز دارد، باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهد و حداقل با گفت‌و‌گو با واشنگتن، احتمالات مرتبط با روابط بهتر و رفع تحریم‌ها را آزمایش کند. غرور بیش از حد می‌تواند برای ایران گران تمام شود.
*در سند امضای شده علیه ایران، بر فعال سازی مکانیسم ماشه تاکید شده است. برخی افراد، چون الیوت آبرامز به ترامپ توصیه کرده‌اند این مکانیسم را برای فشار به ایران فعال سازد. به نظر شما ممکن است ترامپ قبل از شروع مذاکرات احتمالی، خواهان فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی انگلیس یا فرانسه شود؟
افرادی مانند «الیوت آبرامز» دلیل اصلی موضع سخت آمریکا در قبال ایران بوده‌اند. آبرامز یکی از افرادی بود که در سال 2003 راه رسیدن ایران به آمریکا را مسدود کرد. او دوست داشت ایران را به عنوان یک کشور متحد و یکپارچه نابود کند. این یکی دیگر از دلایلی است که ایران باید با آمریکا گفت‌و‌گو کند. حتی اگر اتفاق مهمی رخ ندهد، ایران چیزی را از دست نخواهد داد. ایران تنها کشوری در جهان است که حاضر به مذاکره با آمریکا نیست. حتی نیکلاس مادورو با آمریکایی‌ها صحبت می‌کند.
*اگر مذاکره به نتیجه نرسد، ترامپ اعلام کرده از حمله نظامی اسرائیل به تاسیاست هسته‌ای ایران حمایت می‌کند. چنین اقدامی چقدر محتمل است؟
حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران آخرین راه حل خواهد بود. اول از همه، چنین حمله‌ای می‌تواند پیامد‌هایی برای کل منطقه از نظر آلودگی هسته‌ای داشته باشد. ثانیاً در چنین حالتی ایران مجبور به واکنش می‌شود. این به معنای جنگ منطقه‌ای است؛ بنابراین من شک دارم که ترامپ چنین حمله‌ای را تحریم کند، اما ایران باید چنین تهدید‌هایی را جدی بگیرد. نتانیاهو و ترامپ هر دو غیرقابل پیش بینی هستند.
*در صورت شکست مذاکرات، ایران ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد. این اقدام باعث نوعی رقابت هسته‌ای در منطقه می‌شود و عربستان بر طبق سخنان مقامات آن به سمت بمب اتمی خواهند رفت. ترامپ چنین فضایی را خطرناک می‌داند. این موضوع تا چه میزان او را برای دستیابی به یک توافق سوق خواهد داد؟
رفتن به دنبال بمب معضل امنیتی ایران را حل نمی‌کند. حتی اگر چند بمب بسازد، ایران فاقد قابلیت حمله دوم خواهد بود که برای بازدارندگی پایدار ضروری است. گفت‌و‌گو و مصالحه بیشتر برای تامین منافع ایران است. زمان آن است که ایران به جای اهداف دست نیافتنی بر منافع خود تمرکز کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1363752/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نامه دموکرات‌ها به ترامپ: تصرف غزه غیرقانونی است

روبیو: تنها طرح ممکن، اخراج فلسطینیان از غزه است

حمایت از بخش خصوصی در اولویت دولت است

خلاصه بازی پورتو 1-1 آاس رم (لیگ اروپا – 25-2024)

خلاصه بازی پورتو مقابل رم در لیگ اروپا + ویدیو

واکنش ایران به اتهامات آمریکا در نشست شورای امنیت درباره یمن

استقبال هند از ابتکار عمل ترامپ برای پایان جنگ اوکراین

وزیر بهداشت آمریکا را می شناسید؟

هند: از ابتکار عمل ترامپ برای پایان جنگ اوکراین استقبال می کنیم

بمب اتمی معضل امنیتی ایران را حل نمی‌کند

این شما و این قیمت‌های احتمالی بنزین در 1404

پورتو 1-1 آاس رم؛ سرنوشت صعود به المپیکو کشیده شد

شکست پرگل گالاتاسرای در لیگ اروپا بعد از بازی جنجالی!

حسین راغفر : قیمت دلار به بالای 100 هزار تومان / وضعیت بازار ارز، خوراک براندازی است

جوان‌ترین گلزن اروپا 16 سال و 197 روز دارد

ترامپ اعضای بریکس را تهدید به اعمال تعرفه های 100 درصدی کرد

لوبه با پوریا در آستانه صعود به فینال

بدشانسی دوباره پائولو دیبالا در بازی بزرگ (عکس)

پس از مذاکره پنهانی ایران و آمریکا شمخانی چه گفت؟ +فیلم

ترامپ و ضدجریان های گفتمانی

رایزنی سفیر ایران با یک مقام قزاقستانی

حامی یابی طرح اکرام همزمان با ماه شعبان در خراسان‌جنوبی

تأکید طالبان بر اهمیت وحدت و همکاری میان مردم افغانستان

دستیابی به بمب اتمی معضل امنیتی ایران را حل نمی‌کند/ عدم مذاکره با آمریکا هدیه به نتانیاهو است

چراغ سبز ترامپ به اسرائیل برای ماندن در سوریه

جمع بندی اخبار مهم در پنجشنبه 25 بهمن 1403 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

واکنش ریاض به پیشنهاد نتانیاهو

کاهش نیرو به سفارتخانه‌های آمریکا رسید

ماجرای بسته معیشتی ماه رمضان چیست؟

رایزنی سفیر ایران با این مقام قزاقستانی

ساعت هوشمند اپل خود را به مچ پا ببندید!

سیاست فرزین برای کاهش دلار 90 هزار تومانی چیست؟/ سکانداران بانک مرکزی جز حرف‌های تکراری کاری نمی‌کنند

هشدار مهم یک تحلیلگر اقتصادی

طرح ترامپ برای اوکراین 3 تریلیون دلار هزینه اضافه بردوش اتحادیه اروپا خواهد گذاشت

تمامی گل‌های بارسلونا در مرحله اول لیگ قهرمانان اروپا

مایکل نونان، جوان‌ترین گلزن تاریخ رقابت‌های باشگاهی اروپا شد

پیشنهاد الحوثی به آمریکا

در 90دقیقه‌ تماس تلفنی پوتین و ترامپ چه گذشت؟

ترامپ تعرفه های تلافی جویانه اعمال کرد

ترامپ تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعمال کرد/ به پوتین اعتماد دارم

ترامپ: ممکن است تعرفه 100 درصدی بر اعضای بریکس اعمال کنم

رابرت کندی در دولت ترامپ سمت گرفت

زلنسکی: تماس اولیه ترامپ با پوتین «خیلی خوشایند نیست»

امام جمعه اصفهان: برخی کشور‌ها پول فروش نفت را بدون اجازه آمریکا نمی‌دهند

ترکش‌های بازی پیچیده شام؛ دیپلماسی شاتلی عراق میان ایران و اعراب/ آیا عراق با عربستان و قطر هم صدا می‌شود؟

خبر خوش درباره بسته معیشتی ماه رمضان

رئیس پارلمان اروپا به نوار غزه سفر کرد

شوکه‌کننده: مرگ مغزی استعداد سابق بایرن مونیخ

به زانو درآوردن ما غیرممکن است

دست رد اوکراین به توافق پوتین و ترامپ