ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم اخبار ایران

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هیچ مشکلی در تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و ذخایر استراتژیک کشور بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق تأمین شده است.
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامرضا نوری قزلجه در جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اهمیت معیشت مردم و تأمین نیازهای اساسی کشور برای دولت، گفت: روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی با نظم و برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به جلسات منظم صبح و شب در وزارتخانه جهاد کشاورزی برای پایش وضعیت بازار، تصریح کرد: ما همواره آماده اطلاع‌رسانی دقیق به مردم و رسانه‌ها بوده‌ایم و در 100 روز نخست فعالیت خود نشست خبری گسترده‌ای با حضور بیش از 85 خبرنگار برگزار کردیم. در حوزه تأمین کالاهای اساسی نیز ذخایر استراتژیک کشور کاملاً تأمین شده و کالاها در بنادر، گمرکات و حتی آب‌های ساحلی کشور آماده ورود به شبکه توزیع هستند.
نوری در ادامه با تأکید بر عدم کمبود کالا در بازار، گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است. در حال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به تحول در فرآیند واردات کالا اظهار کرد: سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات کاملاً الکترونیکی شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد. این فرایند شفافیت را افزایش داده و دستگاه‌های نظارتی نیز به‌صورت لحظه‌ای بر آن نظارت دارند.
وی خاطرنشان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و برنج، سیاست‌های تشویقی برای حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شده است، به این ترتیب که واردات کالاهایی مانند کنجاله و روغن منوط به خرید دانه‌های روغنی داخلی شده است. این سیاست‌ها در جهت حمایت از تولید ملی و ایجاد توازن در بازار اجرا می‌شوند.
هیچ امضای طلایی در واردات کالا نداریم
وزیر جهاد کشاورزی، در ادامه این جلسه تصریح کرد: هیچ امضای طلایی یا فساد اداری در فرآیند تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و همه مراحل در یک سامانه شفاف و هوشمند کنترل می‌شود.
وی با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش انحصار و افزایش رقابت، گفت: ما به‌تدریج انحصار در بازار کالاهای اساسی را کاهش داده‌ایم و اکنون میزان آن کمتر از 20 درصد است. این روند ادامه دارد و قصد داریم آن را به کمتر از 10 درصد برسانیم. دیگر کسی به‌صرف سابقه قبلی، سهم دائمی در بازار ندارد و توزیع مجدد براساس نیاز واقعی و عدالت انجام می‌شود.
نوری در ادامه به سیاست جدید واگذاری امکان واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این تغییر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که مستقیماً مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند. برای مثال، اگر اتحادیه مرغداران مستقیماً ذرت وارد کند، اطمینان بیشتری در مصرف آن وجود دارد، زیرا کاملاً در واحدهای تولیدی استفاده خواهد شد. این در حالی است که برخی تجار، به‌دلیل نداشتن تعهد به زنجیره تولید، ممکن است کالا را در مسیرهای غیرضروری منحرف کنند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توضیح داد: حدود 60 درصد از ارز ترجیحی به کالاهای واسطه‌ای مانند ذرت، جو، کنجاله و کودهای شیمیایی اختصاص دارد، درحالی‌که 40 درصد آن برای کالاهای مصرفی نظیر برنج، روغن، گوشت و گندم مصرف می‌شود. در حوزه کالاهای واسطه‌ای، سامانه بازارگاه به‌صورت شفاف تمام مراحل از واردات تا فروش را ثبت و نظارت می‌کند.
وی با اشاره به سیاست‌های کنترلی قیمت در بازار تأکید کرد: ما روی کالاهایی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند، نظارت کامل داریم و قیمت آن‌ها تقریباً ثابت است. برای نمونه، قیمت برنج خارجی که دو هفته پیش نرخ‌گذاری شد، در فروشگاه‌های بزرگ با قیمت 48 هزار و 250 تومان عرضه می‌شود.
نوری با اشاره به رشد مثبت در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، رشد بخش کشاورزی نزدیک به سه درصد بوده و صادرات این بخش نیز 35 درصد افزایش داشته است. البته برخی افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از تغییرات رسمی نرخ ارز و هزینه‌های واردات است که دولت مسئولیت آن را پذیرفته و براساس سیاست‌های کلان اقتصادی، مدیریت خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی، در این جلسه با اشاره به تغییرات در تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی گفت: علیرغم تغییراتی که در قیمت برخی محصولات ایجاد شده اما قیمت برخی اقلام، مانند حبوبات، در کشور ما پایین‌تر از نرخ جهانی است.
وی با اشاره به تغییرات قیمت برخی از محصولات کشاورزی افزود: برخی از این تصمیمات در دولت گذشته گرفته شده و ما صرفاً مجری آن‌ها هستیم. برای مثال، حذف ارز ترجیحی از حبوبات، چای و شکر در راستای کاهش تعهدات ارزی دولت صورت گرفته است. میزان ارز ترجیحی از 15 میلیارد دلار به 11 میلیارد دلار کاهش یافته و این سیاست باعث حذف برخی کالاها از فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی شده است.
تسویه بدهی 132 هزار میلیارد تومانی دولت قبل در بخش کشاورزی
نوری همچنین به افزایش هزینه‌های تولید اشاره کرد و گفت: تنها دو روز قبل از شروع به کار این دولت، قیمت کود شیمیایی شش برابر شد که این افزایش، آثار خود را در قیمت محصولات کشاورزی، از جمله سبزیجات، نشان داده است. علاوه بر این، دولت فعلی مجبور شده بدهی‌های معوقه دولت قبل را نیز پرداخت کند. ما تاکنون 132 هزار میلیارد تومان بدهی گذشته را تسویه کرده‌ایم.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری دولت در مدیریت اقتصاد کشور گفت: هدف دولت ایجاد ثبات پایدار در بازار و کاهش وابستگی به یارانه‌های ارزی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1370167/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حماس: قبل از طرح مذاکره درباره دومین مرحله توافق، باید اسرای فلسطینی آزاد شوند

شهروندان کانادا لغو تابعیت ایلان ماسک را خواستار شدند

واکنش روسیه به نتیجه انتخابات آلمان

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

لزوم اعمال معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

جزئیات مبادلات بازار ارز تجاری؛ تجار چقدر ارز فروختند؟

خودرو چقدر ارز گرفت؟

تصویب 8.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی معتبر تا پایان دی

تأثیر استیضاح همتی بر شرایط اقتصادی کشور

متفکر آمریکایی: آیا اروپا باید ما را دشمن بداند؟

واکنش مسکو به انفجار در کنسولگری روسیه در مارسی

روسیه برای توقف جنگ اوکراین شرط گذاشت

اتحادیه اروپا روند لغو تحریم های سوریه را آغاز کرد

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

تصاویری از محل خاکسپاری شهید سیدهاشم صفی‌الدین

اکونومیست: اوکراین صدها سال درگیر بدهی‌ به آمریکا خواهد شد

ترامپ: امیدوارم در تاریخ من را به عنوان «میانجی صلح» به یاد بیاورند!

ویژگی‌های نوآورانه ردمی نوت 14 پرو و تأثیر آن بر تجربه کاربری

شانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه تصویب شد

رشد 56 هزار واحدی شاخص کل بورس

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

مرکز افکارسنجی مجلس: 80 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند

انفجار در کنسولگری روسیه در مارسی فرانسه

اقدام جدید دولت برای کاهش قیمت گوشت

ادعای جنجالی نماینده کنست درباره پسر نتانیاهو

حیرت روزنامه عبری از واکنش لبنانی‌ها به پرواز جنگنده‌های صهیونیستی

ترامپ انحلال سازمان توسعه بین آلمللی آمریکا را کلید زد

تصاویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله

مصرف گاز خانگی به مرز هشدار رسید

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم

ترک فعل خودروسازان در زمینه دوگانه سوز کردن خودروها

جمع‌آوری گازهای مشعل و فلرهای نفتی در مناطق بیدبلند، مارون و اهواز

محتمل‌ترین سناریوی توافق در 1404

سرمقاله اعتماد/ بودجه نهج‌البلاغه‌ای

مردم نقطه قوت سید بودند‌

خدمات آمبولانس خصوصی امداد بهزیستان پارس در سریع‌ترین زمان ممکن!

تسنیم: بازخوانی نقش مرد پشت پرده التهابات ارزی 1403

نشست نماینده ولی فقیه و مدیرکل بنیاد مازندران با اعضای یادواره شهدای سوادکوه شمالی

نامگذاری 22 اسفند به‌عنوان روز بزرگداشت شهدا نمایانگر قداست خون شهیدان است

سرمقاله خراسان/ جان خود به خاک سپردیم

زیدآبادی مطرح کرد: حزب‌الله پس از نصرالله

مخالفت نهادهای دولتی آمریکا با دستور توضیح شغل ایلان ماسک

تامین کالای اساسی با ارز 28500 تومان برای سال آینده

ترامپ ناامیدانه در پی کُند کردن روند سقوط امپراطوری آمریکاست

اندیشکده آمریکایی: واشنگتن تا به ایران احترام نگذارد نتیجه عکس خواهد گرفت

فراخوان تجمع اعتراضی علیه اظهارات نتانیاهو در جنوب سوریه

شرایط نگران‌کننده پاپ فرانسیس

هشدار کره شمالی درباره اقدام قاطع علیه تیم جدید ناظر بر اعمال تحریم‌ها

عرضه کنسرو ماهی با قیمت قبل