ایرانیان جهان

آخرين مطالب

توسعه اقتصادی استان نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری و تغییر نگرش است اخبار ایران

توسعه اقتصادی استان نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری و تغییر نگرش است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر طهماسبی ظهر یکشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گلستان با بررسی چالش‌های اقتصادی و زیرساختی گلستان، بر لزوم تغییر نگاه به توسعه تأکید کرد و از تصمیم‌گیری‌های محافظه‌کارانه که مانع پیشرفت استان شده، انتقاد کرد.
استاندار گلستان در بخشی از سخنان خود به مقایسه وضعیت صنعتی این استان با دیگر استان‌های همجوار پرداخت و گفت: در حالی که استان‌هایی مانند سمنان با جمعیتی کمتر از گلستان، بیش از سه هزار واحد تولیدی دارند، استان گلستان همچنان درگیر نگاه سنتی به کشاورزی است و از ظرفیت‌های صنعتی خود استفاده نکرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این در حالی است که در دهه 60 و 70، سیاست‌های توسعه‌ای در برخی استان‌های شمالی به سمت گسترش صنعت حرکت کرد، اما گلستان از این مسیر عقب ماند.
وی با اشاره به مزیت‌های بالقوه استان در حوزه کشاورزی و دامپروری اظهار کرد: گلستان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی است، اما سهم این استان از صنایع تبدیلی و تکمیلی بسیار اندک است. اگر واحدهای صنعتی در کنار تولیدات کشاورزی شکل نگیرد، ارزش افزوده‌ای برای استان نخواهد داشت.
کمبود منابع آبی و هدررفت بالا؛ چالش بزرگ کشاورزی استان
استاندار گلستان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات استان را کمبود منابع آبی و بهره‌وری پایین در مصرف آب عنوان کرد و افزود: 30 تا 40 درصد آب استان به دلیل فرسودگی لوله‌های انتقال، هدر می‌رود. بسیاری از این لوله‌ها که بیش از 50 سال قدمت دارند، باعث اتلاف حجم زیادی از منابع آبی استان می‌شوند. در حالی که استان گلستان با بحران کم‌آبی مواجه است، عدم رسیدگی به این مسئله تبعات جبران‌ناپذیری برای کشاورزی و تأمین آب شرب مردم خواهد داشت.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از روش‌های نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری در کشاورزی گفت: شمال گلستان که قطب تولید گندم است، در سال گذشته به دلیل کاهش 45 درصدی بارندگی، با افت تولید شدیدی مواجه شد. اگر همین روند ادامه داشته باشد، حتی تأمین نیازهای اساسی مردم نیز با مشکل روبه‌رو خواهد شد.
از طلای سفید تا خاویار؛ ظرفیت‌های از دست رفته گلستان
طهماسبی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی گلستان در حوزه تولیدات خاص کشاورزی و شیلاتی، گفت: در گذشته، گلستان قطب تولید پنبه در کشور بود و طلای سفید این استان، بخش قابل‌توجهی از نیاز صنایع نساجی را تأمین می‌کرد. اما امروزه این محصول استراتژیک تقریباً از بین رفته است.
وی همچنین به کاهش چشمگیر تولید خاویار در گلستان اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته، استان گلستان سالانه بیش از 400 تن خاویار تولید می‌کرد و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تولید این محصول گران‌بها شناخته می‌شد. اما امروز تولید خاویار در استان به کمتر از 30 کیلوگرم در سال رسیده است. این آمار نشان‌دهنده یک فاجعه در حوزه شیلات استان است و باید برای احیای این صنعت، تصمیمات جدی گرفته شود.
ضعف در سرمایه‌گذاری و عدم حمایت از تولیدکنندگان
استاندار گلستان با انتقاد از عدم حمایت کافی از سرمایه‌گذاران و صنعتگران استان، اظهار کرد: برخی از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران استان، به‌دلیل مشکلات اداری، قوانین پیچیده و فشارهای اقتصادی، با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند. در حالی که در برخی استان‌ها، یک یا چند واحد صنعتی بزرگ، هزینه‌های شهرها و حتی باشگاه‌های ورزشی را تأمین می‌کنند، در گلستان بسیاری از واحدهای صنعتی یا تعطیل شده‌اند یا با ظرفیت بسیار پایین فعالیت می‌کنند.
وی همچنین به مقایسه وضعیت مالی استان با دیگر مناطق کشور پرداخت و گفت: استان گلستان از نظر پرداخت حقوق و مزایا به پرسنل دستگاه‌های اجرایی، در رتبه بیست‌ونهم کشور قرار دارد. این مسئله نشان می‌دهد که توسعه اقتصادی در استان مورد توجه جدی قرار نگرفته و نیازمند یک بازنگری اساسی است.
لزوم جسارت در تصمیم‌گیری و تغییر نگرش مدیریتی
طهماسبی با تأکید بر اهمیت تصمیم‌گیری‌های قاطع در مسیر توسعه استان، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که تصمیم بد گرفتن، بهتر از تصمیم نگرفتن است. متأسفانه برخی مدیران اجرایی از ترس اشتباه، هیچ تصمیمی نمی‌گیرند و همین مسئله باعث شده که گلستان از مسیر توسعه عقب بماند.
وی افزود: باید اجازه دهیم که مشکلات استان به‌دلیل تعلل و محافظه‌کاری مدیران، روزبه‌روز بیشتر شود. اگر قرار است تغییری در وضعیت گلستان ایجاد شود، باید تصمیم‌های سخت و جسورانه بگیریم و موانع توسعه را از سر راه برداریم.
استاندار گلستان در پایان، بر لزوم هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و نظارتی تأکید کرد و گفت: همه ما باید در کنار هم برای حل مشکلات استان تلاش کنیم. نباید دستگاه‌های نظارتی مانع تصمیم‌گیری‌های اقتصادی شوند، بلکه باید در کنار مدیران اجرایی باشند تا روند توسعه استان تسهیل شود.
کد خبر 6409651

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فعال شدن 381 واحد معدنی غیرفعال؛ بازگشت 925 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

رونمایی از اولین خودروی وارداتی پلاک شده جانبازان

استفاده 40 میلیون نفر از طرح کالابرگ

نوروز و جشن بهار؛ جلوه‌ای از تعامل فرهنگی ایران و چین

تمدید مأموریت یوناما در افغانستان؛ شورای امنیت فردا تصمیم می گیرد

تهدید تازه علیه تهران توسط مشاور امنیت ملی ترامپ: به دارایی‌هایتان حمله می‌کنیم

آیا ترامپ آمریکا را به رکود می‌کشاند؟ افشاگری دوست قدیمی و میلیاردر معروف

دانشمندان آمریکا ترک خواهند کرد

رسانه آمریکایی: تهدید یمن برای تلافی حملات آمریکا جدی است

تماس تلفنی اردوغان و ترامپ

دانشمندان آمریکا را ترک خواهند کرد

بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن

روبیو: تصور نمی‌کنم به عملیات زمینی علیه یمن نیاز باشد

صدور بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن

موضع گیری جدید آمریکا علیه ایران و انصارالله یمن

تهدید یمن برای تلافی حملات آمریکا جدی است

آمریکا: حوثی‌ها بدون پشتیبانی ایران قادر نبودند به کشتی‌ها حمله کنند

ادعای جدید آمریکا بر علیه ایران

واکنش حزب‌الله به حمله آمریکا و انگلیس به یمن

آمریکا پیشنهاد حماس را رد کرد | حمله به یمن نشان‌دهنده میزان تحمل ماست!

همه گزینه‌ها روی میز است/ ممکن است به دارایی‌های ایران حمله کنیم!

ماجرای افزایش توجه جهانی به طلا

نیم‌قرن اختلاف ساعت

سال سخت ایران!

چهره بدون ماسک آمریکا در دوره «ترامپ»

پنتاگون برای توقف حملات به یمن شرط گذاشت

تنش‌ مرزی با پاکستان؛ ویزای دانشجویان افغان صادر نمی‌شود

دستیار ترامپ: کی‌یف بخشی از خاک خود را واگذار خواهد کرد و به ناتو نخواهد پیوست

یمن پاسخ آمریکا را داد؛ شلیک 18 فروند موشک بالستیک، کروز و پهپاد به ناو هواپیمابر ترومن

مکرون: نیروهای حافظ صلح را بدون رضایت روسیه به اوکراین اعزام می‌کنیم

وزیر خارجه آمریکا: واشنگتن پس از اعمال تعرفه‌ها، وارد توافقات تجاری جدید می‌شود

وزیر دفاع آمریکا: حوثی های یمن باید عقب نشینی کنند

صدراعظم آلمان: صلح در اوکراین به روسیه بستگی دارد

عارف: دستگاه‌های نظارتی برخوردها با عده‌ای سودجو را با جدیت دنبال می کنند

پژو 207 دنده‌ای پانوراما مرز 900 میلیون تومان را رد کرد

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد

برای گاز ایران جایگزینی نداریم؛ بدون برق می‌مانیم

عراق: تا سال آینده جایگزینی برای گاز ایران نداریم

جزئیات جنایات صدام در حلبچه به روایت یک شاهد عینی

ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ایران و عراق از سوی صلیب سرخ؛ شایعه یا واقعیت؟

گزارش خبرنگار تسنیم از صنعا؛ شگفتانه در انتظار آمریکایی‌ها

گزینه پیشنهادی وزارت اقتصادی باید برای ارتقای ارزش پول ملی تضمین ارائه کند

وکیل: مطهره گونه‌ای آزاد می‌شود

واکنش زیدآبادی به حرف‌های حدادعادل درباره ساسی مانکن

48 کشور و 179 شهر؛ نگاهی به ماجراجویی‌های لیونل مسی در سراسر جهان / عکس

سود کلان چینی‌ ها از فروش مواد محترقه در چهارشنبه‌ سوری

هشدار لاگارد درباره ضربه تعرفه‌های آمریکا به اقتصاد جهان

رنگی: ابهامات و پیامدهای توافق شورشیان سوریه و کردها!

ادامه تهدیدها و لفاظی‌های آمریکا علیه ایران/ یانکی‌ها باز هم از گزینه‌های روی میز صحبت کردند

اسرائیل برای حمله احتمالی آماده می‌شود