ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سهم بخش خصوصی از اقتصاد چقدر است؟ اخبار ایران

سهم بخش خصوصی از اقتصاد چقدر است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / ترکیب سبد مدیریت اقتصادی کشور در سال گذشته نشان می‌دهد که عددی نزدیک به 86 درصد دست دولت، صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های خصولتی بود و تنها 16% در اختیار تعاونی و بخش خصوصی بود که وقتی سهم 2.8 درصدی بخش تعاونی از این رقم کم می‌کردیم، یک چیزی حدود 13.2 درصد از بخش خصوصی درست شد، این مطالعه در سال 1403 مجدداً صورت گرفت و وضع بدتر شد. این ترکیب برای سالی که تازه گذشته، 90 درصد اقتصاد در دست دولت، صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های خصولتی باشد و 10 درصد برای خصوصی و تعاونی است که 2.8 درصدش برای تعاونی و 7.2 درصد برای بخش خصوصی است.
به گفته نایب رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران، با سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و صدور خدمات فنی مهندسی،‌ نقش ایران در بیضی انرژی جهان برجسته می‌شود.
بازار
رضا پدیدار نایب رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران معتقد است،‌ برای رسیدن به رشد اقتصادی ،‌ایران باید سهم خود در بیضی انرژی جهان،‌شامل منطقه خلیج فارس،‌خاورمیانه و شمال آفریقا را به نحو شایسته ایفا کند.
به گفته وی،‌ با توجه به وجود مهندسان نفت و گاز و صنایع مرتبط در ایران،‌امکان دستیابی به نقش برجسته ایران در منطقه انرژی جهان وجود دارد و ما باید به توان مهندسان ایران و سازندگان قطعات و تجهیزات نفت و گاز توجه بیشتر داشته باشیم.
پدیدار گفت: در درجه اول اقتصاد ملی ایران در یک شرایط کاملا بحرانی است، حالا علت اینکه این را عرض می‌کنم ، برای اینکه هر اقتصادی اگر بخواهد در مسیر درست حرکت بکند، نیاز به تعادل دارد، تعادل اقتصادی هم یکی از لازمه‌های پایداری و هم توسعه است، یعنی ما بتوانیم چگونه پایدار بکنیم و بعد در مسیر توسعه حرکت کنیم.
وی گفت: تلاطم سیاسی منطقه و بعد تلاطم اجتماعی به عدم تعادل دامن زده است و یک سری بحران‌هایی را ایجاد کرده که یک بخش آن به نظر من غیر واقع است و یک بخش هم واقعی است.
به باور نایب رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران، توان و ظرفیت کشور ایران برای تولید نفت و گاز یک بستر بسیار قوی و محکمی است که این بستر در شرایط خودش نمی‌تواند به صورت ساکن بماند، بلکه باید هم سطح نگهداری آن را باید تغییر داد و هم رشد داد و دوم آن جریانی که بتواند پایداری ایجاد کند، وقتی که شما از یک منبعی برداشت می‌کنید، این منبع تحلیل می‌رود، حالا باید برایش جایگزین داشته باشید، لذا ما در مسیر توسعه و اکتشاف که عمدتاً در بخش بالا دستی صنعت نفت تعریف می‌شود، چندین برنامه داشتیم، آخرین برنامه‌ در بالادستی صنعت نفت بود.
پدیدار عنوان کرد، اگر خاطرتان باشد، در دولت یازدهم بود که بحث قراردادهای نفتی آی پی سی مطرح شد، درسته ما یک گام اولیه را برداشتیم، ظرفیت شناسی کردیم، در قرارداد آی پی سی ظرفیت شناسی به این مفهوم بود که ما از ظرفیت موجود در بخش خصوصی چقدر می‌توانیم برداشت بکنیم، از ظرفیت مشارکتی به مفهوم ظرفیت خودمان به اضافه ظرفیت شرکت‌های بین‌المللی در هم ادغام بشود، بتوانیم استفاده کنیم.به باور رضا پدیدار، این تقسیم بندی که در بخش بالادستی، میان دستی و پایین دستی نفت داشتیم، در اثر نقض مدیریت است، اشکال سر این است که نقض مدیریت، یعنی یک گروهی از مدیران انتخاب شده‌اند، سر کار قرار گرفته‌اند و یک مانعی جلو دست و پایشان ایجاد شد، لذا اینها محافظه‌کار شدند، پس یک اتفاق خیلی بدی که افتاد، این بود که گفتند، برای اینکه برای ما مسئله‌ای درست نشود، دولت خودش متولی شد.
به گفته نایب رئیس فدراسیون صنعت نفت، دومین اشتباه که بر اساس آخرین مطالعاتی که سال گذشته در مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی انجام شد، این بود که سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور افت کرده است.من هم توفیق داشتم، در این بررسی مشارکت داشته باشم، ترکیب سبد مدیریت اقتصادی کشور در سال گذشته نشان می‌دهد که عددی نزدیک به 86 درصد دست دولت، صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های خصولتی بود و تنها 16% در اختیار تعاونی و بخش خصوصی بود که وقتی سهم 2.8 درصدی بخش تعاونی از این رقم کم می‌کردیم، یک چیزی حدود 13.2 درصد از بخش خصوصی درست شد، این مطالعه در سال 1403 مجدداً صورت گرفت و وضع بدتر شد.
پدیدار ادامه داد: یعنی روی همان نقص سیستمی که در ابتدا عرض کردم، مدیران محافظه‌کار و عدم بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی باعث شد که این ترکیب برای سالی که تازه گذشته، 90 درصد اقتصاد در دست دولت، صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های خصولتی باشد و 10 درصد برای خصوصی و تعاونی است که 2.8 درصدش برای تعاونی و 7.2 درصد برای بخش خصوصی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1387498/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لوپن متهم به اختلاس از بودجه اتحادیه اروپا و ممنوعیت از شرکت در انتخابات شد

افزایش 50 درصدی فروش در سینماهای چین به لطف «نژا 2»

ترامپ و شکاف‌هایی که عریان شد؛ سیاست اول آمریکا ستون فقرات نظم جهانی را شکست/ چرا کشورها به دنبال ارز جایگزین دلار هستند؟

ایران رسما به آمریکا هشدار داد

قیمت دلار در مسیر صعود یا سقوط؟ تازه‌ترین تغییرات بازار

کسی نمی‌تواند جلوی قیمت طلا را بگیرد؛ رکوردشکنی فلز زرد گران‌بها ادامه دارد

واکنش مسئولان به تهدیدات ترامپ در نماز عید فطر/ عراقچی: نامه ایران به آمریکا به مقصد رسیده و خوانده هم شده/ فرمانده نیروی هوافضای سپاه: آمریکایی‌ها اطراف ایران 10 پایگاه و 50 هزار نفر نیرو دارند؛ کسی که در اتاقک شیشه ای است سنگ پرانی نمی کند

نماینده کنگره: ترامپ قصد تصرف لهستان و هند را هم دارد

حضور قدرت‌ها در قطب شمال؛ رقابت بر سر انرژی، امنیت و مسیرهای ترانزیتی

آخرین خبر از ارسال نامه ایران به آمریکا از زبان عراقچی +ویدیو

خلاصه اخبار نیم روزی دوشنبه 11 فروردین

نامه ایران به آمریکا رسید و خوانده شد! + فیلم

هنوز کسی در آمریکا درباره خروج از ناتو به صورت جدی اعلام موضع نکرده است

ایران باید گفتگوی مستقیم با آمریکا انجام دهد/ طرفداران حمله نظامی به ایران در دولت ترامپ در اکثریت هستند

هشدار ترامپ به زلنسکی درباره عقب نشینی از توافق فلزات

تازه ترین اظهارات عراقچی درباره پاسخِ نامه آمریکایی‌ها | نامه ایران به دست آمریکا رسید؟

پاکستان باید در مورد اخراج دسته جمعی افغان‌ها تجدید نظر کند

نظر ترامپ و پوتین به هم نزدیک است/ با ایالات متحده دشمنی نداریم/ پوتینیسم در آمریکا پیروز شده است

دوازده فروردین از بزرگترین اعیاد ملی و مذهبی ملت ایران است

رد امضای پروژه‌های مشترک فلزات کمیاب توسط روسیه و آمریکا

دلار در خطر سقوط؟ چالش‌های جدید برای سلطه ارز آمریکا

شواهد آشکاری از همکاری آمریکا و بریتانیا برای شکست روسیه وجود دارد

چالش‌های جدید هژمونی دلار

کرملین: روسیه و آمریکا هیچ سندی درباره پروژه‌های مشترک امضا نکردند

حضور مجدد نتانیاهو به اتهام فساد در دادگاه

زلنسکی: توافق معدنی پیشنهادی ترامپ قابل قبول نیست

فروش بلیت اتوبوس برون شهری یکپارچه شد

تکرار سنت سبزپوشی بورس با 4 روز ورود پول حقیقی

رئیس اقلیم کُردستان عراق برای مقامات ایران به مناسبت عید فطر پیام تبریک فرستاد

بنیاد مازندران آماده پاسخگویی به جامعه ایثارگری در ایام تعطیلات است

پشت پرده خداحافظی زودهنگام یک چهره اقتصادی از دولت/ مهر سکوت طیب‌نیا می‌شکند؟

تجربه حذف سه صفر از پول ملی سورینام

جهت گیری اقتصاد سرمایه داری و سوسیالیسم به سمت اسلام

استعفای پورموسوی از سرمربیگری مس رفسنجان

بیش از دو همت انواع جرایم اقتصادی و کالای قاچاق کشف شد

ایران خودرو 100 هزار دستگاه دنا تولید خواهد کرد!

خبر داغ از فرودگاه امام؛ بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری سنگ تمام گذاشت

مارین لوپن سیاستمدار تندروی فرانسه در پرونده اختلاس مجرم شناخته شد

امباپه در بهترین فرم است اما فقط یک صدرنشین وجود دارد!

حکم نهایی پرونده «مارین لوپن» صادر شد

لیگ قهرمانان اروپا، عاملی مهم در ادامه همکاری کنان ییلدیز و یوونتوس

رئیس بانک مرکزی اروپا: باید به سمت استقلال اقتصادی از آمریکا حرکت کنیم

هشدار رسمی نسبت به هرگونه شرارت علیه ایران به دفتر حفاظت منافع آمریکا

ترامپ: از دست پوتین بسیار عصبانی هستم

رهبر انقلاب: اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی شرارتی انجام دهند، قطعا ضربه متقابل محکم خواهند خورد

تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران نسبت به تهدید ترامپ به دفتر حفاظت منافع آمریکا

زنگ خطر رکود در آمریکا/ پنج شاخصی که در مورد رکود آمریکا هشدار می‌دهند

نخستین سفر خارجی رییس جمهور آمریکا به عربستان

حملات آمریکا به یمن/ استراتژی «شوک و هراس»

رهبر انقلاب: اجازه باج‌طلبی به آمریکا و غیرآمریکا را ندهیم