ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از مکاتبات واشنگتن و تهران آگاهیم اروپا

از مکاتبات واشنگتن و تهران آگاهیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - انور العونی این مطلب را روز جمعه (8 فروردین 1404) در نشست با خبرنگاران در بروکسل مطرح کرد و افزود: «ما از اعلام آمادگی مقام‌های ایرانی برای ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در رسانه‌ها گزارش شده، آگاه هستیم.»
وی گفت: «همان‌گونه که نماینده عالی اتحادیه اروپا، خانم کایا کالاس، اخیراً در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کرد، هیچ جایگزین قابل اتکایی برای یک راه‌حل دیپلماتیک وجود ندارد، و رویکرد چندجانبه‌گرایانه، همچون «برنامه جامع اقدام مشترک» یا همان برجام، ضروری است.
» وی در پاسخ به سووالی درباره مسئول پیگیری موضوع هسته‌ای ایران در اتحادیه اروپا، وظیفه‌ای که پیشتر بر عهده انریکه مورا معاون سابق دبیرکل سرویس اقدام خارجی اروپا بود، تاکید کرد: «از جانب اتحادیه اروپا، ما همچنان کانال‌های دیپلماتیک را با همه طرف‌ها باز نگه داشته‌ایم. در این مرحله وارد جزئیات یا نام‌بردن از افراد خاص نمی‌شوم، اما این کانال‌ها همچنان با هدف دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک فعال هستند.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده دو هفته پیش 17 اسفند ماه 1403 در مصاحبه با شبکه خبری فاکس بیزینس از نگارش نامه به ایران خبر داد و اعلام کرد که مخاطب این نامه رهبر جمهوری اسلامی ایران و موضوع آن ابراز تمایل واشنگتن برای مذاکره با ایران و حصول توافقی متفاوت از برجام است.
در همین پیوند، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی عصر روز چهارشنبه 22 اسفند در راس هیاتی رسمی وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. قرقاش در این دیدار متن نامه ارسال شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده خطاب به رهبر انقلاب را به وزیر خارجه ایران تحویل داد.
طبق اعلام عراقچی، پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ چهارشنبه 6 فروردین ماه 1404 از طریق کشور عمان ارسال شده است. وی در این باره گفت: «این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن دیدگاه‌های ایران در خصوص وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.»
عراقچی تاکید کرد: «سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.»
برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال 1394، این بهانه را از میان برداشت.
ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال 1397 به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.
با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌وگوهای سه جانبه پکن نیز نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست.
ایران بارها تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی تنها در صورتی نتیجه‌بخش خواهد بود که طرف‌های غربی اراده واقعی برای عمل به تعهدات خود داشته باشند و از فشارهای یکجانبه دست بردارند. مقامات جمهوری اسلامی تصریح دارند که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1387570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لوپن متهم به اختلاس از بودجه اتحادیه اروپا و ممنوعیت از شرکت در انتخابات شد

افزایش 50 درصدی فروش در سینماهای چین به لطف «نژا 2»

ترامپ و شکاف‌هایی که عریان شد؛ سیاست اول آمریکا ستون فقرات نظم جهانی را شکست/ چرا کشورها به دنبال ارز جایگزین دلار هستند؟

ایران رسما به آمریکا هشدار داد

قیمت دلار در مسیر صعود یا سقوط؟ تازه‌ترین تغییرات بازار

کسی نمی‌تواند جلوی قیمت طلا را بگیرد؛ رکوردشکنی فلز زرد گران‌بها ادامه دارد

واکنش مسئولان به تهدیدات ترامپ در نماز عید فطر/ عراقچی: نامه ایران به آمریکا به مقصد رسیده و خوانده هم شده/ فرمانده نیروی هوافضای سپاه: آمریکایی‌ها اطراف ایران 10 پایگاه و 50 هزار نفر نیرو دارند؛ کسی که در اتاقک شیشه ای است سنگ پرانی نمی کند

نماینده کنگره: ترامپ قصد تصرف لهستان و هند را هم دارد

حضور قدرت‌ها در قطب شمال؛ رقابت بر سر انرژی، امنیت و مسیرهای ترانزیتی

آخرین خبر از ارسال نامه ایران به آمریکا از زبان عراقچی +ویدیو

خلاصه اخبار نیم روزی دوشنبه 11 فروردین

نامه ایران به آمریکا رسید و خوانده شد! + فیلم

هنوز کسی در آمریکا درباره خروج از ناتو به صورت جدی اعلام موضع نکرده است

ایران باید گفتگوی مستقیم با آمریکا انجام دهد/ طرفداران حمله نظامی به ایران در دولت ترامپ در اکثریت هستند

هشدار ترامپ به زلنسکی درباره عقب نشینی از توافق فلزات

تازه ترین اظهارات عراقچی درباره پاسخِ نامه آمریکایی‌ها | نامه ایران به دست آمریکا رسید؟

پاکستان باید در مورد اخراج دسته جمعی افغان‌ها تجدید نظر کند

نظر ترامپ و پوتین به هم نزدیک است/ با ایالات متحده دشمنی نداریم/ پوتینیسم در آمریکا پیروز شده است

دوازده فروردین از بزرگترین اعیاد ملی و مذهبی ملت ایران است

رد امضای پروژه‌های مشترک فلزات کمیاب توسط روسیه و آمریکا

دلار در خطر سقوط؟ چالش‌های جدید برای سلطه ارز آمریکا

شواهد آشکاری از همکاری آمریکا و بریتانیا برای شکست روسیه وجود دارد

چالش‌های جدید هژمونی دلار

کرملین: روسیه و آمریکا هیچ سندی درباره پروژه‌های مشترک امضا نکردند

حضور مجدد نتانیاهو به اتهام فساد در دادگاه

زلنسکی: توافق معدنی پیشنهادی ترامپ قابل قبول نیست

فروش بلیت اتوبوس برون شهری یکپارچه شد

تکرار سنت سبزپوشی بورس با 4 روز ورود پول حقیقی

رئیس اقلیم کُردستان عراق برای مقامات ایران به مناسبت عید فطر پیام تبریک فرستاد

بنیاد مازندران آماده پاسخگویی به جامعه ایثارگری در ایام تعطیلات است

پشت پرده خداحافظی زودهنگام یک چهره اقتصادی از دولت/ مهر سکوت طیب‌نیا می‌شکند؟

تجربه حذف سه صفر از پول ملی سورینام

جهت گیری اقتصاد سرمایه داری و سوسیالیسم به سمت اسلام

استعفای پورموسوی از سرمربیگری مس رفسنجان

بیش از دو همت انواع جرایم اقتصادی و کالای قاچاق کشف شد

ایران خودرو 100 هزار دستگاه دنا تولید خواهد کرد!

خبر داغ از فرودگاه امام؛ بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری سنگ تمام گذاشت

مارین لوپن سیاستمدار تندروی فرانسه در پرونده اختلاس مجرم شناخته شد

امباپه در بهترین فرم است اما فقط یک صدرنشین وجود دارد!

حکم نهایی پرونده «مارین لوپن» صادر شد

لیگ قهرمانان اروپا، عاملی مهم در ادامه همکاری کنان ییلدیز و یوونتوس

رئیس بانک مرکزی اروپا: باید به سمت استقلال اقتصادی از آمریکا حرکت کنیم

هشدار رسمی نسبت به هرگونه شرارت علیه ایران به دفتر حفاظت منافع آمریکا

ترامپ: از دست پوتین بسیار عصبانی هستم

رهبر انقلاب: اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی شرارتی انجام دهند، قطعا ضربه متقابل محکم خواهند خورد

تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران نسبت به تهدید ترامپ به دفتر حفاظت منافع آمریکا

زنگ خطر رکود در آمریکا/ پنج شاخصی که در مورد رکود آمریکا هشدار می‌دهند

نخستین سفر خارجی رییس جمهور آمریکا به عربستان

حملات آمریکا به یمن/ استراتژی «شوک و هراس»

رهبر انقلاب: اجازه باج‌طلبی به آمریکا و غیرآمریکا را ندهیم